| Autor |
Zpráva |
kulala
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 20:19
- Nahlásit
Fifi
Takze by se treba i upiskaval? Kdyz ten zvuk neslysi, tak ze by to prehanel?[i][/i]
ja myslim ze by pro nej bylo sakra tezky odhanout kdy piska a jak moc- si to zkus- zacpi si usi a piskej na pistalku- nebudes vedet nic na tom klkru to vidi- pac sem ukazovala co je jeden "klik" na tom mim klikru s cudlem to je videt perfekne
diky za pochvalu zatim planuje i nadale ze bude dochazet
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 20:29 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
kulala
Ne, sem prave myslela jemu to oznacit svetlem. At uz piskani nebo klikr - pro nej to jsou zvuky, ktery nevnima, zatimco svetlem bys jemu dala jasne najevo, ze neco dela spatne nebo dobre, ihned. Ja nevim - treba klika vickrat - das mu dlouhyyy svetlo z baterky. Klika dobre, nic nesignalizujes.. neco drobne dela spatne - zablikas na nej a vysvetlis - na pana jako, proste aby ihned vedel, ze neco je spatne. Takova dabl klikani - nejdriv ty jemu vysvetlis se psem a pak pri praxi uz klikas panicka.
Ale mozna plkam, to me jen napadlo, jak se pri vycviku ihned dorozumivat s podobnym panem, kdyz to jinak nejde.. Obtizny to je pro psa tuplovane. Navic ja ani neklikam, ani nesvetylkuju, jen si tak blabolim, chytra jako dycky.
a edit
pro nej bylo sakra tezky odhanout kdy piska a jak moc- si to zkus- zacpi si usi a piskej na pistalku
Sem si to zkusila a prave, ze JA i pri ucpanych usich pistalku slysim, coz neni jeho pripad. Proto ty svetelny signaly viz vyse.. Takze by se treba naucil spravne dychat do pistalky a tak?
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 22:07
- Nahlásit
PetraKFifi
no on dela vzdycky dve tri opakovani a pak na me koukne- takze mu v ty chvily bud ukazu jednicku palcem nebo vemu papir a napisu co dela blbe- takze se to opravuje hned
on ma ten debilni klikr s pistalkou -ten se neda drzet v ruce- sem ho jenou koupila uz davno a hodila se vsi slavou do kose..dneska sem mu pucila muj a klikal dost presne
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 22:08
- Nahlásit
PetraK
HODNÁ SEM ALE BYLA JÁÁÁ! a já chci biftek, krvavej biftek. tak.
ten neumím... páč ho nejím , bude ti muset stačit bílé masíko
hlavně ma-goooor
přesně tááák
áále to nejni pravda, v podvědomí víš, že tato libá hudba jest ti hnacím motorem v šedém běhu života
ti nevím ... 20.11. jdu na koncertík naprosto odlišného žánru a to je přesně ta libá hudba
tak jim taky bifťoura
copak kradu?
ne, budu originální
takže Koule
jo se snažim, dělám, že sem tu naprosto sama a neregáluju na nikoho a na nic. jen nevim, esli i todle nebude kontraproduktivní
pro tvůj klid? Ne, nebude!! Teď se potřebuješ udržet v pohodě a to je nejdůležitější... ostatní nech stranou
kachna_
řekněte si taky Fajce, ne?
raději ne, oni mají zkušenosti s Kááárlštejnem, takže by to dopadlo jak v hororu... by sme měli všude věžičky a další zajímavosti
Janiii
Berni je v pohodě
huráááááááááááááá
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 22:30
- Nahlásit
kulala
jsem dočetla, co jsi tu psala ohledně pána a jeho pséka. Mám ( nebo spíš jsem měla)v okolí několik lidí s různým stupněm postižení sluchu a pokud si dobře pamatuju, tak píšťalka jim problém nedělala.. ona trochu rezonuje a oni jí vnímají, což ty, jako člověk bez postižení ani necítíš. Dokonce znám jednu hudební skupinu sluchově postižených, kdy jsou tam dva úplně hluchý a nemluvící, kteří reagují na vibrace a hrají naprosto skvěle. Možná by stálo za to vyzkoušet jí časem, ale chtělo by to nějakou obyč bez všech serepetiček okolo, aby ho to nemátlo...
Jinak ohledně klikání s pánem... já si koupila klikr, kde jsou "nastavitelný" různý úrovně zvuku a není to úplně ideál, asi budu muset někde sehnat obyč "žabku". Možná jsem přišla na to, proč občas klikám blbě nebo spíš, proč Al tak vyvádí... on se totiž zaskává nebo jak to napsat, takže kliknu, ale zvuk vyjde o něco později... Teda teď jsem se do toho pěkně zamotala...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 22:41
- Nahlásit
Něco na dobrou noc
http://www.youtube.com/watch?v=Lc2a0GEFbYc
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 08:32
- Nahlásit
Rumštajnvespolek
Rodičům odešla ta stará pračka . Tak nevim, spáchala sebevraždu při představě, že by mohla jít k nám, nebo jsme rodiče nakazili samovolným rozpadem věcí?
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 09:02
- Nahlásit
Krásné listopadové ráááno.
Nechci se vám tu motat do klikací debaty, ale
kulala
ja myslim ze by pro nej bylo sakra tezky odhanout kdy piska a jak moc- si to zkus- zacpi si usi a piskej na pistalku
Lidi celkem běžně používají ultrazvukové píšťalky a bez problémů a taky mají psa naučeného na několikero pískání (klasika, myslivci).
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 09:08
- Nahlásit
brut
Možná jsem přišla na to, proč občas klikám blbě nebo spíš, proč Al tak vyvádí... on se totiž zaskává nebo jak to napsat, takže kliknu, ale zvuk vyjde o něco později...
hele, ale to bude nejspíš ono. Al bude asi stejně nadšenej a chtivej psák jako Hyena a ta, když řve, tak vždycky, když moc chce,a le nerozumí, co má dělat. Což je většinou způsobeno mojí chybou- buď se blbě ukliknu a označím jí něco zmatečně nebo jdu třeba příliš rychle v sekvencích cviku. S Katou jsemtrénovali klikání bez psů- buď nám házela tenisák a měli jsem kliknout vždy, když se přesně dotknul země nebo jsme museli odkliknout každý její dotyk nohy a ona nám schválně šlapala nepravidelěn... možná by ti něco podobnýho bez al taky pomohlo.
Jo a jinak, abych nebyla nařčena z neslušnosti
Rumštááájn ve spolek
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 09:09
- Nahlásit
kachna_
Rodičům odešla ta stará pračka . Tak nevim, spáchala sebevraždu při představě, že by mohla jít k nám, nebo jsme rodiče nakazili samovolným rozpadem věcí?
Šišmarjá a jak mocinky je ten samovolnej rozpad nakažlivej..... ještě se necítí na postupný rozklad
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 09:13
- Nahlásit
RRR
RRRRR
RRRRRRÁÁÁÁÁÁÁMM
ŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN!!!
HUUUUUŽ JEN COOO?
JEN
STŘEDA
ČVRTEEEK
PÁTEK
SOBOTA A
KUCÍÍÍ SOU TU!
Sem se včera z peřin číhla na Partičku, bože jsou to fakt kreténi
kulala
Fifi
holky s tou píšťalkou - myslím, že VerčaZ má pravdu, navíc tam to není o tom, jestli to slyší, ale on ví, že písknul 1 dlouze, nebo 2x krátce, nebo několikrát po sobě..... podle toho jak se povely nastaví. Když bude píšťalka obyčejná, nemělo by mu to dělat potíž a fakt ti psi na tu píšťalku reagujou suprově a hlavně - měl by jistotu, že psa ovládá i když se na něj pes zrovna nedívá.
kachna_
Rodičům odešla ta stará pračka
kachno!! proboha co to je za infekci????
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 09:18
- Nahlásit
Ženy, proti infekci je potřeba preventivně dezinfikovat a nejlépe pod odborným dohledem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 09:22
- Nahlásit
Kurnik!!! Tak jsem zjistila, že v rámci naší R+ soutěže asi teda Winner nebudu ani náhodou. Ramštajni už oznámili cože bude na novým CD a..... sem se teda moc netrefila se svým tipování, asi nezbohatnu
Hyena
Ženy, proti infekci je potřeba preventivně dezinfikovat a
Asi jak kdo a jak proti čemu, řekla bych, že já osobně sem byla vydesinfikovaná až převydesinfikovaná a jak sem dopadla? blbě
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 09:24
- Nahlásit
PetraK
NÁÁÁÁÁJN!! já sem se překoukla!! oni vydávaj tři verze CD a já koukala na tu druhou, ta hlavní zní jinak ! juché jdu studovat, esli nejsem teda ten Winner a nebudu bohatá!!
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 09:29
- Nahlásit
PetraK
No tohle je proti té infekci, co sem pomalu zavléká Kachna.... nebo ty už se taky samovolně rozpadáš ?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 09:36
- Nahlásit
Hyena
já huž se asi čoveče fakt rozpadla. jinak si neumím vysvětlit, že ihned po dobrání hnusnejch ATB mě obratem začlo opět bolet v krku a jsem chchípák.
už aji chlastat odmítám, to je špatný znamení.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 10:33
- Nahlásit
PetraK
ihned po dobrání hnusnejch ATB mě obratem začlo opět bolet v krku a jsem chchípák.
Neměla Jebloň ještě jako Jabloň něco podobnýho? Třeba něco poradí
Hyena
No tohle je proti té infekci, co sem pomalu zavléká Kachna....
co zas já? Oficiálně tu šíří zlo Žumpa, stížnosti laskavě adresujte majitelce Žumpy.
Samovolným rozpadem věcným s Michalem trpíme oba už celkem dlouho (jsme se sešli, co ) a nakažlivý to fakt zatim nikdy nebylo
Navíc bych se ohradila proti tomu, že šíříme rozpad tělesný.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 10:38
- Nahlásit
kachna_
šíříme rozpad tělesný.
ne, vy šíříte rozpad, který je děsný
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 10:41 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit
PetraK
já huž se asi čoveče fakt rozpadla. jinak si neumím vysvětlit, že ihned po dobrání hnusnejch ATB mě obratem začlo opět bolet v krku a jsem chchípák.
A to nevíš, že antibiotika ti vymlátí tu zdravou mikrofloru ze střev a je jí nutno znovu povzbudit pitím probiotických nápjů. A nejlepší probiotikum je ....no přeci R.U.M.
kachna_
co zas já? Oficiálně tu šíří zlo Žumpa, stížnosti laskavě adresujte majitelce Žumpy
A tak o zdroji nediskutuju, ten je jasnej Ale vy tu pani zřetelně vystupujete jako zdatný přenašeč, když už se vám podařilo nakazit i rodičovskou pračku
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 10:45
- Nahlásit
Hyena
už se vám podařilo nakazit i rodičovskou pračku a termostat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 10:54
- Nahlásit
Hyena
vymlátí tu zdravou mikrofloru ze střev a je jí nutno znovu povzbudit pitím probiotických nápjů
todle vim, ale... tetkon sem jako batole neškodná, R.U.M je pro mě moc silný probiotikum a navíc, mi nejde o střeva ale vo podělanej nosohltan, střeva snad fungujou.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 11:11
- Nahlásit
Ramštajn grafomanky až na věky věkůch áááámen !!!
nestíhááááááááááááám, probíhááááááám ...a zastavim se až v sobotu večer
tak tu nezlobte!
Ešuska bude mít za chvílu Emila!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 11:16
- Nahlásit
Fajka
Emila!
emil debil co si zadek nemyl? ne díky nechci, nechci dalšího Emila
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 11:22
- Nahlásit
PetraK
emil debil co si zadek nemyl? ne díky nechci, nechci dalšího Emila
mazej do mailu a NESER !!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 12:08
- Nahlásit
Fajka.
emil se umyl a šel zpátky, ale... nemaje pozitivních zpráv teda
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 12:21
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Sem za šikovnou ... nejen že mám vyvenčeno, ale ještě jsem stihla vykoupat Svinííí, páč jí mladá našla blechu. Samozřejmě se mnou teď kočka nemluví a odmítá se ke mně přiblížit. Což má smůlu, páč až jí doschne kožich, tak jí musím ještě vyčesat
kachna_
Rodičům odešla ta stará pračka
hele, ne aby jste se přiblížili k nám ... ráda bych novou pračku a ledničku měla dlouho
Hyena
hele, ale to bude nejspíš ono. Al bude asi stejně nadšenej a chtivej psák jako Hyena a ta, když řve, tak vždycky, když moc chce,a le nerozumí, co má dělat. Což je většinou způsobeno mojí chybou- buď se blbě ukliknu a označím jí něco zmatečně nebo jdu třeba příliš rychle v sekvencích cviku.
jj, to bude ono. Myslím, že je chyba ve mě, ale zároveň je tak moc žravá, že se vytáčí až moc... blbka
možná by ti něco podobnýho bez al taky pomohlo
to vypadá dobře... určitě by mi to pomohlo, ale hlavně si musím koupit jiný klikr, protože v něm bude taky chyba.
PetraK
STŘEDA
ČVRTEEEK
PÁTEK
SOBOTA A
KUCÍÍÍ SOU TU
ještě, že budou dvakrát po sobě a pak bude klíííídek
huž se asi čoveče fakt rozpadla. jinak si neumím vysvětlit, že ihned po dobrání hnusnejch ATB mě obratem začlo opět bolet v krku a jsem chchípák.
potřebuješ dobít baterky a hlavně se doléčit
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 13:11
- Nahlásit
brut
já si koupila klikr, kde jsou "nastavitelný" různý úrovně zvuku a není to úplně ideál, asi budu muset někde sehnat obyč "žabku". Možná jsem přišla na to, proč občas klikám blbě nebo spíš, proč Al tak vyvádí... on se totiž zaskává nebo jak to napsat, takže kliknu, ale zvuk vyjde o něco později... Teda teď jsem se do toho pěkně zamotala...
to vim presne co myslis- pac ji v podstate klikas za chovani ktere nechces cimz ho samozrejme posilujes.. a je po zahade
tyhle klikry nastavitelny a spistalka a cimjeste dalsim sou uplne na hov...o koukni se po i-click primo od Karen Pryor nebo sem Fifine posilala odkazy na dalsi co ma vyzkouseny ( a ze jich mam asi 10 + )
[b]VerčaZ
Petrak[/b]
ja sem nikdy z nikym sluchove postizen psa necvicila takze tak nak resim cestu nejmensiho odporu. jako pistalka je dobrej napad urcite pokud bude zajem tak pak na naky dalsi vycvik atd by to bylo dobry
lec abych to uvedla v kontext- vetsinou lidi co si bookujou hodiny chej mazlika na doma a zadnej mega vycvik je nezajima-myslim ze pan spada do teto kategorie ve smyslu - on dela co mu rikam proto ze chce odsranit problemy v chovani psa (skakani na lidi, tahani na voditku..) a protoze vidi ze to funguje tak proste dela co mu rikam a ma radost z toho ze pes jaks takz posloucha (pac 10 mesicu delal uplne prd)ale nikde s nim ovce past nebude..tupe receno.takze az podle dalsiho zajmu asi budu resit jestli mu mam jeste motat hlavu pistalkou -pokud chapete jak to myslim. pokud se bude chtit i dal ucit tak do toho urcite jdu ale jinak to je ztrata casu
ale napad je to dobrej pro pristi reference
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 13:13
- Nahlásit
brut
http://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/0/3/5 /141-i-Clicker-klikr
hele pani tutaj mas klikru ze ti z toho bude tikat voko tenhlesem zrovna vystrachala pro pana tez ho mam ve sbirce
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 13:25 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
kulala
ale napad je to dobrej
a to, co psala Hyena o tom házení míčku a svícení baterkou?
brut
s tím nepřibližováním se k tvé pračce a ledničce jsi mi připomněla mojí velice oblíbenou knížku od Douglase Adamse, kde si bůh deště vydělával tím, že jezdil nebo nejezdil tam, kde mu za to zaplatili. Celé to bylo na nevědomé bázi, bůh deště nevěděl, že je bůh deště a déšť nevěděl, že je to bůh deště, jen věděl, že ho má rád a chce být pořád s ním
Takže ano, je tu určitá možnost, že kontaktem s některými věcmi mimoděk aktivizuji vložená kurvítka. edit. druhu možnost je, že se nám tu prostě přemnožily ( http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Kurv%C3%ADtko )
PetraK
potřebuješ dobít baterky
na, dobíjej!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 13:45
- Nahlásit
kulala
chej mazlika na doma a zadnej mega vycvik je nezajima-myslim ze pan spada do teto kategorie ve smyslu - on dela co mu rikam proto ze chce odsranit problemy v chovani psa (skakani na lidi, tahani na voditku..) a protoze vidi ze to funguje tak proste dela co mu rikam
jo jojo, já chápu, taky jsem nemyslela, že by cvičili nějak urputně, ale soudě podle sebe a svýho použití píšťalky si fakt troufám tipnout, že by s ní nakonec byl spokojenej, protože prostě jsou situace kdy ho ten pes nevidí a tou píšťalkou,lze tohle velmi jednoduše a dokonale pořešit. Když to vezmu ze svého pohledu - já taky nemám nějaký super výcvik, jde mi čistě jen o ovladatelnost psa, základní poslušnost a pár krávovinek , plus pseudolovečina, aby pes měl možnost využít své vlohy. A ve všech těhle momentech /krom těch krávovinek/ tu píšalku skvěle používám. Jsme v polích, v lese, pes je ode mne dál, tak si ho přípísknu, zastavím. Jdeme sídlištěm, je ode mne dál, vidím psa, tak ho zastavím, posadím, dojdu k němu. Nemám ráda moc povykování právě a píšťalka to pořeší. Schválně se ho zeptej, fakt si myslím, že až si nad tím popřemejšlí bude rád, protože bude mít jistou, že psa bude ovládat kdykoliv. i kdyby byl za rohem.
ad klikry - podle mě je nejlepší ten nejobyčejnější, bez vychytávek. My máme obyč za pajsku - tuten
|