| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 22:24
- Nahlásit
Fajka
tak to bude Piňda rád von uš králíky nerad ...
gde je foto????
no von je ještě na výstavě a přijede až v neděli s ostatníma
hmmm, to mi připomíná, že bych měla vyfotit německýho macka a zrzavýho macka
Se mi nechce jít mejt nádobí
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 22:30 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
kachna_
hmmm, to mi připomíná, že bych měla vyfotit německýho macka a zrzavýho macka
tak to pak vem šécko najednou
pani a nespletla jste to??? není ten německej macek spíš růůůůžovej než zrzavej????
Se mi nechce jít mejt nádobí
šiš mě se toho nechce..žehlit, uklízet....
inu
na to posadíme ve fotošopu růžovýho tildu, k němu lupneme z jedný strany barbínu a z druhý kena a je.. vymalováno
no ale jako vy to furt nechápete pani...nechcu říct že ste natvrdlá ale ona ta sedačka pod hromadou krabic ani neni vidět už jasný?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 22:39 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Fajka
není ten německej macek spíš růůůůžovej než zrzavej????
Fotku jsem šlohla známýmu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 22:41
- Nahlásit
kachna_
týýjo to je boží barváááááá
nááádhernej!!!!!!jak plyšovej! to je malokrálík nebo velkokrálík?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 22:42
- Nahlásit
potřála jsem ho v září na pracák (kopie), ale jsem přesvědčená, že jsem ho mezitím vrátila domů
a bnemůžeš ho mít někde u tý kopie nebo u jiných dokladů, který si s sebou měla?
to první nevím, to druhý vím, dělá i jiný věci
tak to se pak může uživit, pokud dělá i něco jinýho...
taky bych to udělala rodina je kategoricky proti
bohužel mám smůlu a rodina si taky přeje vánoce
kachna_
Jménem naší základní organizace vám děkujeme"
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 22:43
- Nahlásit
kachna_
co to je za nádhernou barvičku králíků, se mi moooc líbí
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 22:49 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
souhlasej i šecky kachny, fajfky a eskymáci? Upravíme to podle vás přespolních.
Fajfky souhlasej
kdyžtak prosím jen aby nám Brut napsala ulici která je u toho nádraží ať to můžem hodit do navigace...díky.
Doufám že nebude pršet jako ted u nás tady děsně leje ale teším se baby jedny mizerný že vás uvidím a ještě k tomu šécky pohromadě
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 22:52
- Nahlásit
brut
to je prosím zakrslý saténový červený - tedy malokrálík
http://www.zakrkralik.estranky.cz
Mají ztenčené pesíky, proto je jejich srst lesklejší. V té červené jsou nejhezčí
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 22:55
- Nahlásit
kachna_
pani a vy ty králíky máte šecky doma? myslím jako v bytě ? nebo kde je máte? kolik jich vlastně máte?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 22:56
- Nahlásit
PetraK
Co takhle až v 10 v Berouně u vlakovýho nádraží ??
pro nás žádnej problém
souhlasej i šecky kachny, fajfky a eskymáci? Upravíme to podle vás přespolních.
Kachny souhlasej
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 23:01
- Nahlásit
Fajka
Nemám králíky doma, ale v králíkárně.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 23:05
- Nahlásit
kachna_
, ale v králíkárně.
a zvládaj to i tydle malokrálíci???
se tak vyptávám bo mě se moc líběj ale nechtěla sem ho do bytu a zase sem nevěděla jestli by mu to venku v králíkárně jako nějak nevadilo aby jako netrpěl sem si myslela.... proto se tak blbě ptám
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 23:15
- Nahlásit
Fajka
Zimou netrpěj. Jestli je jim samotnejm smutno? Hm, těžká otázka, já se snažim, aby měli oční kontakt s jinym králíkem, kromě toho za nima chodí i psi, kdyby mi neumřeli, tak jsem s nima měla morčata. Tříapůlnohej macek bydlí s mamči morčetem.
ještě mám tyhle
http://kralik.plivnik.cz/vzornik/zca01.html
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 23:41
- Nahlásit
Fajka
kdyžtak prosím jen aby nám Brut napsala ulici která je u toho nádraží ať to můžem hodit do navigace...díky.
dám vědít.... se musím zeptat mužíčka, páč si jí nepamatuju
Doufám že nebude pršet jako ted u nás tady děsně leje
u nás jsou jen přeháňky, tak snad bude pěkně, podle toho budeme volit i cestu ...zítra nám jdu zamluvit místo v hospůdce teda, vyšlu rychlou spojku
kachna_
to je prosím zakrslý saténový červený - tedy malokrálík
teda, ta barva je vyjímečná a moc hezká.... to by byl domácí mazlík podle mého gusta
Zimou netrpěj. Jestli je jim samotnejm smutno?
tetka jich mívala 80 a druhá okolo stofky, všechny klece udělané tak, aby na sebe vždy dva a dva viděli. Kolikrát sem si všimla, že sou zády k sobě...
kdyby mi neumřeli, tak jsem s nima měla morčata
a teď když morčata nemáš? Jak to zvládáte s chorobama? Na Moravě pravidelně chytají mor či co to je a vychcípají.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 01:16
- Nahlásit
brut
Mor + myxomatóza: dá se očkovat, existuje i jednovakcína, takže očkovat lze prakticky kteroukoliv roční dobu. Myxomatózu přenáší komáři, mor je virovej. Očkuje se v deseti týdnech, zpravidla jednou ročně, vakcína proti myxomatóze spolehlivě drží půl roku.
kokcidióza - dá se léčit, ale je to potvora. Hrozí pouze mláďatům tak do tří měsíců.
teď když nemám morčata, na sebe alespoň vidí, smí k nim psi (Mája králíky miluje - pokud neutečou) a když jim věnuješ denně trochu času na pomazlení, tak je to OK. Ideál je klec alespoň jeden metr dlouhá a možnost proběhnutí. To u mě teď nemají (ten výběh), protože to je Cir začal lovit
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 08:52
- Nahlásit
PetraK
Eskymáci souhlasej.
kachna_
přidávám se k obdivovatelům, králík je parádní
kokcidióza - dá se léčit, ale je to potvora. Hrozí pouze mláďatům tak do tří měsíců.
čéče, když jsme měli králíky, tak kokcidiozu měli i ty starší..
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 10:28
- Nahlásit
inu
ona promořenost chovů je 90%, ale u starších už to (pokud nedojde k nějakému problému, tak to zpravidla nepropukne v akutní onemocnění
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 10:32
- Nahlásit
kachna_
paní a co je pravdy na tom že malokrálíci se musí malo krmit a jen speciální stravou, aby z malokrálíka nevyrostl velkokrálík????
to je asi broskvovina co?
Zimou netrpěj. Jestli je jim samotnejm smutno? Hm, těžká otázka, já se snažim, aby měli oční kontakt s jinym králíkem, kromě toho za nima chodí i psi, kdyby mi neumřeli, tak jsem s nima měla morčata
no samotnýmu by bylo smutno to je jasný ale dyž by byli dva oddělený pletivem tak už asi dobrý že jo?
http://kralik.plivnik.cz/vzornik/zca01.html
taky docela pěknej ale ten moc zrzavej se mě líbí víc
Ramštaaajn při sobotě
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 10:43
- Nahlásit
kachna_
ona promořenost chovů je 90%, ale u starších už to (pokud nedojde k nějakému problému, tak to zpravidla nepropukne v akutní onemocnění
možná je to blbost, ale vím, že u nás se říkávalo, že když má králík tzv. pilku, tak to značí kokcidiozu a dávalo s na to vrbové listí a vrbové proutí... ale už je to hrozně dávno, králíky nemáme už mnoho let
a co je pravdy na tom že malokrálíci se musí malo krmit a jen speciální stravou, aby z malokrálíka nevyrostl velkokrálík????
to je asi broskvovina co? ...
to není broskvovina, to je peachovina
Jasně, že výšku můžeš do jisté míry ovlivnit výživou, ale těžko až tak zásadně, páč tam do toho docela dost kecaj geny
mě osobně se teda nejvíc líbí krulíci typu castorex
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 11:34
- Nahlásit
brut, Fifi
tak jste měly pravdu, diplom jsem našla
byl u JLPT certifikátu
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 12:38
- Nahlásit
špekulky
tak zkouším ty sušenky, pí brůtová a zatím nevím výsledek, páč se to musí den odležet v chladu, než se to upeče, nicméně těsto se mi jeví fajn, takže jestli si chcete poznamenat recept:
* 250g polohrubé mouky
* 50g mandlí
* 125g moučkového cukru
* 100g másla
* 1 vejce
* 1 lžička prdopeč
Koření:
* 1/2 lžičky mleté skořice
* 1/2 lžičky kardamomu
* 1/2 lžičky hřebíčku
* 1/2 lžičky mletého zázvoru
* 1/2 lžičky muškátového oříšku
* citronová kůra z 1/2 citronu
V míse utřeme máslo s cukrem a vejcem do pěny, přidáme koření, mandle, mouku s prdopeč a vše vypracujeme na tuhé těsto. To uložíme na den do chladu.
Perníkové formičky vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem.
Tvary pečeme 10 - 15 min v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
---
Já osobně místo moučkového cukru dala Muscovado:
vynechala muškátový oříšek (má se dávat do jídel jenom troška, protože to není úplně zdravý a tady rovnou půl lžičky) a všechno ostatní použila mleté.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 15:24
- Nahlásit
Zdravím dámy
kachna_
právě máme vyloupanou polovičku vořechů a musím říct, že jsou chuťově moc dobrý a hlavně se skvěle loupou .... miluju papíráky a polopapíráky. Navíc jich není ani moc špatných, což se teda divím, když byly promáčený jak hnůj
Mor + myxomatóza
kokcidióza
ale pak už nejsou,jak sem pochopila na jídlo ( což na Moravě většinou potřebují) nebo se pletu?
na sebe alespoň vidí, smí k nim psi
což je super, alespoň mají život pestřejší jak králíci, tak psi
Ideál je klec alespoň jeden metr dlouhá a možnost proběhnutí. To u mě teď nemají (ten výběh), protože to je Cir začal lovit
tak to by u nás bylo stejný ... Brut je miluje, ale loví. Stejně ajko slepice, jen letos tetka měla jednu bojovou a ta ho pěkně překvapila svojí odvahou, chvíli dal pokoj
inu
tak jste měly pravdu, diplom jsem našla
byl u JLPT certifikátu
šikovná, dostane piškůtek a hlavně je jí odměnou to, že není sklerotik
tak zkouším ty sušenky,
mnoooo, tak na ně jsem moc zvědavá
zatím nevím výsledek, páč se to musí den odležet v chladu, než se to upeče, nicméně těsto se mi jeví fajn
takže péct budete, madam, až zítra? Jestli je těsto teď fajn, tak do zítra bude ještě lepší... což je dost pozitivní zpráva
Díky za receptík, jdu si ho vytisnout... a výsledek si tam dopíšu až budete mít ozkoušeno
Já osobně místo moučkového cukru dala Muscovado
přírodní třtinový používám taky a raději než klasický bílý ( ale neriskuju to u cukroví, které už mám vyzkoušené)
vynechala muškátový oříšek (má se dávat do jídel jenom troška, protože to není úplně zdravý a tady rovnou půl lžičky) a všechno ostatní použila mleté.
tak to máme stejné... já muškátový oříšek téměř nepoužívám a nijak to hodnotu pečiva nesnižuje... a než bych si koření mlela nebo drtila, tak používám taky mleté
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 15:44
- Nahlásit
brut
a hlavně je jí odměnou to, že není sklerotik
takže péct budete, madam, až zítra?
jo, jo, nechám to odležet Voní to krásně, konzistence taky super.
ale neriskuju to u cukroví, které už mám vyzkoušené)
u tohohle druhu cukroví to nevadí, podle mě naopak, protože to může zvýraznit to koření...
a než bych si koření mlela nebo drtila, tak používám taky mleté
já ani nemám na čem
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 15:47
- Nahlásit
inu
nechám to odležet Voní to krásně, konzistence taky super
určitě nespěchej.... já nechávám i o den dýl a vyplácí se mi to a jestli i krásně voní, hmmmm sem moc zvědavá
u tohohle druhu cukroví to nevadí, podle mě naopak, protože to může zvýraznit to koření...
to jo , já myslela u našich vánočních, tam se nějak nemůžu rozhodnout cukry zaměnit ... jinak většinou dávám třtinový a nebo med
já ani nemám na čem
tak to já mám.... mám mini mlýnek a i hmoždířek, ale proč bych se s tím dělala, když je můžu rovnou koupit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 16:21
- Nahlásit
aha, ještě odeslat jsem to zapomněla
brut
ale pak už nejsou,jak sem pochopila na jídlo
Tak jíst nemocnýho králíka, no to je otázka asi jako u všeho, nic se na tebe nepřenese, ale stresový změny určitě budou mít vliv na chuť.
Mor a MXT a kokcidióza - ale jsou na jídlo, jenom normálně necháš doběhnout ochrannou lhůtu
mrkni se sem:
http://www.bioveta.cz/cs/veterinarni-divize/pripra vky/katalog-pripravku/pestorin-mormyx-inj-sicc-ad- us-vet.html
Spíš je možná problém dostat tam veterináře nebo králíky k veterinářovi, protože běžnej člověk si teoreticky králíky sám naočkovat nesmí. Jinak vyjde králík cca na 15 káčé, když tu vakcínu seženeš sama a koupíš dvacetikusovku.
U nás to třeba organizuje obec
Jé to jsem ráda, za voříšky, že jsou dobrý.
Hele, přemejšlim co udělat s padankama zimníma, jak je zakonzervovat s co nejmíň cukru.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 16:24
- Nahlásit
Tak a tady je slíbený receptík..... dělal jsem na velký plech do klasické trouby.
Kakaové řezy s tvarohem a jablky
Těsto:
300 g hladké mouky
50 g cukru krystal
50 g kakaa ... já dala míň a stejně bych ještě ubrala na 35-40g
120 g másla
1 vejce
prášek do pečiva
Náplň:
2 tvarohy
2 vejce
2dl mléka
cca 3/4 hrnku cukru
Na posypání
4 -5 nastrouhaných jablek
skořicový cukr + trocha skořice
rozinky
mandlové lupínky
kokosové lupínky
rum - nemusí být
Smícháme sypké přísady (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva), přidáme máslo a celé vejce. Promneme mezi prsty na žmolenku. Vsypeme na plech vyložený pečícím papírem. Ušleháme tvarohy s mlékem, cukrem a vejci. Nalijeme na žmolenku.
Posypeme na hrubo strouhanými jablky, skořicovým cukrem, rozinkami, mandlemi a kokosem. Pokapeme rumem. Pečeme při 170 °C cca 20 minut, v horkovzdušné 150°C cca 20-25 min. Po upečení necháme vychladnout a až poté krájíme.
Já dala jablek víc, ale byly menší... zkrátka musí pokrýt vrstvu tvarohu, rum nemusíme, takže sem ho vynechala a stejně tak rozinky, které mi tam tak nějak neseděly, kokosem jen lehce poprášila a lupínkama též.
Když jsem chutnala vlažné, tak chuť nic moc, spíš se mi zdálo, že je to hořké, ale po řádném vychladnutí jsou řezy skvělé a hlavně dost jedlé ( alespoň u nás.... už nezbyl ani drobeček)
Jo a ještě jedna věc... dělám podobný základ u jiné buchty a nedávám tam vejce ani prášek do pečiva a základní část se povede, tak i to lze vynechat.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 16:37
- Nahlásit
kachna_
aha, ještě odeslat jsem to zapomněla
to dělám taktéž a pak se dost divím
Tak jíst nemocnýho králíka, no to je otázka asi jako u všeho, nic se na tebe nepřenese, ale stresový změny určitě budou mít vliv na chuť.
oni pokud králíci chytnou cokoli, tak je zlikvidují a nedají je ani psům. Je min těch králíků líto a hlavně já je mám moc ráda ( nejen jako mazlíčky, ale i na jídlo)
Mor a MXT a kokcidióza - ale jsou na jídlo, jenom normálně necháš doběhnout ochrannou lhůtu
mrkni se sem:
super, díky za odkaz.... jim ho předám
Spíš je možná problém dostat tam veterináře nebo králíky k veterinářovi, protože běžnej člověk si teoreticky králíky sám naočkovat nesmí. Jinak vyjde králík cca na 15 káčé, když tu vakcínu seženeš sama a koupíš dvacetikusovku.
tak ani to není drahý... hmm, asi bude problém s vetem, to zjstím Takhle mám zastavený přísun králíků ( loni sem dostala jednoho, letos žádného)
Jé to jsem ráda, za voříšky, že jsou dobrý.
jsem byla překvapená jak moc jsou chutný
Hele, přemejšlim co udělat s padankama zimníma, jak je zakonzervovat s co nejmíň cukru.
můžeš je jen nastrouhat a zavařit bez cukru nebo dát v balíčkách do mrazáku ( dělám běžně), usušit a pak použít i na buchty atd nebo jako "cukroví" pro malou. Taky z nich můžeš udělat jablečnou nutelu ( je vynikající) nebo třeba nakrájet na kousky, posypat cukrem, přidat trochu kys. citronové a zavařit...
Popř. z nich udělat kompot, čatní či další dobrůtky
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 16:43
- Nahlásit
brut
... já nechávám i o den dýl a vyplácí se mi to
tak to já to upeču zejtra, bo Kuboj je v tahu, tak budu mít klid
tam se nějak nemůžu rozhodnout cukry zaměnit
přijde na to. Mě přijde, že třtiňák tomu dodává šmrnc, ale je pravda, že do každýho se to taky nedá dát, pak to chutná všechno stejně
hele a tenhle recept znáš?
Jablkové knedlíky
jablka 500g
mouka hrubá 140g
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
hladká mouka na vál
Jablka nastrouháme, smícháme s moukou, práškem, solí.
Necháme aspoň 2 hodiny odpočinout a potom z těsta tvarujeme knedlíky-asi 5cm v průměru.
Obalíme v hladké mouce a dáme vařit 8až10 minut.
Sypeme skořicí, cukrem, poléváme rozpuštěným máslem.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 16:46
- Nahlásit
brut
zkusim je zavařit bez cukru (mrazit nemůžu - mám mražák přesně na 50 kg psího masa), sušit jako cukroví, no nevim, jsou sladké asi jako citrony, křížaly už máme. Ale na vaření, pečení - mňááááám. Jsem teď dělala Lucce dušené jablko k svačině, no asi to jabloni (té na zahradě, ne té od Ebony ) zachránilo život
Tu nutelu - s pudinkem nebo bez?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 17:33
- Nahlásit
inu
tak to já to upeču zejtra, bo Kuboj je v tahu, tak budu mít klid
tak to chápu
přijde na to. Mě přijde, že třtiňák tomu dodává šmrnc, ale je pravda, že do každýho se to taky nedá dát, pak to chutná všechno stejně
právě u těch rodinných starých cukry neměním, ale jinde klidně a nemám s tím špatnou zkušenost...
hele a tenhle recept znáš?
jj, ten mám ráda ...ale jím tyhle knedlíky jen já a holka, ostatním moc nechutnají a nevím proč
kachna_
zkusim je zavařit bez cukru
dej je tak na 80-90° a minimálně 15 minut, jo a hodně je napěchuj, páč dost spadnou
sušit jako cukroví, no nevim, jsou sladké asi jako citrony
mňááááám, to jsou nejlepšejší jabka co znám...tenhle typ milujeme, páč všechno s nima chutná o moc líp, dodávají všemu šmrnc
Jsem teď dělala Lucce dušené jablko k svačině, no asi to jabloni (té na zahradě, ne té od Ebony ) zachránilo život
týhle jabloně by byla veliká škoda, páč dobrý jabka by dneska člověk pohledal...
Tu nutelu - s pudinkem nebo bez?
já dělám bez pudinku, nějak mi tam vadí... a hlavně jí můžu pak dát úplně všude
|