| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 15:28
- Nahlásit
Maya
v přírodě se mrtvoly recyklujou mrchožroutama ne?
Podle mýho nemusej. Větší kusy asi většinou jo, ale menší se pak rozložej v zemi za pomoci různejch členovců a pak bakterií. A třeba různý masový hroby a velký bitevní pole taky nezvládli poklidit mrchožrouti, ale ti lidi prostě zetleli v půdě. Docela zajímavý mi přijde jejich vyhledávání na základě sklatby vegetace, která je na takovejch místech právě kvůli složení živin odlišná od okolí, akorát teď se mi nedaří vygůglit podrobnostě.
Asi nikdo netvrdí, že to je způsob v jakym to v přírodě běžně funguje, ale zas asi na pohřeb typu "předhodíme dědečka supům a hyenám" by moc lidí nepřistoupilo. A ve výsledku je tý kytce úplně šumák, jestli si živiny bere z chemickýho npk hnojiva, zelenýho hnojení nebo kompostu z mrtvýho člověka.
Z dlouhodobýho hlediska bych řekla, že současnej systém pohřbívání bude dlouhodobě neudržitelnej (samozřejmě jsou věci, který nás jako lidstvo doženou určitě dřív).
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 15:31
- Nahlásit
Maya
já teda na hrobečky dávám keříky nejedlé
já už jenom proto, že chci mít většinu zahrady časem jedlou a koček máme s Honzou dohromady tolik, že bychom se mohli prohlásit za útulek a rovnou s plnou kapacitou, nemůžu nejedlý kytky volit. Ono to zní sice hnusně, ale když budu brát, že nežijou věčně a u Honzy bude současnej stav odhadem 15 koček... Radši budu mít na zahradě džungli hrušní, oskeruší a moruší, než samej nejedlej okrasnej keřík...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 15:31
- Nahlásit
birma
to je zajimavy a me by to mozna ani nevadilo. taky se myslim daj venovat irgany na vtzkum ale nic blizsiho nevim
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 15:36
- Nahlásit
cernej caj
taky se myslim daj venovat irgany na vtzkum
jj daj, ale teda zrovna o to bych nestála, aby moje kousky ležely na lékařský fakultě naložený xy let ve formaldehydu a pak se nad nima pohihňávali uhrovitý puberťáci.
Co se mi líbí je, že u nás je každej, kdo to neodmítne, automaticky dárcem orgánů pro nemocný. Přijde mi to lepší než v USA, kde musí něco stvrzovat ten, kdo chce orgány darovat.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 16:06
- Nahlásit
birma
my jsme zakopávali zvířata pod hrušeň
ale teda zrovna o to bych nestála, aby moje kousky ležely na lékařský fakultě naložený xy let ve formaldehydu a pak se nad nima pohihňávali uhrovitý puberťáci
todle by mi zrovna vůbec nevadilo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 17:24
- Nahlásit
birma
aha, to sem nevedela, ale zas ono tavy 80ti lety srdce po infarktu a zhuntovany jatra a selhavajci borgany asi nikomu uz neposlouzi...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 17:30
- Nahlásit
kachna_
my jsme zakopávali zvířata pod hrušeň
Tak jsem ráda, že nejsem jedinej úhyl
cernej caj
To jo, holt se člověk musí zabít třeba v autě a ne sejít stářím...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 17:35
- Nahlásit
Já a mrtvoly - za rohem máme veterinu a pár (desítek) metrů odtud jsem včera dřepěla v trávě a bulela jak želva...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 17:37
- Nahlásit
my mame orech kousek od nasich 3 selmuc a raky je dlabem... ty orechy
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 17:57
- Nahlásit
2-1...
Nejak mi to nedochazi, ze tu uz spratek za chvili bude.
Teda vy tu mate tema dneska, jedno lepsi nez druhy. Dorotka s Ag maji vrbu, takovou tu kroucavou a vajgelii.
PetraK
Chjo, at je mamine brzo lip, ono tohle pocasi dychacim problemum taky docela naharava.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 18:16
- Nahlásit
http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=371439&sznu =WyxTRp2RhIvExKrZ
skvely, jak souvisi vlastnictvi pc se slefovanim tv? zakon hovori jasne - prijimac. pokud mam tv kartu platim, pokud nemam, tv sledovat nemuzu krome zprav v archivu ale platit msm stejne jako nekdo kdo muze dle programu sledovat vsechno a ja akorat neaktualni zpravodajstvi? fakt supr.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 19:11
- Nahlásit
Birma
Jestli uznáváš rakytník, tak je to moc hezký keř. Musíš koupit samce a samici
K tomu zneužívání v práci. Říkám si, že se to snad nějak musí zestabilizovat. Vedoucí - ten prostřední, který odešel po příchodu nového (nynějšího) - nescháněl zakázky (bohužel) ale vytvářel přehledné tabulky, ze kterých bylo jasné úplně všechno a bylo to důležitý kvůli organizaci práce, aby se na nějakou zakázku nezapomnělo - máme jich kvanta do měsíce. Nový vedoucí - schání práci, ale tyhle piplačky (doplňování tabulek) ze kterých čerpají zaměstnanci dělat nestíhá. No a tak ke své práci se v tom dalším topím já.....
Snad až se situace sesedne - zestabilizuje - bude líp.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 19:38
- Nahlásit
cernej caj
to víš, nějak ty prachy z lidí dostat musej, to by tak hrálo, aby někdo neplatil
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 19:56
- Nahlásit
Fifi
Užívej posledních chvilek klidu
Darenka
Rakytník se mi líbí, ale tu pichlavou věc bych česat nechtěla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 20:25 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
platit jo, ale at mi za to nabidnou pristup k jejich poradum. A kdyz nebudu mit internet, tak at mi je treba posilaj jednou za pul roku kolekci na DVD
Darenka
drzim palce, at je to brzo...
a jeste jedna vlci "onanie" ale nemuzu si pomoct
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 07:57
- Nahlásit
cernej caj
ten vlk čeká na zbytky a nebo se rozmejlší, kterého si uloví?
birma
mít zahradu posetou jedlejma keříkama a stromama mě přešlo už dávno, kdy pak každej podzim stojíš před otázkou Kam s tím? a příbuzní už zabouchávaj dveře, jen tě viděj s bedýnkou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 08:03
- Nahlásit
Maya
on tam chvilku postal, a pak neco capl a odbehl s tim, ptaci dycky uleteli
tak ja bych si klido vzala neco ale zas kazdej rok jist tuny spendliku nebo svestek... jako me by stacilo par na chut ale ne to mit vsude
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 08:08
- Nahlásit
Fifijovouuu už čeká jen jeden jedinej klidnej den a noc než nastoupí pruhovatý torpédo !!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 08:24
- Nahlásit
Fajka
bat bat. a co ty, drzaku, drzis?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 08:26
- Nahlásit
cernej caj
ale zas kazdej rok jist tuny spendliku nebo svestek
no právě, prvních pár let dobrý, pak to všechno vyroste a plodí absolutně nezpracovatelný hromady jídla, strávíš tejdny zavařováním a mražením a pak další rok zjistíš, že jste toho snědli půlku a další roční várka se ti už nikam nevejde
tuhle fázi už mám naštěstí dávno za sebou a na zahradě okrasný věci a spokojím se s jahodama a pár ovocnýma stromečkama
jj, Fifijovou čeká adrenalin a my se budem tady kochat, už se těším
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 08:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
Pejsky byli včera plouti. S Brtnikem. Se mnou si dali noční procházku, neb jsme byli za pakůpkami, abychom doma nezdechli hlady. No ale díky tomu mám nový tričko, které barevně obohatí můj šatník. A Depeche bombarďáky, velmi vzhledné!! Ty mne velmi rozradostnily (fuj hrubka tu byla:mad . A punčocho-legíny, černý s takovejma průsvitnejma proužkama dole u kotníků, ty jsou taky velmi vzhledný a velmi mne rozradostnily též. Tak jsem hned koupila dvoje, protože je brzo roztrhám . taky jsme doplnili vinné zásoby, abychom měli s kámškou o víkendu co plenit. A taky jsme přepadli mámu ještě v nemocnici, dali kafe a v půl devátý dorazili dom, upíkla jsem kuláč, Brtnik pouštěl mjůzik a psejky žvejkaly syrový hovězí šlachy, co jsem ukořistila v Globusu. Spát jsem šla v jednu a jsem od pěti vzhůru a jsem tím pádem jetzt totál Mére - jak řikáme my germanisti neboli mrkef
FIFINOOOOO, UŽ TO MÁŠ ZA PÁR, UŽ ODTIKÁVA ČAS:
TIKY TAK, TIKY TAK,
ZEJTRA PŘÍJDE PRUHOVANEJ DRAK!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 08:42
- Nahlásit
cernej caj
ale nemuzu si pomoc
Ale to jest velmi dobře, že si nemůžeš pomoct!! Máš prosím někde celou sadu? Mohla bych poslat kamarádce odkaz?? Obě máme vlky rády. Kdežes tohle fotila? Dala bych jí tip na výlet.
Ta fotka krásně ilustruje to, co se říká, že krkavci a vlci, drží při sobě.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 08:44
- Nahlásit
cernej caj
bat bat. a co ty, drzaku, drzis?
ja ja už zase skáču přes kaluže jak rychle to přišlo tak rychle to vodešlo
Maya
tuhle fázi už mám naštěstí dávno za sebou a na zahradě okrasný věci a spokojím se s jahodama a pár ovocnýma stromečkama
já taky akorát že u nás stromy ovocný neploděj tak máme hodně rybízu (ale co neposbírám já seberou ptíci) několik kanadských borůvek a normální lesní borůvky taky bo ty můžu na kila
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 08:48
- Nahlásit
Fajka
a jo, kanadskou borůvku mám taky, akorát ona vyplodí každej rok tak 10 borůvek, tak pak jsou akorát hádky o to, kdo je sežere
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 08:56
- Nahlásit
Maya
mít zahradu posetou jedlejma keříkama a stromama mě přešlo už dávno, kdy pak každej podzim stojíš před otázkou Kam s tím? a příbuzní už zabouchávaj dveře, jen tě viděj s bedýnkou
tak to u nás fakt nehrozí rybíz a podobný dobroty napůl zavařim, napůl namrazim (a pak při vedrech jako když najdu na domácí zmrzlinu nebo v zimě na koláč), ze zbylý půlky udělám nanuky rovnou no a co se z jablek a podobnejch dobrot nevejde zavařit a nasušit, to se namoštuje případně vypálí a co nespotřebuju já, to za mě sdělá mamka. Ale obecně bychom mohli mít plantáže a zdělalo by se všechno se značnou úsporou za jídlo
PetraK
hásky jste se měli pani
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 08:59
- Nahlásit
Maya
ja to nechavam zetlet na zahrade pac jak bych asi zavarovala, ze jo...
PetraK
tak si uzivej novej satnik
no muzu tech par vlcich fotek nekde hodit zvlast a poslat odkaz, ale mam jich fakt malo. mam jich teda technicky asi 20 ale tim, ze byli daleko predaleko a ve tme lesa, tak proste sou to spatny fotky technicky, dobry sou tak 4. Ale tak na zkouknuti asi dobry i tak.
Byl to Bavorskej les.
Fajka
tak to je supr
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 09:02
- Nahlásit
birma
hm, ja nemuzu ani zamrazovat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 09:04
- Nahlásit
heléééé,
přestaňte mi tady děsit (Mayo!), já jsem si jako svatební dar vymyslela ovocnej stromek (rybíz, angrešt, kiwi, moruši, jeřabina, hloh, dřín...) s cedulkou, od koho to je.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 09:04
- Nahlásit
cernej caj
pekárna umí i marmeládu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2015 09:08
- Nahlásit
cernej caj
hm, ja nemuzu ani zamrazovat
u Honzy je normální mrazák a velkej pulťák k tomu, když nebude stačit, tak se pořídí další Rozhodně se budu radši dopovat vitamínama a sladkostma z vlastní zahrady, než ovocem co putovalo třikrát okolo zeměkoule a kupovanou chemií
když jsem tam žila první léto, tak bylo moře rybízu, angreštu a jošty (tu miluju), tak jsem měla každej den mixovaný ovoce s cukrem a dát si to hezky ve stínu na zahradě... no lahoda
|