| Autor |
Zpráva |
Neessi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 11:44
- Nahlásit
Petra
prosím Očkovat?
Hele,očkování má smysl proti smrtelným epidemiím(pravé neštovice,černý kašel,TBC........)ostatní očkování jsou krátkodobá.Důležitá je imunita.Zdravému organismu pneumokok může způsobit třeba i zánět plic,ale pnemokoková meningitida je velmi vzácná.Vím,že každá máma chce pro své dítě,aby nebylo nemocné...téměř nesmrtelné,ale tak to v životě nechodí.
Samotné očkování nespasí to,co jsme tu sami napáchali-zničené ovzduší,kontaminovaná půda,potraviny,voda........
Opět dám příklad: svou dceru jsem nenechala očkovat proti zarděnkám,protože to je imunita na nějakých 10-15 let,dneska holky rodí kolem 30 let a už dávno protilátky proti zarděnkám nemají. Dcera chytla zarděnky ve 12 letech,za dva dny bylo po chorobě a má doživotní imunitu.
Prostě člověk si nemůže ani očkováním vyrobit protilátky proti všemu.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 11:56
- Nahlásit
jablunka
nezlob se na mě ale proto jsem chtěla odpověď od Dr. mám dvě ségry a obě jsou dětské sestry a tak vím od nich právě to co popisuje Neessi proto třeba můj starší syn má taky jen to základní očkování a třeba proti chřipce nebo proti klíšťatům nemáme a většina dětí kolem mají očkování všechno co vás napadne.
Neessi
děkuji za odpověď
ještě prosím tě dnes je Péťovi třetí týden a stále mu tečou očička mám čekat že se to zlepší po šestinedělí nebo jet na oční. Mů straší syn měl problémi se slznýma kanálkama a naše Dr. nás na oční poslala pozdě až když to měl zarostlé a jezdili jsme na propichování dlouhona moc ho to bolelo
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 12:05
- Nahlásit
jablunka
Díky a že pozdravuju Krakeny
Add pneumokok - taky dík za info, to jsem rovněž nevěděla. Jsem mimochodem měla coby malá záněty asi 10krát Z bubínku mám nejspíš jednu celou jizvu...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 14:28
- Nahlásit
Neessi PROSÍM
ještě prosím tě dnes je Péťovi třetí týden a stále mu tečou očička mám čekat že se to zlepší po šestinedělí nebo jet na oční. Mů straší syn měl problémi se slznýma kanálkama a naše Dr. nás na oční poslala pozdě až když to měl zarostlé a jezdili jsme na propichování dlouhona moc ho to bolelo
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 17:11
- Nahlásit
Petra
hele tohle ti nejlíp prozradí dětskej zda už na oční..my byli po šetinedělí...
a k očkování proti pneumokoku..naše dr není zastánce očkovat proti čemukoliv,v podstatě říkala to co Neessi..takže já asi proti všemu očkovat nebudu...
Neessi
mě by spíš zajímal tvůj názor na očkování proti rakovině děložního čípku???mám to v plánu pro pubetačku?.)
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 17:26
- Nahlásit
sarax
rakovině děložního čípku
kdybych já měla dceru tak do toho jdu. Já byla na operaci s čípkem a dopadlo mi to že to bylo za 5minut dvanáct a můj gyn mi řekl že to očkování je dobré
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 17:28
- Nahlásit
sarax
hele tohle ti nejlíp prozradí dětskej zda už na oční
právě naše dětská to Martinovi zanedbala
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 17:30
- Nahlásit
Petra
právě naše dětská to Martinovi zanedbala
a to k ní ještě chodíš????já bych doktora změnila teda
tak se jdi zeptat na oční,tady ti těžko někdo poradí když to nevidí,doporučení už dneska nepotřebuješ,tak zajdi do špitálu na oční at ti řeknou....
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 17:56
- Nahlásit
sarax
.naše dr není zastánce očkovat proti čemukoliv,v podstatě říkala to co Neessi..takže já asi proti všemu očkovat nebudu...
My taky neočkujem proti všemu,ale pneumokoka malej měl a vím co si chudáček užil.A taky vím,že na to tady ve vesnici umřela 2 letá holčička(dostala k tomu zánět mozkových blan a už jí nepomohli),takže jsme oočkovali a já mám klid a Štěpas taky.Ale nikomu to nehodlám vnucovat.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 17:59
- Nahlásit
jablunka
já jsem byla a jsem ráda za tvoje rady, s dětma je príma se z někým poradit a proto jsem chtěla slyšet víc názorů a za ty ti děkuji
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 18:02
- Nahlásit
sarax
tak se jdi zeptat na oční,tady ti těžko někdo poradí když to nevidí,doporučení už dneska nepotřebuješ,tak zajdi do špitálu na oční at ti řeknou....
to všechno vím jen sem chtěla slyšet radu od Neessi myslím že je dětská lékařka tak asi o miminkách něco ví
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 18:19
- Nahlásit
Petra
Neessi myslím že je dětská lékařka tak asi o miminkách něco ví
Ale Neessi je ženská lékařka.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 18:28 - Změnil/a: Vcelka
- Nahlásit
U nás na pneumokoka nedavno umřel ségře mojí spolužačky tříletý kluk, takže já asi taky nechám oočkovat.
Jinak o tom očkování je něco tady. http://www.prevenar.cz/
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 18:34
- Nahlásit
Petra
myslím že je dětská lékařka tak asi o miminkách něco ví
mno psala že je gynekoložka jak říká jablunka
takže o miminkách jistě ví dost ale tohle ti poradí stejně někdo až to uvidí
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 18:42 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Neessi
To platí stále,není to inkubátorama,ale tím,že jsou na plicních ventilátorech.Vyšší koncentrace kyslíku není jediným faktorem,je to i nevyzrálost tkání(všech) t.j. i nervové soustavy
Takže to, že jsou dnes technicky vyspělejší (inkubátory, ventilátory) celkově na faktu statistického počtu retinopatie nedonošenců nic nemění jo? Nezralost tkání je jasná - rozumím.
Protože mám opravdu doma protichůdné informace.
(Potřebuji to kvůli odstavci v disertačce, článek o počtu retinopatií jsou ze SONSu, článek o tom, že už to není tak časté psala nějaká doktorka.) Jinak - samozřejmě díky moc
Add zachraňování....trochu jsme to tu naťukli pár stran předem...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 18:44
- Nahlásit
Petra
My kapali (bez návštěvy očaře) celé šestinedělí - řekli nám to tak už i v porodnici. Oči se pak spravily.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 19:05
- Nahlásit
Terri
taky kapem díky
jablunka
Ale Neessi je ženská lékařka ááá jo já to popletla
sarax
ti poradí stejně někdo až to uvidí
už to viděli byli jsme v nemocnici(porodnici) 9 dní a tento týden u nás byla dětská doktorka fakt jsem měla za to že Neessi je dětská
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 19:07
- Nahlásit
holky je mi jasný že se oči nebo i něco jiného nedá řešit přes net, ale chtěla jsemslišet že to s očičkama holt patří k šestinedělí a že to netrápí jen mého Péťu
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 19:12
- Nahlásit
Ježiš holky,vy jste to tady zase zavalily dotazama-celé odpoledne makám na zahradě ,tak až teď :
Petra či- mazej na dětský a nech si udělat stěry,často si děti z porodnic přitáhnou staphylokoka a pak zánětem zarůstají slzné kanálky
sarax čkování proti papilomaviru,který může způsobit rakovinu děl.čípku( sorry,ale když slyším a vidím reklamy na "očkování proti rakovině děl.čípku",tak šílím vzteky,jak jsou lidi uváděni v omyl):
Jsou dvě očkovací látky-jedna Silgard-je cca od prosince 2006-ta je pro malé holky 12-15 let efektivní,ale ví se o účinnosti tak na 5 let,má smysl před 1.pohl.stykem.Ale firma,která látku vyrábí zatím neodpověděla na dotaz,čím bude po těch 5 letech přeočkovávat.......
Od pol.října t.r.je nová očkovací látka (teď si doprčic nevzpomenu na přesný název,ale je to na www.medicina.cz a pak sem hodím ten název),která se očkuje v rozsahu od 10-25
let,má lepší kombinaci(prostě se mi zdá lépe uvařená) a dokonce se může očkovat do 55 let.Má lepší reference,delší působnost.Ale u obou nejsou zatím žádné dlouhé studie.
Tohle očkování smysl má,protože rakovina čípku je opravdu stále velmi zhoubná.
Tu druhou vakcinu jsem taky dceři objednala a ještě jsem se s firmou dohodla,že nebudu nakupovat vakciny přes lékárny,ale u nich přímo a pacientkám tím ušetřím cca 2000,-kč.
to alljsem opravdu gynekolog,ne pediatr
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 19:15
- Nahlásit
Terri
(Potřebuji to kvůli odstavci v disertačce,
Možná by to chtělo se zeptat na stastiky a ne to stavět na jednom článku.Myslím,že je i najdeš na nettu
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 19:28
- Nahlásit
sarax
já ten název fakt nemůžu najít,ale mám to v ordinaci na stole,protože teprve v pátek s tím firma vyjela,protože dlouho čekali na registraci přípravku.V pondělí dodám.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 19:31 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Terri
My kapali (bez návštěvy očaře) celé šestinedělí -
taky taky
Neessi
kuji za info...hele přes tebe by vakcína nešla objednat??případně pokud bys působila někde v dohlednu se u tebe očkovat?
já bych asi radši tu druhou pro sebe i dceru když to jde..přítelovi na tohle zemřela maminka bylo jí cca 40 let??takže je pro
jo a vím že je to papilomavirus ale sem prostě mooc pohodlná,ale sousedku sem tuhle opravila
btw:napíšeš mi někdy kdyžtak aspon to jméno tý druhý vakcíny??a u tý firmy to může normálka dr objednat??i v menším množství??
ok pondělí..si byla rychlá
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 19:43
- Nahlásit
sarax
u tý firmy to může normálka dr objednat??i v menším množství??
Může to objednat každý gynekolog,ale i pediatr a praktický lékař.Je to jen o ochotě,slušnosti,vstřícnosti každého lékaře a ne o tom,že se na tom bude vydělávat(což je bohužel dost častým jevem -něco o tom vím,snacha chodí na gyndu do poradny v Praze a ty účty,co platí i přes pojištění !!!!-to nechápu) .Hele,jestli máš dobrého gynekologa,nebo praktika,tak se s ním domluv,ať ti to objedná a nejlépe,když objedná minimálně 7 vakcin(pro 1 ženskou jsou potřeba 3) -až 9 vakcin,tak je cena za jednu 3 011,-Kč.Když se objedná 1 tak 3700,-.Takže je dobré,pokud pro sebe a dceru=6 a sehnat ještě nějakou kamarádku u stejného doktora a ušetříš 2+2tisíce.Jenom to musí být slušný doktor!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 19:49
- Nahlásit
Neessi
no můj doktor je doufám slušnej takže se ho zeptám..počkám ještě na jméno tý vakcíny at jdu s informacema
co se týče ceny já měla nějak za to že 3500 jedna vakcína??nebo je to ta do těch 15 let???
fakt jsem mimo s cenama
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 20:13
- Nahlásit
Neessi
Ještě že Tě tu máme
Jsem na to právě narazila až teď, jinak jsem měla zjištěno, že je to pořád jedna z nejčastějších příčin slepoty v dětském věku. Nemám medicínskou práci, tak jsem nepátrala tolik po oftalmologických statistikách, ale na tohle se mrknu, zaujalo mně to.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 20:25
- Nahlásit
sarax
ceny já měla nějak za to že 3500 jedna vakcína
To je u Silgardu(t.j.ta první),pokud si koupíš všechny 3 najednou a dokonce jsem zaslechla,že "pražáci" dávají rovnou cenu 12 tis.,protože si za aplikaci účtují 500,-za každou dávku .....a přitom je to jen čtvereček buniny,trochu desinfekce,náplast a záznam do očkováku(přelepka),ach jo.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 20:39
- Nahlásit
Neessi
takže chápu-li dobře ta "lepší" je dražší...mno my máme za aplikaci snad 100 kč...aspon bylo...takže uvidím
jinak teda tou druhou se můžu naočkovat i já??a má účinnost??a nevadí nějak třeba otěhotnění v průběhu očkování bo je lepší až pak???to jen pro info se ptám
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 20:57
- Nahlásit
sarax
Tou druhou můžeš naočkovat sebe,dceru....a určitě tě to nevyjde dráž.Otěhotnění nevadí(dle výrobce),ale vždy je lepší otěhotnět do "klídku",-tohle očkování probíhá 7 měsíců rvní ,pak za měsíc a pak za 6 měsíců-to bys do dubna mohla zmáknout,stejně se má otěhotňovat v jarně-letních měsících
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 21:30
- Nahlásit
Neessi
stejně se má otěhotňovat v jarně-letních měsících
a prooc?
mě to teda u těch dvou ledňáčků asi vyšlo jen ta říjnová váha byla asi dřív
|
Neessi
Člen |