Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Jak vymoct z chovatele zpět peníze
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 09:48
- Nahlásit

Maya
Tož oni jsou slušní i ti chovatelé bezpapíráků, pochybuju, že je tam nějak velkej procentuelní rozdíl. Jenže to, co mě vadí, je, že se slušná majitelka labradorky, kterou miluje a štěňata by byly naprosto skvěle vymazlený, ovšem fena od mala má problémy s nohama, domluví se slušnou majitelkou labradora, kterej je super, bydlí kousek, navštěvoval by své miminka a fotil se s nima, ovšem má totolně podivnou čelist, vůbec netuším, jak se tomu skusu říká, jestli vůbec nějak.
Ale štěňátka budou (by byly) fakt totálně nejvymazlenější mumínci na světě.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:10
- Nahlásit

EngieB
Já tam vidím velký procentuelní rozdíl. Možná i proto, že to lhaní v PP chovu nejde většinou tak lehce.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:42
- Nahlásit

Psíček
Prosím tě, bez chovu bychom už dávno chcípli hlady, nedal by sis ani jogurt, nebo si snad myslíš, že ta kráva dojí litry mlíka pro člověka sama od přírody?
Chov je pro člověka tak důležitý, že už se bez něj neobejdeme, ani ty ne. Jediný rozdíl je v tom, že u užitkových zvířat je na trochu jiné úrovni než u psů, tam totiž to dané zvíře musí přinést užitek a ne být nemocné a jen tahat peníze z kapes majitele.

inu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:45
- Nahlásit

Psíček
Maya

Souhlas s Psíčkem. , viz

le naopak myslím, že podvádění jde v PP chovu mnohem jednodušeji a to právě díky tomu, že takový šikovný přemýšlející "podvodník-chovatel s PP" se může lehce zaštítit a vychválit spoustou věcí, na které "zákazníci" a obdivovatelé "slyší".

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:46
- Nahlásit

Psíček
podvodník-chovatel s PP" se může lehce zaštítit a vychválit spoustou věcí, na které "zákazníci" a obdivovatelé "slyší
Ale nemůže při tom okatě lhát, tak jak to dělají množitelé bezpapíráků, protože by se na to přišlo.
Svoje zboží si vychvaluje každý, to je logický, ale je rozdíl vychvalováním a lhaním.

inu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:50
- Nahlásit

Maya
nemůže při tom okatě lhá

fakt si myslíš? A co podvody s vrhama, kdy se napíše nějakej otec a ve skutečnosti je otcem někdo jiný nebo kdy štěňata jsou od jiný čuby apod.
To není okatý lhaní? Myslíš, že na první pohled se dá u mnoha plemen poznat, jestli je štěně skutečně potomkem svých rodičů?

inu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:51
- Nahlásit

Psíček
Takže díky chovu to za nás od*írají zvířata a možná dojde i jednou na nás, až to opravdu nezvládneme

buď v klidu, lidstvo brzo dojede na to, že se nebude umět rozmnožovat
Nejdřív to ještě půjde přes umělé oplození, ale postupem času to nepůjde ani tak..

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:01
- Nahlásit

Si myslím, že myslet si, že v jakékoliv lidské činnosti je procentuelně méně podvodníků, syčáků a sviní než v jiné, je značně naivní. Lidi jsou furt a všude stejní.
Rozdíl je spíš v tom, že dobrej chovatel s pp se lépe hledá než dobrej chovatel bez pp. Ovšem furt je to o tom, že se musí chtít hledat.

inu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:06
- Nahlásit

Psíček
A já jsem průkopníkem

nechceš nebo nemůžeš

Vždyť je to to samý a vše je to jen otázka míry, ale principy jsou stejný.
no právě, právě proto mě překvapuje, že si někdo může myslet, že PP chov je menší mafie než bezPP chov

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:10
- Nahlásit

Psíček
No je tu takový malý rozdíleček - u chovu psů není nelegální chovat bez PP, takže se fakt schovávat nemusíš, tudíž to přirovnání hodně pokulhává.

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:18 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

Psíček
To je právě to, že pro mnohé lidi nejen PP, ale ani zdraví psa není žádným pojmem, prostě jim to nedochází (té většině slušných) a nebo je jim to jedno (tomu zbytku). A až to jednou budou zvažovat a budou tomu přikládat význam a nebudou si psa pořizovat jako doplněk nebo dojnou krávu nebo si přestanou stačit s těma poloznalostma, co mají, tak se tu nebude řešit, jestli je lepší, vzít si od slušnýho chovatele bez PP nebo od neslušnýho s PP, ale bude se řešit, vzít si od slušnýho s PP a konec. Já nepřikládám papírům nic víc, než to, co mají - dokumentace o původu psa. A původ psa mě sakra zajímá a to i u smetáka na gauč, protože bych se nerada dočkala toho, že mi ve třech letech chcípne na vadu srdce.

V tom druhým odstavci furt spojuješ legální a nelegální, jenže v chovu psů je určitá možnost nelegálnosti v podstatě jen u PP psů, takže tam je větší riziko odhalení, tudíž bychom mohli předpokládat menší procento těch, kteří to riskují. U chovatelství (dá-li se to tak nazvat) bez PP neriskuješ v podstatě nic.
Zákony jako takové můžou max potrestat týrání zvířat - a to asi všichni máme představu, jak fungují a to v obou případech.

inu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:21
- Nahlásit

Psíček
já myslím, že obojí

no, jestli to druhý, tak je otázka proč

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:23
- Nahlásit

inu
Ano, tyto zkazy a báje, jak jsou v chovu s PP běžné podvody z vrhama, znám taky.
Psíček
Jaký je rozdíl mezi lhaním a říkáním nepravdy?
A gauneři si vždycky nejvíc rejděj tam, kde na ně není vidět a nikdo nekotroluje co dělají, proto jich je tolik u bezpapíráků a proto jich je tolik v politice.

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:24
- Nahlásit

Psíček
Pokud chceš něco přirovnávat k něčemu, mělo by to něco to druhý něco vystihovat - třeba je to žlutý jako pampeliška, že
Přirovnání je to žlutý jako jelen prostě pokulhává Ale je to samozřejmě věc názoru, jelikož i na jelenovi něco žlutýho najdeme

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:36
- Nahlásit

Fifi
Jasně, do III. skupiny patří třeba i jorkšír a nikdo nepředpokládá, že by někoho byť jen napadlo jít s ním např. na norovačky (i když lišák by měl jistě ze sváči radost). Erdel je řazen mezi pracovní plemena a proto se mu vlastně zavírá cesta být lovecky upotřeben. To je právě ta na hlavu postavená logika naší ČMMJ. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o teriéra, navíc svými vlatnostmi (exteriérovými i povahovými) je schopen plnit úlohu loveckého psa (nebavme se o norování, myslím, že erdela bychom nenarvali ani do jezevčí nory), tudíž doporučuji zkusit kontaktovat paní Tichou na ČMKU, jsem si jistá, že vám zodpoví jak to vlastně s erdelem u nás doopravdy je. Ale myslím si, tak na 90%, že z nějakého důvodu u nás nemůže na lovecké zkoušky, tudíž nemůže ofiko lovit.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:46
- Nahlásit

Já si taky myslím, že lhát a podvádět v PP chovu je rozšířenější než v bezPP chovu. V bezPP chovu lidi v podstatě nemají proč lhát, snad kromě varianty, že prodávají nějaké plemeno a sami dobře vědí, že je to kříženec. Bohužel, jak tu už zaznělo existuje i dost PP kříženců (znám křížence angl. mastifa a n. dogy, PP má na mastifa, přitom to, že jde o křížence je očividné). U každého plememe jsou různá specifika, třeba u AD vystřihování barevných fíčků v srsti u malinkých štěňat. To udělá jen chovatel PP zvířat, u bezPP štěňat je přece úplně jedno, že pejsek má nestandardní barvu. Jediný rozdíl mezi ním a celobílými štěňaty možná bude jedině v tom, že flekoř bude o pětikilo levnější.
V PP chovu by musela být taková kontrola a takové postihy, aby si to nikdo nedovolil. Jenže to by zase chovatelé řvali, že jim klub do chovu příliš zasahuje. To nemluvím o faktu, že v některých klubech, u některých plemen a některých chovatelů se podvody prostě jednoduše přikryjí a jede se dál.

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:53
- Nahlásit

Eldoguero
Jenže to může být i o tom, že u PP chovatelů se o té lži většinou nějak dovíš - a pokud se mezi nimi pohybuješ, tak si asi od pána, který toho křížence s PP mastifa vyprodukoval, štěně nevezmeš.
Těžko může někdo říct, že lidi, co chovají psy bez PP lžou méně, protože nikdy nevíš, kolik z toho, co řeknou, je pravda. A nikdy se to nedozvíš. Nikde nepůjdou zkazky o tom, že támhle Dášenku nenakryli Míšou, ale zdrhla na vycházce a vrátila se takhle

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:58
- Nahlásit

EngieB
ale zdrhla na vycházce a VRÁTILA SE TAKHLE

tahle formulace mě naprosto ochromila!

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:02
- Nahlásit

Eldoguero
Chovatelé bez PP mají jeden velký důvod, proč lhát a podvádět a to jsou peníze. Proto naprostá většina z nich vydává evidentní křížence za čistokrevné psy, proto je dávají pryč v 6 týdnech, aby je nemuseli krmit, proto ty zkazky o tom, proč zrovna ta jejich špičková štěňata nemají PP, atd. atd.
A protože takto lžou i u těchto očividných nepravd, jak jim někdo může věřit i to ostatní?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:09
- Nahlásit

Souhlasím, taky nejsem zastáncem bezPP chovu, ať si o tom myslí,kdo chce co chce. O lžích mezi chovatelích PP zvířat se časem dozvíš, to ano, ale běžný zájemce o štěně asi těžko, pokud vyloženě nepátrá.
EngieB
Máš pravdu nevzala, ale ti chovatelé své odchovy stejně prodají a tím logicky škodí těm poctivým, nebo alespoň poctivějším.
Jde o to, že tato "vadná" zvířata se stejně dostanou po čase do chovu a škodí celé populaci daného plemene. To je to co mi primárně vadí. Využívání zvířat, třeba špičkového exteriéru, ale takových povahových či zdravotních defektů (pochopitelně i obráceně), že se ani spočítat nedají, v chovu je podle mě podvádění nicnetušících zájemců o štěňata.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:11
- Nahlásit

Maya
No, zvláštní je kolik lidí do dnes věří tomu, že Betynka nemá PP, protože byla šestá, osmá, dvacátádevátá, cojávímkolikátá z vrhu. Víc než 20 let po tom, co toto nařízení vzalo za své jsou stále osoby, které tomu věří

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:12
- Nahlásit

Eldoguero
Jenže to je to! Podle mě jedinej a zásadní problém informovanost - ne chovatelů, ale odběratelů. Dokud budeme tak blbí, s prominutím, že si nezjistíme vše, co se zjistit dá, tak dobře nám tak. Pokud někomu nevadí, že bude mít doma splašený cosi s nervama v kýblu, hlavně že je to chlupatý, tak pak se nesmíme divit, že jsou chovatelé, který rozmnožujou chlupatý

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:26
- Nahlásit

EngieB
Jenže právě ti co rozmnožujou "cosi chlupatýho" mají bohužel často nejvíc odchovů a nejvíc prodaných štěňat. Nějak se stalo důkazem kvality aspoň 10 odchovaných vrhů ročně a slovíčko import působí doslova kouzelně. Co na tom, že pes sice ze zěmě původu, ale s půlkou zubů, hlavou připomínající jiné plemeno a 5 cm podmíry,hlavně, že je to import, že

inu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:29
- Nahlásit

Maya
Ano, tyto zkazy a báje, jak jsou v chovu s PP běžné podvody z vrhama, znám taky.

když myslíš, že jsou to báje...

Chovatelé bez PP mají jeden velký důvod, proč lhát a podvádět a to jsou peníze
stejný důvod podvádět mají i chovatelé PP - pro prachy pro nic jiného. Buď jsi měla enormní štěstí a nebo jsi hodně naivní. Můj první čokl s PP bylo celkem tvrdé probuzení do reality a takový humus, jaký plánuje v čistokrevných chovech aby jeden pohledal. Výstavama a klubama počínaje a štěňatama konče.
A propos: nedávno jsem potkala lidi se štěndem, co měli sedm týdnů staré štěně s PP už odebrané. A nejde o ČVčko.

Nežádoucí chlupy se zastříhávají nebo vytrhávají. Nemoci se zatloukají: všichni mají zdravé chovy. A běda, jak nějaký majitel zveřejní, že má nemocného čokla, to je hned řev až na půdu.

Až to lidi přestanou dělat pro prachy, tak to možná začne vypadat úplně jinak.

inu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:30
- Nahlásit

Psíček
Bo mě imunita nechce

no to si musíš najít takovou, s kterou to pude

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:39
- Nahlásit

inu
Až to lidi přestanou dělat pro prachy, tak to možná začne vypadat úplně jinak.
Nepřestanou, nevěřím

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:40
- Nahlásit

Eldoguero

Co máš za chovku? Máš webovky? Mrkla bych se na tvojí prezentačku Kuju

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:42
- Nahlásit

inu
Vím, že to nejsou báje, ale taky to není tak běžný, jak se to snaží někdo prezentovat.
No a ty jsi zase měla enormní smůlu a nebo jsi hodně negativistická. My se asi o svých pravdách nepřesvědčíme.
EngieB
To, že odběratelé nejsou informování je ale pouze jejich blbost. Neznám člověka, který by šel a koupil první mobil, televizi, auto nebo něco podobného, který mu přijde pod ruku a jen proto, že se mu líbí, to ne, to si každý udělá rešerše na netu, čte diskuze, aby věděl co má kdo kde jaký funkce a jak je to poruchový, ale jak jde o koupi štěněte, tak polovina lidí přestane myslet mozkem, jednu minutu je napadne koupit psa a druhou už si ho zamlouvají.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:43
- Nahlásit

A nebude to nekalá reklama?
http://www.dogoargentino-furiainfernalis.estranky. cz

inu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:44
- Nahlásit

Eldoguero
Nepřestanou, nevěřím

právě proto to bude vždycky vypadat, tak jak to vypadá.. dokud teda nenastane čas Psíčkovy apokalypsy

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání