Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Fontana na pitie pre psa
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 10:42
- Nahlásit

Mate niekto skusenosti s fontanami? Ako sa cistia?

AmAkita
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 12:32
- Nahlásit

Fontána se čistí jednoduše=jako třeba filtr v akváriu.
Zvlášt nádoba, molitany s absorpčním uhlím vyprat a čerpadýlko rozebrat vyčistit a sestavit zpět.
Toto tak 1x měsíčně.
Pokud máte chlupaté psy a hodně toho ,,nasypou" i do vody , tak čistit častěji=ona si fontánka ,,řekne", protože se výrazně sníží průtok.

Vodu často dolévat = nesmí se dostat na SUCHO , jinak by odešlo čerpadlo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 12:36
- Nahlásit

sim můžete někdo hodit odkaz o co go?

Mám psa, co si myslí, že je velbloud, skorem nepije. A to ani v těch děsnejch vedrech, když přišel z venku a místo jazyku kravatu až nazem Neřešila bych to, kdyby to nezatěžovalo ledviny. Tak pořád spekuluju, jak toho smetáka donuti, aby pil.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 12:39
- Nahlásit

teďka jí chci kupovat pro psa a fretku, protože pes pouští do vody chlupy a fretka zase nejradši pije tekoucí vodu... jsem na to zvědavá...

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 12:49
- Nahlásit

PetraK
Třeba toto, jsou různý http://www.prokockyapsy.cz/detail.php?zbozi=121295 0
akorát nevím, jak z toho chceš donutit pít psa, který nechce pít z misky.
Nebylo by lepší, mu do tý vody něco přidávat? Třeba vývar..

monika
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 12:57
- Nahlásit

PetraK
Dora taky nechtěla vodu, ale zato milovala ovocný čaj.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 13:02
- Nahlásit

http://www.prokockyapsy.cz/detail.php?zbozi=176668 2

my máme vybranou tuhle...

inu
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 13:02
- Nahlásit

PetraK
souhlasím s Mayou, Ešusko, zkus mu to něčím "vosmradit" - vývar, voda z párků.. a uvidíš.
Mikóšo je taky vembloud, ale když přidáš vývar, chlemtá až do dna

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 13:15
- Nahlásit

Maya
inu

já to obcházím zeleninovým vývarem - (zeleninu vrhnu do vroucí vody s kapkou oleje a jak to začne vřít, stahnu to) to má rád, to pije. Vývar jako takovej kupodivu nemůže, páč po něm má řidký a častý běhání a Brtnika nevim proč nebaví po návratu z práce cíti po........znečištěnou předsínň. No chlap prostě, že jo

ale mi přijde ta voda nejlepší. Ještě když je nejhůř a má žízeň tak chodí do obýváku pít z akvárka /rybky v něj nejsou, je to takový to kulatý, mám to tam kvůli kytkám, aby měly vlhko/. Ale z misky prostě pít idiot nebude!! Rád pije tekoucí vodu vodu právě, tak jsem si říkala....

A taky by s tím nebylo tolik crcání, jako s výrobou zeleninovýho vývaru

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 13:17
- Nahlásit

monika
Maky a Trix

díky za odkazy

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 13:39
- Nahlásit

Ja tiez kupujem preto, ze mi pes nechce vodu z misky, ALE akonahle to tecie ako z kohutiku, tak nema problem. Tak to chcem riesit takto. Len ma desi udrzba...

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 13:43
- Nahlásit

pigie

Ja tiez kupujem preto, ze mi pes nechce vodu z misky,

měly jsme si pořídit psa, ne velbloudy

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 13:44
- Nahlásit

No, moj je celkovo divny, pije vodu z misky len ked ho terorizujem a nedam mu z kohutika a aj to sa napije raz, len z cerstvej a dost. Akonahle tam ma VLASTNU slinu, tak uz ho neprinutim si z tej vody ani liznut. Okrem toho, z misky nepije, tam si podla mna len ovlazuje jazyk do doby, kym mu niekto da z kohutika...

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:00
- Nahlásit

PetraK
pigie
No tak to nějak nechápu smysl, jeslti to dobře chápu, tak ta fontánka není napojená na kohoutek, jen je tam zásoba navíc v tý plastový kopuli, která pak protejká do misky, 3l jsou v misce a 2l v kopuli, mě to přijde stejný, jako mít 5l misku.
I když pravda nemám ty vaše vembloudy, třeba jim se to bude zdát jiný.
To už snad spíš toto? http://www.zoohit.cz/shop/psi/misky_krmivo/automat icka_krmitka/20493/124627
a nebo toto http://baron.cz/pes/automaticka-venkovni-napajecka -129-k-KP000005-X000042.html

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:02 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

PetraK
pigie
A jinak pití z kohoutku je akorát pěkný zlozvyk, já to musím vědět, můj minulý pes ho měl taky.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:07
- Nahlásit

Maya

tam jde o to, že se to filtruje a teče to, no...

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:09
- Nahlásit

Maya - to mi hovor, ale on to dotiahol do takeho stadia, alebo skor my, ze proste 36 stupnove horucavy a ten pes caka 8 hodin doma, kym neprideme domov, so suchym jazykom, ale z misky sa nenapije. Bojim sa o oblicky... On ked uz je fakt velmi zle, tak sa napije, ale nikdy nie tolko, kolko z kohutika. Vonku problem nema, to pije z misky kolko treba, ale vnutri proste bude radsej skucat akoby mal vypit z misky. A vravim, ked ho donutim, vypije, ale to je fakt na ovlazenie jazyka a ked vidim v tych horucavach ten tmavy moc a par kvapiek ako cedi, tak kvoli svojej tuposti, ze som ho rozmaznala mu nechcem nechat odist oblicky
Ja kupujem toto:

Ono, mojmu psovi fakt staci, ze to tecie a nie su tam sliny. Ak mu nalievam na ture vodu do misky, tak chyta tu tecucu, az ked dolejem, tak ide pit z misky, lebo tam vie, ze tocka nie je. Ale doma ho proste neprinutim. A toto ma napadlo potom, co sme boli nedavno u veta a mali tam novu fontanku, len teda, co filtruje vodu, ale miskoviteho tvaru a z toho sa napil, pricom z obycajnej misky, co tam mavaju sa nenapil nikdy. Tak som potom natrafila na tuto a myslim, ze z tohto teda pit bude a ked nie, tak je to uz teraz mrtvy pes

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:16
- Nahlásit

pigie
ze z tohto teda pit bude a ked nie
a co když fakt ne? Zdravého psa bych se fakt neptala, jestli mu náhodou nevadí odstátá voda v misce. A to mám taky dost rozmazelného psa. Když bude mít žízeň, tak se napije i z misky.

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:17
- Nahlásit

Makrel - napije, ale minimum, sama mam tak znicene oblicky....

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:18
- Nahlásit

pigie
chápu, že máš strach, ale já bych měla zase strach, že si příště vymyslí, že se mu nelíbí ani napáječka . Nebo něco jiného.

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:23
- Nahlásit

Pozri, kohutik sa mu pacil vzdy. Tak maximalne zostaneme pri nom a napajacka sa preda On nas ma vycvicenych dobre

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:25
- Nahlásit

pigie
Tak to jo, kohoutky jsou jistota

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:25
- Nahlásit

Maya
A jinak pití z kohoutku je akorát pěkný zlozvyk, já to musím vědět, můj minulý pes ho měl taky

no jistě. jsou to prostě dementi - teda budu mluvit za toho svýho - je to dement. Z kohoutku nedávám, páč to je mi jasný, kam bychom došli.

pigie
. Akonahle tam ma VLASTNU slinu,

no jistě, to je fuj bek hnus! Teď po hrozně dlouhý době pil z misky a to jen proto, že jsme měli návštěvou jeho macešku, která pije jako dobytek - lemtá tak, že vodu má nejen na hlavě ale je i v předsíni, v kuchyni... u sousedů.... to jsem ještě neviděla. Ešus asi taky ne a tak ho to navrtalo, že šel taky zkusit, jestli tentokrát neni ta voda v misce nějako jako jiná a opomenul i fakt, že mu tam maceška naplivala

makrel

Když bude mít žízeň, tak se napije i z misky.
hele nenapije. Opravdu nenapije. A to ho nereozmazluju tou vodou z kohoutku. ale on nepije prostě VŮBEC! a to je o ledviny. Kdyby takhle blbnul s jídlem, tak to neřeším, ať si hladuje, ale u toho pití se bojím, kamarádce na ledviny odešla čuba

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:26
- Nahlásit

pigie
Ta vypadá dobře ta fontánka, ale teda popravdě, já bych to doma nesnesla takhle neustále tekoucí vodu. To by chtělo něco na fotobuňku.
A nebo si myslím, že by se pes dal naučit pustit vodu pákovkou a kdyby to byla ta samozastavovací pákovka, tak by ani nevytopil byt.

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:28
- Nahlásit

Ked sme prerabali kupelnu, chceli sme bateriu na fotobunku, ale bola hriesne draha 10x drahsia ako taka napajacka. Tak sme to zavrhli (predstava, ze sa mi pes vlozi do vane a necha hucat 8 hodin vodu ma desila) a boli sme otroci 5 rokov davat psovi cca 5x za den pit. Takze verim v svetle zajtrajsky, ze postavim misku s vodou a celyyyy bozi den nebudem musiet ist do kupelne pustat vanovy kohutik Neberte mi iluzie prosim

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:30
- Nahlásit

PetraK
Dementi jsou lidi.
U nás to bylo nejdřív Podíveeejj jak je ten pes šikovnej, jak umí pít z kohoutku... Pak následovalo Aranee, poď ukázat jak jsi šikovnej pojď se napít... + poplácání na roh vany, musel si předníma vyskočit na roh vany, aby dosáhl na kohoutek u umyvadla, teď už tam tu vanu nemáme, takže už to naštěstí nehrozí
no a skončilo to tím, že pes tam stál opřený o vanu a dělal že už tejden nepil

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:33
- Nahlásit

pigie
My kupovali babičce docela levnou, pouští se normálka rukou, ale sama za chvilku zastaví, takže se to nemusí vypínat. Babička už totiž zapomínala vypínat vodu a ta na fotobuňku byla fakt drahá, tak nám poradili tuhle a super.

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:33 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Maya
a skončilo to tím, že pes tam stál opřený o vanu a dělal že už tejden nepil
Tak u nas to je dotiahnute do dokonalosti, Vyvaleny jazyk pride, dychci ti do ksichtu pri telke, knuci, vola ta. Ak nejdes, tak si ti lahne pred nohy a bude dychcat akoby isiel skapat a ked ho dovedies k miske, tak ju ocucha a bude za tebou chodit a dychcat a vzdy ked sa otocis (trebars len vziat utierku), tak bude sprintovat do kupelne, aby bolo jasne, co chce a potrebuje. A u nas to zacalo, pod sa pozrieeeet, Hugo pije z vaneeeee Stacilo to spravit raz a pes odvtedy chodil miesto k miske k vani Na to bunky maju ako zneuzivat situacie
Hej, len na vanu by mi asi nevyhovovala, kedze asi osprchovat by som sa nestihla za ten cas

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:36
- Nahlásit

Já takhle blbě naučila psa říkat o sprchu, když mu bylo v létě v paneláku hic. prostě vlezl do vany a vytrvale klepal to sprchy čumákem. Pak to dělal kdykoliv se nudil. Jednou to udělal asi ve tři ráno, moc si nepamatuju, co jsem mu rozespalá řekla/udělala, buď jak buď, od tý dobyto nedělá.

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:37 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Hmm, tak to do vany lezie tiez, ale to nerieisim, lebo to robi len ked je fakt teplo a aj ja mam uz o neho strach. Ale toto pitie na mna skusal aj v noci, tri za sebou, v tu poslednu (tie predtym som utekala s nim von, lebo urcite ma hnacku ha ha ha) som ho uz tak zvrzala, ze odvtedy v noci radsej nepije

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání