| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 14:08
- Nahlásit
Vlčáčková
laskavě se nepovyšuj, po hmatu ho samozřejmě poznám ale to se dost těžko na fotce dělá žejo. A když to víš tak to Enince sděl sama teda.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 14:16
- Nahlásit
Grin
Pes a jeho kohoutek:
Arabové říkají, že jeden obrázek je víc než 1 000 slov. Takže chválím bělouše s čárkovanou čarou.
Enince to vysvětlím, až budu vědět, jestli má příložník.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 14:20
- Nahlásit
Vlčáčková
nemám, ale položím jí na záda něco pevnýho a poměřím to dle
fotky od Grin
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 14:21
- Nahlásit
Eninka
Tady popis, jak ho najdeš: http://www.labrador-dasty.estranky.cz/clanky/vysta vy-a-zkousky-retrieveru/mereni-psa.html
Ale je to tu složitě psané. Když budeš mít příložník nebo aspoň trojúhelník, brnkni mi.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 14:48
- Nahlásit
Eninka
poměřím to dle
fotky od Grin
Na té fotce to má Grinová vysoko.Kohoutek je trošku níž.
Vlčáčková
Hele, kde má pes kohoutek ví každej, kdo psa někdy uchovňoval. Ale holt znalosti anatomie a zootechnické názvosloloví ti prostě nic neříká. Chápu na wikipedii to člověk nedohledá.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 15:12
- Nahlásit
Vlčáčková
Pes a jeho kohoutek
co se děje,Vlčáčková se dopustila humoru nepřipadáš si teď tak trochu neseriosní?!!!!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 15:19
- Nahlásit
Takže jsem přiložila v místech, kudy vede psovi noha, t.j. jak jsou lopatky, prkýnko a pevným metrem naměřila 68 cm. Včera jsem to měřila o kousek výš.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 15:21
- Nahlásit
Eninka
Já měřím psy tak, že je přirazím ke zdi, dám na kohoutek vodorovně tužku a udělám si čáru na zdi. Jinak kohoutek je zhruba v místech, kde má pes vrcholky lopatek. To nahmátneš.
Grin
Tak nevim na co narážíš.
No, tak třá časem.
Baico
Nedokážu, protože piti nemají daný standart
A jak souvisí standard s tím, že jsi schopná tvrdit, kolik měří nějaký pes, kterýho jsi v životě neviděla? Na rozdíl od majitelky třeba.
Kdyby měla přes 70 cm v kohoutku
No třá Máfo, když stojím nad ním, tak ho mám akorát mezi kolena. A to má 56-57cm dle aktuální tloušťky sádýlka na zádech. A bílá mi takhle sahá cirka do půlky stehen. Jak jsem měla tu čest zjistit.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 15:33 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
Eninka
pevným metrem naměřila 68 cm
No tak dejme tomu, Baico má oficiálně naměřeno 66 cm, nasvalený je hodně, protože je to pes který maká a váží 40 kg. Neříkej mi, že fenka, která je od přídody subtilnější a nemá takový množství svalový hmoty a sice je o 2 cm vyšší, ale váží o 10 kg víc. Kdy jsi jí naposledy vážila?
Edit:
Gi a smečka
Ano pani spravedlivá, můj odhad je podle mé znalosti jednotlivých rodin plemene u nás. A z hlediska genetiky je to nemožné.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 15:46
- Nahlásit
Baico
A z hlediska genetiky je to nemožné.
Hm, hm, to mi přijde jako docela odvážné tvrzení.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 15:59
- Nahlásit
No. Nechci se zastávat Baico, ale ... Sabince tu kdekdo stanovil dokonce diagnózy, aniž by ji viděl. A nebyly brány v potaz ani názory veterináře. Takže tak.
Eninka
Myslím, že na dohledání kohoutku mám docela dobrou flignu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:01
- Nahlásit
Vlčáčková
a to prosím psům vůbec nerozumím
twe tebe to ale vzalo ,koukám že sem celkem trefila hřebíček na hlavinku když jsem ti to ondá psala do mailu ..ne že bych změnila názor aby bylo jasno ..tvoje reakce mne utvrzují v tom jak se postřelená husa atd.. ...dyk to znáš
Jinak nevim kolik váží a měří jakási čupka vod eníínky,ale fakt teda je,že tu běhá několik fakticky obrovskejch jedinců..většinou jsou to psi,ale fakt megavelký,nána je proti nim drobek,nevim teda jestli je to s papírama nebo ne,ale klidně bych věřila že k těm 70 cm maj..váhu netušim,je to většinou dosti nohaté a dlouhé a celkově ne moc líbivé,takoví kolohnáti..leč jak řikám,může to bejt bez PP tedy jako vzorek se to asi nedá použít..
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:10
- Nahlásit
Eninka
jak jsou lopatky, prkýnko a pevným metrem naměřila 68 cm. Včera jsem to měřila o kousek výš.
Hézký pani právě ste trumfla pakoně,což mě přivádí na myšlenku nestál ten pes pod umyvadlem?(že by se jako hoodně naježil z rozčilení a pak by se daly kohutky lehce zaměnit)
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:25
- Nahlásit
Baico
Bára váží jak kdy, mezi 45 - 50 kg. 45 kg bylo nejmíň, co kdy měla jako dospělá a to vypadala jako z Dachau žebrovitej pes. V zimě má těch 50 vždycky, to zmohutní jako každej pes na zimu.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:27
- Nahlásit
Eninka
Hele proč vlastně reaguješ na žumpí dotazy ohledně velikosti tvýho psa? Neřikalas že žumpy jsou nejhorší slepice,sprostý a stádo a opovrhuješ jima? Tak proč nemáš dostatek hrdosti na to říct...VY...TE SI VOKO,CO JE VÁM DO MÝHO ČOKLA?!!! Tobě záleží na tom jestli si někdo z žumpy myslí že lžeš?!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:29
- Nahlásit
Pakunobecny
se jako hoodně naježil z rozčilení a pak by se daly kohutky lehce zaměnit
no, nestál. Teď tady leží na sedačce a když se na ni tak dívám, je fakt velká jako kůň. U chovatele jsem viděla jeho psa i fenu a tak jsem dost čučela, co mi doma vyrostlo za velepsa. Jeho chovnej pár nebyl tak velkej, ani pes ne.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:31
- Nahlásit
Sízra Milanová
vlastně reaguješ na žumpí dotazy
reaguju na všechny slušný dotazy, ať jsou od kohokoliv
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:32
- Nahlásit
Eninka
reaguju na všechny slušný dotazy, ať jsou od kohokoliv
aha
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:33
- Nahlásit
Pakunobecny
nestál ten pes pod umyvadlem?(že by se jako hoodně naježil z rozčilení a pak by se daly kohutky lehce zaměnit
Eninka
mezi 45 - 50 kg
nevim teda jak jí vážíš ,ale fakt je že moje ovčanda má cca 40kg..takže já osobně bych těch 45 i klidně věřila
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:34
- Nahlásit
Vlčáčková
až přijedeš někdy ke mně, změříme to ještě spolu. Akorát si myslím, že míň určitě nenaměříme, mám dojem, že jsem vzala to nejnižší místo na hřbetě u těch lopatek.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:36
- Nahlásit
davidkova renata
nevim teda jak jí vážíš
u veta na digitální váze minimálně jednou za rok při očkování a pokaždé, když tam jdeme i kvůli něčemu jinýmu. Veterinář se taky divil tak trochu.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:38
- Nahlásit
davidkova renata
ty máš NO a ona je vedle NO poměrně větší, hlavně vyšší teda... já měla už tři NO, fenky a tak i podle toho vím, mimo to, že NO potkáváme venku, že je prostě větší
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:44
- Nahlásit
Eninka
ona je vedle NO poměrně větší, hlavně vyšší teda
jo..tomu vyjímečně věřim páč tu takový potkávám,ale spíš psy teda..čubu jen jednu,ta je obrovitánská,ale ta je bez PP,to vim
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:47
- Nahlásit
Baico
Na té fotce to má Grinová vysoko.Kohoutek je trošku níž.
no a proto říkám, že to poznám bezpečně jenom po hmatu
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:16
- Nahlásit
Eninka
a ty NO si měla jako po sobě, nebo zase smečku více kusů?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:18
- Nahlásit
Sízra Milanová
po sobě, nikdy předtím jsem neměla víc než jednoho psa, až teď. Asi i právě proto jsem zjistila, že jeden a vícero psíků je bratru rozdíl.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:22 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Baico
můj odhad je podle mé znalosti jednotlivých rodin plemene u nás. A z hlediska genetiky je to nemožné.
Jako belousum vubec nerozumim, ale znam prerostly hovado rtw, tez by se to zdalo dle genetiky nemozne a znam jeho rodicovstvo, zadni mamuti. A chlapecek ma 70-72 cm, dle toho, jak se postavi - edit - pro predstavu, horni limit u rtw je 68 cm u psa, a je s PP (jen podotek), vaha zhruba 50-54 kg, dle kondice a to neni prezranej.
Takze ciste teoreticky by Eninky cuba klidne mohla byt tak vysoka, jak tvrdi, pokud ji tedy spravne meri.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:23
- Nahlásit
Eninka
jeden a vícero psíků je bratru rozdíl
Já na to přišla včera a dneska. Mám půjčený od hodné kámošky agi překážky na cvičáku a trénovat s jedním psem a se šesti je kuwa rozdíl. Jsem za tuty dva dny naběhala víc jak za poslední rok dohromady. A taky to pěkně cejtím.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:30
- Nahlásit
Fifi
teoreticky by Eninky cuba klidne mohla byt tak vysoka, jak tvrdi
je to tak. Nakonec u lidí se taky najdou velikostně jedinci, odchylující se od normálu. Taky těch 243 cm nebo kolik přesně měří nejvyšší člověk není běžný
Jsem ráda, že mi někteří věří, protože nemám důvod si to vymýšlet, prostě se Baruška tak nějak vyloupla větší. Jak jsem už psala předtím, už jako narozený štěně a pak taky byla už
povětší, než sourozenci - samci, ona byla jediná z vrhu holka..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:33
- Nahlásit
Gi a smečka
A taky to pěkně cejtím
to se máš, že jsi zmožená z práce z psíky, to je aspoň zábavný..Já sotva lezu protože jsem makala celej víkend na
zahradě, vynosila jsem mraky pytlů listí a muškátů apod. nahoru na pole, což je taky docela daleko, o tíži koleček, na kterých jsem to vozila, ani nemluvím
|