| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 07:57
- Nahlásit
sarax
Dík No to by tak i souhlasilo....Malá má 7,5 měsíce a je jedlík... že už bych jí mohla dát i odpolední přesnídávku. Asi ovocnou žejo. (Dopolední už má asi 14 dní.).
Kojím ráno, odpoledne a pak dvakrát v noci. Ale ta odpolední už je hladová, Malá by si ještě dala....
ALe mám obavy, abych pokryla tekutiny, když čaj moc nechce... V době, kdy jsi kojila ráno a večer, tak jsi ještě nedávala "umělé mlíko", že?
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 08:02 - Změnil/a: jira_hera
- Nahlásit
Tak jsem to tu všechno pročetla a snad zaznamenala vše důležité, kdyby ne, tak se ozvěte a já dopochválím
Michalka i Viktorka jsou hrozně šikovné holky a obě dělají velké pokroky.
sarax
Jak je vidět, tak se teď pěkně nasportuješ při nahánění malé a brzy tu místo diet budeš řešit svoje stále se zlepšující časy sprintů i vytrvalostních běhů Jak je malé, už je to trochu lepší?
Jinak moji kluci taky na čajíčky a šťávičky moc nebyli a doktorka mi poradila, že jim mám zkusit po jídle nabídnout jenom převařenou zchlazenou vodu a to jim šmakovalo. Oni i dneska dávají přednost čisté vodě před různýma šťávama, čajema nebo limonádama.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 09:25 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
jira_hera
převařenou zchlazenou vodu
to bych mohla zkusit, to je fakt.
Děkujem za pochvalu
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 10:11
- Nahlásit
Terri
V době, kdy jsi kojila ráno a večer, tak jsi ještě nedávala "umělé mlíko", že?
jj dávala..přidávala jsem láhev od 6 bo 7 měsíce...
vodu mi fakt žádný dítě nepilo čajíčkovat začla víc Vikinka kolem 10 měsíce...já ráda ty ovocný bo poznává nové chuti a je vidě+t co jí chutná
na dopolední svačinku jsme měli..a máme pokud není velká rýma jogurt a na odpolední ovocnou přesnídávku
jinak jsme byli zas u doktorky tak Viktorka má naštěstí jen rýmu,ale k tomu se prořezávaj dva zuby a máme impetigo a ještě afty v puse...fakt masakr...veselé dítko..jen v noci bulí ze spaní
jira_hera
sem ti vlastně odpověděla..dík za pochvalu doufám že pohyb pomůže fšem
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 10:32
- Nahlásit
sarax
jinak jsme byli zas u doktorky tak Viktorka má naštěstí jen rýmu,ale k tomu se prořezávaj dva zuby a máme impetigo a ještě afty v puse...fakt masakr...veselé dítko..jen v noci bulí ze spaní
ještě štěstí, že nemá ty neštovice .... chudák má toho docela dost najednou
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 10:39
- Nahlásit
sarax
jinak jsme byli zas u doktorky tak Viktorka má naštěstí jen rýmu,ale k tomu se prořezávaj dva zuby a máme impetigo a ještě afty v puse...fakt masakr
Tak to je fakt masakr!!!
Hele,nám na afty móc pomáhá tohle.....
http://www.lekynainternetu.cz/zuby-a-pece-o-dutinu -ustni/zanety-dasni/tantum-verde-spray/prod_374.ht ml
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 13:15
- Nahlásit
jablunka
hele tam píšou pro děti od 6 let co jsou schopné spolupráce??
my dostali Mundisal gel...
http://www.kapkazdravi.cz/eshop/3/zuby-a-dutina-us tni/afty-a-zanety/mundisal-gel-1x8g-mui.html
je to gelík a taky fajn zabral tak za 2 minuty a maže se 4 krát denně..
brut
chudák má toho docela dost najednou
jj taky je podle toho protivná
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 13:32
- Nahlásit
sarax
hele tam píšou pro děti od 6 let co jsou schopné spolupráce??
Štěpán ho dostal normálně,doktorka řekla,že stačí když dokáže otevřít papulu!A opravdu nám pomohl,pucek si ho pak chtěl stříkat i sám.
Mundisal jsme měli na zuby a byl nám k prdu,ale třeba Vikince pomůže,protože afty jsou hnus!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 13:47
- Nahlásit
jablunka
celkem vypadá že to zabralo
von není vysloveně na zuby,tak uvidíme....
ale asi vykvetu..je fakt hustá frajelka
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 13:50
- Nahlásit
sarax
rýmu,ale k tomu se prořezávaj dva zuby a máme impetigo a ještě afty v puse...fakt masakr
teda....
Tak já se právě poradila s doktorkou, říkala, že odpolední přesnídávku coby ovoce teď ještě dávat nemám a na jogurty je brzo. Kvůli tomu exému bych ale neměla experimentovat se "sunarem", tak nakonec jsme se dohodly, že zkusíme hypoalergení mlíko po kojení - kolik toho ještě vypije. Jinak zachovat stejný režim.
přidávala jsem láhev od 6 bo 7 měsíce...
a tos dávala po každém jídle? Ale tobě zas nejedla celé příkrmy ne?
No mám snad rostou 4 zuby naráz - dole
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 13:53
- Nahlásit
ahoj maminky, všechny děti máte moc hezký
mám dotázek je pravda, že teď nově, když čekáte dvojčata, tak vám automaticky dají mateřskou na ty 4 roky s přídavkem cca 3.500 Kč?? nebo s tím lze něco dělat.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 13:56
- Nahlásit
Ahoj holky,
tak jaký byl víkend???
Terri
tak jak to vypadá s exémem?
Holky v očekávání (těhotné) nebudete chtít koupit moc pěkný přebalovací pult s vaničkou, autosedačku a různé jiné kravinky pro miminka?????Jako nové nepoškozené ksem na to jako ostříš
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 13:59
- Nahlásit
Martina
tak kde se touláš s těma fotkama?
Co tchýně s tchánem, měla ses dobře?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:07
- Nahlásit
Terri
kolik je Mišce přesně???proč ne jogurty??dělají se dětské od 6 měsíců...a ovocné taky nevím..když má zeleninku měly by i ovoce...no mlíko jsem ti doporučovala Hero baby lactum...je to fakt dobrý
a nedávala jsem po kojení ale mmísto jednoho jídla...
nejedla mi celý příkrmy dlouho..ale i tak myslím že Miška má nárok na to ochutnat něco víc... já vím že ten ekzém je blbej..ale ovoce se dá zkoušet i takový nedráždivý
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:14
- Nahlásit
sarax
jogurty??dělají se dětské od 6 měsíců
napiš prosím název, budeme to tak brzy potřebovat
Mléko jsem si už poznačila
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:21 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
mám dotázek je pravda, že teď nově, když čekáte dvojčata, tak vám automaticky dají mateřskou na ty 4 roky s přídavkem cca 3.500 Kč?? nebo s tím lze něco dělat.
jestli se nepletu, tak jde o sociální příplatek, kterej se dává i rodinám myslím do tří let věku dítěte, pokud se narodí současně více dětí, ale je to nějak vázáno i na příjem rodiny a není to snad paušál. Četla jsem to, ale už nevím kde.
Rozhodně by to měla říct sociálka a asi to bude ina www.mpsv.cz
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:23
- Nahlásit
fromeli
díky, mám možná dobrou zprávu, pro nás starší
kamarádka dlouho nemohla otěhotnět, když se rozhodla, že tedy zkusí umělé, tak zjistila že je těhotná v 36 letech poprvé a jsou to dvojčata, začátek 5. měsíce. Že jsoud vě zjistili doktoří na konci 3. měsíce
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:24
- Nahlásit
Terri
Tak já se právě poradila s doktorkou, říkala, že odpolední přesnídávku coby ovoce teď ještě dávat nemám a na jogurty je brzo. Kvůli tomu exému bych ale neměla experimentovat se "sunarem", tak nakonec jsme se dohodly, že zkusíme hypoalergení mlíko po kojení - kolik toho ještě vypije. Jinak zachovat stejný režim.
jogurtíky by myslím malá mohla, brzo určitě není a exém Miška určitě nemá, spíš bych řekla podrážděnou kůži. Taky ovoce a zeleninku bych dávala... ne nic dráždivýho, ale je toho na výběr docela dost.
Kamarádka má klučinu s exémem a to dost ošklivým, ovoce se zeleninou dávala od půl roku. Začala jednou lžičkou a hlídala, jestli se nebude víc škrábat nebo nedostane vyrážku, postupně přidávala
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:26
- Nahlásit
AOZ
tak to gratuluju kamarádce.
Já se spokojím s dvojičkama i s asistencí doktorů Myslím, že jinak už to stejně nestihnem, pokud jsme to nesthli v sobotu
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:27
- Nahlásit
AOZ
v 36 letech poprvé a jsou to dvojčata, začátek 5. měsíce
jé tak to mooooc blahpřeji
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:28
- Nahlásit
Petra
je to Baby Yogo od Nestlé..to jsme dávali do 11 měsíců..ne čokoládové..to nedáváme pořád....
brut
no mi čteš myšlenky
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:33
- Nahlásit
brut
sarax
jsem to asi blbě napsala, ovocné přesnídávky dávám - dopoledne. (a zeleninu/maso v poledne). Šlo mi o tu odpolední dávku, kdy kojím a zdá se mi, že jí to už nezasyťuje jak má. A tam mi doktorka doporučila dokrmit tím hypoalergenním. (sarax - dík za tip).
Jogurt - myslela kvůli mlíku ze kterého se to dělá. Že jsou dětské to nevím - z čeho jsou, z pokračovacího mlíka? To jsem ještě neviděla.
Miška má přesně 7,5 měsíců.
Petra
"exém" či kýho čerta je čím dál lepší, řekla bych že ze 70 % pryč. Zbytek je hlavně na nožičkách/ loktech a hodně suchá na dotek drsná kůže to je. Stále mažem Exlipi...(nevím teď jak se to teď píše) a nožky/lokty ještě ťupkáme tou Holtovou mastí.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:34
- Nahlásit
Něco pro odpůrce psů a dětí!!!Podotýkám,že mi tam jedno dítě a jeden pes chybí!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:36
- Nahlásit
Terri
hele ty jogurty jsme měli povolený i když naše dr řešila lepek a kdesi cosi
kravský taky nedávám jakože pít..ale jogurty toho mlíka moc neviděly
mě se víc líbí mít dopolko jogurt pak zelenino-masovej příkrm s přílohou a odpolko ovoce
my máme ještě někdy namazanej chlebík Kidi boo a pohoda
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:37
- Nahlásit
fromeli
podle toho co říkala, tak v tomhle věku 2 není moc dobrý, když ti dělají krev na genetiku a něco najdou, tak nedokážou říct, které a buď je vezmou obě nebo nechají v tomhle věku, na plodovku říkala, že proto ani nepůjde. Má k tomu až překvapivě rozumný přístup, něco jako když se to povedlo, tak do toho nebudu šťourat, dřív se taky děti rodili i bez testů
třeba jste to stihli
Petra
já jí taky moc blahopřála a záviděla, ale zase dvě...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:48
- Nahlásit
fromeli
v sobotu??mno tak nějakej testík??nebo počkáš???
budu držet palce
AOZ
no já ti nevím..u dvojčat se plodovka asi nejeví nijak extra..ale já jsem za..sice se to dřív nedělalo..ale tohle je i lepší já sem srab..to chci vědět ,páč se bojím...sem viděla celkem dost abych to chtěla...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:50
- Nahlásit
jablunka
ty máš greje???
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:51
- Nahlásit
sarax
mě se víc líbí mít dopolko jogurt pak zelenino-masovej příkrm s přílohou a odpolko ovoce
mně taky přijde mi to přirozenější. A nebo jogurt s ovocem Ale tak... ještě měsíc počkám a bude no. Ať nemám výčitky.
ale jogurty toho mlíka moc neviděly
my máme ještě někdy namazanej chlebík Kidi boo a pohoda
my ale máme ještě malý žuby
To Kidi boo jsem teď koupila - to je teda pěkně předražená potvorárna Není nad kelíme apetita
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:52 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Petra
z Irska...je anděl co zachránil chudáka dostihovýho..přečti si to na Davídkový
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:52
- Nahlásit