| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 19:00
- Nahlásit
Eninka
Všimla jsem si.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 00:31
- Nahlásit
Eninka
Jsi OK? Mě je špatně, evidentně z nějakého jídla s něčím špatným. A ty vajíčka byly domácí, mohly mít salmonelu. Nejspíš to bude z toho salátu v hospodě po zkouškách, ale pro sichr se ptám.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 09:13
- Nahlásit
Eninka
Eninko prosím tě, mohla bys mi poradit? Potřebuju do školy odpověď na otázku: Jaké způsoby exekuce nemůže nařídit správní orgán?
Ten náš Kněžourek nám říká, že nemůže sebrat nemovitost ani movitost, ale ve správním řádu je, že "může odejmout movitou věc"
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 09:48
- Nahlásit
kachna_
ve správním řádu je, že "může odejmout movitou věc"
teď teda přesně nevím, jak je to myšlený, ta otázka zní přímo takto? Není určeno, jaký správní orgán je myšlenej? Jsou totiž dva způsoby, buď na základě pravomocného rozhodnutí orgánu
provádí výkon rozhodnutí buď exekutor, kterému je toto předáno a ten se rozhoduje sám, jak výkon udělá - jakou exekuci nařídí - buď nemovitost, anebo movitý majetek (toto se zpravidla děje, když povinný nemá ani účet v bance, ani nevlastní nemovitost, ) anebo přikázáním pohledávky - bance.
Pokud výkon provádí správní orgán, t.j. je má vykonávací oddělení - zpravidla finanční úřad, sociálka apod., tak ta postupuje též podle svého uvážení, akorát tady je asi jádro pudla - že může obstavit majetek, účty v bance, ale vykonat exekuci na movitém majetku, tohle fakt nevím, jestli dělá taky. Jedna věc je, že se to v praxi neděje, ale mohlo by. Musím se po tomhle popídit, tohle nevím "z hlavy", protože jsem se vždycky setkala jenom s tím obstavením a nemovitostma. Hm... mám mezeru teda. Pisnu ti, zeptám se někoho, kdo se specializuje na správní právo.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 10:47
- Nahlásit
Eninka
eď teda přesně nevím, jak je to myšlený, ta otázka zní přímo takto?
ta otázka zní přímo takto?
jo a když jsme se ptali, tak nám to nevysvětlil
Tý jo, ale pídit se asi nemusíš, vykonávací oddělení - zpravidla finanční úřad, sociálka apod., tak ta postupuje též podle svého uvážení, akorát tady je asi jádro pudla - že může obstavit majetek, účty v bance, ale vykonat exekuci na movitém majetku, tohle fakt nevím, jestli dělá taky.
Spolu s tou jeho odpovědí to dává smysl Ono to zabavení movité věci se asi vztahuje třeba na zabavení něčeho stejně jako je to přikázání něco zbourat, ne na uspokojení pohledávky.
Dík, vysvětlení pomohlo
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 10:42
- Nahlásit
kachna_
kachničko, jelikož jsem si omylem zamkla téma, napsala jsem ti ještě dovětek na Ešusovou, ale už je to asi tak tři stránky zapadlý tam vedle
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 19:44
- Nahlásit
Mám percentil 86,86. Málem jsem upadla ze židle.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 20:07
- Nahlásit
Vlčáčková
tyjo, ty seš génius, a zítra budeš vědět už jak to dopadlo?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 20:17
- Nahlásit
Eninka
Ne, až tak za 10 dní se vyjádří obě fakulty. Jedna dřív a druhá později, termity teď nevím z hlavy.
Kamarád ale říkal, že s tímhle by mě prý vzali i na právnickou, kde je nejvíc natřískáno. Tam jsem nechtěla, tak snad mě vezmou aspoň někam jinam.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 20:28
- Nahlásit
Vlčáčková
tímhle by mě prý vzali i na právnickou, kde je nejvíc natřískáno. Tam jsem nechtěla,
vidíš, máš chabé ambice, mohla jsi mít na pět let denně - v noci - vystaráno s časem - ono se to totiž ani jinak zvládnout nedá
Tak držím palce, chytrá horákyně
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 20:43
- Nahlásit
Eninka
To bych nikdy nedodělala! Nemyslím kvůli těm nocím, ale kvůli té právničině samotné.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 20:48
- Nahlásit
Vlčáčková
pokud máš kombinační schopnosti, tak dodělala. Akorát teda by tě musely zajímat kauzy i sto let zpátky, vyznat se v právn ích systémech okolních zemí a to i např. v tom, kdo dostane životní pojistku v případě rozvodu, kdy manžel platil manželce třeba ve Švýcarsku, taky každej kámen na Měsíci a každej podmořskej kabel položenej na dně moře, samozřejmě s ohledem na to, kolik km od pobřeží či šelfu leží, jo a taky třeba když se utrhle kus šelfu (pokračování pobřeží pod hladinou moře), a když někam odpluje, komu patří ten kus země, jo a taky třeba podle mezinárodních smluv řešit třeba že v Maďarsku nabourá polskej řidič českýho....hahááá, je to prča
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 20:52
- Nahlásit
Vlčáčková
jo a ještě jedna perlička by tě měla zajímat - mezinárodní a válečné konflikty, protože ty musíš z pozice mezinárodního soudce vyřešit napadení jednoho vůči druhému a taky zločiny proti lidskosti, jo a třebas i umět najít v právu evropské unie nařízení, které nebylo implementováno do našeho právního řádu, a přesto se jím řídí a nikdo to neví, anebo řešit mezinárodní zatykače, vydávání osob do žádajícího státu, no sranda převeliká
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 21:30
- Nahlásit
Eninka
Měsíc není ničí. Šelf než přeplave, tak tu všichni zhebneme. Takže to máme vyřešené, zbytečno se tím dále zabývat.
Samozřejmě, když Polák v Maďarsku nabourá Čecha, tak Čech dostane odškodnění od Poláka i od Maďarů. A to i v případě, že Čech nabourá Maďara nebo Poláka v Polsku nebo Maďarsku. Protože soukmenovce je třeba hájit až do roztrhání těla.
Mezinárodní konflikty bych vyřešila tím, že bych těm špičkám, které se neumí dohodnout, ohradila 5 x 5 m v bahně s krokodýly a pijavicemi, dala bych jim klacky a mohli by si to rozsoudit mezi sebou. Není důvod, proč by do toho měli zatahovat ostatní, kteří jim na to kašlou.
Zločince bych nevydávala, ale deportovala na pokusy pro lékařské účely.
Za pár let mého působení v justici by byl oproti stávajícímu stavu "svatej klid".
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 21:34
- Nahlásit
Vlčáčková
Za pár let mého působení v justici by byl oproti stávajícímu stavu "svatej klid".
Vlčáčková na Hrad
Vlčáčková na Hrad
toť moje nové krédo, můj skandální, teda pardon skandující příspěvek
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 21:44
- Nahlásit
Eninka
Vlčáčková na Hrad
To není špatný. Víš, že hrady já můžu...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 21:49
- Nahlásit
Vlčáčková
To není špatný
Hradní paní a mohla bych býti vaším kancléřem, kdyby náhodou se to povedlo? Měla bych si tě pro sichr už začít předcházet, že jo
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 22:21
- Nahlásit
Eninka
mohla bych býti vaším kancléřem,
Nemohla. Tradice velí, že tam nemůžou být chytrý lidi. Budeš smluvní právník, za každý úkon dostaneš milión ze státního rozpočtu, uleješ ho do Švýcarska a pak se se mnou šábneš! Tesně před novými volbami vyhlásíme monarchii a hned nato dostaneš doživotně Moravské království.
Měla bych si tě pro sichr už začít předcházet, že jo
To už děláš. Právě jsem dojedla papričku...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 22:56
- Nahlásit
Vlčáčková
dostaneš milión
no tak to je samozřejmý, bez milionu bych ani nevylezla z postele, to je jasná věc
Právě jsem dojedla papričku
no pro příště ti připravím krevety, želvy, šneky a podobný svinstva, ale pozor, to není ouplatek, ale pozornost "podniku" je ti to jasný.
[i][ pak se se mnou šábneš/i]
no jistě, jak jinak, přece nebudeme vybočovat z "normálu", že jo
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2013 23:06 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Eninka
Jo.
JO.
Jooo.
Co, že ještě nespíš?
bez milionu bych ani nevylezla z postele, to je jasná věc
Z postele s nebesy. Když teda na tom hradě. To je taky jasná věc.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2013 05:10
- Nahlásit
Eninka
VSTÁVAT A CVIČIT!!!
Dobrou.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 13:53
- Nahlásit
Eninka
Zdar! Včera jsme se švagrem a kamarády oslavovali v hospodě a přišel tam luisianský leopardí pes. Teda fenečka. Měla oči bleděmodřejší než Eninka a byla kupodivu mazlivka. Usadila se vedla mě, to byl švagr rád, protože on se bojí psů. Taky jsem byla ráda a leopardice byla tady docela ráda. Slečna říkala, že se asi nepovedla, protože je hrozně přátelská k cizím lidem. Měla přenádhernou barvu!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 14:04
- Nahlásit
Vlčáčková
Měla oči bleděmodřejší než Eninka a byla kupodivu mazlivka
doufám, že jsi ji pomazlila, Eninka je takovej kozojed, že dělá vopičárny kolem mazlení
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 14:24
- Nahlásit
Eninka
To víš, že jsem jí pomazlila.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 14:36
- Nahlásit
Vlčáčková
hele a měla typický hyenovitý zbarvení?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 14:38
- Nahlásit
Eninka
Byla blue-merle skoro jak šeltie.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 14:41
- Nahlásit
Vlčáčková
jupíí, ty jsou krásný, já ještě tohle plemeno nikdy naživo neviděla.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 14:47
- Nahlásit
Eninka
Já taky ne. Až teď.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 15:08
- Nahlásit