Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / kdo plati naklady za veterinare??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:32
- Nahlásit

JA uz to tady psala x krat.. Zodpovedny majitel si svy haravky hlida. Pokud ma zahradu, nemel by je nechat bez dohledu ani tam, pokud si neni absolutne jisty, ze jeho napr. dvoumetrovou nejaky - at uz souseduv, toulavy ci jiny obsournik - neprekona! Pohyb s haravkou nekde na sidlisti ci ve meste neni jednoduchy, ale taky uz to tady nekdo psal - proste chodit v nejmene atraktivni pejskarske vencici hodiny...
Co se omezovani pohybu psu kvuli haravkam tyka - naprosty souhlas s Mucholabkou! - Buď ho mám na svém pozemku, nebo ho stejně musím mít na očích-já si teda nedovolím spustit psy z očí hárání nehárání, pokud je mám někde na volno, ať se jedná o louku, pole, les nebo park ve městě. A když je na očích nemám, je moje povinnost je mít zabezpečené tak, aby nemohly zdrhnout nebo jakýmkoli jiným způsobem někoho ohrozit.
Cili je to OPET o zodpovednosti majitele - tentokrat psa...

Nevim, abych pravdu rekla, proc se tu resi porad dokola jedno a to samy... Ajce jeji pes nakryl fenu souseda PRES plot - cili nezdrhnul, byl zabezpeceny.. Mne prijde, ze v tomhle pripade neni co resit a chyba byla na strane majitele feny.
V dalsich pripadech - je to proste zase jen a jen o lidech.. Na svym psovi jsem ihned poznala, ze nekde nejaka fena v okoli hara, tak byl pod ostrejsim dohledem. Kdyz mi ted hara fena, hlidam si zase ji.. Co je na tom tak divnyho?

rendik
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:33
- Nahlásit

aren
Samozřejmě když vím o háravce, dám pozor i na psa. Ale trvám na tom, že hlídat si má především majitel fenky.
A to tady celou dobu říkám.

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:41
- Nahlásit

Mucholabka
O.K. Já jsem, zase vysazená na toho majitele fenky, protože ona má štěňata pokaždé když hárá , nechává háravku volně pobíhat.

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 20:10
- Nahlásit

Eimy
Podle mě by tyhlety témata tabu být neměly
hele nejde o tabu ale fotky kusů tělíček jsou příliš ne??ten odkaz enbyl jen na diskuzi..byly tam fotky a videa.)
Mucholabka
hele..ale třeba myslím Monika psala,že když jí fena hárá nenechá jí ani v kotci...jakože co když tam vleze pes a zdrhne..požadovat budeš po kom co??
Fifi
naprosto souhlasím....

monika
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 20:14
- Nahlásit

Taj jsem se pobavila před 5ti minutama. Povídala jsem si s kamarádkou co tady řešíme a ona mi povídala taky jednu zajímavou historku. Měla fenu, která byla nakryta tak, že ona sama nastrčila psovi prdák ke plotu. Zdrhla a šla si to rozdat s pejsou, který se jí na vesnici líbil nejvíc. Pejsani jsou prostě šikulové. Domluvme se na tom, že si prostě své drahoušky budeme hlídat.

PS: má stejný názor jako já, háravou fenu hlídat a Ajka nic neplatit.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 20:15
- Nahlásit

sarax
Prostě tam nemá co lézt. Já těm lidem taky nelezu do zahrad.
Já to naštěstí vždycky poznala podle štěkotu. Myslím, že svázání nějakou dobu trvá a proto jsem si tu fenu taky tak často kontrolovala.

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 20:27
- Nahlásit

sarax
Právě ty obrázky 90 % lidí donutí se nad tím zamyslet, bez nich jim to totiž přijde jako normální součást života... ;) Osobně přiznávám, že sem fakt netušila, jak moc drsnej ten potrat je, když už na to přijde... To je to, co mě donutilo se fakt zamyslet, ne ta spousta keců kolem, který na mě občas působí až fanaticky ;)
Prostě je něco jinýho říkat, že je to špatný atd. atd., ti mladí lidi ti stejně z velké většiny neuvěří a budou si myslet svoje, ale když uvidí ty obrázky příp. i to video, bude to o něčem jiným ;) A neříkám, že mi při prohlížení těch stránek bylo dobře, vůbec ne, ale o to víc mě to k tomu zamyšlení se donutilo ;)

jeje
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 20:41
- Nahlásit

Ajka
majitel fenky po me nyni pozaduje zaplatit injekci (potrat) + navstevu v e vecernich hodinach, pohotovost + naklady na cestu
Toto nie je akutna situácia, potrat sa robi v 35. den gravidity a zabránenie nidácie estrogénmi 1., 2., maximalne 3. deň post coitum. Pre chovné suky je ale toto riešenie kontraindikované a je veľmi rizikové. Večerné hodiny a pohotovosť považujem za podvod.
ale on taky tvrdi, ze pravo je na jeho strane, protoze fenka je vystavni, neco uz vyhrala a muj je "jen" vorech z utulku
Tak na toto by som mu povedal s kamenným ksichtom, že ti je dlžný poplatok za krytie, ktorý je u teba bežne 1000 euro.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 20:46
- Nahlásit

jeje
Tak na toto by som mu povedal s kamenným ksichtom, že ti je dlžný poplatok za krytie, ktorý je u teba bežne 1000 euro.
Taky reseni!!!!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 20:48
- Nahlásit

jeje
Ano, hezké

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 20:52
- Nahlásit

jeje
Bezva.

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 21:45 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Mucholabka
Prostě tam nemá co lézt
mno Ok na tento názor bych řekla že mu tvoje fenka nemá vonět tak aby lezl kamkoli jako smyslů zbavenej..to je fakt absurdní...prostě jsou to jen zvířata a každej majitel má dělat co může..a na vsi nebudu spolíhat že to udělá každej..starám se o sebe....
Eimy
mno hele to je sice bezva..ale na tyhle obrázky není každej připravenej ve 14-15 a tím sem si jistá...

monika
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 22:07
- Nahlásit

Eimy
navíc si myslím, že ne každý jde na potrat dobrovolně, ale třeba ze zdravotních důvodů. I tak je to pro někoho psychicky hodně náročné a těžko se s tím, pokud vůbec ano smiřuje. Mnohdy to je "zážitek" na celý zbytek života.

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 22:13
- Nahlásit

monika
taky souhlas....ne každej jde že chce....Eimy
když jsem byla v nějakým 16tt a šla na plodovku tak sem byla měsíc v nervech jak to dopadne a že budu muset na ukončení..vidět tyhle fotky v tý době asi se pověsím..fakt sem byla labilní a ne málo....

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 22:26
- Nahlásit

monika
sarax
Nevim, co tu bylo za odkaz od Eimy. Asi zrejme OT.. Jsem rada, ze jsem to necetla...
Sarax, ty se hlavne dotehotni v pohode ku zdarnemu konci a hlidej si pripadnou haravku...

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 22:39
- Nahlásit

Fifi
mno pokud budeš mít velikej zájem ti klidně pošlu odkaz po mailu
háravka dohárala..a vzhledem k tomu že nemá PP půjde na kastraci...aspon se vyvaruju nechtěných kříženečků

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 22:49 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

sarax
Ne, diky, nemusim videt vsechno...
Nam zrovna haravka hara v nejlepsim a je na zabiti.. Zasneny pohled v dali, nevnima svet kolem sebe... Jen porad spekuluje, jak by nekam, kdyz uz to k tem sousedum ani pres plot nejde, vyrazila za zenichem! Nezere, obtezuje svym sexualnim apetitem ostatni, jiz spici dve rtw(feny). Proste, hormon svetu vladne!!!!

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 22:54
- Nahlásit

Fifi
tak to my měli při prvním hárání klid od psů...moc jim nevoněla..ale sama čubina chodila z baráku zadkem napřed
pokoušela se znásilnit i igelitku...u týhle debaty by se teda mělo řešit jak moc ho čuba zmermomocnila

monika
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 22:57
- Nahlásit

Fifi
sousedovic fena když hárá tak kope jako kůň. Málem jsem sebou řachla smíchy když kopala do naší Dorky a ta ni koukala z veliké výšky a nechápala co ji hrabe.

Jinak Fifi není o co stát. Ten odkaz je fakt drsný. Jsem ráda, že jsem tohle v době kdy jsem byla v tom neviděla. Měla jsem 3x těžkou rizikovku s šíleným martiriem různých vyšetření a nervama jak to dopadne. Sarax držím palce a užívej si to těhotenství.

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 23:05
- Nahlásit

monika
sem ráda že si nemyslím jen já že ty stránky nejsou nic mnoho...
a stejně i dyž mám fenku ..myslím že pokud by se něci stalo tak si to paltím sama...a jak tu bylo řečeno..do chovný feny rvát injekci hendka jo:?taky divný....

monika
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 23:50
- Nahlásit

sarax
Eimy to nemyslí zle, jen si myslím, že to v životě prostě chodí trochu jinak. Když mi poskáče chovnou fenu pes, který se dostal na můj pozemek ať už jakkoliv a já mu tu fenu v podstatě přistrčím pod nos tak mi prostě příjde naprosto uhozené, že bych chtěla po majiteli psa vyrovnání. Navíc si myslím, že když tam tu fenu budu nechávat denně po dobu hárání tak nikdy nebudu tvrdit, že je to tenhle pes, když ji klidně mohl obskočit kterejkoliv jiný čokl. Jen tenhle má tu smůlu, že jsem ho při tom chytila.Hlídat fenu z okna nemá smysl. Do chovné feny pak cpát injekce na vyvolání potratu je taky uhozené, pak za mnou příjde za několik měsíců znova, protože zjistí, že fena má problém a ten nastal vyvoláním potratu. Bude to zdlouhavá léčba, finančně velmi náročná a já budu platit za co? Navíc oni ti toulaví oříšci většinou patří starejm lidem a já bych opravdu nikdy nešla za babkou, která si syslí celý rok prachy třeba na uhlí a chtěla po ni prachy za 5 minut slasti s mojí "hlídanou" fenou.

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 07:12
- Nahlásit

monika
Ale mně nejde o zrušení potratů, mně de o t, že většina lidí fakt vůbec nepřemýšlí, než se s někým vyspí a tohleto je k tomu donutí... ;) Možná dřív by to tak nebylo, teď to tak je... Nejde o to zrušit potrat, ale zabránit tomu, aby k němu vůbec muselo dojít... ;)

sarax
Pokud maj na to spolu spát, maj i na to ty obrázky vidět ;) Pokud na to nemaj, maj ještě nějakou dobu počkat... Jednoduchý

monika
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 07:20
- Nahlásit

Eimy
jsem 18 let vdaná, mám tři děcka a na tyhle obrázky nemám do dnes.

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 07:54
- Nahlásit

monika
Když to vezmu uplně jinak, z pohledu, kterej jsem měla (a hodně mých kamarádek taky) před pár rokama (není to tak dlouho a pochybuju, že by se za ty 4 nebo 5 let něco změnilo v uvažování mladejch lidí k lepšímu, spíš je to pořád ještě horší.
Když se "řešily" takový ty klasický problémy, tak v podstatě nikdo nic neřešil a že "kdyby něco", tak ten potrat byl uvažovanej jako naprosto normální věc, nikoho ani nenapadlo se nad tímhletím zamyslet, věřím tomu, že kdyby nám tehdy někdo tyhlety stránky ukázal, všechny sme ještě nějakou dobu počkaly, protože to riziko tam je vždycky. BYlo by nám z toho blbě, byly bychom z toho znechucený, ale zodpovědnější... A o to by mělo jít především... Ne ve 12 řešit, že jsem "ještě neměla kluka"...

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 08:03
- Nahlásit

Tohleto je podle mě hooodně zcestná myšlenka... Neb zatímco štěně s PP může majitel feny prodat za třeba 12 tisíc, těžko za tolik prodá vořechy Takže s tím poplatkem za krytí je to "trošku" mimo

pigie už to tady taky navrhovala, že by chtěla poplatek v ceně jednoho štěněte... Jenže ten poplatek za "cenu štěněte" by byl u vořecha spíš doplatek, neb štěně vořecha by majitel feny dával buď uplně zadarmo nebo maximalně za cenu očkování Prostě štěně vořecha jako takový má tu cenu v podstatě nulovou nebo spíš jde až do mínusu ...

monika
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 08:25 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

Eimy
myslím si, že nemáš pravdu, ale tohle tady řešit opravdu nebudem. Je to diskuze o psech.

Tak jako obrázek rakoviny plic nedonutí 13 letého hajzlíka od kouření a obrázek mrtvoly fetáka od drog, tak nedonutí 14 letou holku, která má splašené hormony tohle od potratu. Já mám doma dospívající děti ( skoro 18 a skoro 16 let) a povídáme si o všem, včetně sexu hodně otevřeně, ale tyhle obrázky bych jim stejně neukázala. Poučila jsem je o antikoncepci, koupila gumy a vedu je k odpovednosti a slušnosti.

Marcela_S
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 09:13 - Změnil/a: Marcela_S
- Nahlásit

Eimy
Já s tebou souhlasím, a chápu jak to myslíš.
Než jsem mrkla na ten odkaz (je opravdu otřesný), tak jsem také mněla ten názor - proboha co s tím zrušením potratů pořád mají (byla jsem dost radikální – o svém těle můžu rozhodovat pouze jen já)! Teď jsem poněkud změkla: potrat je zavrženíhodný, a hrozný čin. Ale samozřejmě chápu, že to někdy jinak nejde a rozhodně bych potraty nerušila! V případech jako je znásilnění, vrozené vady a ohrožení matky prostě není co řešit. Naprosto s tebou souhlasím, že není dobré zavírat oči před realitou (rozhodně ubude těch co si řeknou – no co, v nejhorším půjdu na potrat a bude to vyřešené). V tomhle případě bych opravdu sázela na prevenci a informovanost. Až má dcera bude v pubertě, určitě ji to pustím. Je to otřesné, ale snad jí to pomůže k zodpovědnosti a vyhne se tím možným budoucím problémům (možná jsem naivní?).

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 09:39
- Nahlásit

monika
Řešit to nemusíme, je to koneckonců tvoje věc, ale myslim, že já osobně mám k tvým dětem věkově přece jen blíž, tím pádem aspoň trošku, rámcově i k jejich přemýšlení...
Víš, on je rozdíl, když 13 letej "hajzlík" vidí na fotce zhuntovaný plíce a rozdíl, když ho vezmeš k někomu, kdo opravdu na rakovinu plic umírá... Věř tomu, že s takhle mladým čověkem nehnou "obrázky", ale to, že uvidí realitu a to, co to skutečně může způsobit...
Prostě pokud ten člověk má něco v hlavě, donutí ho to k zamyšlení, pokud ne, nepomůže mu ani svěcená voda... ;)

monika
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 09:48
- Nahlásit

Byla jsem těhotná 4x- Děti mám tři. Jednou jsem prodělala potrat ze zdravotních důvodů a "psychické následky" z toho mám dodnes. Dcerka bude mít na vánoce 5 let a je to dítě, které se nemělo narodit. Děti jsme už s manželem nechtěli a byli jsme podle toho taky zařízeni. Selhala bohužel hormonální antikoncepce. Na potrat jsem nešla jen proto, že mám jeden za sebou. Dneska jsem štastná, že ji mám. I přesto, čím jsem si prošla bych tohle nikdy puberťákovi nepustila. Myslím si, že stačí si s ním promluvit, věnovat mu více času a hlavně mu důvěřovat. On i časopis, ve kterém je hodně "zoufalých dvanáctiletých panen" je třeba brát s rezervou.

monika
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 09:51
- Nahlásit

Eimy
ted si mě fakt pobavila. Asi k nim máš věkově blízko, ale to neznamená, že je znáš.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání