Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / kdo plati naklady za veterinare??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Zuzanan
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 09:46
- Nahlásit

Ja jsem si neporidila fenu prave z duvodu, aby ji neobstastnil nejaky pes, spousta majitelu fen v dobe harani si svou fenu hlida, vodi ji jen na voditku, dava ji kalhotky, vyvazi ji za mesto, aby se probehla a buhvico jeste. Pripada mi uplne zvracene, ze si ji jeji majitel nepohlidal a jeste chce penize po majiteli psa. Majitel psa prece nemuze vedet, ze tam nejaka fena hara a jeste ke vsemu neni zajistena. To je prece v zajmu majitele feny tohle vsechno hlidat.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 10:29
- Nahlásit

Fifi
Takže z tvýho hlediska není problůém se sousedů zeptat, jestli návštěva sebou nemá psa, ale říct jim, že ti hárá fena, to už ti divný přijde? Já právě naopak opradu nesleduju, kdo u sousedů je nebo není ... O tohle se já osobně prostě fakt nestarám, protože by mě ani nebavilo sledovat návštěvnost mých sousedů ;) Takže asi tak
A že se to tobě stát nemůže - rodiče mojí feňule mělo pod dohledem 12 lidí, když její máma hárala, člověk by si řekl, že se taky nemůže nic stát, ale vzhledem k tomu, že už přes 3 roky mám doma výsledek toho "to není možný", nevěřím tomu ;) Stát se to může vždycky...

abby
Já myslím, že vzhledem k tomu, že člověk je (narozdíl od zvířat) obdařenej darem řeči, neměl by být problém zeptat se sousedů nebo těch "ob jedno" jestli ta fena hárá... Prostě je to všechno o komunikaci... ;)
Jenže "chudák ten pes" když něco provede, tak za to majitel nemůže, protože ten pes je přece chudák, když pořád nějaká fena hárá... Mně se prostě tenhleten přístup nelíbí...

abby
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 11:28
- Nahlásit

Eimy

Ne,tohle není o psech,ale o majitelích.nejde o to,abys sledovala,kdo je na návštěvě u sousedů.Ale sousedi ví,že tam jezdím se psem a pokud by jim hárala fenka (a já měla psa),tak mi příjde logický,že se budou zajímat.

Proč to pořád shazuješ na majitele psa.Není spíš více logické,že když mi hárá fenka,tak spíš zajdu za sousedem a řeknu mu to než,že se majitel psa před každým vpuštěním psa na zahradu,bude ptát sousedů,jestli jim náhodou nehárá fenka.

Uvědom si,že jedna fenka hárá cca měsíc 2x do roka a nemusíš mít v sousedství jen jednu fenku.To by nedělala nic jinýho než,že by obíhala sousedy a pes by se na zahradu nedostal.Ty to ten měsíc vydržíš,ale on by se musel omezovat třeba 1/4 roku.To ti příjde fér.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 11:43
- Nahlásit

abby
Ale já neshazuju vinu jen na majitele psa, jen říkám, že je to ČÁSTEČNĚ jeho vina a tudíž by měl ČÁST nákladů bez keců uhradit ;) Nebo ti přijde normální obíhat všechny sousedy, kteří normálně psa nemají a ptát se, jestli k nim v nejbližší době nepřijede návštěva se psem?

Každopádně to omezení psa je omezení jen co se zahrady týče, tomu psovi nikdo nebrání v chození na normální procházky, v chození na cvičák atd. atd. Ta fena tuhle možnost nemá, protože prostě ty 3 týdny na tom vodítku bejt musí a na zahradu podle tebe taky nemůže... ;) To přijde fér tobě?
Když to spočítáš, fena hárá zhruba 2 krat 3 týdny, před a po hárání nějakou dobu psům voní, takže v rámci ohleduplnosti jsem třeba já ani v tu dobu s feňulí mezi psy nechodila, to dalo dohromady přes měsíc, občas i dva. Dvakrát ročně... to jsou až 4 měsíce sranění se psům atd. atd., protože nechci bejt bezohledná...
Mně v takovým případě přijde logický nepromenádovat se v místech velké koncentrace ps (psí výběhy a pod.) ale kdybych měla zahradu, fenu bych tam neomezovala. ;) Protže zatímco majitel psa má k dispozici víceméně celý město a všechny varianty, mojí feně by zbyla na volný proběhnutí se v podstatě jen ta zahrada....
Takže jo, je to o lidech a o domluvě ;)

abby
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 11:49
- Nahlásit

Eimy

Já bych omezovala tu fenku i na zahradě.A dělala jsem to.A chceš vědět proč,protože jsem nechtěla riskovat,že se mi nějaký pes dostane na zahradu a bude vystaráno.A nejde o prachy,ale o tu fenku.To,že se to psovi povedlo přes plot,je jiná,ale může se stát,že pes se dostane na pozemek a .... O to jde.Když mi fenka hárá,tak ji hlídám,Je to náročné,ale je to tak.A je mi jedno,že je výstavní nebo ne.Sám vet mi řekl,že mít hárající fenku na zahradě,je tak trochu ruleta.

Ty jsi se tady navážela do tazatelky,že jí jde jen o prachy a ne o uznání odpovědnosti.Ale vůbec ti nebyla divná reakce souseda.Přitom ona se jen zeptala,co má dělat,protože ji to překvapilo.Asi by se zeptal každý,kdo by nevěděl.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 12:05
- Nahlásit

abby
Nenaváížím se, že jí jde o prachy, já bych prostě překvapená nebyla, protože jsem zodpovědná za to, co dělá můj pes, takže tohle bych fakt neřešila a s tím sousedem bych se domluvila ;)

Ajka tady řeší 700 za veterinu (jak rikam, ty pohotovostni a vecerni priplatky bych platit taky nechtela, ale psala jsem to už výš ;) ), ale kdyby se majitel toho psa rozhodl feně ty štěňata nechat podílela by se pak nějak na jejich odchovu? Zaplatila by mu část těch nákladů (a ty by určitě byly vyšší, že těch 700...)...

shiba
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 15:25
- Nahlásit

Kdybych byla majitel psa, zaplatím polovinu, pokud bych psa nezabezpečila, aby se k feně nedostal.

monika
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 19:42
- Nahlásit

No přečetla jsem si poctivě celou diskuzi. Mám dvě feny a je to jen mé rozhodnutí a má volba a nesu to celé i s riziky, které z toho vyplývají. Mám velkou zahradu a v okolí nás jsou samé feny. Nejbližší pes je cca 300 m od nás a vím, že když kterákoliv fena hárá, tak pejsa zdrhá. Já mám holky v době když jsme v práci v kotci, ale v době, kdy hárá jsou zavřené doma. Vím, že se na naši zahradu dostane on a dalších "300" psů z dalekého okolí a proto si feny zajistím. Nikdy by mě nanapadlo chtít po majiteli psa prachy za nechtěné krytí i kdyby mi ji pes nakryl na mojí zahradě. Je to moje blbost mu ji takhle naservírovat pod nos. Eimy fena hárá 2x do roka a myslím si, že to není zase tak velký problém ji tu dobu hlídat. A pokud je to fena výstavní tak o to víc. Podle všeho ji nehlídal vůbec a tak se to mohlo podařit kterémukoliv ořechovi co šel v tu dobu okolo. Kamarádka měla fenu zavřenou ve sklepě a pes proskočil okno aby se k ní dostal. Taky ji ani nenapadlo, chtít po sousedovi za to prachy a to její fena patřila ke špičce v chovu.

Jako majitel psa bych teda byla dost chudák, kdybych platila každý jeho zálet. Myslím, že kdybys měla psa a chtel by po době majitel feny prachy za každé naskočení, které se pejsovi podaří tak bys byla brzy bez kalhot. A je úplně jedno, jestli byla fena na svém pozemku a pes přišel z vesnice vzdálené 3 km, což pro ně fakt není problém.

Když jsme bydleli v paneláku tak jsem chodila venčit s někým. Já si hlídala fenu a ten někdo šel zkontrolovat terén. Pokud byl vzduch čistý, tak jsme šli,ale pokud byl v dohledu pes, šlo se domů a pak se venčilo později. Mám prostě fenu a mám to ztížené, ale i v životě to mají chlapi tak trochu jednodušší než my ženské a vo tom to je. Chlap si užije svoji chvilku a my si to s následkem jejich užití užíváme dalších x let.

Já bych neplatila nic. Ani za pohotovost a ani za nic jiného. Je to jednoznačně jeho problém.

abby
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 19:56
- Nahlásit

monika

Moje řeč

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 20:12
- Nahlásit

monika
Je zvláštní, že babička má psa, vořecha a za celou dobu, co ho mají se mu žádnou fenu nakrýt nepovedlo... ;) Prostě pokud má někdo psa, pořizuje si ho se všema rizikama, i s tím, že mu zdrhne a někde naskočí fenu... ;) Majitel feny musí nést zodpovědnost za všechny psy z širokýho okolí a majitelé psů budou "vysmátí"? To fakt myslíš vážně?

Mě by taky ani nenapadlo chtít po něm peníze, protože mně by to přišlo jako samozřejmost, že mi půlku těch nákladů uhradí... Prostě je to slušnost, pokud mu pes zdrhne ze zahrady, tak tuplem...

arsiela
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 20:14
- Nahlásit

Teda zírám,sama mám fenky x let ,ale chtít po sousedovi peníze,že mě jeho pes nakryl fenu přes plot,no to bych si nedovolila ani náhodou.Prostě holky když háraj hlídám,pouštím je pod dozorem.Vedle v sousedství maj(a vždycky měli psa) jednoduché řešení-na plot se natáhne bambus,ním se opravdu neprotáhne ani myš,chce to jen kapku snahy a přemýšlení.Ale i přes tohle,že máme plot jištěný prostě feňuli nespustím z očí ať je chovná nebo není,pokud nechci nechtěný štěňata tak hlídám.
Jinak na cvičák chodíme,zakázaný to u nás není,ale naše potvora je při hárání dost mimo,takže chodíme spíš až ke konci.

Lucinda
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 20:20
- Nahlásit

Tak se taky přidám. Zrovna dneska ráno. Ovčák nám přeskočil železnou branku, která se s velkým rachotem vylomila, přiběhl ke cvingru a lomcoval se železnými dveřmi tak dlouho, až zarážka povolila a psi byli venku. Vlítla jsem ven. Milého psa jsem dala na vodítko a přivázala ho k plotu, s tím, že až půjdu na prochajdu, tak ho odvedu majitelům. Výborná záležitost. Vyhrabal za tu chvilku pnoucí růži a rozkousal jí vzteky. Odvedla jsem ho a přivázala majitelům k zahradě. Chatka nějakých houmlesáků, copak se s nima domluvim? Ani jsem to nezkoušela, prostě moje blbost a ten pes za svoje pudy nemůže.

Takže NEPLATIT.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 20:27
- Nahlásit

Lucinda
Pes za svoje pud nemůže, majitel může za to, že není schopnej ho uhlídat, to je rozdíl... Podle mě docela dost podstatnej...
Asi si koupim jako příštího psa fakt psa a budu mít po starostech, protože psi můžou všechno, neb "to jsou prostě pudy"...

Lucinda
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 20:32
- Nahlásit

Eimy
A Jak budeš dohledávat ty majitelé těch psů?
Psa bych nechtěla, protože když má větší sexuální apetit, tak trpí celoročně. Zrovna jeden u nás v ulici je chudák, pořád se mu nějaká fenka hárá.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 20:38
- Nahlásit

Lucinda
To už je další problém... ;) Ale pokud jsi konkrétně ty toho psa chytla, tak kde je problém?

Je fakt, že na vesnici, kde máme chalupu, taky převládá to, že přece by za to, že si psi užili něco nechtěli... Možná tenhle názor přetrvává ještě od tam.... Jenže takoví lidi pak fenu nechaj ty štěňata donosit, pak ji je hned vezmou a utopí... Takže s tím opravdu žádný zvláštní náklady nemaj, protože "proč to řešit"... Ale myslim, že teď už se všechno posunulo trošku jinam, takže udržovat dál tenhleten zvyk je trošku mimo...

Lucinda
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 20:43
- Nahlásit

Eimy
No já ti nevim. Nechat fenu na zahradě bez dohledu je hazard. Mě se přihodilo něco jiného, mně ten pes vnikl na pozeme a stejně to neřešim, protože bych se taky mohla dočkat otrávených psů a na to nemám. Ty necháváš fenu běhat jen tak po zahradě a doufáš...?

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 20:50
- Nahlásit

Lucinda
No, vzhledem k tomu, že soused viděl, že pes tu fenu nakrývá přes plot, asi tam tak uplně bez dohledu nebyla ;)
Já mám fenu kastrovanou, ze zdravotních důvodů, ale vím, že pokud budu mít další fenu, nechám ji kastrovat "jen" z pohodlnosti, protože pokud nebudu plánovat štěňata, je to podle mě ze spousty důvodů lepší...

Lucinda
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 20:58
- Nahlásit

Eimy
Máš recht, je to lepší pro všechny. Pokud to ten majitel ale viděl přez plot, tak měl startovat hned a pokud viděl už jen to svázání, tak jí pořád nehlídal a dost riskoval. To máš jako na silnici. Sviští kolem mě magor na motorce. Můžu mu zavařit a nechat se ťuknout a nebo se mu radši uklidim z cesty a myslim si sví. Majitel zvolil první variantu a doplatil na to v tom směru, že fena po injekcích může trpět zánětem dělohy atd.

Lucinda
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 21:03
- Nahlásit

Eimy
Odkud jsi? Pokud to neni tajné a co chováš za pesany?

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 21:05
- Nahlásit

Lucinda
No pokud to ten majitel videl, tak podle me fakt nemusel stihnout tam dobehnout, vzhledem k tomu, ze se to stalo asi k veceru (podle priplatku za vecerni sluzbu a za pohotovost), nemusel si toho v seru nebo tme vsimnout dostatecne brzo, pokud tam pes fakt byl jenna navsteve a on mozna ani nevedel, ze tam je...
Podle me proste pokud se takovej pruser stane, rozumní a slušní lidi se spolu domluví, když ne, je někde chyba... ;)

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 21:07 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Lucinda
Jsem z Brna.. a mám feňuli křížence... Ale nechovám...
Ty máš co za pejsany?

Lucinda
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 21:12
- Nahlásit

Eimy
Pohotovost je nesmysl a ještě večer. Maximálně jí mohli udělat stěr a zjistit, jestli jsou tam spermie, jinak injekce se dávají až později. Pokud mám špičkovou chovnou fenu, tak nejsem cvok a na zahradu jí nepustim bez dozoru, ale to už se tu psalo tisíckrát, prostě se stalo, ale já bych mu nedala nic, protože pes pozemek neopusti, pouze jeho penis a to bych snad běžela ven s foťákem a poslala to do kuriozit a výdělek bych věnovala majiteli feny jako gesto. Prostě jsme jenom lidi a psi jsou taky jenom psi. Myslim si, že majitel feny nakonec vychladne, pokud to neni úplnej magor.

Lucinda
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 21:14
- Nahlásit

Mám labíky a někdy jsou to horké chvilky s toulavými psy.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 21:19
- Nahlásit

Lucinda
Problém nastane ve chvilce, kdy fakt netušíš, že u sousedů je pes, pustíš fenu večer ven a... je to v háji ... ;) Nemusíš být cvok, prostě to nedomyslíš... Seš tam, ale nestihneš včas zareagovat a možná ani nebudeš tušit, že to psi přes ten plot zvládnou...
Prostě si myslim, že je slušnost část těch nákladů uhradit - podle mě... Právě proto, že psi jsou jenom psi a muj pes na tom ten podíl měl uplně stejnej jako ta fena... Prostě v otmhle se asi neshodnem, ale pro mě je otázka slušnosti uhradit to, co muj pes provede...

abby
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 21:29 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Eimy

Ty tady řešíš peníze,ale nejde snad o tu fenku,.Prostě jako majitel musím zabránit jejímu oplodnění.Už jen z hledika zdravotní stránky fenky.A já jako majitel prostě vím,že pes je pro svůj pud schopen udělat cokoli a tak tu fenku bez dozoru nenechám.Já vím,že hárá a tak se podle toho zařídím.

A nejde jen o to,že náhodou k sousedům zavítal na návštěvu pes.Všude okolo je plno jiných psů.I tuláků.už jen kvůli tomu fenku bez dozoru nenechám.Pokud majitel nechal výstavní fenku samotnou,tak ji klidně mohl už dávno oplodnit jinej pes.A proč mu mám vlastně věřit.Majitelka nepsala,že by byl jinej svědek .....

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 22:19
- Nahlásit

abby
Proč by měl majitel feny vědět, co je schopen udělat pes, aby se k ní dostal? Když to neví ani majitel psa? Tohleto už je zbytečný slovíčkaření...

Nevíš, jaká je tam situace normálně a nevíš, kolik psů v okolí je, kolik toulavých psů tam je... Pokud majitel feny viděl, že k tomu došlo, nemohl nechat fenu bez dozoru ;) To si odporuje...

Já peníze neřeším,řeší je Ajka ;) Já tenhle dotaz nezadala, neřešila bych ho, protože by mi přišlo samozřejmý to zaplatit Tak mi prosím nepodsouvej něco, co jsem neřekla, děkuju ;)

monika
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2006 23:48
- Nahlásit

Eimy
pujdeš s háravou fenou na procházku a potkáš psa s pánem. Zakecáte se a psi si "pohrajou" - to potom můžeš chtít řešit akci fifty fifty, ale takhle je to blbost majitele feny. Mám výstavní fenu tak si ji hlídám a jestli chovám, tak je mi jasné co psi umí co se může stát, když ji nechám háravou bez dozoru a kor ve dnech kdy je ta největší pravděpodobnost, že z toho budou štěnda. seš rozumná holka, ale psa si nepořizuj, zůstan u fen. Se svým přístupem se nedoplatíš.

monika
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 00:05
- Nahlásit

Je zvláštní, že babička má psa, vořecha a za celou dobu, co ho mají se mu žádnou fenu nakrýt nepovedlo... ;) Prostě pokud má někdo psa, pořizuje si ho se všema rizikama, i s tím, že mu zdrhne a někde naskočí fenu... ;) Majitel feny musí nést zodpovědnost za všechny psy z širokýho okolí a majitelé psů budou "vysmátí"? To fakt myslíš vážně?

Mě by taky ani nenapadlo chtít po něm peníze, protože mně by to přišlo jako samozřejmost, že mi půlku těch nákladů uhradí... Prostě je to slušnost, pokud mu pes zdrhne ze zahrady, tak tuplem...

Vořech od babičky asi něco dělá špatně, nebo není na holky
Opravdu si myslím, že zodpovědnost za případné nakrytí na majiteli psa rozhodně není. V podstatě mu tu fenu našoupl pod nos. Kolik myslíš, že ti stihne pes za den nakrýt háravých fen. Já myslím, že na tom asi nebude tak špatně jako chlap a kdyby to měl platit pokaždé majitel tak je na mizině za jednu "plesovou sezonu." Prostě si fenu 2x do roka hlídej nebo ji nech třeba vykastrovat a máš klid, ale s tím, že chceš prachy na mě nechod. To je můj názor.

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 00:09
- Nahlásit

teda nebudu to řešit..ale předpokládám že i většina nás"holek" se před početím chrání páč bůhví co by se mohlo jinak stát??prostě na chlapy spolíhat nechceme
Eimy
hele ale v tuhle chvíli bych taky neplatila..výstavní kousek a bez dozoru???to já si svojí pesinu bez Pp hlídám jak oko v hlavě

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 07:28
- Nahlásit

monika
Představ si, že ten pes je uplně normální, je "na holky", ale babička je natolik zodpovědná, že ho hlídá a uhlídala ho... Nevím, jaktože to nejsou schopni dokázat ostatní majitelé psů ;) Vždyt nejde jen o to nakrytí, ale pak i o bezpečnost toho psa, při tom "toulání se" ho může srazit auto nebo cokoliv, ale je asi majitelům psů podle tebe jedno ;) Prostě podle mě je normální hlídat psa, aby mi nezdrhl, ne že ho jen tak vypustím a nechám ho dělat si co chce, protože to jsou "jen pudy" ;)

Jak říkám, fena asi až tolik bez dozoru nebyla, pokud majitel viděl, že se to stalo Takže když mufena hárá, má s ní chodit na vodítku i na vlastní zahradě? Prostě už sem viděla nakrytí, kde to těm psům trvalo ani ne 10 sekund a ani jeden z panečku nestihl včas zareagovat a pak už bylo pozdě... Prostě pokud někdo pustí fenu večer na zahradu a neví, že za plotem u sousedů je pes, tak nepočítá s tím, že když si fena ňufe u plotu, kde ňufe i normálně, někdo ji tam naskočí... Prostě je to blbost majitele, ale podle mě je vina i na straně majietlky toho psa A nejde o ty prachy, jak mi tady abby pořád podsouvá, de o to, že lidi nejsou schopní být zodpovědní za to, co provede jejich pes... To mě vytáčí na přístupu většiny lidí v téhle diskuzi...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání