Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 21:35
- Nahlásit

a rumem se bude ládovat Ešus nebo páníčkové?
ale jinak, Ešus je fakt třída!!!

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 21:51
- Nahlásit

Janiii¨

Panička -doufám , páč nejni nad to - jako dneska, když přijdeš zmrzlá z polí a klepeš se jak drahej pes před sámoškou - když si pak dáš groček. Mňáám

Jo békoviny Ešusovi jdou snadno, ale u vážných věcí mu mozek vynechává

Bassi
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 21:58
- Nahlásit

PetraK
ahoj,
se vám sem vetřu jo?

hele,jakej RR ti napad psa? jak jsi psala ...

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 22:17
- Nahlásit

Bassi
Ahoj Bassi, vítej u nás- no byl to Archie , ten byl první, kdo po Ashovi před časem šel - tady u nás v polích. Panička to fakt vychytala, protože já jsem si dala Ešusa k noze, když jsem viděla, že o kus dál je Cora a hraje si s dalším RR -říkala jsem si, že by to mohl být pes, tak že to nejdřív zjistíme, aby nebyl problém, takže jsem čekala s Ešusem u nohy a ona nechala Archieho vyběhnout -BEZ KOŠE a s Corou k nám. Ani se nenamáhala hnout zadkem a pro psa si dojít. Archieho už bez potíží poznám, takže jsem si stoupla před Ashe, jenže Archieho to nezajímalo. Panička akorát poskakovala v povzdálí a řvala. Že by ho drapla za ocas a odtáhla, na to se ho moc bála. Naštěstí tehdy se to obešlo bez takové té opravdové rvačky, on tehdy teprve vyhrožoval, nicméně do mého psa, šel přese mě- člověka tak jako neřešil-nic moc pocit při jeho velikosti. A od té doby hošík dost přiostřil, potkat ho takhle už bych nechtěla. No a nedávno po Ashovi vyrazil na cvičáku opět. Petr tehdy Archieho dokonale "zničil", bez násilí, ale Archie dostal těžkej hysterák, to jsem ještě neviděla, psa takhle vyvádět. Nezná totiž moc autoritu. No a mezitím ještě zapracoval u nás jeden pit a tak máme teď holt co řešit. Když už to třeba poposunu o fousínek dál, potkáme volně loženýho nenaloženýho bígla a tradáá, kde jsem?? Na začátku. No tak teď jsem ráda, že má Ešusíno tři-čtyři kámoše - 1x hypersubmisivního kokříka, 1x skvělýho křížence, 1x foxe a teď nově přibyl mopsík . Jeden velký pesan vedle druhýho . No ale s těmi RR máme bohužel utrum. Potkali jsme asi před měsícem??? či tak nějak u nás v polích dva manžele s RR (roční pes, bez výcviku, takže ho nemohli vůbec chudáka pustit z vodítka ), takovej hodnej moula to byl, chtěl si hrát - jenže, přes to vlak už asi nepojede. Jediný RR, kterýho Ešus neřeší je Petrův Ája. A pak jsem se tuhle vetřela při venčení - v rámci terapie - k jednomu pánovi, který má RR, takovýho hodnýho moulise, tak jsme spolu korzovali. Ešus nejdřív hudral, ale pak v poho. No ale Badík ho do ničeho nenutil, chodili si každý po svém, takže tam není co řešit, kdyby si chtěl hrát, tak nevím . No ale snažím se snažím.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 22:18
- Nahlásit

Bassi - tuším dobře, že se známe z Mikulášský od Hafu?

Bassi
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 22:48
- Nahlásit

PetraK

jj,jsem si říkala,jestli to seš ty

btw. jsem si myslela,že to byl Archie ...jako je mi ho mazlika docela lito ,teda i panicky. Na druhou stranu,vidim,ze dela co muze. Nekdo jinej by se na jejim miste psa uz zbavil,ale ona se snazi .. Pesan by byl taky dobrej v jinejch rukach. No holt si nesedli spolu

Bassi
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 22:53 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit

PetraK
no,tak tohle máme my zase s NO a různejma jeho podobama a pak malejma černejma ... Když byl Bass malej,tak ho několikrát NO napadli a od tý doby hotovo. A malej,černej vořech od babí ho ,jako 4měsíčního,kousl do kolínka a to bylo breku

teď už se mi ho víceméně ppdařilo dát do cajku psychicky a co se nestalo - skočil na něj Ajax a dorval ho ...ale jako dobrý,sice zase o krok zpět,ale už zase začíná "fungovat" . Sice si brbla pod vousy,ale snažím se ho krotit

takže jsi z Řep nebo tak někde? Coru taky známe a Archieho jsme jednou potkali u tý nádrže (přehrady?) na Ruzyni ...

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 09:29
- Nahlásit

Bassi
Já si to hnedle myslela, že se známe . Jojo, my jsme Řepáci, Cora byla původně dle Ešusa jedna z jeho mnoha nevěst , už když si jí přivezli . Mně hrozně vadí, že všechen ten čas, který člověk věnoval tomu, aby byl pes správně socializovaný je pak v háji. A je zajímavý, jak se pak s pesana stane "rasista". Hele a zmasili ho ti NO hodně?? Čudinka Bassík, má na to teda taky štěstí. (u toho Ájy mě to zarazilo, byl to jak jsem ho znala, takový vyrovnaný pes, pro Ešusa i autorita). Archie a jeho panička je ale případ sám o sobě. Víš, já znám Archieho už jako tříměsíční štěně, tam to není o tom, že by si s paničkou nesedli. Archie už jako 3!!měsíční štěně, když jsme ho potkali s Ashem a Sárou po obou šel. Nejsem pitomá, abych nepoznala štěněčí hrátky, tohle bylo o něčem jiném. A on šel navíc i po té fence. Oba velký psi koukali a pak se na něj vyprdli, ale on furt. Pak se usalašil na vyvýšeným místě a kraloval tam. Panička tehdy říkala, že on se ohání hustě i po nich, tak nějak s tím nic ale nedělali. Když jsem jím říkala, že by to ale řešit měli a to dřív, než jim pes vyroste (a že bylo jasný, že prcek to rozhodně nebude), koukala tehdy stejně inteligentně jako dneska. Pes nedostal žádnou výchovu a tohle co je teď je výsledek. Ten pes mohl absolutně cokoliv a první, kdo mu ukázal mantinely je až Petr - mimochodem musím říct, že já obdivuju spíš jeho, co on s ním už odvedl za práci. Když vyjel Archie - tak měsíc a půl??? zpátky je to? - po Ashovi, tak panička opět jen koukala. Zásah z její strany veškerý žádný. Mám psy ráda, moc. Ale Archiemu nevěřím. Vzhledem k tomu, že při tom prvním "setkáníčku" šel přese mě, tak když jsme na cvičáku měli "dělat prohlídku" jeho jsme odmítla. Výměnu ano, tu jsem vzala, ale zuby jemu teda prohlížet nebudu. A udivilo mě při té výměně, že mě i poslouchal.
Musím ale říct, že u téhlde dvojice nikdy nebudu objektivní a asi i vzhledem k tomu, že si myslím, že pořízení Archieho spadá do té kategorie pořízování si psů bez toho, abych o plemeni či alespoň něco základního o psech věděl. A to mě vždycky nadzvedne. Já jsem na to vždycky koukala přísným okem, ale po těhle dvou incidentech, kdy panička od toho pita byla taky pěkně hustá, už jsem na tyhle lidi alergická. Chjo, to jsem se zase rozhořčila, co . Ale mě tohle fakt drtí. Snažím se mít co nejvíc vychovanýho psa, abych neobtěžovala ostatní a tohle mě pak točí. Jsem cholera

Bassi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 10:13
- Nahlásit

PetraK

Jasný,já to,že si "nesedli" myslela právě tak,že ona narazila na "magora" a on na člověka,kterej to "neustál" . Jako bejt to třeba Peterův pes,tak věřím,že by fungoval úplně jinak. Abych pravdu řekla,tak Bassin na tom byl jednu dobu stějně jako Archie (teda ,co se týká psů,na mě a jinýho člověka si v životě nedovolil) a v dnešní době se Bass s Archiem nedá srovnat. Občas si zabrble,samozřejmě se nechá vyprovokovat,ale psy,co se mu nelíbí,je už schopen ignorovat a venčit se s nima na jednom place.

a jak říkám,furt má u mě obdiv,že to s tím psem ještě nevzdala,zvlášť,když to byla koupě psa dle módy

Bassi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 10:21
- Nahlásit

PetraK
zmastili ho dost,nebyl sice potrhanej,ale zadupali ho pěkně do země pak si ho ještě jeden "mírumilovnej" labrador namuchlal pěkně pod sebe ... tohle vše tak to 7mi měsíců,takže psychické následky opravdu katastrofální ...a jak píšeš,vytáhneš toho psa nahoru a pak to stejně zase nějakej asociál posere .

To s tím Ajdou byl takovej nešťastnej souhr náhod ... Ajax je super,taky si myslí,že vyrovnanej a Peter ho má zmáknutýho ,ale holt Bastoch nemá rád , no ...

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 11:40
- Nahlásit

Bassi
No to je taky jediný její plus (teda z mého hustě neobjektivního pohledu), že se ta ženská aspoň snaží.Já se jen bojím, jak velký efekt to bude mít, ono je to vždy hodně taky o pánovi, takže to že na cvičáku, kde to jistí Petr, se to zlepšuje, nemusí a bojím se, že třeba i nebude, fungovat v reálu, kde ona bude sama. Ale to já nepořeším, jen budu doufat, že ji ani další podobný nebudu moc potkávat. Jak píšeš, že to měl jednu dobu Bass podobně jako Archie, tak jednak v pubertě se to asi nějakým způsobem machrování projeví u hodně psů, jde o to to řešit. HNED. Ale Archie byl žiletkovitej už jako mimino, tam to prošvihli víc než hustě. Navíc - Basse pochopitelně neznám, tak nemůžu soudit - ale mohl "machrovat" spíš z obav, aby zastíral, že se bojí-třeba vzhledem k tomu, co se mu stalo. To záleží na tom. Nicméně -hlavní je s tím něco dělat.

Já vím, Petr byl z toho, myslím, dost smutný, či jak to říct. Musí to člověka mrzet a navíc -čistě jako laik, si myslím, že za tím je ta kastrace, protože on jako přirozený šéf (nikdy to nemusel prosazovat, co já vím, tak ho všichni psi fakt berou) teď musí "tajit", že je v oslabení, takže to je třeba ten důvod. Nevím, to je čistě jen můj nápad.

vytáhneš toho psa nahoru a pak to stejně zase nějakej asociál posere - no tohle je na tom to nejblbější. Ono třeba u nás to začlo možná - to mě nedávno napadlo při čtení knížky Co má pes na jazyku - už mnohem dřív a taky souhrou blbých okolností. Ešus a jeho kámoši - tehdy jim všem bylo tak kolem roku- si hráli u nás na kopci. Ešátor stál kousek ode mě a v tom do něj - nechtíc, páč to neubrzdil - vlítnul rozjetej Dusty a odhodil ho hezky do strany. Od té doby se Ešus Dustyho bál. Shodou okolností je Dusty co?? RR . A já dneska možná vím, proč se ho bál. V té knížce je zmíněno jako jeden z prosazovacích prvků psa to, že ten druhý do toho prvního naběhne a bodyčekem ho odhodí. Což je považováno za razantní ohlášení informace, kdo je tady kápo. Myslím, že tehdy to Dusty neměl ani v úmyslu (možná jo, co já vím??), ale je možný, že si to takhle Ešus přebral. Pak jsme kluky znovu skamaráďovali a když už se to skoro podařilo, tak se Dusty stěhoval pryč.
Nám se naštěstí, tyhle ostřejší příhody nepřihodily, jako Tobě, když byl pesan štěně, protože to je, myslím, mnohem horší. A když je ten pesan navíc pak velký, tak má páníček, ač za to sám nemůže, pořád o zábavu postaráno . A díky některým nezodpovědným občas i furt dokola.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:06
- Nahlásit

Ahoj lidi, co řešíte za rvačky? Mám tam někam pustit pumičku? Ona už se dlouho neporvala, protože nemá s kým a má z toho deprézi

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:26
- Nahlásit

Biluška
Bilu - půjč nám pumí!! Hodila by se mi bývala loni v srpnu, když se to stalo s tím pitem. Na psa kašlu, ale ta čůza co ho venčila na flexině, bez náhubku s vědomím, že napadá psy, chtěla ještě zažalovat mě, páč když její pes rval Ešusa, tak tam strčila ruku a pořídila si oděrku pipina jedna. Já kráva původně odvolala policajty, protože jsme se domluvily, že to spolu vyřešíme normálně a ráno SMS, že právníci atd. zvolila metodu nejlepší obrana je útok. Mělo to tehdy jediný pozitivní dopad - hezky jsem zhubla (což už zase neplatí ). Takže kdyby pumí mohla tak jako.... vyrvat dámičce játříčka zaživa, bylo by to prima.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:34
- Nahlásit

PetraK
Prosím tě a jak mohla ta pipka dokázat, že tu oděrku způsobil Ešus? Vždyť ji stejně tak dobře mohl pokousat její pes.... v té rvačce ani nemůže poznat kdo ji kousl. Škoda, žes to neřekla před rokem, bych to vyřešila raz dva. Já jak se celý den s nikým nepohádám tak nemůžu spát
Pumičku posílám, i s Armánkem. Ona ho teď zaučuje, ale chlapec je chytrej, drajvovej... za chvíli jí bude rovnoceným partnerem. Už pokousal pošťačku

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:47
- Nahlásit

Biluška
. No však jsem to tý pipce taky říkala. Nechala jsem se nejdřív blbě rozhodit, páč jsem důvěřivej vůl kříženej s debilem a navíc mě držela zpátky má drahá půle, pak jsem to ale vzala do svých tlapiček a posunulo se to trošku jinak. Když oni "jako právníky" tak já doopravdy a hezky jsme to sesumírovali písemně a rozeslali. Od té doby je ticho tak snad huž nic??? Blbý je, že ta čůza, toho čokla takhe venčí furt.

Pošli oba a klidně ještě když cestou pumička otěhotní a jejich společné klony budou ještě drajvovější

Bassi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 21:50
- Nahlásit

Biluška
Pumu nééééééééé .. s mým "štěstím" by to odnesl tak akorát můj psék ...a to abych si pak pořídila traverzu

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 22:14
- Nahlásit

Bassi
neboj, šak vona puma bude vědít, kdo je říznej africkej fešák a kdo ne. A koho si nechat pro své potěšení. Je to furt jen baba. Hele Ešus vždycky všechny baby přemluví. S jedinou výjimkou teda. Tou je jeho maminka. A bylo to dokonce po dvou letech od odchodu z rodnýho pelíšku. A to máteř hárala. On jinak opravdu pokoj nedá. tohle byla jediná výjimka. Babetka udělala žraloka a synáček byl tááákhle malilinkatý

Bassi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 22:25
- Nahlásit

PetraK

Tak na tu mou blbku neplatí ani jeho máti ,pořád ji stejně provokuje ,i když už je to dáma v letech ta je pak pěkně nasratá a to ho baví ještě víc

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 22:33
- Nahlásit

Bassi
Tak to máme skorem stejně. Čím víc je baba vostrá, tím víc to zmetka baví jí dostat (je v tom ale nějaký rozdíl u lidí??? ) Ale mamička ho fakt jako srovnala. To pak dělal, že tam ŽÁDNÁ háravá fenka není. Nechápu. Že by si i po dvou letech pamatoval?? Jdu do peří, páč musím ráno vstávati . Tož brou.

Bassi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 22:37
- Nahlásit

jj asik je to jak u lidí ..

nepamatuje,prej jen tak do půl roku je tam ta vazba,pak už ne

taky jdu chrnět,dobrou

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 10:22
- Nahlásit

Bassi
já vím, moudrý knihy říkají, že nepamatuje. Ale my jsme z toho jeho chování byli fšicí hyn. On by se fakt nechal normálně dorvat zaživa, jen aby babu trhnul, je to úchyl klonovanej z érotomana. Ale tady matinku, tu uctivě respektoval nejen venku, ale pak i v domě, když jsme dávali kávičku. Za normálních okolností bych ho musela zcitýrovat a pak ještě přikovat 4 řetězy k zemi, kdyby byl v těsné společnosti s háravkou. Tady řetězy potřeba nebyly a citýrování jsem si mohla narvat do trenek, neb Vydra Babetka si synka zmákla v rámci rodiny sama

Bassi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 10:33
- Nahlásit

PetraK

no jo,ně který feny prostě umí

btw. zhedem k tomu, že jak jsem si tak prošla zdejší fóra - jediným platným a zákonným názorem je ten, který je podepsán slečnou Radechou, jdu tam, kde krom toho, že jsou odborníci, je možná i skutečná diskuze.

nevím proč ,ale nemůžu se zbavit stejného dojmu

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 11:44
- Nahlásit

Bassi
- na ja, holčina posnídala Rudý právo zalitý ftipnou kaší a huž má rozumu na rozdávání . Jsem ráda, že to není jen můj názor a věř, že nejsme jediný . Nemám ráda černo-bílý vidění - je to omezující. A na člověku se to pak tak jako hezky podepíše . Ale jako studijní matroš je ta slečna celkem uspokojivý materiál

Bassi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 11:49 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit

PetraK

nebudeme ji tu rozebírat ..to nemá smysl Abych pravdu řekla,tak se pozastavuju nad tím,že tam někteří tráví 24/7 pomalu ... To já ten čas radši věnuju aktivnímu vyžitím se psem

A v práci holt , bohužel , musím taky převážně makat

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 12:03
- Nahlásit

Bassi
Jooo, naprostý souhlas se vším. dneska se hrozně těším, až tu bouchnu dveřma a tradááá dom, vezmu baťoh, balónky, činku, klikr a jdem! doufám, že potkáme na Fialce nějakýho prima psékuse, aby se ten můj blboň mohl zase přesvědčit, že ne fšicí ho zamordujou
Dneska ráno se tak radostně přesvědčoval se svejma ČTYŘMÁÁÁÁ VELKEJMA!!! kámošema, že mě všichni dohromady zaprasili kalhoty a já honem před odchodem do práce ještě pucovala garderóbu.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 12:22
- Nahlásit

mně to nedá:

kde se vzalo to jméno psa Ešus? to vymyslel kdo a proč?

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 12:44
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Já s dovolením odpovím za Petru, poněvadž ona už je duchem evidentně na té Fialce . Ešus se správně papírově jmenuje Ash, čteno Eš, no a od Eše k Ešusovi už je jenom malinký kousíček

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 12:49
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Při výběru zvítězilo jméno Ash (čteno Eš, či jak to foneticky přepsat do češtiny). No a páč jsem cáklá do makovice, tak jsem už tehdy pravila, že nakonec tomu psovi, který ještě ani nebyl doma, stejně zmasíme jméno a bude z něj třeba Ešus . U nás nikdo nikdy nevystačil s jedním jménem, všichni jsme nakonec skončili přejmenovaný . No tak a už to bylo. Takže pochopitelně jako všichni ostatní psi, tak i ten náš slyší na své ofiko jméno a i na tu hromadu přezdívek, co už stačil posbírati. No a vzhledem k tomu, že díky článkům na Zvířetníku u pana Neffa je už všude jako ten Ešus profláklý, tak už o něm i jako o Ešusovi píšu

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 12:51
- Nahlásit

Biluška
se s tím tady tvořím a pak přijde Biluška a shrne to jednoduše do jediný věty , no halt jsem grafoman . Jo a ještě svého času to byl taky Kekoš - to když furt chodil ke koši

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 12:53
- Nahlásit

ách ták
to je jako s naším Bajtym. Napřed Bajty - pak Bajťůžek - Baťůžek - a teď Krosna

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání