| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2008 12:23
- Nahlásit
PetraK
ne, opravdu se nenudím. poslední zážitek s Mírovou babičkou mě o tom opět utvrdil ...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2008 20:04
- Nahlásit
Janiii
Pochlub se?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 09:24
- Nahlásit
zkopíruju vám to sem z našeho webu:
Asi všichni víte, jak temperamentní a živá je naše Berni. Mnozí ji znáte osobně a víte, že nelžu. A někteří jste měli tu čest, poznat naši (Mírovu) babičku.
Babička, co si vezme do hlavy, to udělá. Když se s Berni cca ve třech měsících začala producírovat po vesnici, aby se pochlubila babčám v okolí, jakého to mají mladí pěkného pejska, prostě jsem začala před odchodem z domu schovávat vodítko. Od té doby uplynulo několik let. Včera byl Míra pracovně mimo a tak jsem jela z práce večer autobusem. Jaké bylo mé překvapení (a zděšení), když na mě čekala na zastávce babička s Berni!!! Babičce je 74, špatně chodí a čekala na mě v domácích pantoflích!!!!Když jsem jí začala hned na zastávce naznačovat, že tohle není dobré, protože stačilo, aby si berni usmyslela, že prostě půjde jinam a babička by za ní vlála asi do půli vesnice (vodítko držela jak v křeči, nedala ho ani mě při cestě domů), nebokdyby šel někdo kolem se psem, tak mi oznámila, že tam čeká už půl hodiny (myslela, že autobus jede dřív), a že je jí zima ... jinak nic. A tak začnu asi zase schovávat vodítka ....
P.S.: a abyste věděli, jaké mám chápavé rodiče. Když jsem tuto historku psala taťkovi, tak se zeptal, jeslti mě "holky" půjdou vyprovodit i ráno ... a mamče když jsem napsala, že začnu schovávat vodítka, tak její odpově´d byla: "no když chceš, aby ti babička příště přišla naproti s Berni navolno ...."
A pak já mám být normální!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:24
- Nahlásit
Janiii
teda promiň,ale hezky se tu bavím .... páč když se mě to netýká, co bych se nezasmála, že jo to je teda nářez
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 18:58
- Nahlásit
Janiii
četla jsem a zajimavý zážitky
Biluška
Tak sjem "vás" teda tebe neee, jen psy, viděla na výstavě, přítulovi se nechtělo potom moc čekat, než se někde objevíš, tak jsme šli pryč, ona Veverucha taky chtěla pořád někde ťapat, ale smečka to byla pěkná
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 19:47
- Nahlásit
Eimy
Eimy - ¨tipla bych si, že víc než polovina přítomných psů na výstavě byla Biluščina, že?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 20:14
- Nahlásit
PetraK
Eimy
jen se smějte, taky na vás dojde já už se tomu směju taky ale o zážitky vážně nemáme nouzi - ale aspoň se nenudíme že jo
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 20:46
- Nahlásit
PetraK
čeče u toho kruhu, kde jsem ty psy potkala to skoro tak vypadalo
Janiii
na nás dochází zase jinak, se neboj, ale není to moc k pousmání...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 21:10
- Nahlásit
Eimy
ale já chci aby na vás došlo jen v tom úsměvném slova smyslu nijak ošklivě jsem to nemyslela
už se viděla Veverka s westíkem??
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 21:19
- Nahlásit
Janiii
To já přeci víííím...
Ještě se neviděli, čekáme, až se mu vyzdraví pánečci a pak se budem muset domluvit a pak nastane setkání S
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 08:39
- Nahlásit
Eimy
A já myslela, že už je líp
tak na setkání S jsem teda zvědavá
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 08:41
- Nahlásit
Eimy
U Bilušky mě to teda rozhodně nepřekvapuje , spíš by mě překvapil opak
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 08:51
- Nahlásit
Janiii
No u nás už teda došlo. Nevíte někdo, proč se tříletý pes jak hovado začne chovat jako štěně??? Museli jsme se už vrátit k tomu, že ze země se NEBERE!! To bylo ještě dobrý - spolupracovala se mnou při tom půlka města . Nejdřív u nás v kantošce ženský. Dostaly za úkol věnovat mi kus masa co zbyde z nevydaných obědů a je na vyhození. Musely mi to chudinky nandat a zabalit do 36000000000 pytlíků, aby se k tomu nedostal můj pach a pak doma, když jsem vzala Ešusa ven, jsem požádala o spolupráci jakési dětské bojové oddíly, které se tam navzájem mordovaly . Vysvětlila jsem klukům, že potřbuju jejich pomoc, aby maso (kuřecí prsíčka mňam ) z toho milionu pytlíků vybalili, až odejdu se psem pryč a mrskli to někam do prostoru a pak nás zavolali. Zařvali sborově :" Pani, jooo!" a šli na to. Trochu krapet nadávali (takoví mrňousi a slovník už teda slušnej ), když se probojovávali sadou igeliťáků, ale zvládli to, maso flákli na chodník a zavolali nás a čekali co bude. Ešus nic, furt nic, furt nic a pak jako heléé, co to tady máme a už k tomu strkal rypák. Zařvala jsem tak, že nadskočil nejen čokl, ale i ty dětský bojový oddíly . Pak to kluci začli rozebírat ze všech stran a bylo po bojování . No tak to bychom měli to žrádlo, ale - navíc - máme teď ještě válení v hovňousech!!!!!!!!! . Chápete to? Udělal to jednou, jako štěně. A teď s tím začíná jako tříletý hovádko?? Nejdřív mě v pátek v lidským. Včera zase Davemu - v koňským. to fakt nechápu. A jako bonbónek - krade! Normální kradák je to. Mám na lednici spoustu magnetků. Nikdy si toho nevšímal. Včera přijdu a čokl posunuje rypákem magnety po lednici tam a zase zpátky. Honí je tam jak kapry v rybníce. A pak štípnul takovou plyšovou myš a šel jí sežrat! VYSVĚTLÍ MI TODLE NĚKDO?????????????????????????????
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 08:55
- Nahlásit
PetraK
maso flákli na chodník a zavolali nás a čekali co bude.
a co pak chudáci babky důchodkyně, čekaj frontu na veterině, protože jejich Bobíček snědl na chodníku nějaký maso a teď zvrací užrčitě to bylo otrááávenýýýý pane doktore - není už po tobě vyhlášený pátrání? jednak tě viděl někdo z dálky, jak rozdáváš cizím dětem v parku dárečky a pak maso jako návnada pro ta nebohá zvířátka
P.S.: nebo to maso snad snědly přímo důchodkyně - to by pak bylo všechno v pohodě
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 09:15
- Nahlásit
Janiii
neboooj, já to tam nenechala. , páč to bylo fakt obří lákadlo! Ovšem s tím lákáním dětiček , to mi fakt nedošlo
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 23:56
- Nahlásit
PetraK
No u mě je to dobrý co se chlapů týče Přítul se srovnal s Veverkou, protože ona pochopila, že srát ho tím, že neposlouchá není dobrej nápad a celkem funguje (líp jak u mě )... Problémy jsou jiný, ale už se taky řeší a snad bude zas dobře
a k tomu chování jak štěně... Mně taky nikdo nevysvětlí asi, proč Veverucha dneska na výběhu místo aby byla ráda, že se jí věnujem 5 krat přeběhla kladinu sem tam mezi mnou a přítulem a pak si stoupla do prostřed a štěkala na nás, ať si z ní už kua neděláme p*del ... Tak jsme to zkusili s překážkama za sebou, to udělala dvakrát, pak se v prostředku zastavila a začala štěkat, tak jsem použila její oblíbený "chyť pánečka" a to oběhla překážky a valila teda za ním... Pak jsme jako bonus zkusily už "na vážno" slalom, co tam je, jenže to štěkala celou dobu a nesoustředila se pořádně na to, co má dělat, takže jsem ji tím dvakrát skoro na ruce provedla a nechala ji bejt Je to vůl vůl vůl nebo spíš Veverka Veverka Veverka Ale dál ji nehodlám řešit
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 09:29
- Nahlásit
včera jsem definitivně zjistila, že Berni taky všechno zapomněla!!!!
"sedni" - čumí jak puk ... "SEDNI!!!" - cožeee? tys paničko něco řikala? .... "SEEEEDNIIIIIIII" - jo aháááááá, tak já si lehnu, stejně to přijde potom ....
"aport" ... jůůů hračka to já si ji odnesu do křoví ... a tady něco vóóóníí, moment, začuchám se .... cože? paničko co řikáš? jo kde mam aport? no já nevim ... tak počkej já ho najdu ....
je to marný, je to marný, je to marný ... zpátky na stromy a hlavně nikde neřikat, že ta mrcha tříbarevná má složený dvě zkoušky
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 09:40
- Nahlásit
PetraK
Eimy
¨tipla bych si, že víc než polovina přítomných psů na výstavě byla Biluščina, že?
Jo, srandu si dělat z chuděrky Bilušky, to by vám šlo, co? . Náhodou jsem tam měla jenom šest psů, což je slabota, normálně jich vozívám víc . Jenže teď se mi do auta musela vlízt ještě kámoška s dvěma šelťákama takže jsem musela omezit počet
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 15:21
- Nahlásit
Biluška
6? Ja jich napočítala myslim jen 5 v jedné kleci byla puma s hesinkou a pak další dvě šelťuchy a ten "špic" Víc jsem jich tam neviděla
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 17:17
- Nahlásit
Eimy
Víc jsem jich tam neviděla
V tom případě jsi přehlídla Lilátko, které je z nich největší Bylo v kleci se špickou a šelťuchama
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 00:10
- Nahlásit
Biluška
Ajo To jsem viděla vlastně taky ale nějak jsem zasklila.... Kdyz vona byla tak vysoka, ze tam nebyla skoro ani videt
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:05
- Nahlásit
Eimy
Tsss, zasklít Lilátko... to snad ani není možné
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2008 10:01
- Nahlásit
Eimy
Janiii
jééé holky, tak v tom teda nejsem sama?? Ne??? Sou úplně blbý fšicí Ti čoklové???? Snad jedině Biluška, že by měla psí posluchy géniuse, ta jediná by to teda mohla zachránit
Biluška se divíš, že se Ti smějeme? Se nediv, když si zakládáš na psí spřežení. Enem sis vybrala takovou nedostatečnou velikost. Ačkoliv ona třeba Pumice - co nemá na velikosti dodá na energii. A u ostatních to bude tak nějak podobně, že?
Jo a pozor, pozor! Včera jsem navlíkla čokla do vypůjčenýho tahacího postroje a že to půjdem zkusit. Šli jsme běhat. Jako že by hýkal nadšením to ne, ale celkem - na to, že to bylo poprvý, šlapal slušně. Ještě musím někam zajít na rady, ešlivá to dělám dobře. Je tady někde takováhle společnost, abych se zeptala tady? nebo mám zajít na Můj pes, tam se tahání myslím řešilo.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2008 10:15
- Nahlásit
PetraK
Se nediv, když si zakládáš na psí spřežení. Enem sis vybrala takovou nedostatečnou velikost.
Ehm, doporučuju k přečtení toto forum - http://www.cz-pes.cz/diskuse/3_7798_4.html
Snad jedině Biluška, že by měla psí posluchy géniuse, ta jediná by to teda mohla zachránit
Opět doporučuju forum "pro Renatu Davídkovou" poslední stranu s podrobným líčením mé noční bojové akce "chyťte setra"
Je tady někde takováhle společnost, abych se zeptala tady? nebo mám zajít na Můj pes, tam se tahání myslím řešilo.
myslím, že ne. Tady jsou jenom coursingáři, agiliťáci, lovečáci, ípaři a moooooc gaučáků
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2008 13:24
- Nahlásit
Biluška
Bilu - hele a víš, že já jsem vlastně šťastná, že jsem si pořídila lovečáka???? :d :d´D... a že když si tohle přečtu, tak mě napadá, že on má ten Brtník vlastně asi pravdu, když mi rozmlouvá dalšího psa
Hm tak to jsme tady v podstatě správně, jestli teda nevadí, že coursing se nám nevyvedl, neb se nekamarádíme s navijákem, ale gaučák a lovečák, to by mohlo stačit, ne?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2008 13:37
- Nahlásit
Biluška
ady jsou jenom coursingáři, agiliťáci, lovečáci, ípaři a moooooc gaučáků
Třeba Wami s hafákama tahá neee? Sice nevim, jestli běhá, ale určitě jezdí na kole a na koloběžce a co já vim co ještě
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2008 20:00
- Nahlásit
Eimy
kolo či koloběžka - no tak tyhle dvě zařízení jsem zavrhla. Při své žižkovnosti bych byla rychle válečný invalída. To neci. Takže jsem si říkala, spolehnout se na své vlastní dve hnáty by mohlo být bezpečnější. Snad. I když po včerejší zkoušce už si taky nejsem jistá. Hnáty bolí jako čert. Nebo Čert??
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 15:57 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
holky, já včera zírala- Berni si u maminy dala říct, a hrála si s holkama - se Sandynkou (zlaťanda, 7 let) a s Apí (berňačka, 11měs.) - jindy nad nima ohrnuje nos a ksichtí se, APí by nejradši sežrala, ale včera néééé, nechala se ukecat a pěkně se okusovaly a lezly po sobě jen Bonču (berňačka, 6 let) z toho vynechala - s ní se nemusí, a Bonča ví že jí nesmí ublížit, tak ji ignoruje (= nasadí nasr... výraz a sedne si k Berni zády )
to vám bylo takový hezký, ne když jen štěká a chce je sežrat, jako jindy ...
ale s povelama, pořád zpátky na stromy ... ale rozhodla jsem se jí to připomenout, bude drezůůůrááááá
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 16:11
- Nahlásit
Janiii
Asi byly nějaký pozitivní škvrny na slunci o tomto víkendu. Ešus byl taky za hodnýho. V sobotu jsem vzala batoh, narvala do něj aportovací činku, balónky a postroj a vyrazila jsem do místního lesoparku, ať taky přijdeme mezi jiný pesany, než ty co jsou v našem okolí nebo na cvičáku. Nejdřív jsme tam byli skoro sami, tak jsme si dali poslouchání, aportování a igelitování (jak já říkám našemu "agilitování" a pak jsem šli běhat na postroji. A když se tam odpoledne vevalili další lidi se psama, tak jsme se šli družit. Po počátečním hudrání, to bylo v pohodě. Teda ne, že by si s nima Ešus hrál, tak padlej na hlavu on zasejc nejni. Ale chodili jsme společně. Nejdřív s jiným maďarem a potom s obříkem RR - za což jsem byla ráda, protože po těch incidentech ze strany pita a RR, jsou tyhle a podobní hafani na Ešusovým seznamu . No ale byla jsem moc ráda, že to bylo všechno v pohodě. Hrát si psíma chlapama krom svých dvou kámošů asi už nebude, ale i tohle je pro mě úspěch. A kupodivu právě i poslouchal. TAK JSEM SI TO UŽÍVALÁÁÁÁÁÁÁ, páč vím, že to zas tak dlouhý trvání mít nebude
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 16:24 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
PetraK
ani nevíš, jak moc tě chápu
včera jsem zakoupila postroje na Berni, aby měla svoje vlastní na nějakou tu kousačku (obrany) na táboře, a neškrtila se mi na obojku, a taky si řikám, že kdyby se naučila krapánek tahat v postrojích, že by se to šiklo do těch Alp v létě ale jinak panička vůůůůbec neni "vyčůraná"
a s postrojema jsme "museli" zakoupit včera i novou hračku, Berni si z obchodu odnášela důležitě nový provazový míček s uchem - a nesla si to za cedulku s čárovým kódem, herečka jedna
|