Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / kdo plati naklady za veterinare??
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Ajka
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 17:36
- Nahlásit

Stala se mi nemila vec. u rodicu na zahrade "obstastnil" pres plot muj pes sousedovic fenku. majitel fenky po me nyni pozaduje zaplatit injekci (potrat) + navstevu v e vecernich hodinach, pohotovost + naklady na cestu, asi 700 kc jako nahradu skody. je v pravu a nebo si mel fenecku ohlidat??

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 17:41
- Nahlásit

Ajka
no nevim tedy, ale jako majitelka fenky jsem za ní zodpovědná a musím si ji uhlídat, takže by mě ani ve snu nenapdalo za moji blbost chtít po někom peníze.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 17:58
- Nahlásit

Ajka
Jak pise Fromeli, majitel fenky si ji mel zabezpecit.. Navic, kde je zaruka, ze tvuj pes byl jen jediny, ktery ji "obstastnil" ?
PRES PLOT? - jako doslo ke svazani pres plot? nebo tvuj pes plot preskocil?

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 18:07
- Nahlásit

Fifi
PRES PLOT? - jako doslo ke svazani pres plot
no tomu bych i věřila. Když sem byla malá, měl můj strejda NO - fenku a boxera - psa, vždy byl jeden v kotci a štěňata se jim povedla několikrát

Ajka
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 18:08
- Nahlásit

nepreskocil, ale je to pletivovy plot, skratka si poradili. navic majitel fenecky tvrdi, ze ji ta injekce poskodila (s tim souhlasim) potrat je vzdycky nasilny zakrok, ale on taky tvrdi, ze pravo je na jeho strane, protoze fenka je vystavni, neco uz vyhrala a muj je "jen" vorech z utulku

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 18:19 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

fromeli
Ad pres plot - ja tomu taky verim... Proto sem se na to ptala, kdyby Ajce pes zdrhnul primo na zahradu za haravkou, je to neco jinyho..

Ajka
Me porad prijde, ze by si majitel mel predevsim harajici fenku ohlidat sam.. Mam tri feny. Kdyz haraji, nespustim je z oka, i na nasi zahrade, nebo jsou zavreny, proste plotum neverim.. Takhle mi to prijde jako nedbalost majitele fenky, kdyby fena nechtela, k plotu nesla, a nenechala si "udelat dobre"... Pes byl zajisteny plotem, nikam nezdrhnul, takze z myho pohledu je to chyba na strane majitele fenky!

Ajka
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 18:23
- Nahlásit

ne ne, nezdrhnul, bylo to fakt pres plot.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 18:29
- Nahlásit

Ajka
je v pravu a nebo si mel fenecku ohlidat??
Dle myho v pravu neni a fenku si mel ohlidat...

Ajka
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 18:34
- Nahlásit

Diky

brut
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 18:46
- Nahlásit

Ajka
Přidávám se k ostatním...majitel fenky není v právu, měl si hárající fenku pořádně hlídat - a je úplně jedno, jestli je nebo není výstavní a tvůj voříšek

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 19:08
- Nahlásit

Podle mě půl na půl, měl by každý zaplatit kousek. I když-budu možná trochu kritická-platila bych podle toho, CO to je za souseda

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 19:15 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Mucholabka
Kdyby se nezajistena harajici fenule nenasunula k plotu, kde byl zadostivy pesan, tezko by doslo k pruseru.. Tak jaky pul napul???

petr26
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 19:16
- Nahlásit

Jak píše Mucholabka, záleží co je to za souseda. Já se snažím se sousedy vždy vyjít. Pokud je to ale nějaký protiva a je ti ukradený, neplatil bych vůbec nic, protože jsi v právu. Jak píší všichni měl si fenku hlídat, zvlášť když ví, že hárá a že je to VÝSTAVNÍ kousek.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 19:17
- Nahlásit

Fifi
To je fakt. Asi jsem to nedomyslela.

gabi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 19:44
- Nahlásit

Suhlasila by som s tym pol na pol ak by to bola dohoda ze teda ak sa to stalo, tak by sa o zakroku mali dopredu dohodnut majitelia oboch psov. Teda bolo potrebne napriklad platit pohotovost a naklady na navstevu vo vecernych hodinach?
Nemohli pockat do dalsieho dna?
Nemohli nechat fenu stenata donosit?

Keby som dosla do krajnosti, tak poviem ze ja ako majitelka psa som s potratom nesuhlasila a on mi musi zaplatit cenu jedneho stenata ako je to podla prava pri nakrytvyni. Ale to uz zachadzam asi do absurdity.

Ono je vzdy lepsie sa dohodnut, a hlavne ak ide o suseda.

tosca
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 20:03
- Nahlásit

Taky si myslím, že by Ajka neměla nic platit. Pes neopustil soukromý pozemek, takže bych řekla, že to nedomyslel majitel fenky. Sousedé přece nemohou vědět, že se jeho fena hárá a "nabízí" se u plotu.

abby
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 20:07
- Nahlásit

Ajka

Podle mě to na tebe jen zkouší.Každopádně jsi v právu.

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 20:17
- Nahlásit

A to ta fenka přiběhla k Vám nebo pes k ní? Pokud byla fena na své zahradě je nejen slušnost jim to tedy zaplatit, ale mohli by to vymáhat i soudně a věř mi, že by s nejvyšší pravděpodobností uspěli-už jsem se s takovým případem setkala.
Ale pokud fena byla na Vašem pozemku, tak jim samozřejmě nedej ani korunu, měli si ji hlídat, to je jasné

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 20:19
- Nahlásit

Aha, ted jsem se dočetla, že to bylo jako fakt doslova přes plot
to je až fascinující, co ta psiska nevymyslí
v tom případě majitel snad věděl, že má vedle psa a denu tam prostě pouštět neměl, něco jiného by bylo, kdyby k ní Váš pes přeskočil, ale takhle...

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 21:14
- Nahlásit

Já bych spíš souhlasila s tím vyrovnáním "půl na půl" je fakt, že fena přišla k tomu plotu, ale ten pes tam jako jen stál a "nák se to stalo"? Myslim, že na to nakrývání prostě museli být dva...
Občas mám fakt pocit, že podle některých lidí by měla být háravka zavřená v bytě a vůbec nevycházet... Vždyť kde jinde má být ta fena na volno, když ne na vlastní zahradě?
Mimochodem, pokud chcete řešit, kdo "vnikl" na čí pozemek, myslim, že větší částí byl na cizím pozemku ten pes...

abby
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 21:27
- Nahlásit

Eimy

No nezlob se,ale pokud mi hárá fenka a vím,že soused má psa,tak ji prostě k tomu plotu nepustím.Sama mám fenku,která hárala a vím,jak je blbej pocit chodit s ní ven a cítit se jako vyvrhel.Ale už jen kvůli ní,jsme ji hlídali.Na jeho místě bych si sypala popel na hlavu a říkala,jakej jsem d....,že jsem dopustila,aby k tomu došlo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 21:32
- Nahlásit

Eimy
Vždyť kde jinde má být ta fena na volno, když ne na vlastní zahradě?
Ano, ale kdyz haraj, tak ja proste ty nase nenecham behat bez dozoru ani na nasi zahrade... Jen na dvorku, kde je mam porad na ocich.. Nahoda je blbec....
kdo "vnikl" na čí pozemek, myslim, že větší částí byl na cizím pozemku ten pes.
Tot otazka.....Ten pes pry byl za plotem...

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 21:33
- Nahlásit

abby
Ale je to zas o te toleranci z obou stran, pokud vím, že soused má fenu, která hárá (a neříkej, že to podle chování psa nepoznám), budu se snažit být se psem venku mimo zahradu, protože já s ním být venku můžu, můžu ho mít na volno, ta fena tu možnost nemá... ;) Takže asi tak Podle mě je na místě o ty náklady se podělit, ne dělat, že mě se to netýká, ale je to asi fakt jen o lidech ;)

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 21:35
- Nahlásit

Fifi
Tot otazka.....Ten pes pry byl za plotem
No jo, ale ta fena taky, tudíž on aspoň částí musel na tom cizím pozemku být Jinak by k nakrytí nemohlo dojít

A k tomu "nechání bez dozoru", když "vznikla" moje veverucha, hlídalo ty psy 12 lidí, i tak to stihli.... ;)

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 21:43
- Nahlásit

Eimy
Kolikrat muze harat fena ob dva, tri baraky, ktera je v kotci.. Jak to ma majitel psa poznat??? Ktera fena zrovna hara??? Leda by onen dotycny soused vhodil do schranky oznameni - Achtung, nase fena bude v nejlepsim ten a ten den... Bacha na obsournika u plotu... To bych brala..
A ja s harajicima fenama ven chodim, ale treba je vyvezu autem a tapame v lese x km..
Ale nezlob se, pokud vim, ze vedle v zahrade je nejaky pes, schopen nakryt moji fenu, tak se podle toho zaridim... Taky mame vedle v zahrade mladyho NO, ted mi hara cuba, a myslis, ze ji necham poletovat bez dozoru na zahrade??????

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 21:51
- Nahlásit

Fifi
Jak říkám, je to o toleranci obou a myslim, že tady jde o psa ze sousední zahrady a ať mi nikdo netvrdí, že majitel na tom psovi nepozná, že v blízkosti nějaká fena hárá? Když je jen přes pletivovej plot?
Víš, on ne každej má možnost jet x kilometrů ven do lesa, protože ne každej má auto, řidičak,... ;) Prostě není to pro každýho tak jednoduchý, jak se to může zdát tobě...

Poslední dobou tady mám fakt pocit, že se všechno svede na háravku a majitel psa v podstatě nenese zodpovědnost žádnou, protože majitel háravky si s tou fenou nesmí dovolit nic... Nemusí se to tady nikomu líbit, ale podle mě je ta vina prostě půl na půl a příjde mi nezodpovědný říkat, že já nemůžu za něco, co můj pes udělal...

abby
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 21:53
- Nahlásit

Eimy

A co když mám psa trvale venku?To má být zavřený celý den.
Nebo je kolem něj více fen.Představ si,že máš sousedy ze 3. stran.Všichni mají fenku.Nejdřív hárá jedna,druhá,..... Proč by měl být diskriminován.Promiň,ale já si fenku pořizovala s tím,že bude hárat a musím si ji chránit a hlídat.Kdybych chtěla psa,tak mě tyhle věci nezajímají.Proč by měli.A hlavně,proč člověk,který nemá fenku a třeba nikdy neměl,má poznat,že sousedovic hárá.

To,co říkáš ty je omezené tím,že máš fenku.Já mám taky fenku,ale nehledím tak úzkozrace dopředu,ale snažím se dívat i do stran.Vřele doporučuji pro život

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 22:00
- Nahlásit

abby
A fena být trvale venku nemůže? Co v tomhletom případě? To má být zavřená celej den, nemůže jít pořádně ani na procházku? Proč musí být natolik omezená ta fena?
Ten člověk to má poznat na chování psa, ne na té feně samotné... ;)
Já měla i psa, takže není to omezený tím, že mám fenku ;) Nekoukám uzkozrace dopředu, jen nechápu, proč se majitelé psů zříkají veškeré zodpovědnosti v tomhle ohledu... ;) Být to můj pes, zkusím se s majitelem feny domluvit na úhradě aspoň poloviny těch nákladů, nebudu řešit, jak se z toho vyvlíknout... Stejně, jako když strejdův jezevčík roztrhal sousedům slepici, která k nám prolezla dírou k plotě, tu slepici jsme jim zaplatili, protože ji roztrhal náš pes, sice byla u nás, ale nebýt tam pes, vrátila se v pořádku zpátky "domů".

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 22:02
- Nahlásit

Eimy
Ale to neni o aute a ridicaku... I kdybych tuhle moznost nemela, tak proste vyrazim s cubou nekde do poli mimo psy... Je fakt, ze na vesnici aspon tuhle moznost mam..
A jeste, kdyz jsem bydlela v panelaku, muzu ti rict, ze nepoznas, kde presne ktera cuba hara.. Pes klape hubou a je mimo, at ma haravku u huby nebo x baraku dal...
Na haravku nic neshazuju, ta se zachovala jen - co Ajka psala - dle svyho pudu, i pres plot, proste dala.. Ja shazuju vinu na majitele one nakryte? fenky, a to, ze po nekom diky sve neduslednosti zada tento nedusledny majitel nahradu, to je to, co mi vadi!!!!!
Nemusí se to tady nikomu líbit, ale podle mě je ta vina prostě půl na půl a příjde mi nezodpovědný říkat, že já nemůžu za něco, co můj pes udělal...
Ja fakt nevidim vinu na strane Ajky.. Psa mela zabezpecenyho plotem.. Panicek nechal trajdat haravku po svy zahrade.. Haravka se dotrajdala k plotu.. Ktery pes neprekonal.. Tak nejak nechapu, co je za probleeem??
A jak uz jsem psala, ja si svoje haravy feny strazim mnohem lepe!!!

Dáška
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 22:08
- Nahlásit

Majitel by si měl zabezpečit hárající fenu tak, aby k ničemu nedošlo. Je to z jeho strany povinnost, pokud nechce štěňata. Majitelka psa by si měla zabezpečit psa, pokud ví, že sousedovic fena hárá, tomu se říká ohleduplnost, kde je nějaká komunikace se sousedem? Vina je podle mě na obou stranách, oba majitelé nezvládli situaci, takže náklady na půl.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání