| Autor |
Zpráva |
jany
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 06:14
- Nahlásit
Loni v listopadu nám dcera koupila štěně (původně) NO a zjistili jsme že je to kříženec,chovatelka která ho prodávala si účtovala za štěně 2000kč.Do dneška nám peníze nevrátila a urguje tím že nechtěla aby štěňata skončili na guláši, a že nabízela štěňata bez pp.Jak máme postupovat dál.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 06:18
- Nahlásit
A máte nějaký doklad o tom, že dcera kupovala a zaplatila štěně NO?
|
jany
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 06:57
- Nahlásit
No máme to v emailech nechávám si každou její odpoveď
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:00
- Nahlásit
jany
Vedle píšete "mám 9 měsíční štěně NO". Tak máte, nebo nemáte? Dcera holt chtěla ušetřit tak koupila bezpapíráka. Tak máte bezpapíráka. Co byste chtěli? Ušetřili jste za papír, který by potvrdil, že to co kupujete je skutečně to co kupujete. Chcete-li tak tomu říkejte např. záruční list.
Jedna paní co u nás množila bez PP buldoky říkala "koupili jste si druhou jakost, když jste chtěli první měli jste koupit s PP". Sice se mi její výrok moc nelíbí, ale ve vašem případě prostě sedí.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:00
- Nahlásit
jany
Koupili jste si štěně bez PP a štěně bez PP může být velmi lehce něco jiného. Asi se to špatně poslouchá, ale je to vaše blbost. Měli jste si více vážit svých peněz a když jste chtěli opravdového NO, jít si koupit s PP - tedy se zárukou, že vám z toho NO vyroste.
Jak máte postupovat? Pokud je chovatelka nabízela jako bez PP, tak ji přestaňte otravovat a zvykněte si na to, že máte NO křížence.
V žádném případě nehrozí, že byste z ní nějak dostali peníze zpět. Pokud nemáte podepsanou smlouvu, že kupujete čistokrevné štěně NO a že z toho taky NO vyroste.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:03
- Nahlásit
impact
. Pokud nemáte podepsanou smlouvu, že kupujete čistokrevné štěně NO a že z toho taky NO vyroste.
I kdyby takovou smlouvu měli tak by bylo asi dost těžké stanovit co jsou ještě odchylky od standartu (to, zaco by pes na výstavě dostal třá D, nebo i horší známku - špatně nesené uši, špatný tvar oka, špatný pohyb....) a co už je kříženec .
|
jany
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:08
- Nahlásit
Já mám totiž dva psi toho křížence a štěně NO.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:12
- Nahlásit
jany
No máme to v emailech nechávám si každou její odpoveď
Pokud nemáte podepsanou kupní smlouvu, tak se obávám, že se peněz nedočkáte. Je to jen a jen na svědomí "chovatelky".
|
jany
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:18
- Nahlásit
No myslím si že některým chovatelům se ani nedá říkat "chovatelé"a nevím kde berou tu drzost se tak tvářit.Kdyby mi na nich nezáleželo a neměla je ráda tak ho mají zpátky ale ten pes za to nemůže a já jsem si ho oblíbila a jsme velcí kamarádi.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:31
- Nahlásit
Chovatelkou ji nazýváš ty.
A pokud byly štěnce inzerováni jako NO bezPP a ani jste neviděli třeba otce štěňat, tak se nedá nic dělat. Nákup za jeden dva tisíce je vždy sázka do loterie.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:32
- Nahlásit
jany
Jistě, vrať ho jako nefunkční ledničku. Ještě, že sis ho oblíbila Bože, další chudák co to schytal
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:49
- Nahlásit
Ludia ktori predavaju stenata bez PP nie su ani nahodou chovatelia, a toto oznacenie si ani nezasluzia (nezasluzia si ho ani niektori chovatelia papirakov, ale to je ina) Kazdy pes bez PP je de facto krizenec, pretoze nikde nemate zaruku, ze z neho vyrastie to, co vam ten mnozitel nabulikal. Neviem co by ste chceli. Keby ste si kupili na trznici od vietnamcu mikinu a o pul roku zistili, ze to nie je origos Adidas, tiez by ste to sli reklamovat?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:51
- Nahlásit
jany
za 2 tácy ho máte sotva za náklady, vraťte jí psa a nechte si vrátit peníze, pokud jí psa nechcete vrátit, nechápu o čem se tady bavíte.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:51
- Nahlásit
To je srandy kopec tady. Náš bezpapírovej NO mě stál mnohem míň prostředků do léčby zdraví než náš PP akiťák a jeho chovatelku budu stokrát raději nazývat chovatelkou než tu babiznu, která sice má papírovej chov, ale tím to asi tak končí.
U NOčka jsem viděla rodiče oba a stál nás tisícovku Ale mezi náma. Co je na tom psovi zadavatelky tak závadného, že jí fakt, že je kříženec NO vadí? Proč chce po chovatelce peníze? Ono chovatelku to štěně taky něco stálo (očkování, krmení), takže ani bezPP obvykle nejsou zadarmo.
Jinak tuším peníze lze v tomto případě požadovat zpět max. do půl roku, jinak je to promlčené.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:06
- Nahlásit
Mika
Kazdy pes bez PP je de facto krizenec, pretoze nikde nemate zaruku, ze z neho vyrastie to, co vam ten mnozitel nabulikal
Nehodlám se nechat zatáhnout do další nekonečné diskuzi o důležitém cáru papíru. Ale jednomu přece jenom neodolám. Vlastně dvěma věcem
1. znám i psy s PP,kteří jsou evidentně kříženci. V obou případech se jedná o jednu chovatelku a o křížence šeltie a čivavy. Jedna má PP vydané na šeltku, druhá na čivavu
2. Proč někdo, kdo odchová jeden vrh na své pudličce Fifince se sousedovým pudlíkem Bobíkem, má štěňata v kuchyni a vymazlené celou rodinou, je nazýván hanlivě množitelem a někdo kdo valí patnáct vrhů ročně, je-li jeho fena špatnou matkou tak má pouze čtyři vrhy, svůj odchov klidně nechá shnít v útulku a odchovává to v kotcích, takže štěňata vidí člověka dvakrát denně....proč je tento člověk klidně zván chovatelem? Jen pro ten cár papíru?
Měla-li bych na výběr pouze z těchto dvou vrhů sáhla bych po té Fifince bez papírů
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:11
- Nahlásit
Biluška
Jak muže mít kříženec těchto dvou plemen pp? To se nedělají kontroly vrhu ap?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:17
- Nahlásit
KEISSA
Ne, u šeltií se nic takového nedělá. Je tam hodně volný chov . U čivav nevím.
Ale i kdyby dělali, co kdo pozná? Jedná se o velkochovatelku co má x vrhů ročně. Jaký je problém přihodit štěně čivavy co vypadá jako šeltka do vrhu šeltic? Je jasný, že jsou vidět trošku odchylky...každý holt není šampion, no. Štěně se se zbytkem vrhu přihlásí na hlášence a je to.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:18
- Nahlásit
Biluška
naprosto suhlasim. Napisala som to takto zjednodusene, pretoze som to nechcela pisat zlozite ) Mala som na mysli "mnozitelov", ktori predavaju "cistokrvne stenata bez PP" a bulikaju ludom, ze PP je zbytecny a ze otec i matka su urcite cistokrvni. Proti ludom, ktori sa Fifince laskyplne odchovaju vrh a stenatam vyberu dobry domov, pricom za ne chcu primeranu cenu a nikomu sa nesnazia nahovorit, ze stenatka su cistokrvne, a preto stoja 10 tacu, absolutne nic nemam. Nehlede na to, ze som do zatvorky napisala, ze oznacenie chovatel by si nezaluzili ani poniektori, ktori produkuju papierove vrhy. S tym naprosty suhlas. Takze myslim, ze nase prispevky si nijak neodporuju
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:20
- Nahlásit
Biluška
Jenže na rozdíl od bezpapíráka má ten, kdo si takové šelťočivaví štěně s PP koupí, šanci domoci se testů paternity, potrestání chovatelky a vrácení peněz.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:21
- Nahlásit
Biluška
2. Proč někdo, kdo odchová jeden vrh na své pudličce Fifince se sousedovým pudlíkem Bobíkem, má štěňata v kuchyni a vymazlené celou rodinou, je nazýván hanlivě množitelem a někdo kdo valí patnáct vrhů ročně, je-li jeho fena špatnou matkou tak má pouze čtyři vrhy, svůj odchov klidně nechá shnít v útulku a odchovává to v kotcích, takže štěňata vidí člověka dvakrát denně....proč je tento člověk klidně zván chovatelem? Jen pro ten cár papíru?
Měla-li bych na výběr pouze z těchto dvou vrhů sáhla bych po té Fifince bez papírů
Pani, pod todle se vám podepíšu i já!!!!!
|
inu
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:22
- Nahlásit
Maya
šanci domoci se testů paternity, potrestání chovatelky a vrácení peněz.
fakt si to myslíš?
No, možná v občanskoprávním sporu. Ale na úrovni klubu nebo ČMKÚ sotva
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:25
- Nahlásit
Maya
no nevím ..viz podzemska ....kdo co nakonec domohl nic
|
inu
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:27
- Nahlásit
Psíček
Ale z těch perel, co se tu zatím sešly mám tak leda pocit, že se hned po ránu pobleju.
a co přesně se ti nezdá?
KEISSA
asi tak
|
inu
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:29
- Nahlásit
Psíček
Pokud si přečteš mé reakce, určitě to zjistíš. Myslím je zbytečbé psát to samé podruhé.
to je, ale ty hrozně generalizuješ. Ne všichni zde mají stejné názory
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:30
- Nahlásit
Maya
Souhlas s Inu. Teoreticky to asi jde, prakticky tomu vůbec nevěřím
Nehledě na to, že šeltky se tak běžně prodávají kolem sedmi-devíti táců, takže náklady na právníky, testy paternity a pod by byli mnohem vyšší
Psíček
Dokud plkáš ty svý kravinky o záchranářkách a cvrkání si do trikotu tak je mi to celkem ukradené. Ale takovéhle kraviny Můžete je zkusit vymoci soudní cestou nejlépe po důkladné poradě s právníkem, ale bude to značně drahé, časově náročné a s největší pravděpodobností finančně prodělečné.
prosím tě neraď. Co může asi tak soudně vymáhat? Nemá kupní smlouvu, pes stál blbý dva tácy (čili jenom přestupek i kdyby vůbec na něco došlo), v zásadě ani neprokáže, že pes je kříženec,nikoliv že nemá vady ve standartu jak jsem psala výše...
|
jany
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:34
- Nahlásit
Moc Vám děkuji psíčku za odpověď a podporu já jsem totiž chtěla vědět jak se zachová tzv. chovatelka až ji to napíšu, jestli je férová nebo né.Já bych tohle nikdy neudělala.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:38
- Nahlásit
Pes za 2 000 je velmi rozumná cena. Ať už je to jakýkoliv kříženec. Pokud tedy měl všechna očkování, odčervení a jeho matka byla v březosti a po porodu dobře krmená, a štěňátku se po narození věnovali. Nevidím jediný důvod k vrácení peněz.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:39
- Nahlásit
KEISSA
jsem koukala že kromě psů a králíků už dělá i koně
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:40
- Nahlásit
jany
No, to jo, na Psíčka dej!!! To si pomůžeš.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:57
- Nahlásit
Psíček
Kiki jde to s tebou z kopce . Vztekej se jak chceš, ale jde . Mrzí mě to.
Jinak soudit se samozřejmě můžeš o co chceš, klidně třeba i o pět korun. Jany pochopitelně taky
|