Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 513 . 514 . 515 . 516 . 517 . 518 . 519 . 520 . 521 . 522 . 523 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 16:39
- Nahlásit

birma
tuhle trasu si myslim uz posilala nebo podobnou ale tam nechci prave, protoze tam chodivam ze jdu sama a pak vyzvednem chlapi a chodime na blata, tak bych radsi dala neco vic nedostupnyho pro me kde si prohlidnu i neco jinyho

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 16:42 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

hmmm - tak počet doguší docela klesá. Co jsou jen tři bonitace ročně (od roku 2013), tak se nestalo, že by dohromady obě komise odbonitovaly jen osm dog (tedy ne za rok, ale za tu březnovou letošní) . A to ještě jeden dovezený italský pes neprošel...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 16:50
- Nahlásit

Xerxová
myslis, ze klesaj doguse nebo ochota lidi jezdit, pokud vam odebrali nejaky akce a treba uz to ma nekdo daleko a az tak moc chovat nechce tak to neresi?

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 16:53
- Nahlásit

Jinak jsem dneska byla s Luckou na neurologii (pro zprávu) a dozvěděla jsem se, že EEG a CT jsou nadstandardní vyšetření.
Já to asi teda nechápu - buď podezření na nějakou diagnozu indikuje to konkrétní vyšetření (pak není nadstandardní), nebo ne pak není důvod tím dítě zatěžovat, ne?
(problém byl oční, očařka žádala o neurologické vyšetření, neuroložka vypsala žádanku na EEG a CT).

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 16:56
- Nahlásit

kachna_
to vis, necetla si ten clanek, kdy v 6:57 volali k nejakymu zranenymu diteti (topicimu se nebo ja nevim co) zachranku, 6:59 vrtulnik vzlitl a dite zachranili a ministrerstvo to odmina proplatit, protoze maji mit sluzbu az od 7:00 a on jim mimo pracovni dobu jako neproplati let...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 17:08
- Nahlásit

kachna tak hlavně ať je Lucka v pořádku - na kecy personálu o nadstandardu se vybodni...

čaj počet klesá - pomalu, ale stále. Jednak je mnohem víc dostupných ras psů, jednak je to drahá a krátkověká sranda a taky nikdy nebyly extra módní (a to mají kliku).
Když jsme začínali v devadesátých letech s doguškama, tak byly 4 bonitace v roce. Vloni prošlo bonitací 52 dog, v roce 2002 (to bylo za Xerína) 81...

birma
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 17:09
- Nahlásit

cernej caj
takže tak něco? https://mapy.cz/s/1tQdi
Nicméně naplánuj to dle sebe a dej vědět, kdy kde máme být. Do Bechyně dokážem dojet vláčkem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 17:30
- Nahlásit

Xerxová
tak to je dost rozdil...

birma
jj to je ta moja trasa co bych chtela jit.

je mi jedno jestli chcete do bechyne na vlak nebo z veseli vzit autem - v kazdym pripade ja bych se pak chtela vyhnout cestou zpet ceste pres mesto, kazdej usetrenej kilak dobrej a zavolala bych si odvoz uz od zamku ale to sou detaily... vlak v podstate jedinej rozumnej do behyne je 6:48 - 7:38 tak to by mohlo byt akorat?

ja se dost potykam s kolenem, takze zacnem z bechyne na strouhu a kdybych mela cestou umrit, at neprijdu vo to nejlepsi

birma
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 17:31
- Nahlásit

cernej caj
OKOKOK

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 17:48
- Nahlásit

birma
tak boziiii uz se tesim a doufam, ze klapne i pocasi

birma
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 18:21
- Nahlásit

dneska jsem byla u zubařky se zubem. Držte palce. Prej jsou dvě možnosti - buď je to trochu odhalenej krček (ale jsou věci, co na to úplně nesvědčí), nebo počínající zánět nervu... a to fakt nechci...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 18:22
- Nahlásit

birma
tak drzim palce, at je to hlavne co nejmin bolestivy!

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 19:32
- Nahlásit

front na bus hádejte kde

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 19:36
- Nahlásit

birma
a tak zánět když tak přeléčíš a zub ti zůstane, odhalenej krček je kolikrát na furt
Xerxová
tak u špiců je to naopak, já když kupovala Kima,byly dva vrhy za půl roku, teď jsou štěnat furt mraky

birma
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 19:43
- Nahlásit

Maya
no právě že říkala, že kdyby to byl ten nerv, bylo by to na rozvrtání zubu takovym způsobem, že by to nepřežil. Krček mi zatím něčím přelakovala s tím, že by to mělo pomoct (cestou domů to bylo svinské, ale od té doby OK) a mělo by to časem samo vymizet....

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 19:56
- Nahlásit

birma držím palce, ať se zub umoudří

Maya u dog je teď snad i větší nabídka bezpapíráků... I chovatelé, kteří dogy chovali roky najednou k nim chovají i další - většinou malá plemena... a počet vrhů u dog je malý. Žlutý a žíhaný nejsou skoro vůbec

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 20:05
- Nahlásit

birma
fakt? no možná u toho hned čistěj kanálky a to je pak na korunku, tak držím palce ať se to umouří
Xerxová
když ona doga není zrovna pes pro každýho,tak možná není odbyt

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 20:08
- Nahlásit

a pak nadáváme na Nory, přitom tohle je fakt strašný, ale já už se u nás nedivím ničemu
https://www.novinky.cz/domaci/432175-rozsudek-matk a-jiz-sebrali-syna-protoze-ho-nevedla-k-lasce-k-ot ci-muze-dite-videt-dva-dny-v-roce.html

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 20:26
- Nahlásit

Maya
a kde ten bus stavi a nebo stavi zvlast kazdymu? aby jim neujel nez tam dolezou... nebo jezdi kazdej svym autobusem? kdyz u sebe nemuzou stat, nemuzou u sebe ani sedet

jenze sou sami keesy a uz si nevyberes poradne stendo...

birma
tak ono asi tak i tak sou to naprd varianty... ale je mozny, ze zub by sel zachranit, u me to taky vypadalo ze prijdu o zub ale uz je tam 5let a zatim dobry, i kdyz je to jen skorapka vyplnena tou bilou plombou, je prej setrnejsi a spis se zub neroztrhne nez s amalgamem..

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2017 22:02
- Nahlásit

cernej caj
tak jak to mají s nastupováním netuším asi se seběhnou
s tím sezením u sebe
autentícký komentář
The bus was full so I had to stand.

no jo no, štěndo vlčího už u nás asi neseženeš, budeš si muset koupit tu lapinku
včera rozkousal kohout u nádrže na vodu, dneska mi máma jako oprvní po příchodu z práce hlásí, že za celej den neudělal ani jedinou díru, před chvílí je jdu zavřít a co myslíte? byla tam!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2017 06:25
- Nahlásit

maya
to tam zrejme.nemaj mhd ja v brne taky to takhle prazdny neni nikdy

dik ale lapinku sem si stihla rozmyslet nejakyho hodne vlciho trochu keese mi budes muset najit ferinka je sice hysterka ale aspon fesanda ale ty keesove se mi fakt vubec ani nelibi... zatim vazne zvazuju ze dalsi pes bude zas utulek/nekdo da pryc, pac platit za keese snad ani nechcu... pripadne zvazit ty selmicky, ale....

nebo pak bilyho spice? tam ten trend mic neni ne do te srstoprisernosti

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2017 06:39
- Nahlásit

čaj je to děs běs - jak se plemena vyvíjejí - mám pocit, že málokterá do zdraví a dobré údržby...
Dogy rostou a hlavně mohutnějí, zvětšuje se jim hlava, těžknou... ztrácí eleganci. Budu mít za pár roků asi znova problém, sehnat lehkého žíhaného pejska...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2017 07:32
- Nahlásit

Xerxová
jojo, je to hruza... bud je oddela ten vyvoj, anebo jak jsi psala vcera, k tomu klesajici zakladna...

u spicu zatim nastesti asi (minimalne vlcich) to o zdravi uplne neni, ale zas mas z bezudrzbovyho venkovniho psa zvire, ktery musis strihat a vycesavat furt a umejvat... k cemu mi je takovej pes...

a tuplem pak tam, kde to zasahuje zdravotni stranku veci...

nechapu, proc se neudelaj pak odnoze, razy... ze by proste napr. u spicu byl starej typ/kees a na vystavach by se posuzovali samostatne a kdo by chtel, tak by sehnal takovej nebo onakej typ nebo mezityp... ale jako totalne to zprasit, vytlacit puvodni raz plemene a bude to jak u nemcouru... paradni zvire, nadherny, ovcacky, proste sen "kazdyho" ditete mit doma vlcaka... a pak zjistis, ze vlastne sehnat psa co nema tezkou displazku nebo nema takovy rodice je nadlidskej ukol a cena takovych stenat roste do zavratne vyse, protoze "standartni" cena je za ty mrzaky co se neudrzi na nohach...

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2017 08:26
- Nahlásit

cernejcaj
jj velkeho spice ted asi sezenes spis nez vlciho
bili obcs jsou cerni ted taky ale az skonci chovka v Ostrave bude s nima asi smitec
pak uz jedine import z Nemec co tamchovaj stary typy mimo FCI coz by ti asi nevadilo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2017 08:32
- Nahlásit

Maya
to me by nevadilo, vic by mi vadil ten import nicmene ty tvoje zpravy o lokim me dost znejisteli, pac 1) barva se mi ta cerna s palenim nelibi, spis ta hneda nebo ta svetla, bezova... tech je ale nejmin + jako to sou vsechny lapinky jako loki?

sem si dneska asi po tydnu kdy sem nemela krom jablicek nic sladkyho dala kastany tycinku a musim vam rict, ze mi to prislo pekne hnusny, takze sem toho pulku nechala v supliku ale jak sem vedela, ze to tam je tak ta priserna chut na sladky me donutila to dojist, pritom mi to fakt nechutnalo zavislost na cukru je vubec asi fyziologicky hodne zajimava vec

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2017 08:36
- Nahlásit

ja proste keese taky nechtela a velkeho taky protoze nemusim jendobarevny psy a ty velky extra strakosi se narodili jen jednou

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2017 08:45
- Nahlásit

cerńejcaj
kastany miluju
no ty jiny barvy lapin maj hodne od Kremilka takze by asi nebyl problem pockat si na jinakbarevny stene
co myslis tim jako Loki? takovej hodnouckej pejsek
ale tak to vidis ve skupine jeho strejda od kurona se mi zda jako uplne bezproblemovej takze urcite takovy jsou
obecne treba na treky a vylety se mi zda mnohem vhodnejsi nez spic protoze je mnohem vic k clovek a neni to takovy trestiprdlo na perkach

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2017 08:48
- Nahlásit

Maya
a pak nadáváme na Nory, přitom tohle je fakt strašný
strašný to je, to bezesporu. S kamarádem jsme teď řešili, jak strašný je pro něj i to, že děti vidí jen jednou týdně.
Těch rozdílů ale pár je - u nás to pořád ještě není problém systému, ale některých okresů a neschopáků v talárech.
Mluvili jsme o tom v jiné souvislosti včera s mamčou.
cernej caj
ty selmicky
ňáf ňáf ňáf ňáf
Maya
se špicema je to na houby. Ale Michal špice stejně nechce, asi být po jeho, bude stafbul a flekatý bláznivý psík nebo dva flekatí blázniví psíci . Já s ním vždycky souhlasím. Do chvíle, než vidím Lokiho a ten jeho boží výraz
Mimochodem, králíkáři už přišli na to, že nejen typem živ je králík. Tam je ohromná výhoda toho, že je zachovaná ta potřeba užitkovosti a samozřejmě obrovského počtu generací.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2017 08:55
- Nahlásit

kachna
tak jinej pripad je kdyz se otec o to dite zajima ale tohle byl pripad ze x let zadnej zajem takze dite ho ani nezna a oni mu ho klidne daji jeste s takovym debilnim zduvodnenim ze za to muze matka
koukam budu muset davat vice fotek Lokiho
co vyraz ale roztomilost i tuhle zrovna bracha kterej ma jen bordery a bordery povida jezis ja ho musim furt hladit on je tak roztomilej

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2017 08:56
- Nahlásit

kachna
kralikari maj vyhodu v tom poctu generaci hlavne takze i kazdou chybu muzes rychlejc napravit

<< 1 ... 513 . 514 . 515 . 516 . 517 . 518 . 519 . 520 . 521 . 522 . 523 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání