| Autor |
Zpráva |
Petra
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 12:40
- Nahlásit
Martina
počkej taky bych byla radši aby to porodný snížili až po mém porodu, ale nakonec mi je to jedno, ale souhlasím se sarax že ta mateřská 4 roky je akorát přeci máme děti od toho abychom byly s nima nevidím důvod ho dávat vychovávat cizím lidem
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 12:41
- Nahlásit
sarax
jj, chápu jak jsi to myslela. To je jak chtěli prvňáčkům přidávat tisícovku na pomůcky. Ať si jí narvou někam, to opravdu člověka vytrhne. Nebo ty přídavky, vždycky se musím smát, když mi přijde to lejstro, jako že mi je zvyšujou nebo snižujou o pár korun. Na dvě děti šest stovek a ještě tam nezapomenou napsat, abys ty peníze využila ve prospěch dětí. Ha ha, v dnešní době lehce. Když jdu platit kroužky tak mi pět tisíc na půl roku nestačí, takže ať nemají strach, že jim to propiju.
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 12:42
- Nahlásit
sarax
No tos mě pobavila, čtu to s přískokama a přestávkama a v první pikosekundě jsem myslela, že jsi mimo péče o osobu blízkou měla i krávy.
Měli jsme to obdobné, v první třídě nás p. učitelka chtěla poslat na vyšetření k psychologovi kvůli tomu, že má pocit, že se syn není schopný soustředit delší dobu (no nebavilo ho to). Moje kamarádka je psycholožka, zná ho od mala a pravila, že je naprosto normální, soustředí se jak dlouho potřebuje, ale na to, co ho zajímá. Ve 4. třídě zase p.u. prorokovala, že nemůže do matematické třídy, že ho za chvíli vrátí zpátky, že na to nemá, ale vydržel tam s dvojkou z matiky až do devítky. Na střední školu to bylo podobné, byli jsme v pedagogické poradně, tam byli nadšeni, že namaloval topol (jako jestli jsme mu to neradili ) a má tudíž vysoké cíle. Šel tedy na střední odbornou školu s maturitou. Na VŠ ho vzali bez zkoušek, vydržel tam rok ale kvůli matematice skončil. Takže myslím, že podle vizionářských předpovědí "pedagogů" to dotáhl docela daleko. Ale ono je to v životě jedno, hlavně že jsme zdraví. To jen k tomu, co se člověk může dovědět o svých dětech, aby věděl, co doma má.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 12:42
- Nahlásit
sarax
takový věci si fakt pamatuju.....
já taky jen mě bylo divný jak to počítá ta moje kolegině, myslela jsem jestli nejsou nějaké změny
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 12:43
- Nahlásit
Petra
přeci máme děti od toho abychom byly s nima
jj, můj názor, taky hodlám být doma když ne čtyři, pokud mi to zaměstnavatel dovolí, tak 3 roky určitě. Nechápu ty maminy, a že jich tady v okolí je dost, které tvrdí, že až porodí, bude hlídat máti a ona jde po šestinedělí do práce. Taky nevím proč si takový ženský děti pořizujou. Jsou to prostě kariéristky a myslí si, že jsou nenahraditelné. Jenže každý je nahraditelný, někdo líp a někdo hůř, ale každý.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 12:43
- Nahlásit
Martina
tak mi pět tisíc na půl roku nestačí,
to znám....
zkrátka porodný mě nebere...pastelkovný taky ne...ale mateřskou snad nechaj....
Petra
dávat vychovávat cizím lidem
tak to cejtím taky...a hlavně..mě dítě ve 2 letech nepříjde velký..je to skoro mimi a od něj se nehnu....až když začne odmlouvat...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 12:44
- Nahlásit
Martina
jo taky se řežu smích když přijdou ty lejstra, divým se že to neposílají doporučeně
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 12:45
- Nahlásit
sarax
tak to cejtím taky...a hlavně..mě dítě ve 2 letech nepříjde velký..je to skoro mimi a od něj se nehnu....až když začne odmlouvat...
tak to jsem ráááááda že se mnou souhlasíš(aspoň v něčem )
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 12:46
- Nahlásit
Martina
hele to je na děti chůva..psa jim někdo vycvičí aspon že si na ******* dojdou samy..blbky a pak se diví že manžel si na to najde milenku
Lola1
jasně..péči o osobu i o krávy
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 12:49
- Nahlásit
Lola1
moj syn bol skolke od 2 rokov, lebo som musela ist pracovat - vlastne to boli take skolko-jasle. najprv som sa bala, ako to bude znasat, ale po par dnoch aklimatizacie bol uplne v pohode, nasiel si kamaratov a strasne rad tam chodil.
ale fakt je, ze som tu skolku velmi dokladne vyberala. Bol tam skvely personal, ziadne nervozne nevrle ucitelky, ale baby, ktore mali tie deti rady a ich praca ich bavila. Vsetko to stoji a pada na ludskom faktore
ja som ako decko nenavidela skolky, lebo som kapla prave na totalne kravy ucitelky...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:08
- Nahlásit
Bela
lebo som musela ist pracovat
a kdybys nemusela nebyla bys radši s ním???já teda jo...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:13
- Nahlásit
sarax
urcite ano, mne bolo na materskej dobre, labo osm mala dobre mimino
ale okolnosti to rozhodli za mna...
bolo mi vselijako, ked som ho takeho maleho do tej skolky davala, ale nakoniec sa vsetko na dobre obratilo. ...len pisem, ze sme mali stastie na kompetentnych ludi lebo na tom to cele je
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:15
- Nahlásit
Bela
mno pokud bych byla moc donucená tak prosím,ale ve 2 jsou malý a ne všechno uměj..a já bych ráda všechno děti učila...a ne že mi cizí paní naučí dítě mluvit a tak...bych si připadala ochuzená
sem totiž malinko kvočna
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:21
- Nahlásit
sarax
tak ta zdravim, kvocno
mne moja mama zase hovorila, ze pri malom sa menim na levicu Elsu
moj bol v dvoch rokoch uz na pocudovanie dost samostatny - hovoril v celych vetach, plienky mal len na spanie a v skolke sa sup-sup naucil obliekat a vyzliekat.
ale neber to tak, ze propagujem odkladanie takychto malych deti do skolky - ja si len sama sebe takto retrospektivne fandim, ze aspon v tomto sme fakt mali stastie
lebo to com som si preskala ako skolkarka by som veru ziadnemu decku nezelala
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:23
- Nahlásit
Bela
eberu to jako propagaci,mělas kliku,já na tohle fakt sázet nebudu...mno jako lvice jsme každá když někdo mláďátku ubližuje
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:26
- Nahlásit
sarax
ako lvice jsme každá když někdo mláďátku ubližuje
uhm, vratane psiska - minule som skoro zbila taku staru jezibabu, lebo si dovolovala na moje stena
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:28
- Nahlásit
Bela
mno psa počítám mezi děti..sem vyřvala na podzim těhotná jednoho blba co venčil bobteilku a nakopl mi psa málem sem ho zbila vodítkem
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:30
- Nahlásit
Bela
minule som skoro zbila taku staru jezibabu
proč skoro, příště by si netroufla? Znáš to - facka v pravou chvíli?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:32
- Nahlásit
sarax
to musel byt pohlad pre bohov - rozzurena tehotna matka mlati blba voditkom!!!
dobry material pre bulvarny clanok
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:34
- Nahlásit
Lola1
no, vyzerala tak, ze by sa poskladala, keby som ju prastila, tak som aspon na nu nakricala na cele sidlisko a pohrozila jej, ze ked sa k mojmu psovi druhy krat priblizi, tak sa neudrzim...odvtedy ma len tak opatrne z dialky sleduje
|
abby
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:38
- Nahlásit
sarax
Ale to jsem si nerozumněly,psala jsem,že já předpokládám,že moje děti půjdou od tří let do školky.Pokud bude možnost (to jsi asi přehlédla).
Nemluvila jsem o těch 4 letech.Protože to je zákonná matřská.Jenže ty ani pak nemusíš jít do práce.Nahlásíš se na pracáku a do 8 let věku dítěte (tu hranici neznám přesně) nemusíš přijmout práci,kterou to pracák "dohodí".A to je věc,kterou neschvaluju.A nevykládejte mi,že všechny děti ani ve 4 letech nemůžou jít do školky (nebavme se o tom,jestli je jich dostatek nebo ne).
Lola1
Můžu tě ujistit,že jsem byla hyperaktivní dítě.Jenže tehdy se to tak nenazývalo.Moje mamka prostě jinou možnost neměla.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:45
- Nahlásit
abby
Nahlásíš se na pracáku a do 8 let věku dítěte (tu hranici neznám přesně) nemusíš přijmout práci,kterou to pracák "dohodí"
myslím že musíš příjmout všechno...aspon v Praze to tak funguje...
a jasně že některý děti můžou ve 4 do školky...ale já zas tvrdím že ne všechny
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:46
- Nahlásit
abby
jsem byla hyperaktivní dítě
no dneska se tomu tak říká , to já jsem byla taky, ve škole jsem zlobila s klukama, občas dostala nějakou poznámku. No a manžel měl jednou i dvojku z chování, tak se to asi naakumulovalo (aspoň tak jsem to vysvětlila panu řediteli ZŠ, když syn dostal třídní důtku) a co naděláš.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:48
- Nahlásit
ale tohle já si nechám doma
|
abby
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:51
- Nahlásit
sarax
Jo,ale kolik jich je,co opravdu nemůžou.A ne kvůli nedostatku zařízení.(fakt je,že ta hranice je hodně indivuiduální,ale to tady nebude nikdy a mě osobně ty 4 roky příjdou akorát-ale jak v효,nemám děti,takže to nedovedu posoudit)
Tohle by mělo být ze zákona.Ale je možný,že se změnil,už tam 2 roky nepracuju.
Myslím si,že celkově se na tomhle musí zapracovat.A hlavně by měli začít tím,že přestanou mateřskou nazývat dovolenou,protože z toho všechno se to odvíjí.Já to beru jako práci a nevím,proč by se to mělo snižovat na nižší úroveň.Nehledě na to,že je to úvazek na 24 hodin denně.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:53
- Nahlásit
Lola1
ne,já byla opravdu hyperaktivní dítě a strašně ukecaný.Moje babička byla učitelkou v mateřské školce,takže byla na lecos zvyklá.Ale mě hlídat nemohla.Pamatuju si,jak jednou si musel jít stčit hlavu pod vodovod a od té doby mě nehlídala.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:55
- Nahlásit
sarax
to je kočka
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:55
- Nahlásit
sarax
Jestli jdete v pondělí na oční, tak nevím, mám dorazit nebo ne?
S tou mateřskou..... oni to chtějí udělat tak, jak je to ve světě. U nás je nejdelší mateřská, takže jí chtějí zkrátit. Myslím, že jim tenhle zákon ale neprojde
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:57
- Nahlásit
brut
Ahoj kde se touláš, tak jak vám všem je?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:00
- Nahlásit
sarax
ta je na zozratie!!!
uz lepsie papa?
|