| Autor |
Zpráva |
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 10:35 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Terri
Ale já neřekla, že je čistý ovzduší, já řekla čistější ovzduší (řeky apod.) než před rokem 89... Což ovšem nemám jen ze své hlavy... Zmizely elektrárny na hnědý uhlí, domácnosti topí víc plynem a elektrikou, jsou dány kvóty, normy... I výzkumy prokázaly zlepšení kvality životního prostředí, aspoň co se této oblasti týče
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 10:36
- Nahlásit
prvomatka většinou nakoupí moc..pak jí zbyde na druhý kdy má zas málo
to jo
Mně osobně se víc líběj ty moderní látkovky nebo líp řečeno ten systém moderního látkování, ikdyž tedy fakt mi z toho jde hlava kolem než jednorázovky Už jen kvůli úspoře penízků.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 10:38
- Nahlásit
fromeli
myslím, že peníze jsou, jako vždy, až na prvním místě Jde o priority, jestli "dopřát" děcku hromadu blbostí, nebo si raději vybrat několik kvalitních věcí/zážitků...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 10:40
- Nahlásit
blanulinka1
šak jo, já si taky myslím, že tohle šlo dopředu
fromeli
souhlas, nakoupila jsem též něco naprd, a něco co jsem měla, tak jsem nenakoupila Horší je ovlivňování různými názory různých stran (počínaje starší generace, a doktory konče) a vyznej se v tom. V tom bohužel moc ani ten zdravý rozum nepomáhá
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 10:43
- Nahlásit
Horší je ovlivňování různými názory různých stran (počínaje starší generace,
Terri
tchýně se mě ptala, co to studuju, tak jsem jí to říkala, chvilku poslouchala a pak prohlásila, že zlatý komunistický čtverce a jeden druh svrchních kalhotek
Terri
a ty látkuješ?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 10:46
- Nahlásit
fromeli
zlatý komunistický čtverce a jeden druh svrchních kalhotek
tak to naši obdivovali jednoduchost jednorázovek
a ty látkuješ?
Ne. Mám pampersky, ty Malé nejlépe seděly, kdyby ne, tak jsem byla rozhodnuta látkovat. Ale práce mám i tak nad hlavu...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 10:49
- Nahlásit
tak to naši obdivovali jednoduchost jednorázovek
no tak to je bez diskuse, ale já chci jít do látkování tedy pokud by šlo o dvojčata, tak bych to asi přehodnotila
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 10:56
- Nahlásit
fromeli
ale já chci jít do látkování
z jakého důvodu?
tedy pokud by šlo o dvojčata, tak bych to asi přehodnotila
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 11:33
- Nahlásit
Terri
Ale práce mám i tak nad hlavu...
Tak tohle bys měla říct před naší bábičkou (82 let). Jednou si posteskla švagrová, že nestíhá a vyslechla si od babči půlhodinový monolog: "to já když si vzpomenu když byli kluci malí (4 synové vždycky rok po sobě), měli jsme hospodu, dobytek, plnou maštal zvířectva (bejky, prasata, ovce, králíky apod.) a nebyli žádné papírové pleny, pračky, sušičky a myčky. Chlapi v tý době měli své práce moře a ženským vůbec s domácností a dětma nepomáhali. Já jela rovnou z pole rodit a po porodu rychle oklepat a zase do práce". a končilo to tím že: "dneska jste s dětma doma, máte všechny vymoženosti a pořád nestíháte". No v něčem má babča asi pravdu, ale teď už si švagrová před ní asi nebude vylévat srdce jak nestíhá.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 12:01
- Nahlásit
Fšechny matky pubertálních dcerušek,prosím sem........
Jak se dá zabezdušit dítě,aniž by vás za to zavřeli????
Mi přišlo právě vyúčtování telefonů a drahá dcera si jen tak provolala se spolužačkou!!! 2000,-!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 12:02
- Nahlásit
z jakého důvodu
Terri
tak první věc - vyjde to levnějc
druhá věc - dnešní látkovky jsou nádherný
Já tak trochu uhýbám směrem k alternativám - kalíškem počínaje, přes látkování k nošení dítěte v šátku apod.
Jednorázovky jsou jistě pohodlný, ale ono existují i "látkový jednorázovky", kde ta manipulace je rozdílná jen v tom, že ten koš nehodíš do kontejneru, ale do pračky, pak je tedy musíš pověsit, ale dnešní látkovky se nežehlí, tedy s výjimkou těch čtverců a vkládaček v šestinedělí. Nevím, prostě je mi to nějak blíž.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 12:11 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
jablunka
"klíííd matko praskne ti cééévka a kdo se pak o tebe bude starat?"
U nás účty za telefon každý měsíc rajt. Ještě manžel (nechci mu nějak nádavat, ale v tomto případě fakt blb) nechal tady u nějakýho domovního vtěrky převést i mladší holce mobil na paušál, tudíž je to v pr..., když měla kredit tak došel a smůla, takhle si vesele volá dál a dál. Pořád to řešíme dokola, že jim to seberu apod., ale chci mít o nich přehled, tak mě vztek zase druhý den přejde, zaplatím složenku a držím hubu. No každopádně jestli najdeš nějaké řešení Jak se dá zabezdušit dítě,aniž by vás za to zavřeli???? tak sem s ním.
jo ještě jsem zapomněla dodat, že co je přes co jsem ochotna zaplatit tak si platí každá sama. Tatínek mluvil dceři do duše a říkal, že těch 500 smsek fakt nemusí psát, ať si sedne na počítač a píšou si přes skype nebo ICQ, včera tam seděla, tak se zase s tatínkem pohádala, když jí vyháněl, že fakt neví co chce, že jí tam jednou posílá a podruhý, že jí vyhání, že je "fááákt divnej", no prostě tu pubertu musíme nějak přežít no, ale mám fakt strach, že mi jednou ta céévka praskne.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 12:22
- Nahlásit
Martina
převést i mladší holce mobil na paušál
Já tohle právě udělala před dvěma rokama,s tím nejmenším paušálem cca260,-,i s tím,že když oba přešvihnou o stovku,tak jim operátor pošle textovku a oba vědí,že mají šlus.Do minulého měsíce to bylo v pohodě,ale minulej měsíc to měla za 1260,-!!!!! Udělala sem boro a naivně sem si myslela,že bude klid!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 12:25
- Nahlásit
jablunka
"ale mami, ty vůbec nechápeš jak to bylo strašně důležitý co jsme teď řešily s holkama"
Udělala sem boro
asi malý, zkus přitvrdit, ale do hlavy néééé.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 12:39
- Nahlásit
Martina
asi malý, zkus přitvrdit, ale do hlavy néééé
Hlava bude jediný co vynechám! Zejtra je objednaná na ortopedii,tak tam asi budou mít dost práce!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 12:49
- Nahlásit
fromeli
to je nádherný důvod
Já tak trochu uhýbám směrem k alternativám
Tak to já tak střední cesta Např. nošení ano ale místo šátku mám klokánku atak.
Martina
babičky mají recht, jsme zhýčkaní Na druhou stranou se nedá ohodnotit např. rozdíl mezi vyčerpávající fyzickou a duševní námahou v mateřství Každopádně "tehdejší" poválečný lid byl tvrdší, odolnější než my. Ale druhák, s děckama se moc "neštvali" neb nebyl čas. Otázkou je, co je teda lepčejší
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 12:54
- Nahlásit
Terri
Otázkou je, co je teda lepčejší
No to nikdo neví co je lepčejší. Pro mě rozhodně nejlepčejší, že nemusím asi na to pole a do porodu kopat, neb to bych zdechla jak mi bylo blbě.
s děckama se moc "neštvali"
myslíš jako, že tenkrát jim tekly soply, který utíraly do rukávu a dneska se tomu říká alergie na pyl? No tak to si myslím taky.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 13:01
- Nahlásit
jablunka
tak u nás je vystaráno.... holka má paušál... zalatím jí 200,-, co je nad si platí sama. Po prvním měsíci doplácela 400,-, od tý doby si dává pozor a nepřekročí 100,-
Přesně pravý opak je mladej ... ten nemá paušál a ani v dohledný době mít nebude, protože provolá, proesemeskuje obrovský sumy.... takže dostane kredit a když si ho vyplácá, tak má smůlu.... smsky píše z netu, volá z mého, ale jen akutně. Zatím to funguje......
Hlavně buď v klidu, nezapomeň, že máš doma ještě dva malé, tak ať se jejich puberty ve zdraví dočkáš
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 13:06
- Nahlásit
K těm alergiím.... ony byly i dřív, jen se o tom tolik nemluvilo a v mnoha případech nevědělo. Dneska se o dost víc přehání a děti jsou daleko víc choulostivý, než tomu bylo dřív..... no a důsledek? Větší náchylnost k alergiím a ekzémům
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 13:07
- Nahlásit
jablunka
Mi přišlo právě vyúčtování telefonů a drahá dcera si jen tak provolala se spolužačkou!!! 2000,-!!!!!!!!!!!!!!!!!
miláčku vydrž...dorazíme v dubnu a ugrilujem
ale mi máme flexistrop to má vodafone..po dosažení 300 kč se jí foun blokne..dobrá věc
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 13:12
- Nahlásit
brut
tak u nás je vystaráno...
Tak jsem taky vystarala!!!! Právě jsem jí objednale přez net kartu s 10 kč kreditem,paušál jí teď seberu a ať si to chvilku cáluje sama,ať vidí!
Přesně pravý opak je mladej
Mladej je naprosto v pohodě,ten si dává obrovskej pozor,aby neprovolal nad tu 100 navíc,prostě je zodpovědnější! Navíc ví,že v červnu končí školu,začíná makat a maminka přestává platit,tak si víc váží toho dokud platím.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 13:13
- Nahlásit
sarax
po dosažení 300 kč se jí foun blokne..dobrá věc
Teď sem jí blokla já! Ale mám obavu,aby se mi neblokly záda,až ji budu traverzovat!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 13:17
- Nahlásit
jablunka
právě, že u nás je to naopak ... holka zodpovědnější než kluk ... ale už jsem přemýšlela nad tím, jestli to není tím, že druhý děti jsou takový míň zodpovědný, vždyť to nějak dopadne ...
sarax
ale mi máme flexistrop to má vodafone..po dosažení 300 kč se jí foun blokne..dobrá věc
taky budu muset mladýmu dát kartu s flexistropem, jinak by jsem přišla na buben
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 13:18
- Nahlásit
jablunka
klíííííd, se poučí, néééé ( teda snad )
sarax
pojede i mladej Lothar nebo ne?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 14:27
- Nahlásit
to je nádherný důvod
že jo
Tak to já tak střední cesta Např. nošení ano ale místo šátku mám klokánku atak
no jo, ta mi nepřijde vhodná pro malinké mimi.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 14:55
- Nahlásit
fromeli
no jo, ta mi nepřijde vhodná pro malinké mimi.
mno co je malinké??od 6 nedělí v poho..aspon v těch novejch..dítě je v tom v klubíčku a čelem ke mě..já zas sdílím názor že v šátcích jsou děti hodný neb jsou malinko přidušený
a zas tak často jsem klokanku nepoužila..prostě fakt minimálně k čemu bych měla ty krásný kočáry žáno
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 15:10
- Nahlásit
Martina
Pro mě rozhodně nejlepčejší, že nemusím asi na to pole a do porodu kopat, neb to bych zdechla jak mi bylo blbě
mno, já šla na MD v den porodu
těm alergiím.... ony byly i dřív, jen se o tom tolik nemluvilo a v mnoha případech nevědělo. Dneska se o dost víc přehání a děti jsou daleko víc choulostivý, než tomu bylo dřív..... no a důsledek? Větší náchylnost k alergiím a ekzémům
no tak dřív se taky moc neřešila třeba hyperaktivita atd.
fromeli
já ji do klokany dávám též až tak od 4 měsíce, prostě až udržela hlavičku. A i tak jen na chvíli (teď už ji ani víc neunesu ).
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 15:52
- Nahlásit
Terri
no tak dřív se taky moc neřešila třeba hyperaktivita atd.
o tom mi něco povídej .... zrovna tou se zabývá moje ségra .... ale jinak máš pravdu, dřív to bylo "jen" zlobivé dítě, i když vím, že si rodiče dost často pletou zlobivost, nedůslednost a rozmazlenost s hyperaktivitou
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:36
- Nahlásit
Teda holky než jsem to přečetla tak jsem se pěkně zapotila.
Dneska jsem vážila Petra, v tričku a v plínce má 8,5kg a půl roku mu bude až 15
fromeli
a fakt jsou látkoví levnější? i když počítáš praní-vodu-prášek-energii a tvojí práci?
Ale jsou pěkný to máš pravdu
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:45
- Nahlásit
sarax
sdílím názor že v šátcích jsou děti hodný neb jsou malinko přidušený moooc hezky napsaný
brut
nedůslednost a rozmazlenost s hyperaktivitou
přesně tak,
teď chtějí uzákonit že se nebudou moct děti midlit, tak stím já nesouhlasím, škoda každý rána která padne vedle.
Někdy je to potřeba aby si to přebrali z prdele do hlavy
|