| Autor |
Zpráva |
datli
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 20:34 - Změnil/a: datli
- Nahlásit
Já bych potřebovala tyhle,páč jsem brutálně zimouřivá
URL
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 21:38 - Změnil/a: Tony
- Nahlásit
datli
díky za typy - já mám hrozně širokou yetti tlapu po tátovi (24,5 délka, 9,5cm šířka).
Na venčení jedině kotníkové Solomony - na běžné venčení nosím jedny, které jsem kupovala v prosinci 2005. Jsou perfektní, občas je i vyperu v pračce a drží i hřejou. Na "lepší" venčení a celkově na běžný nošení mám novější opět Solomony - a ty mají jen jedinou chybičku, blbě se na nich udržuje "vizuální čistota". Mají na vrchu takovou vrstvu, která se hned zadělá, ale špína se už jen tak neoddělá, ale slouží perfektně.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 22:16
- Nahlásit
Prostě ať žijí salomonky,co?
Ještě dám tip na moje miláčky na léto:
[url=http://fitness.sport-zabava.cz/bmz_cache/f/f9 d25829871829bb20001243e6e12938.image.240x161.JPG] [/url]
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 22:44
- Nahlásit
cernej caj
jenze tady sme sto let za opicema, u nas mas jednu sirku a nazdar i kdyz mozna jsou vyjimky
Jo, ale dá se to odtama právě objednat přes net (chápu nevýhody, ale aspoň něco, pokud si tady botu ozkoušíš a jediná nevýhoda je těsnost).
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 07:53
- Nahlásit
datli
váhu jsem výrazně nezměnila, není mi zatím ani 30, širokou nohu jsem měla už od mala... boty, co jsem neměla 8let na noze (nebo nosím vyjímečně, sváteční, nebo s kuframa na kolo) tak obuju jak kdybych je našla. mám nohu skoro jak Tony, až na to, že o pul cm kratší...
Kámoška, co má nohu stejně dlouhou jak já si teď pochvaluje, že jí nejsou ty boty široký jak dřív, že je má pohodlnější... takže se přikláním k těm upraveným střihům, protože co jsem sehnala starej typ bot z netu ještě, tak po obutí úplně super, ale to totožnýho nově vyráběnýho modelu se nevlezu
toho deichmana teda zkusím, zkoušela jsem i zdravotní prodejny nějaké v brně, ale nic.
Plochá noha se pozná jak? když jsem byla u ortopeda (kolena) a díval se na mě jak chodím, jak mám nohy a tak, tak nic neříkal a kupuju si vložky s takovým tím výčnělkem a nijak mi nevadí (že by mě tlačil).
Jinak s těma mimosezonama to ideálně dělám jako ty.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 09:40
- Nahlásit
Teda docela koukám, kolik lidí si klidně koupí boty na venčení psů za dva tácy a více, já jsem asi z jiný galaxie nebo co a pak že jsme prej chudý nebo co a přitom většina lidí si evidentně žije jak prase v žite, ještě vyšší daně na vás
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 09:49
- Nahlásit
Maya
boty na venčení psů za dva tácy a více
Já si třeba koupím ty gumáky za 200, ale když jich spotřebuju za 1 rok 6 párů, tak jsem na tom zřejmě hůř, než lidi s jedněma pořádnýma botama za 2000, který vydrží tři roky
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:13 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
corgi
Já si třeba koupím ty gumáky za 200, ale když jich spotřebuju za 1 rok 6 párů, tak jsem na tom zřejmě hůř, než lidi s jedněma pořádnýma botama za 2000, který vydrží tři roky
bingo
sem si třá loni koupila boty v lídlu za 500 a nejen že mě šíleně řezaly do nohy páč nosím krátký fisky, ale když jsem šla mokrou trávou úplně sem cejtila jak mi protejká voda, narozdíl vod salomonů žejo
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:15 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
corgi
dyž jich spotřebuju za 1 rok 6 párů, tak jsem na tom zřejmě hůř, než lidi s jedněma pořádnýma botama za 2000, který vydrží tři roky
Seš na tom hlavně hůř z ortopedickýho hlediska
datli
Já bych potřebovala tyhle,páč jsem brutálně zimouřivá
Pokud neděláš výpravy v Arktidě, tak to je naddimenzovaný... bylo by ti horko (já jsem ten nejzimomřovější čék na nohy... a stejně), navíc je to hodně vymakaný, aby to bylo pevný, líp se chodí v míň "ochranné" botě.
Ale asi pak zas taková chcípne na sněhu...
cernej caj
Z karsu jsem utekla skrz ceny a zkusím Křenku, kde mají až příští týden. Holiny (ty od danajasa) tam (na tom Cejlu) měli ve velikosti na obra a vypadaly taky hodně těžký. Jestli seš zvyklá na nějakou "botasku" i v zimě...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:25
- Nahlásit
Maya
docela koukám, kolik lidí si klidně koupí boty na venčení psů za dva tácy a více, já jsem asi z jiný galaxie nebo co
no já hlavně vybírám boty podle toho jak mě sednou na nohu, nekoukám vůbec na cenu, na barvu (no trochu jo do bílejch bych nešla) ale vždycky v nich pochodím po obchodě dýl jak pět minut a jakmile mě na tý botě cokoliv vadí tak do nich nejdu. Cena pro mě bejvá překvapením..někdy jsou to boty do tisícovky někdy klidně i za ty tři. Ale podle mě pro toho kdo nachodí denně spousty kiláků je pohodlná přesně padnoucí bota základ. U tamanů bych nekoupila nic než pantofle protože ostatní prostě neseděj nebo dřou nebo se za měsíc!! rozpadnou. BOhužel nejsem tak bohatá abych si mohla kupovat levné věci no
Jinak mě se naprosto úžasně osvědčili boty Asolo, vyzkoušeno na longu, Po 100 kilákách jsem neměla jediný puchýř ani jedinou odřeninu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:27
- Nahlásit
corgi
No já nevím, já mám na léto už asi 5 let obyč botasky nebo jak se tomu dneska nadává za 500 Kč, vodu nepropouštěj a jsou furt v pohodě a na zimu už asi 10 let pracovní boty za 800 Kč, ty už teda mají dost ošlapanou podrážku a kloužou, takže napřesrok budu muset pořídit nový, ale jsem koukala, že za stejný prachy se sehnat dají. Já netvrdím, že má každý kupovat to nejlevnější, to se fakt finančně nevyplatí, ale kupovat ty předražený značkový věci na běžný provoz to už mě přijde jako taková póza a lidi fakt chudý nejsou když si takovouhle pózu můžou dovolit.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:29
- Nahlásit
Jo ještě sem chtěla napsat že v nich teda chodím jak v létě tak v zimě chodím v nich fakt každej den a tydle drží už druhej rok..i když začíná už vrzat podrážka takže brzo si půjdu pro nový (ty stejný)
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:30 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Fajka
BOhužel nejsem tak bohatá abych si mohla kupovat levné věci no
To jo, akorát kdyby člověk opravdu věděl, že mu ty boty vydrží, když už do nich ty prachy vrazil. Po zkušenosti s Lowama už se mi nechce kupovat znovu boty za čtyřku, i když třeba ty Salomony mě dost lákaj...
Maya
ale kupovat ty předražený značkový věci na běžný provoz to už mě přijde jako taková póza
Hele příklad: my máme auto za 30000 a dražší nepotřebujem, na dopravu z místa A do místa B úplně stačí. A podle tebe jsem pozér jen proto, že chci pohodlný boty, do kterých mi nepoteče a ze kterých mě nebudou bolet nohy ani záda?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:35
- Nahlásit
lamalucni
akorát kdyby člověk opravdu věděl, že mu ty boty vydrží, když už do nich ty prachy vrazil. Po zkušenosti s Lowama už se mi nechce kupovat znovu boty za čtyřku
ale jo to je jasný já třeba pořád řeším hlavně to že mám hodně širokou nohu a ted je dělaj ty levnější strašně úzký nevim proč... a musí opravdu vybrat jen to do čeho se vejdu a to je málo co
Maya
já mám na léto už asi 5 let obyč botasky
stršně moc taky ale záleží kolik a v jakým terénu toho nachodíš že jo..taky sem měla roky že mě bota vydržela 5 let a víc... jo jo dneska sem schopná je zrušit během jedný sezony
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:36
- Nahlásit
Fajka
já třeba pořád řeším hlavně to že mám hodně širokou nohu a ted je dělaj ty levnější strašně úzký
já mám přesně opačný problém...
|
datli
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:40 - Změnil/a: datli
- Nahlásit
Opět se vložím sem s názorem ortop. sestry.Není nad to chodit ve vyšmajdaných ,rozvolněných borách.Důsledky se projeví bohužel o dost později.Prvně bolí noha,ta si zvykne,přejde do bolení kolen,zad,kyčlí a je to pak už jen na hrsti prášků.Přitom by stačilo,když už mít levné boty,tak si do nich vkládat ortopedickou vložku na míru dělanou.Nárok na vložky má každý a to 2x do roka.Pojišťovna hradí 200,-na pár a vy doplácíte rozdíl v ceně.Děti do 18 let to mají často bez doplatku.
a tady je nějaké povídání:
URL
A je fakt,dnes trekové boty za 800 jsou fakt na chvíli.Raději zainvestuji do bot,co mi vydrží všelikajou nepřízeň a víc než rok.Tím,že mi už neroste noha,nelituji(jen provětrám domácí účet jednou za pár let)
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:40
- Nahlásit
lamalucni
já mám přesně opačný problém
no tak to máš určitě taky problém sehnat dokonale padnoucí botu.. já třeba když už vyberu značku a velikost tak si ještě vyzkouším vícero párů protože i mezi nima jsou nepatrný rozdíly. A občas se podaří vybrat přesně ten pár kterej není potřeba ani nijak rozešlapovat bo boty seděj jak ušitý na míru
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:42
- Nahlásit
datli
Mimo zimní botové téma: co si jakožto ortopedická sestra myslíš o prstových "bosobotách" - Vibram Fivefingers? Přítel si je děsně chválí, i když teda po celodenním výletě ho šíleně bolela chodidla...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:43
- Nahlásit
ono zalezi, cemu rikas beznej provoz... ja si koupila ortopedicky vlozky za 300 a po 3 mesicich sem mela uz seslaply to pod prstama ze uz to netlumilo a sla sem pro novy. pani si me pamatovala, tak byla prekvapena, ze mi "nic" nevydrzeli, ze to bezne lidi maj na nekolik let, tak sem se ji zeptala, ze mam za ty 3 mesice spocitano nachozenych 250 km a to jen na meritelnejch vyletech, to clovek nepocita dalsi nejaky pochuzky, tak na me koukala celkem vyjevene.
na druhou stranu je pravda, ze nektery boty platis jen za znacku, takze je potreba vyhmatnout, ale podle me je bota jedina cast obleceni, u ktere je kvalita fakt dulezita, abys predesla zdravotnim problemum do budoucna s nohama a potazmo pateri... vetsinu jinejch svrsku kupuju v sekacich a na e-bazarech, ale boty fakt jedine perfektne sednouci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:02
- Nahlásit
datli
je nejaka moznost, jak si zmerit sam +/- tu nohu? treba mokre stopy? nebo to dokaze jen ten ortoped? jinak az pudu s kolenem, tak se skusim na to zeptat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:02
- Nahlásit
cernej caj
Ty jseš extra případ, tolik km jako ty zas až tak moc lidí nenachodí. A s tou kvalitou, no myslím, že většina lidí tráví víc hodin v botách v práci a to spousta lidí na nohách, ne někde za stolem a nemá problém mít naprosto nevhodný (podpadky, úzké atd.), hlavně že dobře vypadají a pak na dvě hodiny se psem trvá na kvalitních botách?? Mě to prostě přijde úsměvný.
lamalucni
Ne já netvrdím, že je póza když chce někdo pohodlný boty, já jen říkám, že je póza tvrdit, že takový boty jsou jedině ty značkový.
Fajka
Jo, určitě záleží kolik a kde, proto jsem taky psala běžný provoz, kdy člověk nachodí pár kiláků denně někde po polích a lukách.
Jo, a už jdu dopryč sama než mě vyhodíte.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:10
- Nahlásit
Maya
extra případ, tolik km jako ty zas až tak moc lidí nenachodí. A s tou kvalitou, no myslím, že většina lidí tráví víc hodin v botách v práci a to spousta lidí na nohách, ne někde za stolem a nemá problém mít naprosto nevhodný (podpadky, úzké atd.), hlavně že dobře vypad
já ne mě by to zabilo , a podpatek sem měla za loňskej rok jen jednou
, a už jdu dopryč sama než mě vyhodíte
šiš tě nevyhazujem (teda mluvim za sebe )
jináč když budou ty asola za pětistovku tak u nich pochopitelně zůstanu
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:13 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Maya
tolik km jako ty zas až tak moc lidí nenachodí.
No nevím, těch pejskařů, co jen obejdou blok, sem myslím moc nechodí. A když jdu se psinou na dvě hodinky ven, to máme deset kilásků jen to fikne, i kdybych to stíhala dejme tomu jen obden, tak je to pořád 150 km za měsíc...
je póza tvrdit, že takový boty jsou jedině ty značkový.
Značka je něco, co je (teoreticky) ověřené spoustou lidí, má určitou reputaci. Třeba jako ty Salomony. U neznačkové věci nikdy dopředu nevíš, co z toho vypadne. Asi jako u psa bez PP taky nemůžeš dopředu vědět, jestli se z něj vyklube perfektní představitel plemene, nebo škaredej kříženec s labilní povahou (blbej příklad, ale lepší mě nenapadá...)
Jo a v práci mám pantofle od Vietnamců za pár desetikorun. Ale já celý den sedím, kdybych stála na nohách, tak pohodlí taky řeším. Takhle je pro mě podstatné jen to, aby se mi nepotila noha.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:16
- Nahlásit
Maya
no je fakt, ze pokud nekdo celej den je v praci v nevhodnych botach a pak resi hlavne drahy boty na ven, tak to je vetsinou poza ale myslim, ze zrovna lidi, co tu resi boty asi tihle pozeri nebudou
ale je fakt, ze me dokazou dostat lidi, kteri si kvuli obcasnym vychazkam do lesa na houby jdou koupit gorace za 5t, protoze do prirory jedine adekvatne (rozumnej outdoorove, tedy moderne) vybaven...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
lamalucni
je póza tvrdit, že takový boty jsou jedině ty značkový.
hele ale oni některý věci fakt jsou prostě doslova a do písmene funkční. Já nejsem značkový člověk, ale co se týče pobytu venku, zjistila jsem, že se vyplatí nešetřit až tak úplně moc. Mám třebas tílko Craft, podle mě drahej peníz za tak malej kousek látky, ALE!! díky tomu malýmu kousku látky už se mi nestává, že se mi kousnou opocený záda, když lezu do kopců. To stejný s bundou, mám-li bejt celej den venku a v horách, kdy nevím, jak se počasí vyvrbí, jsem ráda za skladnou bundu, která je lehká a mám jí smotanou v batohu, která ale hned tak nepromokne a neprofoukne, když jí budu potřebovat. Ovšem tahle kombinace trochu stojí.
Nicméně taky mám svoje cenový limity. bundu kterou jsem si koupila na lyže ve slevě bych si jinak rozhodně nekoupila ani kdybych byla jakkoliv bohatá, protože: ve slevě stála 1900,- a původně byla skoro za 7 lítrů!!!!!!! Za tyhle peníze by mi měla ta bunda kurva uvařit i kafe, ne? hrajou s náma dobrou habaďůru, to rozhodně, proto je lepší počkat na slevy, kdy se dá za dobrej peníz koupit kvalitní věc.
Edit - nicméně jasně na denní courání jen tak mám taky obyč věci a nejdu po ničem spešl.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:45
- Nahlásit
lamalucniprotože je u nás ještě středověk,vidím to prvně a tak se k tomu nevyjádřím.Manžel má kolegu v práci,co v tom chodí i běhat a že si chrochtá(za ty prachy)
Neznám myšlenku takové boty,ale jedinné ,co mě napadá,je návrat
jakoby k chození naboso.Což v důsledku znamená,že nohy logicky budou ze začátku asi trpět,páč jsou zvyklé na celodenní zpevnění,oporu atd.Jsem docela zvědavá,jak se tohle vyvine.
cernej cajnohu si normálně namoč a šlápni si na savý papír.A podle obrázků na internetu vyhodnoť.Mimochodem ,jen málo ortopedů doporučuje nasadit vložky,připadne jim to jako nicotná banalita.Ta přeci jim nepřinese zisk.Takže teď se napíchají injekce,pak se prodají časem drahé ortézy,pak dojde na artroskopie a to je přeci už jiný kafe na zisky.Když nic jinýho,kupovat si alespoň obuv uvnitř tvarovanou,nenosit vyšmajdané boty a to hlavně právě v práci a doma,kdy v nich je velkou část dne.
Kdo má vybočené palce,užívat korektory,aby nedocházelo ke zhoršení tvaru nohy ,kdo trpí na patní kostky,nosit ochranu na ně,tím se zamezí dalšímu chronickému růstu.Prostě starat se o nohy preventivně a né až začnou bolet.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:46 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
lamalucni
nebo škaredej kříženec s labilní povahou (blbej příklad, ale lepší mě nenapadá...)
... no to teda JE blbej příklad... ... ale jinak souhlas
Maya
Těch bot, který mi po půl roce odešly, nebo jsem po deseti kilácích byla šťastná, že je konečně zuju, a pak si tejden kurýrovala puchejře, už bylo moc...
Takže jo, když mám prachy, radši si koupím lehoučký sportovní boty v kterejch nebude čvachat a neříznu sebou na mokrý trávě... a to opravdu ne kvůli značce...
Jinak od vietnamců mám už asi 3 roky skvělý lehoučký sněhule, ale to je opravdu z levnejch bot z mé zkušenosti výjimka... ale ty zas nejsou na delší chůzi.
A kecy o pózerech si odpusť...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:48
- Nahlásit
lamalucni.
.
A když jdu se psinou na dvě hodinky ven, to máme deset kilásků jen to fikne, i kdybych to stíhala dejme tomu jen obden, tak je to pořád 150 km za měsíc...
žiš kriste - to mi nikdá ani nedošlo !!! máš pravdu!! strašný co toho člověk nachodí!
|
datli
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:50
- Nahlásit
PetraK jojo,krásně si to napsala o cenách a já se hlásím k lidem hodně často vyčkávajícím na slevy.
Ono dát 5.letému děcku gore-tex bundu mi přišlo svého času jako zhýralost.Jenže když ta bunda i s flísovou vpínatelnou vložkou stála 600,- a vynosily mi ji dvě děcka-to je pak ono!Funkční,srovnatelné s módním kouskem,cenově shodné,přežilo to kluka i holku a jejich psy.Už mi to není vůbec blbé přijít a mít na sobě značkové funkční hadry,když jsou pořízeny právě za těch okolností slev.To je pak nešetřím a zatěžuju do mrtě!Páč to je ta jejich skutečná cena.Maximální využití.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:56
- Nahlásit
lamalucni
No co já se pohybuju mezi pejskařema, tak většina nachodí tak do těch 5 km a na delší choděj jen občas, mám to stejně a ty co choděj na sídlišti kolem bloku teda nepočítám, ti co jsem viděla jsou schopní jít i v pantoflích.
Značka a reputace, to dneska už moc k sobě nejde, všechno se vyrábí v jedný továrně v Číně
Fajka
No já jen, že tohle je asi diskuze o botách a ne o motivech k jejich pořizování, ale což už, už jsem zase zpátky.
|