Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Lexa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 07:57
- Nahlásit

Holky,ted jsem to psala do tematu Voriskiada,ale nikdo tam neni.Muzete mi nekdo honem napsat,jestli pri nestovicich ma dite zvysenou teplotu?Holka se mi nejak divne osypala,k doktorce jedeme az odpoledne.

Petra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 07:58
- Nahlásit

Lexa
jo je to k tomu, jak vypadají ty pupeny

Lexa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:00
- Nahlásit

teplotu nema,ale jsou velke a uvnitr je jako voda nebo co...

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:01
- Nahlásit

Lexa
mno my teplotu neměly myslím....teda děti...jen vyrážka na obličeji a břiše....

Lexa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:02
- Nahlásit

sarax
neni to ani vyrazka,jen takove ojedinele velke pupeny

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:07 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Lexa
jakože puchýřky???
Příznaky
Výsev pupínků od červených přes puchýřky až v zaschlé strupy. Objevuje se často nejdříve ve vlasaté části hlavy. Rozšiřuje se na celé tělo. Může být i v dutině ústní.
Pupínky jsou v různých stadiích.
Silné svědění pupínků.
Bolest hlavy.
Nevolnost.
teplota není hlavní příznak...ale může bejt...
Léčba
Pokud má dítě vysoké teploty, podávejte paracetamol (Paralen).
Vyrážku mažte tekutým pudrem a antiseptickou mastí, což urychluje zasychání ve strupy, snižuje riziko sekundární infekce a tlumí svědění.
Zamezujte škrabání, ostříhejte dítěti nehty, příp. mu navlékněte bavlněné rukavice (stačí ušít bezprstové „pytlíčky“ na zavazování v zápěstí).

Martina
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:09
- Nahlásit

Lexa
Opisuji z jedné mé chytré knihy:
Příznaky nemoci:
drobné červené puchýřky naplněné tekutinou, vyskytující se na krku, za ušima, na obličeji, ve vlasech a postupně i jinde po těle,
zvýšená teplota, necutenství
puchýřky podobné těm na kůži lze nalézt i v dutině ústní

Výsev puchýřků probíhá ve vlnách, takže zároveň najdeme čerstvé, naplněné bělavou tekutinou, ale i prasklé, hojící se stroupkem.

Jak mohu pomoci?:
zabránit škrábání puchýřků a zmírnit svědění například tekutým pudrem
podat lék, který sníží teplotu, jestliže má dítě horečku
podle závažnosti nemoci by dítě mělo být spíše v klidu na lůžku

Tak to je asi tak všechno.

Martina
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:11
- Nahlásit

sarax
To je dobrý. Je vidět, že jsme několikanásobné matky.

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:13
- Nahlásit

Martina
..njn ale nejhorší u mě je že když maroděj vlastní někdy i panikařím...momentální čištění slzných kanálků je moje noční můra a nevím kdo s Vikinkou půjde

Lexa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:14
- Nahlásit

sarax
Martina
Dik!
Tak ted jsem z toho blba,pac ji to nesvedi,o nechutenstvi se u nas neda ani mluvit.Prvni puchyrek se objevil na obliceji a je ted hodne velky,asi tak 3-4 mm.Dalsi se objevuji az ted.
Ale jestli to neni alergie,mohla take neco snist ve skole,ted chodila par dni na obedy.

Martina
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:16
- Nahlásit

sarax
když maroděj vlastní někdy i panikařím
jj, to znám. Holka měla nedávno čtyřicítky, nic nezabíralo, tak jsem z toho byla tak vyplesklá, že doktory na pohotovosti obvolával manžel. Jsem byla nějak mimo.

Petra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:17
- Nahlásit

Martin teplotu měl ale jen dva dny, byla jen zvíšená

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:20
- Nahlásit

Lexa
hm tak pak počkej na doktorku..pokud by se ale osypávala víc a víc tak jeste někam do spitálu třeba...dle toho jak jí bude
ale to bude OK'
Martina
ohledně dětí obvolává všechno radši přítel

Petra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:20
- Nahlásit

sarax
čištění slzných kanálků - taky vás to postihlo? jezdily jsme tři měsíce, dětská doktorka to zanedbala až mu ty kanálky zarostli a tudíš to trvalo dlouho

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:23
- Nahlásit

Petra
jj teče jí z očička..a mě to neba mladá je měla jako mimčo zarostlý hnedka..a ty drátky v očích pořád vidím

Lexa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:25 - Změnil/a: Lexa
- Nahlásit

sarax
no,radsi budu za hysterku,ale nic nezanedbam,pac pred nekolika mesici jsme byli ve spitalu- rano ok,chystaly jsme se do skoly,najednou se holka sesypala,udelalo se ji zle,horecka jak blazen,po kuzi se ji rozlezaly cerne skvrny,doktorka nas okamzite poslala na Karlak,stravily jsme nekolik dni na kapackach - ale furt lepsi,nez kdybysme prijely o par hodin pozdeji...
Jinak uz jsem zazila,ze mi 3-lete dite s horeckou 41 stupnu odmitli osetrit na pohotovosti a jeste mi rekli,ze jsem hysterka

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:30
- Nahlásit

Lexa
3-lete dite s horeckou 41 stupnu odmitli osetrit na pohotovosti
a kdeže si povraždila personál???
po kuzi se ji rozlezaly cerne skvrny
co jí bylo??jako meningokok????

Petra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:30
- Nahlásit

sarax
tak vidíš, já to nikdy neviděla, jezdili jsme do Kolína na dětské oční, mezi dveřma si ho vzali a vrátili nám ho plačícího krev, pohled to byl strašnej. Ale neboj Viktorka bude v poho

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:33
- Nahlásit

Petra
já šla dovnitř jen poprvý..sem netušila co mě čeká...málem sem omdlela..takový tenký drátky do těch kanálků...brrrrrrr
mno jdeme na oční v pondělí tak uvidíme....

Petra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:36
- Nahlásit

Lexa
teda fuj ty máš zážitky, Jinak uz jsem zazila,ze mi 3-lete dite s horeckou 41 stupnu odmitli osetrit na pohotovosti a jeste mi rekli,ze jsem hysterka -- tohle se stalo mojí kamarádce, měli miminko týden z porodnice, najednou začla hycovat a začla být apatická jeli do nemocnice a tam jim řekli že je nevemou, udělali tam strašněj bordel tak je teda vzali, během hodiny holčičku vrtůlníkem převezli do Prahy a dávali jí 6% na přežití. Měla zánět moskových blan. Holčičce je dnes 7roků a je v poho

Lexa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 08:40
- Nahlásit

sarax
ja (po zkusenostech s lekari na pohotovosti) tam jen volala,ze jako prijedeme,a baba mi rekla ze ne,nevidi duvod a ma jine starosti,at pockame do pondelka a navstivime svoji doktorku.
co jí bylo??jako meningokok????
nevime dodnes.Bud to byl vcas podchyceny meningokok,nebo nejaka velmi tezka viroza,to uz asi nejde zjistit,pac ji hned nasadili leky.
Jinak jednou,jeste jako batolatko,zacala krvacet,jako kdyby "to" dostala,letela jsem na pohotovost,vylezla doktorka s salkem kavy,rikam ji,ze dite silne krvaci,ona na to,ze nema pro takove vysetreni zarizeni a jedine,cim mi muze pomoct je,ze mne necha z vratnice zavolat taxika.Tak jsem s malou litala po Praze,nakonec jsme se dostaly do Motola,pan doktor se na ni podival (a to jsem nevedela,ze normalni lehatko patri do kategorie "specialni zarizeni") a rekl,ze to nic neni,ze jak vstavala z nocniku,odrela si sliznici,proto tolik krve.
Ale dodnes mne stve,jak se ta doktorka zachovala,vzdyt to mohlo byt neco vazneho...
Proste na "stale" doktory mame obrovske stesti,na doktory v nemocnici take,ale na pohotovosti je to des...

Petra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 09:16
- Nahlásit

Holky poraď te mi včera jsme se bavili o jménech podlečeho mám vybírat, u Martina jsme to měli nějaké jednoduché ale teď si fakt nevím rady.
Už tady dlouho nebyla Terry, nevíte kde se toulá?

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 09:25
- Nahlásit

Petra
Terri je na foru denně....
a s ejménem těžko asi poradit..lidi vybíraj dle toho co se jim líbí...a to těžko můžeme vědět ne?

Lola1
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 09:25
- Nahlásit

sarax
čištění slzných kanálků
No, to byla hrůza. Náš prostřední syn měl často zánět v oku, asi z průvanu v nemocnici. Pořád jsem kapali do oka a skoro v roce teprve nás poslali do Krče na oční a tam mu ty kanálky prošťuchovali. Byla to hrůza, ani nechci vzpomínat, jak ho zpacifikovali a vynadali mi, že jsme měli přijít hned s miminkem, těm prý je pročistí, že třeba i spí a ani o tom nevědí. To jsem jim tedy nevěřila. Mě poslali do čekárny, chvilku to vypadalo, že uteče radši celá čekárna. Byli jsme tam ale jen jednou a pomohlo to, od té doby byl pokoj.

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 09:26
- Nahlásit

Lola1
mno moje miminko ječelo jak pavián...sem zvědavá na Viktorku....ale já dovnitř nejdu...bych omdlela

Lola1
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 09:29
- Nahlásit

sarax
Tak držím palce, Viktorce kup aspoň lízátko.

Petra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 09:45
- Nahlásit

Lola1
tak mi jsme s těma kanálkama šli poprvé ve třechměsících a tky říkali že už je pozdě že to mělo být dřív, jenže dětská doktorka nám zase říkala že to přejde samo po těch kapičkách. A dopadlo to tak že to měl v obou očích a jezdili jsme tam jednou za čtrnáct dnů a celý tři měsíce. Fuj bylo to strašný

Petra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 09:48
- Nahlásit

sarax
já vím že se jména líbí různá ale myslela jsem jako třeba podle příjmení

abby
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 09:50
- Nahlásit

Ot:Abyste věděli,tak mám dneska zkaženej celej den.Přímo předemnou se začínají scházet socani (na tom svým slavným srazu) a celej den na ně musím čučet.jakoby nestačilo,že musím koukat už několik dnů na tu hnusnou oranžovou tabuli

Petra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 09:52
- Nahlásit

abby
socani - nejdřív jsem myslela že nějaký sociální případi
ještě že si napsala o té oranžové tabuli
taky bych měla zkažený den

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání