Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / kdo plati naklady za veterinare??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 07:30 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

cenzura

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 08:56
- Nahlásit

monika
Jako majitel psa bych teda byla dost chudák, kdybych platila každý jeho zálet.
Tím jako chceš říct-majitelé fen starejte se, bo já mám psa, tak jsem z obliga. Jó, to mi připomíná moji situaci na začátku října. Na zabití.

Přemýšlela jsem o tom celé tři dny a došla jsem k názoru, že bych tomu sousedovi dala dvě stovky. Přece jen nějaký díl zásluhy na tom můj pes má.

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 10:24
- Nahlásit

monika
Mimochodem, pokud bych venčila háravku a zakecala se s člověkem, co má psa, ten pes ji naskočilt, tak to je právě ta situace, kdy po tom člověku nic chtít nebudu, protože to je opravdu jen moje blbost, že se s háravkou zastavuju na pokec s člověkem, co má psa...

wikyp
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 11:30
- Nahlásit

Ajka
Pokud byla zahrada vaše, tedy rodičů...čili byla si anní oprávněně, myslím, že nárok nemá. Doporuč mu, ať se obrátí na soud a uvidíš, že změní názor

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 11:34
- Nahlásit

wikyp
Doporuč mu, ať se obrátí na soud a uvidíš, že změní názor
Já myslim, že to není tak jistý... Nebo si myslíš, že pokud rozbiješ sousedovi okno, když při tom stojíš na svojí zahradě, nemůže ti ten soused nic? (Pokud to beru z pohledu soudu, kterej by psa podle mě v tomhle případě bral jen jako věc...)
A pokud by ten soused soud vyhrál, Ajce by se to zatraceně prodražilo, když by musela hradit ještě soudní výlohy...

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 13:34
- Nahlásit

Eimy
netvrdím že chlap za nic nemůže..ale radši se pojistím sama a to samý udělám s čubou....prostě tohle je případ kdy psa viděl..kdyby k tomu došlo přes plot,ale z ulice dělal by soused co?
Mucholabka
nejde o to z obliga..ale prostě ty si svoje feny asi zabezpečíš ne??a psal tu spousta holek co má chovný feny v kotci a při hárání hlídaj....

monika
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 13:40
- Nahlásit

Eimy
ono je hlídat a hlídat. Pokud hlídal stylem že kouknul jednou za deset minut z okna a zrovna v tu chvíli viděl, jak si to psi užívají tak to není hlídání feny. Kdyby se pes dostal mimo těch deset minut tak na to milý pán ani nepříjde a pak by se divil, jak se fence zvětšuje bříško. Jakpak by asi zjištoval, který pes to asi tak mohl být. Ideální by bylo pak náklady rozptýlit po celé vesnici. Některý z nich to přece být musí.

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 13:42
- Nahlásit

sarax
Jenže tady jde o případ, kdy toho psa viděl, kdyby nevěděl, kdo to byl, logicky by to musel platit sám... Ale pokud za mnou někdo příjde, že můj pes něco udělal, pujdu to buď uklidit, nebo to zaplatím, pokud nebudu vědět, že je to nesmysl a pes byl nonstop pod dozorem.
Nebo když tvojě dítě rozbije sousedovi okno a on za tebou přijde, abys to zaplatila, řekneš, že kdyby to udělal někdo z ulice, taky mu to nikdo nezplatí, tak proč bys to platila? ;)

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 13:54
- Nahlásit

Eimy
hele a ten link bych vymazala..sorry..ale třeba moje dítě diskuzi na cz psu někdy čte..a tvůj link odkazuje na stránky který nejsou vhodný pro děti a dokonce to tam píšou...a bylo by fajn upozornit..jakože mi to jako těhotný neudělalo moc dobře

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 13:56
- Nahlásit

monika
Nikdo nevi, jak ji hlidal, doel dost dobre to mohlo byt i tak, ze vecer sel pustit fenuli na zahradu, byl tam s ni, ona nufala jako vzdycky u sousedniho plotu a pri tom tam potkala toho psa panecek, nez se stacil vzapamtovat uz mel smulu... ;) Ta leda pak vencit fenu na vlastni zahrade na voditku

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 14:00
- Nahlásit

sarax
Za ten link se omlouvám, al enemyslim si, že by se mělo dělat, jakože tenhle problém neexistuje... I když to je teď poslední dobou v modě u všeho, ale OK, smažu to...
I když já osobně bych to děckám kolem 13 - 14 let ukazovala klidně denně, aby se jim trochu v těch jejich hlavičkách rozsvítilo ;)

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 14:07
- Nahlásit

Eimy
tak tohle já bych neukazovala..protože ta stránka není o svobodě jako takový..prostě jsou situace kdy si ženská či holka dítě nemůže nechat a myslím že ta možnost bejt musí....prostě když svoboda tak pro všechny ne??
ale to je silně OT...

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 14:21
- Nahlásit

sarax
Jenže tam de o to, aby se zamyslely vubec nad tim, co dělaj... a předcházet tomu, aby k tomu dojít nemuselo... Ale fakt je to OT... Každopádně myslim, že není na škodu když to uvidí a na základě toho si daj větší pozor... (a že to většina udělá...)

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 17:16
- Nahlásit

Eimy
stejně si myslím že do 16 let by to vidět neměli..možná do 15..prostě sorry...ale ne každej je úplně skaženej....

ale jinak si fakt myslím že si fenky máme hlídat

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 17:32
- Nahlásit

sarax
Já chodila na střední, kde bych některý ty 15 letý holčiny liskala fakt od rána do večera... Podle mě by tyhlety témata tabu být neměly, mělo by se o nich otevřeně mluvit, protože kolikrát pokud ty děcka o tomhle neví, je to ještě horší (není to tak dávno, kdy mi bylo 15 )...
Na netu i v televizi vidí podle mě mnohem horší věci, ale ty možná tolik nevadí, protože jsou "jenom jako", kdežto na těch stránkách je to skutečnost...
S holkama sme si občas ze srandy kupovaly bravo i minulej rok a když čteš jak 12 - 13 letý holky řeší, že ještě s nikym nespaly, že ještě neměly kluka, tak to zase sorry, ale myslim, že v 15 nebo v 16 je už hodně pozdě... ;)

A já si zase myslim, že i když si člověk má fenu hlídat, musí si hlídat majitel i psa a ne ho nechat lítat všude možně a pak dělat, že "o ničem neví" a "že to není jeho starost"

monika
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 18:13
- Nahlásit

Eimy
pokud můj pes někoho pokouše, něco zničí, nebo se někde vytento a řekne mi to ten dotyčný a já budu vědět že to fakt udělat mohl, tak se zodpovědnosti nezříkám. Stejně jako u dětí, ale fenu si hlídat majitel prostě musí. Jestli ji hlídal a než se vzpamatoval, tak to bylo tak je to stejné jako by se zakecal se psem na vodítku. Bud ji hlídám nebo ne.Víc se o tom bavit nebudu.

rendik
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 18:47
- Nahlásit

Původně jsem se nechtěla zapojovat, ale nedá mi to. Kdyby všichni majitelé psů smýšeli tak, že fenu si hlídá její majitel a tečka, oni s tím přece nemají nic společného, tak sebelepší hlídač tu fenu prostě neuhlídá. Jako majitelka psa jsem toho názoru, že si prostě psa musím hlídat, protože za něj ručím a rozhodně by mě nenapadlo říct, že když můj pes obskočí nějakou fenu, tak je to vina JEN majitele feny.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 18:49
- Nahlásit

sarax
Ano, zabezpečím...ale najít cizího psa v kotci a pak číst tuhle větu-to by jednoho vytočilo. Já měla fenu zabezpečenou na stodvacet procent-přesto byl poškozen můj majetek a poctivost mé feny ohrožena.

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 18:50 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Mám fenku a tři psy. Když mi hárá fenka, tak ji prostě nespustím z očí, a když ji z očí spustit musím (nákupy, spaní), tak je zavřená v bezpečné kleci uvnitř v bytě. Ten týden (krycí dny) 2x do roka to prostě musí vydržet. Zbytek roku má volnost. Nikdy by mě nenapadlo volat někoho k odpovědnosti za to, že jsem ji neuhlídala.
Co se týče hlídání psích mužů, připadá mi blbé nenechat je proběhnout vůbec nikdy, protože na okolí vždy nějaká fenka hárá.
Hlídejte si háravky. To stačí.
Mně se teda stalo, že můj pes obskočil fenku člověka, který si ji absolutně nehlídal a nechal ji pobíhat navolno v šeru mezi stromy. Tomu člověku jsem pomohla krmením, očkováním štěňat a pak inzercí hledat nové pány. Nemyslím si ale, že to byla moje povinnost.
Dnes už tam nebydlíme, ale ta fenka má zase štěňata a neví se s kým.

rendik
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:00
- Nahlásit

aren
Takže pouštět psa fena nefena , nebrat na nikoho ohledy, ať si majitel háravky hlídá?! Možná jsi nereagovala na můj příspěvek, ale já přece nenapsala, že nenechám psa proběhnout...

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:09
- Nahlásit

rendik
No, bylo to dost na Tvůj příspěvek, a taky na jiné. Chtěla jsem říct, že pokud chceš brát ohled na nehlídané a přístupné háravky, tak bys toho psa nemohla pustit z očí vůbec nikdy. Samozřejmě kdybych viděla, že nějaké krytí hrozí, tak mu zabráním, ale nebudu mít psa pořád po celý jeho život zavřeného aby náhodou někde nepotkal háravku.

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:10
- Nahlásit

rendik
Takže pouštět psa fena nefena , nebrat na nikoho ohledy, ať si majitel háravky hlídá?!
No, tak nějak, vlastně.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:14
- Nahlásit

aren
Jak zavřeného? Buď ho mám na svém pozemku, nebo ho stejně musím mít na očích-já si teda nedovolím spustit psy z očí hárání nehárání, pokud je mám někde na volno, ať se jedná o louku, pole, les nebo park ve městě. A když je na očích nemám, je moje povinnost je mít zabezpečené tak, aby nemohly zdrhnout nebo jakýmkoli jiným způsobem někoho ohrozit.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:16
- Nahlásit

aren

No, tak nějak, vlastně.

Ještě že jsi tak daleko, před třema týdnama bych ti bez varování jednu flákla.

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:18
- Nahlásit

Mucholabka
Moji psi jsou malí a přátelští. Nikdy nikoho neohrozili.
Ještě že jsi tak daleko...
Zaplaťpámbu .

rendik
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:21
- Nahlásit

aren
Chtěla jsem říct, že pokud chceš brát ohled na nehlídané a přístupné háravky, tak bys toho psa nemohla pustit z očí vůbec nikdy... nebudu mít psa pořád po celý jeho život zavřeného aby náhodou někde nepotkal háravku.

Vy to tady berete všichni děsně do extrémů. Asi jsem naivní, ale já myslím, že nehlídaných a přístupných háravek zase tolik není. Neříkám, že by si je majitelé neměli hlídat. Připadá mi to prostě samozřejmý si hlídat i toho psa no...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:25
- Nahlásit

aren
Moji psi jsou malí a přátelští.
Moji psi jsou taky přátelští. Stokrát neohrozí, po stoprvé se najde člověk, který se psů bez dohledu bojí.
Když mi ovčanda hárala, měla jsem ji v kotci, každých pár minut jsem ji kontrolovala, nechodila jsem s ní nikam ven. Chodili k nám psi, lidem jsem je nasraná vodila domů, poněvadž všechno obechcávali a z rodiny na mě byli docela nasraní. Našla jsem i psa v kotci. Dobrá tedy, zavřela jsem fenu do garáže. Venčila jsem ji na zahradě co to šlo nejkratší dobu. Stejně k nám chodili, snažili se mi nakrýt pětiměsíční blboučké štěně. Třikrát jsem na obecní úřad dostala jednoho psa. Proč nemůžu ku*** mít svojeho psa na vlastním pozemku jenom proto, že majitelé psů jsou pohodlní? Fena byla nervózní, nevyběhaná, zato psi nadržení a spokojení. Na naší zahradě prostě neměli co dělat, a jestli se mi někdo ještě tímhle způsobem směje do xichtu, na to jsem asi moc vznětlivá.

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:26
- Nahlásit

rendik
Jo, já vím, on život tak extrémní není. Samozřejmě když vím o háravce, dám pozor i na psa. Ale trvám na tom, že hlídat si má především majitel fenky.
Teď bydlím na vesnici, dva měsíce tu žádná háravka nebyla a teď je jedna. To je lehké. Ale předtím jsme bydleli v Olomouci a tam bylo fakt hodně přepejskováno a aby zrovna neháralo nic, to se nestávalo.

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:30
- Nahlásit

Mucholabka
Jejdamane, tak to promiň. Nechat opruzovat psa na cizí zahradě, to bych nenechala. Ale někdy se to seběhne docela rychle, jak se to stalo nám, v jednom okamžiku pes běží vedle tebe a v dalším je už svázaný.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 19:32
- Nahlásit

aren
V pořádku sem se trochu odvázala

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání