| Autor |
Zpráva |
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:59 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Maya
většina nachodí tak do těch 5 km
I pokud by to byly 3 km denně, tak je to pořád za měsíc skoro 100 km. A to už se podle mě vyplatí jít po kvalitních botách, už i jen krz zdraví a tak - i tak máme všichni tělo dost zhuntovaný vysedáváním u počítače a televize...
Značka a reputace, to dneska už moc k sobě nejde, všechno se vyrábí v jedný továrně v Číně
Hele vono je Čína a Čína. I Číňani umějí udělat špičkové kvalitní věci, když jim za to někdo zaplatí, to ne že ne. Ovšem když je ze strany odběratele tlak na co nejnižší cenu bez ohledu na kvalitu... ale to už jsme fakt úplně mimo téma
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:00
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
No jen podotknu, že mezi vietnamcema a značkovým zbožím je asi tak xxxxx dalších možností.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:02
- Nahlásit
lamalucni
To já skoro nachodím i cestou do práce, měla bych si tedy do práce pořídit značkové outdoorové botky? (šéfa by asi kleplo )
Teda tím chci říct, že to není až tak moc pro někoho, kdo nejezdí i za roh autem.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:04
- Nahlásit
Maya
To já skoro nachodím i cestou do práce, měla bych si tedy do práce pořídit značkové outdoorové botky?
Proč ne? Třá v Jůesej jsou na ulici běžně k vidění ženské v elegantních kostýmkách a teniskách. Do lodiček se přezujou až v práci... Američany teda nijak nežeru, ale tohle není zase tak blbej zvyk.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:12
- Nahlásit
Maya
nebudu zastírat, že mám na značkové boty a proto si je koupím. Ale kdybych neměla, měla bych celkem trauma z toho, že si zničím nohy (stačí že jsem hluchá, nechci být ještě šmatlavá ) Asi se dají koupit i levnější kvalitní boty, než např.ty Salomony, jenže,,jak je poznat"? tady se značkou je prostě i ta záruka třeba kvalitní podešve. Neznačkové můžou být klidně pohodlné, jelikož nikde netlačí...a za pár let zjistíš, že jsi si vyrobila parádně plochou nohu, nebo hnusně deformovanou, jako moje mamka v botech od Ťonga (podotýkám, že nenosí lodičky, ale něco jako botasky) Já si koupila za 1500(od Prabos) i pracovní do zahrady, kam jsem dříve nosila vyřazené Salomony, jenže ty jsem rytím zlikvidovala okamžitě a nosit pak v mokru boty s prasklou podrážkou se nedá, když jsi v nich nějakých těch 8hodin
A koukám, že už to tu holky stejně napsaly...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:17 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
lamalucni
I Číňani umějí udělat špičkové kvalitní věci - to mi připomělo: když jsme byli v Číně, potřebovala jsem nějaké letní botky, něco ,,jako botasky" Tipově vypadali jako boty na golf - bez těch čudů dole Vůbec si nepamatuju, co to byla za značka, byla neznámá, nevím ani jestli čínská - až se mi zničili, jsem je dokonce našla na NETu jenže jen v zahraničí odkud já neobjednávám (ne ze zásady, ale že to neumím ) Byly to boty na jachting! ale snad nejměkčí botičky, co jsem kdy měla, noha jak ve vatě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:25
- Nahlásit
worick
Hele a jak víš, že ty značkový ti ty nohy nezničí stejně? Značka ti přece nezaručuje nic, jen možná vyšší cenu. Pokud se v daném oboru nevyznáš jako odborní, nemáš šanci nic o kvalitě nebo nekvalitě poznat.
lamalucni
No jooo, Amíci, já myslela spíš takový běžný boty, taky nenosím lodičky, ale normální polobotky nebo kozačky atd. nachodím v nich dost, ale značkový si fakt nekupuju. U vietnamců teda taky ne, tak tak velký ani nemají. Prostě nevidím důvod utrácet za značku. Jo a nohy mám v pořádku.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:29
- Nahlásit
Maya
Hele, já jsem dlouho žila v domnění, že značková bota či jiné věci jsou pro snoby, nosila jakýsi "botasky" atd., co se za lacino sehnalo a bylo kapku pohodlný, a křeče v kyčlích a bederní páteři považovala na nutný důsledek delší túry při ne dost vhodných tělesných vlastnostech.
Pak mě ovlivnilo pár lidí s přímou zkušeností... Kvalitní bota plus pak ještě i otropedická vložka - bylo po bolestech.
Kdybych šla nělam na 10 hodin v úzké nebo podpatkové botě, páč dobře vypadá, asi zdechnu hned ten den.
Nemůžu za to, že je autdór zároveň předražená krádež kvůli snobům. A je mi to ukradený, jsem ráda, že to existuje.
Botasku od ťamana prostě už na sebe nikdy nevemu. Na to se mám moc ráda. Jiný levný hadr je mi fuk, to neškodí zdraví.
Pokud jde třá o "fuknčí prádlo", mám osypky jen z názvu, jo, je to krádež, za kousek látky tolik prachů, ale poté, co jsem vyzkoušela na náročnější výšlapy, tak na to nedám dopustit, nemít propocený a zablokovaný záda.
Stejně tak je fajn mít bundu, co jen tak nepromoká a zároveň se v ní nespařím jak v pláštěnce.
Tohle neoceňujou lidi podle hlavně z principu, kteří to nevyzkoušeli a dělají to jako pózu
A pak jsou ti, co na to fakt nemají prachy... to je jasný, těm nic jinýho nezbude, můžou závidět, nebo nechat bejt, nebo zkusit secondhandy a výprodeje. Každej nemusí být vyloženě a úplně chudej, ne? Komunisti ostatně kdysi znevažovali chov psů jako buržoazní vyhazování peněz a známka, že maj lidi nadbytek prachů a vyhazují je za blbosti
A to teda píšu jako čék, co moc peněz fakt nemá. Prostě ušetřím jinde za jiný věci, nemám jediný lodičky například, nemám prachy na to, abych jezdila na sjezdovky... atd.
A na ty boty do bláta taky chci vyzkoušet pracovní boty letos.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
lamalucni
Třá v Jůesej jsou na ulici běžně k vidění ženské v elegantních kostýmkách a teniskách. Do lodiček se přezujou až v práci... Američany teda nijak nežeru, ale tohle není zase tak blbej zvyk - já nemusím ani Američany...a ještě míň Rusy. Muž mi říkal, že Ruska by si nic jiného, než boty na 10cm jehlách nedala, že na ženskou v nějakých Salomonech, by hleděla jak na totální chuděru, co nemá na pořádné boty....nebo je to přinejmenším Ukrajinka
Ortopedi a vložky
Tchán má skoro 70 a chodí jak invalida, jelikož má totálně ploché nohy a našlapuje na špičky Roky nosí boty od Ťonga (když je chudý důchodce...nechtějte vědět, kolik utratí za hňupiny z Teleshopingu ) Byl na hafl vyšetření, co s těma nohama má, jestli nemá nějaké poškozené nervy: a závěr?? Prostě neumí chodit!! Ortoped mu předepsal nějaké ty supervložky, vyráběné na míru a kdesi-cosi...Dal si je do bot dvakrát, hrozně ho tlačily tak šmatlá dál a padá na hubu
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:34 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Maya
Já teda chodím ve sportovním (rifle - triko - tenisky). Vždycky jsem si kupovala nějaké obyč tenisky buď u ťamanů, nebo v obuvi - brala jsem první, na který jsem narazila a nevypadaly hnusně. A vždycky mě bolely záda děsně, a k tomu mi ty boty nevydržely dýl než pár měsíců - jedny se rozpáraly, druhým praskly napříč podrážky. Pak jsem ve výprodeji narazila na Merrellky. Obyč tenisky, žádná membrána nic, měli poslední dva páry, takže cenově odpovídaly těm normoš teniskám, navíc se mi i líbily. Už je mám rok a chrochtám si, ten rozdíl v užitné hodnotě je fakt obrovský.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:35
- Nahlásit
Maya
Jinak, kolik ti je let? Možná budeš po 50ce mluvit jinak, s nohama celej život v lodičkách a teniskách...
Nebo máš kliku na konstituci a nebude to tak, ale nemůžeš z toho dělat světonázor, možná to tak bude.
Jo a netvrdím, že jediná kvalitně postavená bota stojí majlant. Mž mezi 1-2 tisíce se dá se snahou sehnat i za "značková" a to dáš za boty "do společnosti" taky, i víc.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:36
- Nahlásit
lamalucni
A vždycky mě bolely záda děsně, a k tomu mi ty boty nevydržely dýl než pár měsíců
přesně
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:36
- Nahlásit
worick
že na ženskou v nějakých Salomonech, by hleděla jak na totální chuděru, co nemá na pořádné boty...
A věříš, že je mi v podstatě jedno, jak na mě kouká nějaká Ruska?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:38
- Nahlásit
Vero
Řeč byla o běžným provozu, ne o túrách a jiných extrémních sportech no a jestli to, že nechápu, že si někdo na hodinový vycházky se psem pořídí boty za tisíce vidíš jako pózu, tak jo, je to póza, ale ta nechápavost zůstává.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:39 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Vero
mezi 1-2 tisíce se dá se snahou sehnat i za "značková"
Ty merrellky stály tuším osum stovek... ale byla to náhoda, a jsou to fakt jen nízký tenisky bez membrány. Ale nosím je furt, do práce i se psem, pokud není moc mokro.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:40
- Nahlásit
Maya
Řeč byla o běžným provozu, ne o túrách a jiných extrémních sportech
No já si myslím, že kvalitní bota je nakonec možná důležitější do každodenního běžnýho provozu, než na túru jednou ročně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:44
- Nahlásit
Maya
taky nejsem nadšená z toho, jak jsou ,,značkové věci" u nás předražené a s..e mě to, ale asi to hned tak nezměníme... Ale jo, značka je jistou zárukou kvality, minimálně si přečteš parametry, složení podešve, svršku, můžeš si vybrat určení, na co boty chceš, co tam preferuješ... taky je záruka, že je to pravda...
Taky jsem na dobré boty a funkční prádlo a softsheel přešla postupně Ještě před měsícem jsem nosila ven lehkou zimní bundu - výprodej Tesco předloni za 150Kč Jenže nebyla skoro vůbec vyteplenám, lehce profouknula a hlavně hned promoknula - dobře v ní bylo jen když nefučelo (což je u nás skoro zázrak) Teď jsem koupila v Envy softsheelku ve slevě za necelých 900Kč (takový spíš podzimní model) ale vyzkoušela jsem ji na výšlap horama v nevlídném počasí a byla jsem nadšená. V suchu, bylo mi teplo, prostě paráda. Myslím, že tu starou, už asi nikdy neobleču
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:47
- Nahlásit
Vero
Je mi už dost, na nohy si zatím nestěžuju, v lodičkách nechodím, v teniskách občas.
Jen aby nedošlo k mýlce, taky jsem kdysi podlehla mámení značkových bot a neváhala za ně vyhodit přes 3 tisíce, ale poznání že jsou to vyhozený prachy naštěstí přišlo rychle.
|
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:51
- Nahlásit
Vero
Mž mezi 1-2 tisíce se dá se snahou sehnat i za "značková" a to dáš za boty "do společnosti" taky, i víc.
Mrkni sem, tady mají velký sleva a boty většinou ve všech číslech
http://www.a3sport.cz/zeny/obuv/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:57
- Nahlásit
lamalucni
No však to je to co píšu, že většina lidí má celý den v práci na noze nevhodný boty a pak řeší, co si vzít na hodinu se psem.
worick
Složení bot a podobný ptákoviny má každý výrobce, to si můžeš přečíst všude, když jsou boty od normálního výrobce, samo nemyslím ťamany a tak.
A otužování, to ti nic neříká? Pak tě jednou ofoukne bez termoprádla a softshelu a budeš mít zápal plic
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 12:57
- Nahlásit
Koukám, že ve Sportissimu mají zrovna akci na Salomony... zimní zateplené goretexy ze tří tisíc na patnáct set, to by šlo
|
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 13:02 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Maya
kdysi podlehla mámení značkových bot a neváhala za ně vyhodit přes 3 tisíce, ale poznání že jsou to vyhozený prachy naštěstí přišlo rychle
To se ale nedá takhle házet do jednoho pytle... Kdysi jsem dostala krásný lodičky - Salamandry, ty byly pohodlný jak bačkůrky, nosila jsem je snad 5-6 let... S příchodem Hipíka, odešla éra lodiček a nastoupila éra pohodlené a sportovní obuvy...
A teď, co jsem se odstěhovala z města a mnohem víc toho nachodím, radši si ušetřím na kvalitní sportovních boty. I když ty Salamandry, ty byly...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 13:20
- Nahlásit
Dneska je slovo "outdoor" moderní, takže je problém v tom, že kvalitní bota sice většinou je bezpochyby opravdu kvalitní, ale cena tak 2x vyšší než by bylo nutný právě proto, že je to "moderní" a tak to kupujou i lidi, který by reálně vůbec takovou obuv nepotřebovali.
Dřív si lidi šli koupit botasky nebo pohorky a pořídili rozumně. Dneska je to moderní, proto leda tak cena ve vyprodeji odpovida realne cene. Ale proc by vyrobce cenu nenasadil, kdyz se najde spousta lidi, co to vysoli, ze? a oni to casto vysoli kdyz jinou moznost moc nemaji
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 13:21 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Maya
no a jestli to, že nechápu, že si někdo na hodinový vycházky se psem pořídí boty za tisíce vidíš jako pózu
Já jsem to tak napsala v reakci na to, že ty zas považuješ za pózu, když si někdo ty boty koupí, víš?
Pokud to pro tebe byly vyhozený peníze, tak prostě my další máme zas jinou zkušenost, já vyloženě opačnou.
Pro mě je pro mě důležitý, v čem ty 2-3 hodiny denně chodím, i když to je menšina dne. A kdybych musela v práci sedět v něčem blbým, tak tím spíš bych chtěla ulevit noze pak na vychajdě se psem.
Jo a s tím otužováním, jasně, dřív se jezdilo na kole bez helmy a jen v balvně, najezdilo se celkově míň, víc se pak trpělo... Taky se dřív pralo na valše, pravil jeden starý pán kdysi ženě, když chtěla pračku, aby nezlenivěla... asi jak ty s tím prádlem teďka tady
Ale proti gustu...
edit-
lodičkách nechodím, v teniskách občas.
Tak vyhoď svůj tip na dobrou a levnou botu.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 13:22
- Nahlásit
cernej caj
Dneska je slovo "outdoor" moderní, takže je problém v tom, že kvalitní bota sice většinou je bezpochyby opravdu kvalitní, ale cena tak 2x vyšší než by bylo nutný právě proto, že je to "moderní" a tak to kupujou i lidi, který by reálně vůbec takovou obuv nepotřebovali.
Dřív si lidi šli koupit botasky nebo pohorky a pořídili rozumně. Dneska je to moderní, proto leda tak cena ve vyprodeji odpovida realne cene. Ale proc by vyrobce cenu nenasadil, kdyz se najde spousta lidi, co to vysoli, ze? a oni to casto vysoli kdyz jinou moznost moc nemaji
Přesně... to podepíšu
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 13:23
- Nahlásit
Maya
jo a hele, fakt tě neštve třeba to, že ti při venčení nateče do bot, jen co projdeš strání? nebo to bereš jako to otužování?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 13:24
- Nahlásit
lamalucni
Doporučuju zařídit si paypal a kupovat na ebay a jinde, jistě ještě ušetříš, u těhle věcí v Anglii většinou nakoupíš za polovic.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 13:27
- Nahlásit
Maya
Pak tě jednou ofoukne bez termoprádla a softshelu a budeš mít zápal plic
hele jenže ono je to opačně - já jsem naopak než jsem si pořídíla pořádný to tílko, měla - celá otužená s normoš výbavou - pak pěkně bloklý záda. protože ty záda se zpotily, měla jsem mokrý tílko, tričko, a navíc bundu pod kterou jsem se zpotila jak prase, páč byla neprodyšná. a pak jsem půlku dovolený hekala a měla bloklý záda. Bolí to jako sviňa. Dovolená v háji. A to si fakt nemyslím, že bych byla panenka, kterou hnedle ofoukne. Ne, jsem každej den a za každýho počasí se psem venku 1,5-3 hodiny, páč jemu je počasí ukradený, takže na pořádnou prochajdu se musí ať padaj trakaře nebo ne. Takže s obyč věcma bych měla být otužená až až. Ale evidentně to na ty záda teda nefungovalo. Tak jsem si pořídila to funkční tílko a kvalitní bundu. Který mě zachánili. A zjistila jsem, že proč si to nebrat i do běžnýho psího provozu? Když nepromoknu, nezpotím se, můžu být venku o to dýl. A to se bobe vyplatí.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 13:31
- Nahlásit
Vero
Ale mě neteče do bot, mám boty třeba od bati, pracovní boty, ještě starý od Snahy nebo jakéhosi českého výrobce, všechny stály pár stovek, neteče do nich, potokem v nich teda nechodím, chodí se v nich dobře a vydrží roky, asi fakt žiju v jiný galaxii nebo, ale boty nakupuju různě jak se mi který líbí a vyhovují a aby byli levný, obvykle nějaký no name i když jo, občas koupím nějakou "značku" jediný problém mám s mustangama, kam mi už po dvou letech teče podrážkou.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 13:32
- Nahlásit
Maya
kupovat na ebay a jinde
Znám, a třeba podprdy už kupuju jedině z Anglie, protože u nás jaksi výrobci odmítají připustit existenci žen velikosti 70H... a pokud už tu v obchodech něco potkám, je to dvakrát dražší než v zahraničí. Ale z e-bay nakupovat nechci, protože je děsný problém rozlišit, kdo tam prodává pravé výrobky a kdo nekvalitní padělky...
|