Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Mamky Žumpa
<< 1 ... 1179 . 1180 . 1181 . 1182 . 1183 . 1184 . 1185 . 1186 . 1187 . 1188 . 1189 ... 1561 . 1562 . >>
Autor Zpráva
Baico
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 10:58
- Nahlásit

Alexa
asi to bude tenčí látka
No to taky a asi bude složitější i stavba. Ta bedna je pevnější a jse postavená za 5 vteřin.
Pro mě je ten stan výstav neopužitelný neb ho asi těžko postavím napevno v zimě v hale

Monty
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 10:59
- Nahlásit

Alexa
nebudou se sápat, jsou v tom rádi, doma jsme na jednu dobu měli půjčenou kenellku, měli ji otebřenou a mohli si do ní kdykolikv vlézt a vylézt a byli v tom rádi, na tréninku a intenzivkách budou rádi, když si tam budou moct odpočinout a nebude je nic rušit

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 11:04
- Nahlásit

Monty
Máňa má na cestování a do práce tenhle domek:

http://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/3-1-A GILITY-SPORT-A-CESTOVANI/50-2-CESTOVANI/5/393-Spor tovni-vterinovy-stan-domecek-Large

Je rozkládací a skládací tak, že ho v poho stočim do batohu a ještě se mi tam k němu něco vejde. To L je pro Mařku velký tak, že se tam v poho celá natáhne, vešel by se k ná na pohodu ještě další pes, ale to už by nemohli bejt roztažený. Je to ae opravdu tenkej domeček, stačí jedno škrábnutí a pes z něj odejde. Mařka z něj už jednou taky odešla, ale otevřela si zip, neproškrábla ho. Je strašně moudrá...spíš to teda byla asi náhoda )) V práci v tom odpočívá, zbytek lidůch tu má ty látkový kenely, co sem dávala Aleksa. Tu koneckonců máme i doma, Mařka v ní bydlí v létě na balgoně, má to jako letní domek, chodí tam žvejkat kosti, páč je nesmí žvejkat doma. Pokud ti to nebudou jelimani trhat, pak to skládací je taky dost pohodička.

bonc
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 11:06
- Nahlásit

Monty
jo ta látka vypadá dost chatrně a i dle ceny to bude jen tenoučkej šusťák, ale jestli nemaj vůbec snahu procházet skrz tak bych to neřešila - znam to od Bonce, můžu jí nechat ve stanu jen za tou protimuší síťkou a nikam neodejde, páč je to prostě zeď a hotovo. (zato jí tam nesmim nechat s taškou s jídlem, i když jí zkrátim řetěz na minimum, dosáhne sotva do třetiny stanu a stejně se dokáže nějak dostat k jídlu na opačný straně stanu v nejzaššim koutku... dodneška mi neni jasný jak to dokáže, si to musí přitáhnout nějak zadní nohou nebo snad vocasem nebo co )

Monty
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 11:27
- Nahlásit

Gerda
jelimani to budou mít hlavně na to, že jak se budu věnovat jenomu, tak tam budou dva zavření, takže fakt jen chvilička, pak už si je ohlídám aby nic nedělalai, ale podle mě budou rádi, že maj klid, hlavně v parných dnech

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 11:30
- Nahlásit

Monty
tahle krabička je dost větraná, má síťku přes oba boky i předek, v práci boky zakrejvám dekou, aby jí furt něco nerušilo, takže prodyšný to je celkem fest. Dávala jsem ji i v mlíkoších do odkládačky, teprve do domku v odkládačce Mařenku. Měla tam i peřinku a pelíšek a byla krásně v chládku a přitom ve svym.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 11:48
- Nahlásit

Dobré skoropoledne lidé dobří, ten zbytek nezdravím ze zásady.
Prosím vás jsem tu jediná, kdo dodnešního dne nepochopil co tedy konkrétně chtěl jindra po chovatelce? Já to nějak nechápu, psa vrátit nechtěl (ok, to chápu naprosto), peníze zpět nechtěl, tak co tedy ano?
Před pár lety jsme si vzali z útulku psa, amstafa, doma jsem zjistila, že je tetovaný, zjistili jsme jméno, chovatele, pes byl dvouletý, chovatel přesto tvrdil, že už nechová a že neví komu psa prodal ... o psa zájem nejevil. Nicméně jsem také zjistila, že pes má jen jednu kulku. A co myslíte? Vrátili jsme ho hned do útulku, přece nebudu mít doma defektního psa,že jo Néééé, prostě jsme si ho nechali, vydali nemalý peníz za veterinu, protože mu selhávala játra, což jsme bohužel nevěděli. V útulku nikoho nenapadlo psa nechat vyšetřit veterinářem, když i po měsíci pobytu měl stále 17 kilo Bohužel pesan nepřežil, takže nevím, jak by se on sám dál vyrovnával se svým hendykepem - jednokulkovým. Ale jístě se méněcenným necítil, škoda jen, že jsme si s ním nemohli užívat dýl
Chci tím říct, že jsou na světě smutnější věci než že se jeden chlap cítí býti pošramocen na svém egu ...

Hele četli jste tohle?
http://www.novinky.cz/krimi/271632-dva-prazsti-str aznici-uskrtili-psa-pred-ocima-majitele.html
docela by mě zajímalo co se doopravdy stalo

Monty
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 11:49
- Nahlásit

Gerda
krabička vypadá dobře, ale potřebuju to na pátek, objednávám ho z eshopu, který je kousek od Ostravy a ten stan jsou mi schopni do pátku dovézt, uvidím snad bude funkční, kámošce se moc líbil

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 11:52
- Nahlásit

Eldoguero
Prosím vás jsem tu jediná, kdo dodnešního dne nepochopil co tedy konkrétně chtěl jindra po chovatelce
ne--ale už se ho neptej ,esi mi rozumíš)
docela by mě zajímalo co se doopravdy stalo
No v textu je že operátor PČR vše viděl na kamerovém systému a poslal tam svou hlídku to tedy znamená že by měl existovat záznam.

Monty
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 12:00
- Nahlásit

Eldoguero
Hele četli jste tohle?
http://www.novinky.cz/krimi/271632-dva-prazsti-str aznici-uskrtili-psa-pred-ocima-majitele.html

Ne, neměla jsem sílu

Monty
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 12:01
- Nahlásit

Eldoguero
jinak Katka už odepsala, jde prosit a přemlouvat chlapa

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 12:22
- Nahlásit

davidkova renata
ne--ale už se ho neptej ,esi mi rozumíš
šiš, to by mě ani nenapadlo se ho ptát, co je tady, kloudný slovo z něj nevylezlo a myslím, že už stačilo
No v textu je že operátor PČR vše viděl na kamerovém systému a poslal tam svou hlídku to tedy znamená že by měl existovat záznam
Právě, bylo by docela dobrý to zveřejnit na netu, ten článek je takovej nicneříkající, tto video by mě dost zajímalo.´I když ...
Monty
jinak Katka už odepsala, jde prosit a přemlouvat chlapa
Tý jo, tak to je rychlost teda

agáta12
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 12:23
- Nahlásit

Eldoguero
Nejsi jediná , ale já to ani vědět nechci . Prostě každej chovatel , kterej vyprodukuje vadné zvíře a je jedno jestli ten gen má či nemá doma , musí okamžitě skončit s chovem a jít se zabít . Veškerý majetek samozřejmě odkázat majitelům svých odchovů . Ale jen těm co mají ta pokažená zvířata . Nějak jsem zapomněla esi ta zvířata , co má doma má utratit humánním způsobem nebo nehumánním . Nebo je neutrácet . Ale když bude chovatel zabitej , tak je to jedno . Slovenské karanténní stanice se postaraj .
Ukončuju průjem jedna kule .

Proto nechovám !
Pokud někdy narazím na psa , o kterém usoudím , že bez něj můj život nemá cenu . Koule navíc nebo míň mě už asi zajímat nebude . Jsou v mém životě i psím důležitější vjeci .

Taky mám látkovku , ale nejvíc se mi líbí ta akyháková . Já mám ještě nějakou z minulého století . Od Trixie .

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 12:34
- Nahlásit

agáta12
Proto nechovám

jako stačí si představit komu taky by se moje štěně mohlo dostat žejo

du ven dementíci čus bus autobus

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 12:52
- Nahlásit

agáta12
Prostě každej chovatel , kterej vyprodukuje vadné zvíře a je jedno jestli ten gen má či nemá doma , musí okamžitě skončit s chovem a jít se zabít . Veškerý majetek samozřejmě odkázat majitelům svých odchovů
Přesně tak mi to totiž přijde.
Pokud někdy narazím na psa , o kterém usoudím , že bez něj můj život nemá cenu . Koule navíc nebo míň mě už asi zajímat nebude . Jsou v mém životě i psím důležitější vjeci .
naprostá pravda

Monty
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 13:19
- Nahlásit

Eldoguero
no uvidíme jestli ho překecá

Eire
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 13:20
- Nahlásit

agáta12

Proto nechovám !

Dovolím si reagovat,neboť záležitost Jindra byl vtažen i sem.

Ano chovatelství je o práci s živým materiálem.Naše testy,rentgeny a jiné procedury mohou ,ale nemusí zajistit zdravé potomstvo.Příroda je pořád chytřejší a umí překvapit.
Ovšem pokud je vrh a v něm je kryptochidní štěně v rámci prevence šíření tohoto defectu,by mělo dojít k vyřazení z chovu matky i otce vrhu a v ideálním případě i sourozenců.Pokud k tomu alibisticky nedojde,je to cesta do pekel.A bohužel i Baico tomu napomáhá,takže až budete mít opět tahat etiku chovu s PP na tapetě,vzpoměňte na Baico a Fandu.Tak zase někdy,podle Baico to na mě přijde v pátek..tak ahóójj

Baico
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 13:23 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit

Vyvážím

Ale jinak k tomuhle:
Ovšem pokud je vrh a v něm je kryptochidní štěně v rámci prevence šíření tohoto defectu,by mělo dojít k vyřazení z chovu matky i otce vrhu a v ideálním případě i sourozenců.
V případě BŠO by při takto vysoké selekci došlo k velmi úzké příbuzenské plemenitbě, což je cesta do pekel. Protože by se to muselo týkat i dkk, dlk, chudozubosti.
Ono to s tou dedičností kryptorchismu zase tak jednoduché. Znám případ, kdy první spojení rodičů dalo naprosto ideální vrh, kdy vyšlo všechno. V opakovaném spojení nevyšlo skoro nic.
Je to jen na svědomí konkrétního chovatele a já s klidným svědomím Faroše v klidu v chovu dál použiju.

Eire
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 13:40
- Nahlásit

Baico

V případě BŠO by při takto vysoké selekci došlo k velmi úzké příbuzenské plemenitbě, což je cesta do pekel. Protože by se to muselo týkat i dkk, dlk, chudozubosti.

Jistě to chápu,není nic snažšího než si počkat ,jaké potomky budou dávat fandovic děti...a podle toho se zařídit.

A s tou dědičností..docela pěkně popsáno zde http://www.leonberger.cz/zpravodaj/r07/zp3.phtml?s =5

agáta12
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 13:54
- Nahlásit

Tak a už fakt naposled :
Zabít se musí jít i majitelé jedinců jakkoli příbuzní s nestandardním zvířetem a jejich majetky propadnou státu nebo někomu ještě víc potřebnému .

Eire
Každý klub má svůj řád chovatelský . .... A jak to tam členové a chovatelé klubu chtějí , tak to mají . Návrh na změnu může podat jajýkoli člen klubu a sehnat si proto samozřejmě mezi členy podporu . Tak do toho . Stačí si zaplatit členské příspěvky , sehnat lobisty a jedéééém .
A já sem nikoho násilím netahám ani nenásilím , nějak sem bylo vlouzeno

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 14:03
- Nahlásit

Eire
Ovšem pokud je vrh a v něm je kryptochidní štěně v rámci prevence šíření tohoto defectu,by mělo dojít k vyřazení z chovu matky i otce vrhu a v ideálním případě i sourozenců
V ideálném případě a v plemeni, které má širokou chovnou základnu ano, v reálu BŠO to není dost dobře možné. Navíc nelze říct, zda kryptorchismus předává na své potomky pes nebo fena. Určitě by bylo dobré toto spojení neopakovat, ale naopak spojovat psa i fenu zase s jiným (jinými) psi/fenami. Pokud by se po psu nevyskytl, řekněme po dalším 5 nakrytých fenách žádný kryptorchyd, je pravděpodobné, že on tuto vadu asi nepředává a naopak samozřejmě. Navíc dědičnost kryptorchismu je velmi složitá, jak sama jistě dobře víš.
A na závěr, v souvislosti s jindrou - zde se jednalo o něco naprosto jiného než je dědičnost kryptorchismu, to si myslím, je více než jasné. A kdo co sem zatáhl je snad úplně jedno, myslím, že jako pravidelná čtenářka víš, že k tomuto tématu jsme se dostali naprosto náhodou díky návratu Dany
Nazdar

Baico
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 14:04
- Nahlásit

Eire
Jistě to chápu,není nic snažšího než si počkat
Ano já si počkám. Pan Jindra mi svým přístupem chov natolik znechutil, že Farouš bude mít s největší pravděpodobností štěňata již pouze s jednou a to s jednou konkrétní fenkou a z tohoto spojení já si další štěně nechám.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 14:33
- Nahlásit

Monty
mám tu takovej jakoby půlstan od RC, kdybys ho chtěla, pošlu ti ho i s mikinou. Ale musela bys je mít u toho přivázaný, což je ti asi na prt a taky není růžovej, ale červenej

Monty
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 14:40
- Nahlásit

stetisek123
děkuji seš moc hodná, ale červenou neberem ne teď vážně potřebuju je mít uvnitř, kvůli odpočinku atd.
ale fakt moc díky, bohužel by nám to bylo na nic

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 14:40
- Nahlásit

hele Nanda

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 14:41
- Nahlásit

sakra, znova

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 14:44
- Nahlásit

Alexa
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 14:46
- Nahlásit

Eldoguero
jéé na tý první fotce si mocinky dobře vybrala místečko

Baico
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 14:47
- Nahlásit

Eldoguero
Jako Nand dobrý, ale tadle fotka je o dost lepší. Kam se hrabe klíště Kaiser

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 14:52
- Nahlásit

Alexa
to jo je to dobrý pef

<< 1 ... 1179 . 1180 . 1181 . 1182 . 1183 . 1184 . 1185 . 1186 . 1187 . 1188 . 1189 ... 1561 . 1562 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání