| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 15:20
- Nahlásit
Vlčáčková
Zrovna jdu chlastat k
pokud toho vypiješ tolik, co sníš, tak jsem klidná. I vrabec by trpěl hlady, kdyby měl k jídlu jenom to, co ty na celej den.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2013 09:48
- Nahlásit
kvok
Myslíš specifikaci co se týče složení, nebo účinků? Někde mi to rozebíral Miloš na ifauně, ale nevím, jestli to najdu v těch tématech, je to už dýl. Každopádně to kupuju zásadně u mýho veta, protože jsem se jednou trošku napálila, aspoň si to myslím, objednala jsem to na netu, mám dojem že to byl zoohit, ale to můžu dohledat na mailech, a granule byly jiné velikosti i odstínu barvy a hlavně, se po nich okamžitě Eninka začala drbat. Někde to na ifauně věčně rozebírají, že některé firmy, co to dodávají přes net si to vozí z Polska a o tom, z čeho je to složený odsud radši pomlčím. Nicméně když jsem tenkrát vyhledala laboratoř, která testuje granule a jejich složení s tím, že jsem je o tomto informovala, ihned mi vrátili peníze za dva pytle a nechtěli je ani vrátit (ty granule).
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2013 10:21
- Nahlásit
Eninka
Zoohit je přímo polská firma, ne?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2013 10:30
- Nahlásit
Vlčáčková
teď jsem to našla, byl to opravdu Zoohit
je přímo polská firma
no to si děláš prdel, to jsem netušila
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2013 10:58
- Nahlásit
Eninka
Zoohit jsou němci.. Ale fungují téměř po celé evropě.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2013 11:07 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Eninka
no to si děláš prdel, to jsem netušila
Ne, tak polská je jiná. A teď nevím, která z nich - ale obecně je to nějaká ta hodně levná.
U Zoohitu jsem si kupovala ty dvě klece. Samozřejmě, když to přišlo, tak to bylo z Číny. To znamená, že z toho lezly nebezpečně ostré špony, téměř všechna ukončení drátů jsou ostrá, dráty jsou tak tenké, že když chceš klec zdvihnout, tak se začne všelijak prohýbat atd.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2013 11:10
- Nahlásit
kvok
jakože ve dieta stejnej pytel a jiny granule?
Co vím, tak Hills i RC mají víc továren po Evropě... takže to klidně mohla být stejná receptura, ale z jiné továrny - jiné vstupní suroviny, jiná mašina.
No anebo to byl padělek, i to je samozřejmě možné...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2013 11:11 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Vlčáčková
U Zoohitu jsem si kupovala ty dvě klece.
Ze ZOOHITu mám klecí asi osm, všechny jsou naprosto v pořádku. A to různé velikosti. Všichni džekrasláři kupují klece ze ZOOHITu. A kupodivu nikdo z nich nemá problém. A to si troufám tvrdit, že se ty koupený klece dají napočítat na stovky.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2013 11:29
- Nahlásit
kvok
Já si hlavně myslím, že naprosto jakákoliv dieta, která existuje v granulované podobě, se dá sestavit i z čerstvých potravin, a tam tohle riziko odpadá, navíc si bude pes baštit kvalitnějc. Akorát dá fušku najít veterináře, co to umí... kdežto předepsat pytel granulí a nic dalšího neřešit dokáže i cvičená opice. Vím, že konzultace (placené) stran diet po mailu či osobně dělá MVDr. Štourač, a prej je fakt dobrej.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2013 11:31
- Nahlásit
kvok
a stejnej pytel?
jakože ve dieta stejnej pytel a jiny granule?
jojo, stejnej pytel, ale granule vypadaly trochu jinak. Jediný, co mě fakt dožralo, že ty potíže, kvůli kterým je žereme se po první dávce ihned objevily.
lamalucni
Hills i RC mají víc továren po Evropě... takže to klidně mohla být stejná receptura, ale z jiné továrny - jiné vstupní suroviny
spíš to tipuju na ten padělek, protože i kdyby, tak receptura by měla zůstat stejná, bez ohledu na továrnu a vstupní suroviny, což může samo bejt.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2013 12:42
- Nahlásit
kvok
Takže v podstatě můžeš dostat klidně stejnou recepturu, ale reálně úplně jiný složení. Když pak v tom složení bude odlišnost, na kterou tvůj pes zareaguje. ...:/
to je pravda, ale pokud máme alergii na lepek, tak by tam prostě být přidán v jakýkoliv podobě neměl, kdyby čert na koze jel.
A ještě jak tady někdo psal s tím, že lze stravu sestavit i jinak, než z granulí. U mě třeba Eninka není masožravec, sežrala by všechno - buchty, těstoviny, brambory a tak...takže já jsem na těch granulích docela závislá, protože když jsem jí "vařila", ještě před alergií, vyrejpala z mišmaše úplně všechno, jenom maso tam nechávala. Takže já jsem v těch přípravách docela omezená a brambory jest celej život nemůže
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2013 17:11
- Nahlásit
kvok
Prostě jsi lenoch
já jo? Já tady ryju denně hubou v zemi abych ty latifundie aspoň zákkladně obešla a nezarostla jako v pralese Boubíně a ty že jsem lenochod, ty jeden. Náhodou jsem 6 let psům denně vařila, toho smradu jak v Cařihradu a v létě masařek si užila. A klidně bych to dělala dál, kdyby to šlo
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 11:41
- Nahlásit
Eninka
Co zub? Jsi už mrtvá nebo ještě žiješ?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 12:22
- Nahlásit
Vlčáčková
položiju, je to děs bes a zubařka může až zítra v jednu
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 12:26
- Nahlásit
Eninka
No hurá, ozvala se! Tak běž jinam.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 14:37
- Nahlásit
Eninka
No a můžeme slavit. Na jednu katedru mě vzali, už mám vyjádření. Na druhou asi tím pádem taky, protože ta měla nižší požadavky. Uvidíme.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 15:45
- Nahlásit
Vlčáčková
tyjo, tak dobrý....jsem zvědavá jak budeš stíhat, jo a kup něco pořádnýho, žádnej rum
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 16:04
- Nahlásit
Eninka
Teď se ještě nědá kupovat nic! Říkal policajt kvůli metanolu, že by ještě nekupoval tvrdý. Tak jedině víno.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 16:20
- Nahlásit
Vlčáčková
nestraš, to abych přestala pít, šmarjapano
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 16:27
- Nahlásit
Eninka
Dyť máš svoje, ne? Sousedi v sobotu měli víno úúúplně nejvíc výborný. Fakt jsem si pochutnala. Rum piju akorát od souseda, protože ten tak glgá, že už by byl v pánu dávno. Takže rum od něj musí být OK.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 16:29
- Nahlásit
Vlčáčková
už nemám, už jsem to dopila a abych pravdu řekla taky mám strach něco koupit v obchodě, to radši nic
asi začnu abstinovat
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 16:38
- Nahlásit
Eninka
Tak za čas bude burčák a pomalu už stomy začnou plodit, ne? Při nejhorším v lese narveme listí a jehličí.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 16:40
- Nahlásit
Vlčáčková
dneska jsem mluvila s tím prvním co se měl ozvat kvůli plotu a představ si, že on se moc omlouval, ale prej tam okolo zná pár lidí a že kvůli nim je rád, že jsi našla někoho jiného, že ....radši osobně
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 16:46
- Nahlásit
Eninka
Posera.
Z tomu alkoholu: je ještě jedna alternativa URL
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 16:49
- Nahlásit
Vlčáčková
Posera.
JO
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2013 17:01
- Nahlásit
Eninka
Mohl to ale říct, ne?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 11:21
- Nahlásit
Eninka
Ahoj, omlouvám se, že tě zneužívám a prosím o radu.
Jsem členem českýho svazu chovatelů, základní + vyšší organizační složky, kde dělám od začátku dubna v revizní komisi, která má na starosti kontrolu hospodaření.
Staré vedení nekomunikuje a dosud nepředalo účtnictví, pokladnu a BÚ. Předseda posílal už druhou upomínku, mailem+dopisem, já to jménem revizní komise budu podávat dnes.
Když se nic nebude dít, tak podáváme trestní oznámení, ale nevíme za co? Je to zpronevěra?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 13:32
- Nahlásit
kachna_
ahoj, nejde o zpronevěru, ale § 254 zatajení věci. Ty ale nemusíš klasifikovat konkrétní trestný čin- skutek, to si podřadí policie či státní zástupce.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 13:43
- Nahlásit
ještě dovětek, ten paragraf se jmenuje Zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění....to "zatajení věci" jsem ti jen vybodla z textu toho paragrafu, abys věděla co přesně to je, ten váš případ. Píšu to proto, že klasické zatajení věci je něco jiného, jinej paragraf, ten se většinou vztahuje ke kráděžím, nálezům apod.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 14:21
- Nahlásit
Eninka
Díky moc, to jsou věci, jsem vůbec nevěděla, že něco jako zatajení věci existuje
|