Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jablečný mošt
<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 228 . 229 . >>
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:04
- Nahlásit

Marush

eště..., věřím, že K. je teď hodně zle a kopání do mrtvol není mý gusto. Jenže zveřejnění a profláknutí je podle mne jediný, co snad aspoň trochu zabere, aby s tím přestala...

Marush
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:09
- Nahlásit

Eninka
holky, čistě teoreticky, prostě mě jenom zajímá váš náhled - názor - ne kvůli Kejtlin, ale obecně. Koho lze nazvat množitelem? Je to každej, kdo má chov bez pp, nebo jen ten, kdo má víc vrhů, a pokud jo, jak nazvat ty, kteří chovají opakovaně v hrozných podmínkách i 2 x ročně na feně? V tom je nějakej rozdíl, že jo, přijde mi, že ta hranice je dost křehká v tom, kdo je kdo. Ale jak říkám, ptám je jenom obecně na názor.

asi to neumim specifikovat kdo je a kdo není množitel,pro mě asi ten co chová často a pro peníze a může být s PP nebo bez...já nemám přehled kolik měla kejtlin vrhů a na čem. Já osobně jsem celkově proti zbytečnýmu rozmnožování psů, chápu že z nevědomosti někdo nechá jednou svý feně štěňata, nebo že se stane nehoda..ale cílení rozmnožování, navíc ještě nebezpečný křížení,to se mi fakt nelíbí.

To právě si myslím, že ne.. Uvidí inzerát, kontaktuje prodávajícího a jeho jméno si pak může dát hledat... Dost lidí to takhle dělá, když něco kupujou...

nevim, stejně myslim, že to potenciální kupce psa bez PP neodradí....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:12 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Eninka
Rozděl si to na množitele I., II. a III. typu.
I. typ - hlupák - množil jen na přilepšenou nebo aby naše fena měla jednou štěňata, plus člověk, kterýmu je fuk opakované nechtěné nakrývaní, stará se však o štěnda docela dobře,
II. typ - zabedněnec - množí pro peníze opakovaně, ale stará se celkem dobře, nebo namnoží psy z hlouposti, kdy nekastruje, a stará se dobře i špatně (to je různý), může mít i desítky psů,
III. typ - kurva, která dělá to, cos napsala - hrozné podmínky, 2x ročně krytí, nedostatečná péče i veterinární.
Do typu číslo tři můžeš klidně zařadit i některé chovatele s PP - ovšem s tím, že si nemohou dovolit až takové excesy, takže jejich péče je přece jen lepší, než u III. typu množitele.

Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:12 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eninka

Množitel je dle mého náhledu člověk, který úmyslně seká (byť třeba i jednou) na svých psech štěňata bez ohledu na geneticky danou pravděpodobnost zdraví/ nemoci takových štěňat.
Pokud někdo, jako Kejtlin, množí úmyslně na psech, kde je vysoká pravděpodobnost různých postižení u potomků (merle x merle), je to pro mě Uber svině a nezaslouží si ohledy.

Množením bych já osobně nenazvala ojedinělou nehodu, kdy majitel neuhlídá fenku... ale za množení už považuju, když se někdo ani nesnaží těmto "nehodám" zabránit...

Edit: a taky jsou zamozřejmě důležitý podmínky v jakých jsou psi chováni a péče o ně, jak napsala výstižně Vlčáčková

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:15
- Nahlásit

No o to se snažím, aby lidi hledali informace o množení i o lidech, od kterých chtějí psy kupovat, nebo taky kterým chtějí psa prodat či vydat z útulků. Jedna paní množitelka mi už vyhrožuje náhradou škody až do jejího důchodu a mnozí z těch kupců jsou na mě pěkně nabroušení. Lidem se člověk prostě nezavděčí

Eire
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:15
- Nahlásit

Jenže zveřejnění a profláknutí je podle mne jediný, co snad aspoň trochu zabere, aby s tím přestala...

Předpokládám,že jsi se zachovala takto i v případě Kotkový.

Mě osobně, zveřejnění osobních dat bez souhlasu dotčeného zavání průšvihem...

A jestli si myslíš,že zájemci o štěně bez PP sjíždějí info na netu...ano máš pravdu,ovšem jen cena a vzdálenost místa odběru hrají roli.Jinak nic....

Marush
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:22
- Nahlásit

Eire
ano máš pravdu,ovšem jen cena a vzdálenost místa odběru hrají roli.Jinak nic....

přesně....

Vlčáčková
typ - hlupák - množil jen na přilepšenou nebo aby naše fena měla jednou štěňata, stará se o štěnda docela dobře,
II. typ - zabedněnec - množí pro peníze opakovaně, ale stará se celkem dobře, nebo namnoží psy z hlouposti, kdy nekastruje, a stará se dobře i špatně (to je různý), může mít i desítky psů,
III. typ - kurva, která dělá to, cos napsala - hrozné podmínky, 2x ročně krytí, nedostatečná péče i veterinární.
Do typu číslo tři můžeš klidně zařadit i některé chovatele s PP - ovšem s tím, že si nemohou dovolit až takové excesy, takže jejich péče je přece jen lepší, než u III. typu množitele.

s tim bych souhlasila!

Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:27
- Nahlásit

Eire

Kotkovou osobně neznám, stejně tak jako Kejtlin, všechny informace mám z druhé ruky, proto jsem ani u jedné nic jmenovitě nezveřejňovala... To by měl udělat člověk, který takovýho počínání byl svědkem.

Jebloň
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:35
- Nahlásit

Eire

Kotkovou osobně neznám, stejně tak jako Kejtlin, všechny informace mám z druhé ruky, proto jsem ani u jedné nic jmenovitě nezveřejňovala... To by měl udělat člověk, který takovýho počínání byl svědkem.

Já jsem si ale ani nevšimla,že by ses takhle veřejně seznamovala s tím,co se kolem Kotkové děje.

Eire
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:39
- Nahlásit

Kotkovou osobně neznám, stejně tak jako Kejtlin, všechny informace mám z druhé ruky, proto jsem ani u jedné nic jmenovitě nezveřejňovala...

Nechci ti křivdit,ale když jsem já,Jablu a jiní poukazovali na anglickou setřici,foxteriera...a další,které biluna vzala z útulku a množila s nimi,nepamatuji se,že by jsi pomohla s profláknutím a zveřejněním....

Marush
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:43
- Nahlásit

Jebloň
Já jsem si ale ani nevšimla,že by ses takhle veřejně seznamovala s tím,co se kolem Kotkové děje

to je podle mě trochu problém toho, že kotková vystupuje akresivně a má za sebou další lidi,tudíž ohrazení se proti jejímu chování jaksi předpokládá jistý druh jak bych to řekla slušně "koulí" ovšem kejtlin vystupuje pouze sama za sebe a nijak se nebrání, její reakce se nikdo nebojí, tudíž je mnohem jednodušší poukázat na ní.

Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:44
- Nahlásit

Jebloň
Já jsem si ale ani nevšimla,že by ses takhle veřejně seznamovala s tím,co se kolem Kotkové děje.

Tak hele, už před x lety, jsem s Líbou přestala na základě toho, co se mi nelíbilo, téměř komunikovat a stáhla jsme se z Žumpy. Tenkrát jěště Biluše na sebe napráskala věci sama, takže jsem ani nic nezjišťovala aktivně či neaktivně. V tý době ty jsi s ní byla jěště velká kámoška. A že jsem se tě ptala osobně před pár měsíci na základě tvýho příspěvku tady a nenapsala jsem dotaz v diskuzi? Bylo to proto, že jsem neměla chuť to pak dohledávat...

A du, mějte se tu.

Marush
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:51
- Nahlásit

Tak hele, už před x lety, jsem s Líbou přestala na základě toho, co se mi nelíbilo, téměř komunikovat

a jak teda mám chápat tvou předchozí výtku?

"Tak co s tím? Myslíš, že stačí, že na ní uděláte Fuj a přestanete se s ní bavit?"

Jebloň
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:56
- Nahlásit

V tý době ty jsi s ní byla jěště velká kámoška.
Nikdy jsem s ní nebyla velká kámoška!

Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 18:56
- Nahlásit

Eire
Nechci ti křivdit,ale když jsem já,Jablu a jiní poukazovali na anglickou setřici,foxteriera...a další,které biluna vzala z útulku a množila s nimi,nepamatuji se,že by jsi pomohla s profláknutím a zveřejněním....

Do prdele ale už... copak jsem pomáhala se zveřejněním průseru o Kejtlin? Ne, protože jsem to nevěděla ani u ní nebyla.

Tahle informace mne začala zajímat, až když Jabloň potvrdila, jak se věci mají. Stejně bych ale já v tomto případě nic nezveřejnila, protože stále to jsou info z druhý ruky i když pro mě důvěryhodně potvrzený. A věř tomu nebo ne, nebojím se ani agresivní Kotkový ani labilní Kejtlin.

Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:00
- Nahlásit

Marush
a jak teda mám chápat tvou předchozí výtku?

To nebyla výtka. Bylo to psáno v souvislosti s mým názorem, že jedině zveřejnění informací může omezit množení... Ale jak už jsem asi padesátkrát napsala, informace o nějakých okolnostech by měl jmenovitě zveřejňovat ten, kterej o nich ví z osobní zkušenosti, a to já s Kotkovou nemám. Mě tenkrát stačilo, co na sebe tady naprášila sama...

Marush
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:05
- Nahlásit

že jedině zveřejnění informací může omezit množení

znova opakuju že myslim, že nemůže...viz Eire co si zjištuje potenciální kupec psa bez PP

Eire
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:06
- Nahlásit

o prdele ale už... copak jsem pomáhala se zveřejněním průseru o Kejtlin? Ne, protože jsem to nevěděla ani u ní nebyla.

Nikoliv,jen jsi ho schvalovala a u Bilušky Kotkový ticho po pěšině..neber to ve zlém,já to tak vidím a vadí mi to i u jiných lidí.Do očí řeknou jaká je biluna mrcha,ale říct to veřejně ?! to se připoserou...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:08
- Nahlásit

Marush
že jedině zveřejnění informací může omezit množení
znova opakuju že myslim, že nemůže...viz Eire co si zjištuje potenciální kupec psa bez PP

Ale jo. Částečně to funguje.

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:10
- Nahlásit

znova opakuju že myslim, že nemůže

taky si mysím, protože i z mediálně profláklých množáren anebo od lidí, o kterých se netočí reportáže, ale zájemci dovezou štěně někam mimo svůj dům (místo množení), strčí jim jej do ruky a basta (nenechají nahlédnout na svůj chov), si lidé štěnda berou (kupují) a mnohdy ne kvůli ceně, ale kvůli tomu, že chtěli to štěňátko "zachránit", protože tuší, z jakých podmínek je. Soudím podle různých diskuzí, hlavně na ifauně.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:10
- Nahlásit

Eire
Do očí řeknou jaká je biluna mrcha,ale říct to veřejně ?! to se připoserou...
Hele, a já když jsem tu na to upozorňovala, tak jste tu na mě všichni ječeli.

Marush
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:12
- Nahlásit

Kejtlin rozhodně neni množitel III.typu viz typologie Vlčáckové, tudíž nikdy nebude v televizi jak u ní psi trpí. Možná že někdo takovej může po zveřejnění zkrachovat,řekne se v TV jméno, má 150psů v klecích umírající čuby na množení atd. to možná i kupec psa bez PP, zaznamená,ale jen možná, ale pokud se dozví že nějaká paní má svoje pejsky, hezky se o ně stará a má hezká štěňátka bez PP, žijící v dobrých podmínkách...tak vůbec ani nepochopí že je něco špatně a křížení merle merle to už je vyšší dívčí, to už vůbec laik neví,že je to něco špatnýho...takže nějaká stupidní skupina kde jsou tři inzeráty na to se každej leda vyprdne si myslim....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:17
- Nahlásit

Kdyby mi někdo napsal něco seriozního o tom křížení a proč je co dobře či blbě, dala bych to na web k těm množírnám! I s příklady a obrázky. A s vyjmenování konkrétních rizik - oslepnutí, luxace a tak.

Eire
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:19
- Nahlásit

Vlčáčková

Hele, a já když jsem tu na to upozorňovala, tak jste tu na mě všichni ječeli.

Je to možný,že jsem byla v opozici vůči tobě a asi vždy budu,ale začátky toho,kdy kokotek neměla oploceno a brala si Armana (foxe s PP z útulku )s úmyslem hodit ho na lankový úvaz coby hlídače,tak u toho jsi nebyla...že ji pak nakryl Miu ,kterou údajně zachránila z množírny aby nemusela již rodit....

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:21 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

že ji pak nakryl Miu ,kterou údajně zachránila z množírny aby nemusela již rodit

edit: změna smajlíka

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:26
- Nahlásit

Eire
Je to možný,že jsem byla v opozici vůči tobě a asi vždy budu
Máš to jako sport nebo co?
tak u toho jsi nebyla...
No nebyla. Ani o tom včas nešlyšela. Jinak bych nedoporučila dát jí do opatrování Sabku.

Eire
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:36
- Nahlásit

Vlčáčková

Máš to jako sport nebo co?

Jako vlastní názor,pokud dovolíš.

No nebyla. Ani o tom včas nešlyšela. Jinak bych nedoporučila dát jí do opatrování Sabku.

Ale to jsi si měla zjistit ,no už se stalo...

Grin
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:43
- Nahlásit

Když už to tady dneska čtu, nedá mi to vypíchnout jednu věc, která mně osobně právě na celý kauze připadá absurdní -

Tahle informace mne začala zajímat, až když Jabloň potvrdila, jak se věci mají. Stejně bych ale já v tomto případě nic nezveřejnila, protože stále to jsou info z druhý ruky i když pro mě důvěryhodně potvrzený. A věř tomu nebo ne, nebojím se ani agresivní Kotkový ani labilní Kejtlin.

Informace, který měla Stetisek123 alias Božetěcha Vasilievna byly stoprocentně z druhý ruky, protože ona Kejtlin skoro nezná, viděly se snad jen jednou a ještě ne u kejtlin... a kdyby jí tohle všechno nebylo řečeno někým jiným, věděla by úplnou tužku. Takže si nemůže být stejně jako ty - a stejně jako já - jistá, že jsou to pravdivé informace. Čímž pádem s nimi ale dle tvojí - a myslím, že správné - logiky nikdy neměla takhle veřejně nakládat. A tím méně tam psát osobní údaje (ještě ne zcela správné mimochodem).

To jestli je košer co dělá Kejtlina je tady mimo diskusi, kejtlina zná můj názor dobře a ostatní taky.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:45
- Nahlásit

Eire
Jako vlastní názor,pokud dovolíš.
Názory lidi časem mění, tak nemá smysl se o tom bavit.
Ale to jsi si měla zjistit ,no už se stalo...
No měla. Ale všichni doporučovali, jak kdyby za to byli placení. A Psék tehdy asi zaspal, nebo co. Ale je pravda, že bych na něj stejně nejspíš nedala.

Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 19:59 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Grin
a kdyby jí tohle všechno nebylo řečeno někým jiným, věděla by úplnou tužku. Takže si nemůže být stejně jako ty - a stejně jako já - jistá, že jsou to pravdivé informace. Čímž pádem s nimi ale dle tvojí - a myslím, že správné - logiky nikdy neměla takhle veřejně nakládat.

To máš pravdu... Navíc, kdyby šlo o ojedinělý vrh a zejména kdyby úmyslně nemnožila na rizikových psech z hlediska zdraví potomků, vytváření někomu stránky na fb a zveřejňování jeho kontaktů, by mě bylo dost nesympatický. S těma merle jezevčíkama mě to ale hodně vytočilo, a na rozdíl od jiných si myslím, že zveřejění může pomoct k omezení těchto aktivit. Toť vše.

<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 228 . 229 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání