Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:18
- Nahlásit

Syska
Tak to si ani neumím představit, stačilo mi o té váze a délce jedno... Gratuluju statečné mamince a jsem zvědavá na fotky

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:26
- Nahlásit

Syska
ty jo..kámošce gratulace..na dvojčátka fakt pěkný kousci

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:28
- Nahlásit

Vyřídím holky, už se na ně těším, na prdelky. Zas naproti téhle šťastné zprávě zas přišla kolegyně do práce (v úterý mi radostně sdělovala, že její dcera čeká chlapečka) a dnes přišla, že zjistili že má dawna, je v pátým měsíci prej. Takže smutek velkej, no...

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:37
- Nahlásit

Syskadnes přišla, že zjistili že má dawna, je v pátým měsíci prej. Takže smutek velkej, no...
Já vím,že je to smutný,ale mám kamarádku,které to taky zjistili a ona ani na chvilku nezapochybovala a Jakoubkovi je dneska 5 let a je to bezva klouček.Je malinko pomalejší,ale o to víc snaživý ,no a vždycky bude kulatější.

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:40
- Nahlásit

jablunka
i a ona ani na chvilku nezapochybovala a Jakoubkovi je dneska 5 let a je to bezva klouček.Je malinko pomalejší,ale o to víc snaživý ,no a vždycky bude kulatější.

a má Downa?? páč já bych do toho asi nešla pokud bych to věděla dopředu teda??

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:48
- Nahlásit

jablunka
Ona si to nechá vzít, já se přiznám, že bych do toho taky nešla...

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:51
- Nahlásit

Syska
Ona si to nechá vzít,
jakoje to děs ale nejsem pro úmyslné přivedení na svět..nevím no..jako v 5 letech to třeba jde ..ale až mu bude 25???

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:51
- Nahlásit

sarax
No souhlasím s tebou, to podle mě není život..

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 10:23
- Nahlásit

sarax
a má Downa??
Ano má.Já ji za to bezmezně obdivuju ,ale vědomně bych takové dítě na svět přivést taky nedokázala.

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 10:38
- Nahlásit

jablunka
právě
no nebude to mít lehký

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 10:56
- Nahlásit

No souhlasím s tebou, to podle mě není život..
pro rodiče nebo pro dítě?
Je to hrozně těžké...ale jak potkávám některé děti s Downem, tak se musím ptát, kdo z "nás" je šťastnější....

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 11:05
- Nahlásit

Terri
tak se musím ptát, kdo z "nás" je šťastnější....
jako ano jsou štastní neb nic nepotřebují..ale je to život??co rodiče??fakt si myslím že utrpení je na světě dost,dějou se děsný věci a cíleně na svět přivést takhle poškozený dítě....a add štěstí..pro mě to není život ani pro ty postižený..vezmi si jak žiješ..máš mjuže a dítě..miluješ a jseš milovaná..oni tohle nikdy nezažijou že...

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 11:14
- Nahlásit

sarax
jako ano jsou štastní neb nic nepotřebují..ale je to život??co rodiče??fakt si myslím že utrpení je na světě dost,dějou se děsný věci a cíleně na svět přivést takhle poškozený dítě....a add štěstí..pro mě to není život ani pro ty postižený..vezmi si jak žiješ..máš mjuže a dítě..miluješ a jseš milovaná..oni tohle nikdy nezažijou že...
Připadá mi, že píšeš o dětech s těžkou mentální retardací, ale to děti s Downem v naprosté většině nejsou.
Jsou milované a milují.
Je to jen život v jiné kvalitě - akorát dnešní společnost tomu není nastavena.
Píšu ale konkrétně o dětech s Dwn. Horší mi třeba přijde přivést na svět ta siamská dvojčata...

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 11:19
- Nahlásit

Terri
Jsou milované a milují.
Je to jen život v jiné kvalitě - akorát dnešní společnost tomu není nastavena.
Píšu ale konkrétně o dětech s Dwn. Horší mi třeba přijde přivést na svět ta siamská dvojčata...

V tomhle s tebou naprosto souhlasím!

nika00
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 11:20
- Nahlásit

ja se dovolim do toho vlozit...
znam taky lidi s DS..jsou milovani..miluji...ano..svym zpusobem...ale zit takovyto zivot? co bude az rodice zemrou? ja bych tohle nikdy nedopustila...
add siamska dvojcata..to mi prijde naprosto jine...jsou to dve osoby normalne myslici s celem slusnou nadeji zit normalni zivot....ale privest na svet dite ktere bude mit iq 30 a bvzdycky bude stredem zajmu a nekdy i vysmechu...materska laska nestaci...

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 11:55 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

ale privest na svet dite ktere bude mit iq 30 a
Copak dítě s Downem má IQ 30??
To je trochu rozdíl ne, dítě s inteligencí na spodní hraně gaussovky a těžká MR (dříve "idiot" - tj IC okolo 30). Tam je to zcela o něčem jiném.
Co by pak říkali třeba rodiče autistů?
add siamska dvojcata..to mi prijde naprosto jine...jsou to dve osoby normalne myslici s celem slusnou nadeji zit normalni zivot....
jak která... záleží čím jsou spojené.

A středem zájmu a posměchu se stávají děti i s jinými postiženími.

nika00
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 11:58
- Nahlásit

Terri
ve vsech materialech o DS je uvedeno ze IQ deti a lidi s DS se pohybuje mezi 25-30. sice jsou hodne flexibilni a schopni se spousty veci naucit...ale je to tak..

s temi siamskymi dvojcaty..souhlasim..jasne ze zalezi cim jsou spojena..a zda jsou schopna po oddeleni zit normalni zivot...a zda je vubec mozne oddeleni..

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 12:06 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Terri
jako máme na chalupě ústav pro mentálně postižené..jsou tam i DS...ujištuju tě že průřez který jsem viděla já je sice schopný milovat..ale myslíš že zažije lásku jako takovou..mileneckou a následně i jako rodič???to sou věci co nás obohacují..oni mají lásku rodičů..velmi často jen matky,neb otec ne vždy vydrží tenhle nápor
prostě myslím že cílený přivádění na svět je špatný..pokud věda pokročila..a jak píše Nika..co bude až rodiče zemřou???
Downův syndrom se v naší populaci vyskytuje u 1 novorozence ze 700 až 800 živě narozených. Průběh těhotenství je většinou bez komplikací, děti se rodí donošené s normální porodní váhou. Jedinci s Downovým syndromem mají malou zavalitou postavu (konečná výška je 144 - 155 cm), IQ 25 - 50, přičemž variabilita dovedností je velká, jsou sociálně adaptabilní, muzikální, většinou velmi přátelští. Typický je obličej -- šikmé oči s kožní řasou (epicanthem), menší lebkou, kožní řasa na zátylku, krátký krk, široký kořen nosu, malá ústa, větší jazyk, malé nízko posazené uši. Na končetinách jsou patrné krátké prsty, opičí rýhy na rukou. Třetina dětí má srdeční vadu a některé další vrozené vývojové vady.
a pokud si přečtete tohle tak mentální retardace není jedinej problém že.pokud je tam další postižení je to dost blbý..

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 12:10
- Nahlásit

nika00
až 50. Jenže oni se odlišují od "běžných" MR s takovým IQ - tak jsem to myslela. Prostě mají úplně jiné emocionální chování.
No každopádně je to náročná etická otázka - obzvlášť když v 5tém měsíci na UV už "to" vypadá jako dítě atd.

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 12:12 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

sarax
Já tomu rozumím a chápu jak ty, co tohle dítě na svět nepřivedli, tak ty, co je mají.
Mi se nelíbí ani zachraňování "za každou cenu", čili děti pod kilo váhy atd.
A taky obdivuju pracovníky ústavů...

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 12:12
- Nahlásit

Terri
obzvlášť když v 5tém měsíci na UV už "to" vypadá jako dítě atd.
mno pokud se jde na plodovku tak kolem 19 týdne se tohle již ví..a nosit to s tímhle vědomím??ležela s náma holka co jí vyvolali porod v 21 týdnu...další miminko je zdravé a fajn a chce ještě aspon 2pokud se narodí DS a jako první dítě tak další si ne vždy lidi pořídí

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 12:16
- Nahlásit

pokud se narodí DS a jako první dítě tak další si ne vždy lidi pořídí
to je pravda, protože jednak dítě s DS zabere hodně jejich sil, a jednak mají strach. Případně vyšší věk.

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 12:18
- Nahlásit

Automobil srazil dívku přední částí a odhodil ji na silnici před auto. Nehoda se stala před očima matky děvčátka. Podle policie dívka utíkala nejspíš proto, že se lekla štěkajícího psa na nedaleké zahradě.

nika00
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 12:32
- Nahlásit

Terri
Mi se nelíbí ani zachraňování "za každou cenu", čili děti pod kilo váhy atd
tak tohle ja zas obdivuju a sla bych do toho...
muj bracha se treba narodil o 3mesice driv...mama i on oba malem umreli...mamu zachranovali den a brachu asi 3....

mama pak porodila jeste moji segru a za par let i me...a bracha...se ozenil..a sam ma dite...

s tou holcickou je to hrozny kdes to vzala??

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 12:55
- Nahlásit

nika00
muj bracha se treba narodil o 3mesice driv...mama i on oba malem umreli
měli štěstí

Já sama nevím, do čeho bych šla a do čeho ne...jinak se mluví, jinak pak dělá.

s tou holcickou je to hrozny
http://www.novinky.cz/krimi/trileta-divka-vbehla-p od-nakladni-auto_124012_rpdt5.html

handula
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 13:04
- Nahlásit

pokud se narodí DS a jako první dítě tak další si ne vždy lidi pořídí

to jsi mi připoměla ten hroznej pripad, jak maji to postizene dite diky tomu ze se topilo na skolnim vylete (ted zadaji odskodneni).
Kdyz jsem tu matku - i otce -videla, bylo mi jich hrozne lito, relativne mlady lidi, s nervama v pr...li, naprosto neschopný - fyzicky i psychicky - mít jiný zdravý dítě. Tohle samozřejmě ovlivnit nemohli, ale pokud to ovlivnit muzu, taky bych to nedopustila...ty lidi maji znicenej zivot - ne ti postizeni, ti mozna svym zpusobem stastni jsou, ale co ty okolo - rodina...nemaji pro co zit - jen pro tu "nadeji" ze to bude NEKDY mozna lepsi....

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 14:16
- Nahlásit

handula
Tohle samozřejmě ovlivnit nemohli, ale pokud to ovlivnit muzu, taky bych to nedopustila.
a vo tom mluvím..stačí co se děje jinak...

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 14:18
- Nahlásit

sarax
Japak to dopadlo s tou čubinou???

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 14:24
- Nahlásit

jablunka
psali že má hlídání už zajištěný
a my byli na Vítání občánků....bylo to fajn...i proslov,dárečky,,budem mít video a fotky jen nám nemuseli pouštět Dádu

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 14:29
- Nahlásit

saraxjen nám nemuseli pouštět Dádu

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání