Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 12:56
- Nahlásit

sarax

Já nevím,proč nenecháš Trinču vykoupat malou rovnou samotnou.Jen se jim tam pleteš

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 12:58
- Nahlásit

Terri
so satkami skusenost nemam, ale mam s takym tzv. klokanom, co sa dava dopredu na prsia a babo je v tom ulozene/visi rovno nohami dolu.
ja som v tom mojho syna vlacila po horach-dolach a cestach-necestach a bol v tom maximalne spokojny, vzdy v momente sladko zaspal a bol pokoj

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:24
- Nahlásit

Bela
A myslíš, že je teda lepší něco dopředu než dozadu? Si říkám, vzadu ho nemám moc pod kontrolou (hlavičku), ale vpředu zase při mé šikovnosti a možnosti nějakého zaškobrtnutí....

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:30
- Nahlásit

Terri
Mna to este necaka, ale uz som nad tym dost uvazovala a myslim, ze vzdy je lepsie mat dieta pred sebou, ako vzadu. Ja tiez planujem "klokana" Ale cas v nom straveny treba tiez planovat a vsetko s mierou...

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:31 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Terri
neee, toho by som sa nebala (pokial teda nechodis po nejakych totalne krkolomnych terenoch, co samozrejme nedoporucujem )

podla mna je to pre male mimimo ovele lepsie dopredu - aj kvoli tomu kontaktu (vizualna kotrola plus tlkot srdca a tak ) aj kvoli kojeniu.
dozadu do sedacky sa davaju uz vacsie deti, ked sa ide napr. na turu.
ja som s nim takto chodila uplne vsade, aj po byte - typ Indianska babicka
malo to aj taku polstrovanu opierku na hlavicku a on v tom hajal tak ze az, a tie male nozky mu klimbali...
mne sa to velmi osvedcilo - doporucujem!

brut
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:35
- Nahlásit

Terri
Lepší, když je před tebou...kor, když je to prcek....větší dítě je zase na zádech pohodlnější......já nosila děti v klokance i v šátku. Tak nějak jsem to střídala a problémy s páteří nemají. Ono hodně záleží i na tom, jak dlouho a jak často takhle budeš chodit. Zrovna tak nedoporučují ,aby mimčo bylo stabilně v "kočárku - sedačce do auta" tam dochází k deformitám páteře. Nejlepší je kombinace klas. kočáru a sedačky do auta

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:36 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

pigie
Ale cas v nom straveny treba tiez planovat a vsetko s mierou...
Jasně A taky hodlám svou kondici zvyšovat postupně
Bela
pokial teda nechodis po nejakych totalne krkolomnych terenoch
ne ne, to určitě ne.
typ Indianska babicka
však ono to pochází právě od "přírodních národů", že..
polstrovanu opierku na hlavicku
Tak to je dobré.

Brut
Taky díky za ohlas.

Jsem ráda, že s tím máte dobré zkušenosti (šátky, klokánky..)

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:37
- Nahlásit

a tie male nozky mu klimbali...

No, ja to vidim tak, ze tomuto tematu sa radsej zacnem vyhybat

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:40
- Nahlásit

Terri
vsak ti prirodni domorodi dobre vedeli, co robia, potvory .

nechcem si sice moc fandit, ale myslim, ze aj toto polozilo zaklad mojho dobreho vztahu so synom

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:41
- Nahlásit

Bela
aj toto polozilo zaklad mojho dobreho vztahu so synom
já si taky myslím, že tohle hodně může dát mimátku do vínku a samozřejmě matce

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:42
- Nahlásit

pigie
no a si predstav, ze teraz ma meter 95!
to uz je naozaj lepsie radsej ani nekomentovat

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:43
- Nahlásit

Bela
Terri
I ja si to myslim. Ja som teda nevyrastala v klokanke, ale na sedacke na chrbte, som schodila s rodicmi pol slovenska

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:44
- Nahlásit

Terri pigie

brut
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:45
- Nahlásit

Bela
No, u nás má kluk "jen" 175cm a stále roste ...holka je trochu menší ....

Terri
Není zač....ráda pomůžu ( když vím a mám vyzkoušeno), aby jsi byla klidná a měla pohodové mimi

pigie
vyrostou moc rychle.....to klimbání nožičkama zase až tak dlouho netrvá

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:48
- Nahlásit

brut
To nevadi. Som si zvykla, ze aj stena vyrastie moc rychlo

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:51 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

brut
tak to pockaj, o chvilu ho mas tam, kde je ten moj

pigie
ale dobra sprava - deti rastu predsa len o cosi pomalsie

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:52
- Nahlásit

brut
Není zač....ráda pomůžu ( když vím a mám vyzkoušeno), aby jsi byla klidná a měla pohodové mimi

No mimčo už začalo kopat....tak zase přibyly pocity...

ale na sedacke na chrbte, som schodila s rodicmi pol slovenska
Mně se právě líbí, když rodiče (pokud je vše ok, dítě zdravé atd.) takto s dítětem chodí, jezdí... Myslím ale po našich končinách, ne zase do zahraničí do velkých změn teplot atd. Škoda jen, že většina penzionů ještě není moc na malé dítě uzpůsobena.
Jé začínám se fakt těšit i když slyším zase ty poznámky..to nesmíš, to nemůžeš, to je nezodpovědné, ty nemáš strach...to se pak člověk lehko nakazí...

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:56
- Nahlásit

Terri
No, my sme boli cela rodina taka turisticka. My sme zase vobec nechodili do zahranicia, len po Slovensku a Cechach a som im za to vdacna. Som echt narodniar Pokial viem, tak na tej sedacke sa odnosili tri deti a nikdy nebol ziaden problem. A to sa slo aj na hrebenovky tatier. Nikdy ziaden uraz Ale predsa len, uz sme neboli taki mali, ze do osatky. Nakazit sa proste nedaj!

brut
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:58
- Nahlásit

Terri
No mimčo už začalo kopat....tak zase přibyly pocity...
tak si užívej...až vyroste, bude v pubertě, budeš ráda vzpomínat

Jé začínám se fakt těšit i když slyším zase ty poznámky..to nesmíš, to nemůžeš, to je nezodpovědné, ty nemáš strach...to se pak člověk lehko nakazí...
nesmíš zase až tak všechno poslouchat...by jsi se jinak zbláznila

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:59
- Nahlásit

pigie

Však na Čechách a Slovensku máme ještě co dohánět. I když na některé ze Slovenských krás bych si teda s mimi a ani se psem netroufla.... (Slovenský kras, hřebeny s řetězy - ale v mapě máte, že je to pro náročnější rodiny s dětmi )

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 14:06
- Nahlásit

Terri
nenechaj sa uplne zblbnut prehnane uzkostlivymi radami.
najlepsie je drzat sa zdraveho rozumu a vlastneho usudku a riadit sa heslom "přiměřeně"

a ked mimco podrastie, radi vas u nas na Sk na nejakej tej ture uvitame!!!

Jandula
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 14:34
- Nahlásit

Já jsem zase někde četla, že šátek je lepší než klokanka, bylo to tam podepřeno nějakým výzkumem... ale už je to tak dva roky a nejsem si jistá, co přesně byl ten rozhodující argument...

Smečka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 14:58
- Nahlásit

A myslíš, že je teda lepší něco dopředu než dozadu? Terri
U malých dětí je lepší nosička vpředu.Šátek jsem nikdy nezkoušela.Když byli kluci větší, nosila jsem je v takové té dětské krosně na zádech (s hliníkovou konstrukcí).Když byli ještě větší přesadila jsem je na kolo.Jedno dítě vepředu na rámu druhé vzadu na nosiči a okolo tři psi...Dnes už jezdí oba na svých kolech a to je úplně nejlepší
Na cvičák jsem je brala zhruba do 1 roku,když začli chodit,už to nebylo dost dobře možné.Pak se musel chtě nechtě zapojit tatínek.A vyplatilo se

venda
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 15:25
- Nahlásit

se to nedoporučuje, protože je v tom dítě zkroucené, zatímco by mělo být rovné kvůli páteři
dokud si dítě samo nesedá (asi půl roku) vůbec by nemělo být ve svislé pozici podepřené něčím pevným (třeba v autosedačce musí do té doby jen ležet) protože tím se právě páteř zkroutí do stran jak ji ještě nepodpírají svaly, kdežto v tom šátku (lepší je klokanka) má páteř dokulata a takovýmu mimču to nevadí, ale uvidíš, že si časem radši pořídíš terénní kočárek, protože se mimčo docela pronese no a jak začne chodit, tak půjde po svejch a až nebude moct, tak ho hodí tatínek na záda (ne že se s nim budeš tahat furt sama )

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 16:40 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Díky moc všem
Tak vidím, že klokanka zatím vítězí (teda kromě zatím nepodloženého argumentu Janduly )
venda
dokud si dítě samo nesedá (asi půl roku) vůbec by nemělo být ve svislé pozici podepřené něčím pevným (třeba v autosedačce musí do té doby jen ležet) protože tím se právě páteř zkroutí do stran jak ji ještě nepodpírají svaly, kdežto v tom šátku (lepší je klokanka) má páteř dokulata a takovýmu mimču to nevadí
díkes, to jsem potřebovala slyšet - argument proč. Protože pak to koluje a nabírá se na to spoustu nepravd...
radši pořídíš terénní kočárek
Asi jo, ale to jsem taky doma moc nemohla říct, protože děda s babi chystají načančaný...

No a když už se ptám - jak se díváte na návrat bavlněných plen...?

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 17:26
- Nahlásit

Terri
hele mám názžor dětský sestry a svojí zkušenost...klokanka je super..do šátku nejdu neb sou v něm děti mooc hodný...protože sou malinko přidušený...kvalitní klokanka je lepší,mimčo nevypadne a nebolej záda..já preferuju klokanku na obě ramena

No a když už se ptám - jak se díváte na návrat bavlněných plen...

mno já používám obojía při takovejch věcech jako je automatka a žehlička to není problém

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 18:49
- Nahlásit

sarax
A nemáš nějakou fotku té klokanky?
mno já používám obojí
právě že kamarádky taky A já zjistila, že ty bavln. plíny už není ta hrůza, co jsme měli my - a muselo se na 90 st. vyvařit, vyžehlit...20 plín denně...

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 22:46 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Terri
no pleny vyvářím ale díky igelitu mezi plenama a kombinaci s papírovejma ,máme denně kolem 3-5 plen..to jde...
klokanku budu kupovat nějak tedka a mám na mysli něco takovýho

až to bude malý koupím krosničku na záda

brut
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2007 00:02
- Nahlásit

Terri

No a když už se ptám - jak se díváte na návrat bavlněných plen...?
Já bych taky používala oboje.....

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2007 08:08
- Nahlásit

klokanku budu kupovat nějak tedka a mám na myslisarax
joo přesně to jsme měli

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání