| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 11:49 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Maya
Hmm, co myslis, ze on len tak vbehne do vody??? On do vody bez suhlasu nejde!!!! Ale tam som tomu rada - nikdy sme ho to neucili. Uz pri prvom strete z vodou sa otocil a cakal, ci budeme suhlasit, ze pojde dalej
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 11:54
- Nahlásit
pigie
To je krásná fotka. Je to poklad ten Hugo když ani do vody nejde bez dovolení mě se teda Kim neptal a ve 3 měsících skočil šipku po hlavě z metrovýho kolmýho břehu do potoka a tak se mu to zalíbílo, že jsme pak půl roku trénovali zákaz vody a byla to pěkná fuška
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 12:05
- Nahlásit
Maya
V tomto poklad naozaj je. On celkovo je pri vode taky naviazany na cloveka, ze caka, co mu clovek povie. Proste vo vode sa pracuje nie zabava. Jedine miesto, kde vyleti po psovi - jedno ci pes alebo fena, ci stena - je voda. Je strasne roztekany, ale visi na mne IPO pohladom, ktory som ho nikdy pri vode nemusela ucit. Skor ho musim oducat, aby kurna kukal, kde mu ukazujem, napr. pri vysielacke do vody
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 15:06
- Nahlásit
pigie
Nechci nic říkat, ale na téhle fotce nevypadá Hugo jako angažovaný záchranářský pes.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 18:26
- Nahlásit
Maya
Sak vravim, ze ho to musim ucit pozerat inam (on este nedostal ziaden povel, len som mu ukazovala, kam ma ist) Ale zistila som, ze nemusim. Staci rvat vpred a ten pes proste pojde dalej, nemusi vidiet, co kde kam. Proste na slovo vpred sa ide a obzera sa, co v okoli sa pritrafi a logika mu sama dopne, ktore to asi bude V tomto je moc inteligentny (aj ked zbadat CLN mu trvalo dlhsie, nasiel pocas lepty 1cmx1cmx1cm polystyrenovu kocku a bol sa schopny s nou vratit, ze toto je urcite ten aport, po ktory som ho poslala a 10m od neho plaval cln, ktory mal pritiahnut Ale uz aj to sa naucil, ze aj taky cln sa aportuje), ako jediny je schopny doniest neviditelny aport vzdialeny 50m od brehu. Ostatne psi, ked ho nevidia minimalne dopadnut alebo nezazru na hladine sa ti na to vykaslu A aby si nepovedala, tak tu mas ten IPO pohlad. Toto je pre nas typicke, pes kuka na mna a caka na cokolvek co mu naznacim
A mozem blabolit hocico podla mna, on proste ide na vlastnu past. Len caka na povel, kedy moze ist a zistit, co vlastne ma urobit
A aj vystartovat ako zachranar vie
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 07:55
- Nahlásit
pigie
Pěkný fotky, ten pohled je úžasnej, sice to poněkud nabourává moje představy o novofundlákovi, který se vrhá do vody jen jí uvidí a tam zachrańuje všechno co mu přijde pod tlapku ale toto je asi ideál záchranářského psa, když to dělá jen na povel žejo. Hugo fakt umí přitáhnout člun? To je šikulka.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 08:32 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Maya
moje představy o novofundlákovi, který se vrhá do vody jen jí uvidí a tam zachrańuje všechno co mu přijde pod tlapku
Blaznis? Ved preto chodime na tie vycviky, tam sa odnaucuju tieto veci robit. Pretoze inak to byvalo s nim dost tazke, nezniesol napr. pistanie hrajucich sa deti vo vode - nenormalne tiky ist zachranovat -nie zachranovat, oni proste pridu, nevedia co presne robit, takze sa mozu zacat tocit okolo cloveka, poskriabat ho, dokonca aj utopit, ak nevedia spravne sa pohybovat okolo neho. A robi sa to na povel presne preto, aby nerozmyslal sam, pretoze to, ze clovek vo vode jaci, nemusi znamenat, ze sa topi a potom kricat na dotycneho, nech sa neboji, ze ten pes ho ide vlastne zachranit
Hugo pritahuje vsetko, co by mal. Co vsak pritiahnut nechce je vziat cloveka za ruku - ma blok - ktory som mu sposobila ja, ked bol maly a ozuzlaval mi ruky - ja neznala ako vacsina psickarov som presmerovavla tuto cinost a ruky zakazovala, ze tie sa do papule neberu - takze za ruku vzal len mna aj to asi len 3-4x. Co ma "tesi" je to, ze tak dopadne drviva vacsina neskusenych fundlich majitelov, ze to v psovi potlacia skor, ako pochopia, ze to je ich prirodzenost, chytat cloveka od mala za ruku a ze ich treba ucit len silu stisku, ktoru mozu pouzit, nic ine
Toto je asi najtazsia cast vycviku, maloktory pes ma problem cokolvek z vody vyniest, ale odnasat do vody, to uz problem byva
A tesim sa, ze sa mi podarilo psa nasmerovat tak, ze je viazany vo vode bud na mna alebo na aport a prestal vnimat "topenie" okolnych ludi, ale pritom na povel nema problem ich ist "zachranit".
Je to moja pomocna barla, kedze ja plavat moc neviem a do hlbokej vody som sa odvazila az s nim. On to pravdepodobne vie, pretoze si ma vo vode strazi a je velice nespokojny, ak sa ho nedrzim. Ak sa ho chytim, uz je dobre a mozem ho "kerovat" a ist kam chceme, ale ked sa ho nedrzim, strasne vo vode piska a natlaca sa predo mna, ze sa ho MUSIM chytit Je to moja laska
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 08:43 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
pigie
Je to moja laska
gratuluju
(a pardon, to nemohu nedodat..... taky je to děsnej vůůůůůl, pipinkáá černá pitomá )
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 10:28
- Nahlásit
Jop, to suhlasim. Je to moj debilek, ale preto ho tak strasne milujem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 10:41
- Nahlásit
pigie
Je to moj debilek, ale preto ho tak strasne milujem
vono kdyby nebyl "debílek".... byla by nuda. ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 10:51
- Nahlásit
pigie
Zajímavý. To jsem netušila, že fundláci mají takový specifický výcvik na odnaučování. A s tou rukou taky to by mě nenapadlo, myslím že odnaučování žužlání rukou u štěněte je už tak nějak automatický. A docela Huga chápu, že teď nechce tahat lidi za ruku. Nemohl by za nohu?
Jste fakt nadšenci, já sice plavat umím, ale nevím, jestli by mě bavil tenhle způsob výcviku. On mě teda ve skutečnosti nebaví žádný.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 11:08
- Nahlásit
Jste fakt nadšenci, já sice plavat umím, ale nevím, jestli by mě bavil tenhle způsob výcviku. On mě teda ve skutečnosti nebaví žádný.
Mna tiez nie, ale Huga hej, co by som kvoli nemu nespravila. Kvoli nemu sme kupili auto, aby sme sa na tie vycviky mohli prepravovat. Prvy krat sme si ho dokonca pozicali. Zacal na ne chodit az ako 3rocny a bola som prekvapena, ze ako predtym necviciaci, tak nemal s nicim problem a robil to ako jeho prirodzenost. Ak musi byt odlozeny, lebo prave cvicim s inym psom, tak to nezvlada a sprava sa uplne nadherne - jaci na plne hrdlo
A co bavi jeho, musi bavit aj mna. Pre toto zije a je to jedina vec na ktoru sa okrem lopticiek neskutocne tesi. A mna tesi, ze tieto veci naozaj robi automaticky a netreba ho vobec do nicoho nutit, ani mu vysvetlovat, len usmernit, ako to ma spravit. A robil by to, kym by nevydychol. Robi ma to strasne stastnou, ze mu mozem umoznit takuto vec. On uz od mala tieto veci bral naozaj vazne, je to proste pracant telom i dusou a videla som uz dost psov pracovat, ale jemu sa vyrovnaju mozno 2 psi, ostatni to az tak vazne neberu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 14:40
- Nahlásit
pigie
No jo, co by člověk neudělal pro psa.
Proto já se už preventivně odrazuju od pořizovaní takovýchto pracovitých plemen, protože by mi to asi pak taky nedalo když bych viděla, že to toho psa moc baví.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 14:55
- Nahlásit
Maya
odrazuju od pořizovaní takovýchto pracovitých plemen
já sem to vymyslela šalamounsky, mám pracovní plemeno a udělala sem z něj pracovní vemeno. Místo střelený zvěře nosí odpadky do koše a posléze ke kontejneru. Místo dohledávky zvěře, dělá dohledávku mejch poztrácenejch věcí... a tak jako podobně . Ale kus tý lovečiny amatérsky děláme, páč při tom je nejspokojenější. Radši vystaví pochopitelně bažantíka, než aby mi hledal ztracený klíče
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:16
- Nahlásit
Maya, PetraK
Ja som si ho kupovala ucelovo. Tak ako slepci potrebuju slepeckeho psa. Ja som potrebovala psa, pri ktorom ziskam istotu pri vode. Nekupala som sa od svojho detstva. Nikdy som nevedela poriadne plavat. S Hugom sa nebojim absolutne, iny clovek ma nikdy neprehovoril ist na miesta, kde sa nedotknem dna. S Hugom idem do stredu jazera Sice mi to dlho trvalo, nez som mu tiez zacala doverovat, ale viem, ze bez neho to zase nedokazem. Proste on je naozaj moja fyzicka i psychicka barla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 08:35
- Nahlásit
PetraK
Tomu se říká správně využitý pes. Nosič odpadků by se mi taky hodil, ne že ne.
pigie
Tak hlavně že to pomohlo. Ale nevím co bych si měla pořídit já na svojí fobii z vejšek, nevylezu ani na první příčku od žebříku. Asi by to chtělo kamzíka.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 08:46
- Nahlásit
Maya
Kocku - kamaratka zabudla, ze ma fobiu z vysok, ked si pre nu musela liezt na strom
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 09:40
- Nahlásit
pigie
Kočky mám, ale teda nevím, zatím každá moje kočka slezla sama odevšad kam vlezla, i ze střechy baráku. Ale pravda je, že někdy vydrží sedět nahoře dlouho a slabší povahy vyměknou.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 10:03
- Nahlásit
Maya
No jo, nemas tu spravnu, len domacu. Ktora potom, ked sa dostane zrazu von, nevie co ma robit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:40
- Nahlásit
pigie
Ahaaa, myslíš něco podobného peršanovi co měli sousedi a když jim po letech vypadl z okna, teda z přízemí, fyzicky se mu nic nestalo, ale utrpěl psychický šok z venkovního prostoru, no tak to jooo, to věřím, že taková kočka neví jak ze stromu.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 12:31
- Nahlásit
Maya
Kapla si na to
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 13:45
- Nahlásit
pigie
Ja som si ho kupovala ucelovo. Tak ako slepci potrebuju slepeckeho psa. Ja som potrebovala psa, pri ktorom ziskam istotu pri vode.
jo tomu rozumím, naprosto. jen je trochu nevýhoda, co se skladnosti týče, že zrovna psí plafčík se dělá v rozměrech bizona, ne?
no a co by tak mohli v psí továrně vyrábět na fóbii z
Pavouků
vejšek
tmy
a
bouřky?
Vižla to určitě neni, to už sem zistila. Hošíček má třeba z brouků a pabouků naprosto stejnou fóbii jako jeho panička. A na chalupě, když se má jít vyčůrat v noci do tmy, tak..... sám jít teda nemůže
Maya
Tomu se říká správně využitý pes.
je to pracovní vemeno? Je, tak co by si nemohl odpracovat chléb svůj vezdejší. On i ví, že papír jde do koše na papíry a kelímky jdou do igelitky na háčku pod linkou. A na chalupě to má taky rozdělený- papíry jsou do koše se dřevem a kelímky do soudku. Ale třeba se směsným odpadem ho ke konťasům nepustím, páč by to samým nadšením cestou vytřepal , PET věci nosí svědomitě, ale když jsme zkusili směsnej , sbírali jsme to po chodbě paneláku až dolů ke vchodu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 19:33
- Nahlásit
Oživuju dočasně toto téma
STAL SE SASRAK , STAL SE SASRAK!!!!!!!!! ČOKL SE NAPIL S MISKY
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 19:55
- Nahlásit
PetraK
Bola aspon pozlatena?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 22:50
- Nahlásit
PetraK
Víš jistě, že to nebylo jen omylem?
A copak dostal za odměnu?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 09:58
- Nahlásit
PetraK
Este ma napadlo - neleze nahodou na neho nieco? Docasne pomatenie zmyslov?
Inak, my sme museli prejst na granule zo surovej na par mesiacov, teda este sme len zacali. Ale problem sa mavnutim carovneho prutika stratil. Po tych granuliach asi ovela viac smadi, takze sice pride, ale ked pozeram cez neho, odcupka sa nachlipat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:10
- Nahlásit
pigie
Bola aspon pozlatena?
ne ale hrál u toho vídeňskej symfonickej orchestr
Docasne pomatenie zmyslov?
to nejspíš, páč fakt už asi sto let z tý misky prostě nepil. Maximálně z akvárka
na granule zo surovej na par mesiacov,
aj jaj, co to?
takze sice pride, ale ked pozeram cez neho, odcupka sa nachlipat .
nouze, nouze naučila Dalibora housti
Maya
Víš jistě, že to nebylo jen omylem?
sebralas mi jediný světlo f tunelu
A copak dostal za odměnu?
ne, páč odměna se má dávat hned a ne až když se po dvou hodinách panička probere z mdloby, do který údivem upadla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:12
- Nahlásit
PetraK
ne, páč odměna se má dávat hned a ne až když se po dvou hodinách panička probere z mdloby, do který údivem upadla
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 17:56
- Nahlásit
PetraK
Umieram aj ja
Jo a presli sme, problemy s kozou, nedarilo sa potlacit, strasne zla srst... Potrebujem psa dostat do stavu, kedy mal kozu a srst OK, co bolo na granuliach... Mozno je to k tomu vsetkemu este aj alergik
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 12:20
- Nahlásit
pigie
Umieram aj ja
to se ti to směje, dyš máš fontánku
problemy s kozou,
tetkon sem měla trochu problémy já , páč jsem si říkala, proč problémy s
řeší granulema u psa??? , pak sem půl den přemejšlela....... a vymyslela..... jak to teda má bejt . No půl den ne, ale nějaká vteřinečka to byla
tož zabojujte, a držím palce, ať to není alergie a jste brzo v pohodě.
|