| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:32
- Nahlásit
Roxana
tak to tezce nesouhlasim, ponevac tem psum skodi to, ze je chtej pecivalove "na mazlicka" do postele a "chovatele" jim je bohuzel prodaj - tohleto jim skodi, a ne ze jsou takovi, jaky jso
já ale přece neříkám, že těm psům škodí to, že jsou takoví, jací jsou , škodí jim člověk - svým přístupem , ze je chtej pecivalove "na mazlicka" , jenže takových psů je, jak píšu DRTIVÁ většina, drtivá většina, takže logicky- drtivá většina psů pro své vlohy de facto trpí - to zní logicky, ne?? V tom se asi shodnem, že jo?
No a z toho vychází to, co má Maya na mysli, že by psům to vyšumění vloh paradoxně ulevilo.
Já neříkám, že to je správná cesta - ve smyslu lidským , ale ve smyslu psím - myšleno pro dobro VĚTŠINY psí populace BOHUŽEL ano. A to vše jen proto, jak k tomu člověk přistupuje.
davidkova renata
no ale to přece nejde řešit
no nejde, nejde, to máš pravdu- z toho našeho lidskýho hlediska.
k čemu bude pes,kterej nedude mít "žádný" vlastnosti?
bude to pes
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:38
- Nahlásit
PetraK
bude to pes
Ale bude to akorát přehoz na gauč Ne že by takoví už nebyli, ale zatím ne všichni.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:40
- Nahlásit
PetraK
No já to taky chápu, ale řešením je dle mě spíš to, aby si ta drtivá většina rozmyslela, co *píp* vlastně chce a pořídila si plemeno taky na gauč.
Jelikož třeba u mý sousedky, která má psa na zahradu, na hlídání a sem tam ven, trpí malina, ale třeba takovej velkej špiclík by tam byl happy a spokojenej. Si myslím.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:40
- Nahlásit
PetraK
mě teda přijde lepší nemnožit plemena, jejichž příslušníci nejsou využití. Už jsem to tady jednou psala - přijde mi mnohem logičtější aby po světě tito psy běhali po desítkách, nikoliv po tisících či milionech. Kdo je bude chtít pracovně využít, může si ho pořídit. Draho, složitě, ale může. Když jim zničíme povahu, nebudeš si je moct pořídit vůbec. Ať se masově chovají plemena na gauč určená - když už jsme v této hypotetické debatě, reál zůstane pořád stejnej, ba horší a horší
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:46 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
EngieB
aby si ta drtivá většina rozmyslela, co *píp* vlastně chce a pořídila si plemeno taky na gauč
no to je pochopitelně řešení, jenže........ bohužel neuskutečnitelný, páč člověk je kretén ,ale ono je neuskutečnitelný i to o čem píše Maya. Což je zase ale taky - z lidskýho hlediska opět jen z lidskýho hlediska - dobře, protože kde by se pak vzali ti jedinci, kteří by pracovat měli, či mohli.
ale třeba takovej velkej špiclík by tam byl happy a spokojenej.
no ano , jenže... bohu bohu, bohužel udělá málo kdo.
bonc
nemnožit plemena, jejichž příslušníci nejsou využití
jo - s tímhle taky souhlasím
Kdo je bude chtít pracovně využít, může si ho pořídit.
no to se obávám, že by ale se neudrželo právě, pro malý počet jedinců -a pak by nebylo kam sáhnout.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:51
- Nahlásit
bonc
Ten omezený chov se mi zdá reálně nemožný. Měla bys moc omezený genetický základ. Na hraně udržitelná populace musí mít se uvádí kolem 400 jedinců, bezproblémová minimálně kolem 1000. Dejme to mu že bys je měla. Kolik by se odchovalo ročně štěňat a kolik z těch štěňat by bylo vhodných do dalšího chovu? Asi moc ne, po pár generacích bys byla na nule. Nebo bys musela použít v chovu všechno bez ohledu na cokoliv, extreriér, povahu a po pár generacích bys nejspíš měla po povaze.
V tomto mám bohaté znalosti, však velký špic jde do kopru úplně stejným způsobem a teď když je na vymření jenom se řeší otázka - má cenu zachraňovat něco co nikdo nechce?
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:51
- Nahlásit
Eldoguero
úplně OT, ale pobavil mě kokr, co nevleze do vody...on kokr nebyl vyšlechtěn na vodní práce, na to měli Angličani jiné psi. Kokr byl na lov sluk apod, králíků - ne na kachny
Jinak nepolemizuju, kokra mám a znám pár takových, kterým před nosem vyběhne zajíc a oni koukaj, kam se schovat - a takového bych domů nechtěla . Můj i tahá ty kachny z vody.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:53
- Nahlásit
PetraK
a pak by nebylo kam sáhnout
ale bylo, sice by ubyla psí populace, ale ne natolik, aby jí to zničilo, kdyby teda ta fifinka pořád neměla ty štěňátka s tim alíkem od vedle... a nemuselo by bejt tolik druhů ohařu, tolik druhů pudlu a tolik druhů já nevím už čeho všeho, aby byl uspokojenej úplně každej cose týče vzhledu hlavně!
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:55
- Nahlásit
Maya
V tomto mám bohaté znalosti, však velký špic jde do kopru úplně stejným způsobem a teď když je na vymření jenom se řeší otázka - má cenu zachraňovat něco co nikdo nechce?
Velkýho špice je obrovská škoda, protože kdyby tu nebylo tolik zbytečnej plemen, pro který tu notabene není ani to řešený využití, tak by moh bejt v pohodě a spokojenej, ale holt ten vzhled asi není to ono, co chtějí mít lidi doma... A zrovna já chci bílýho, černýho i vlčího
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:57
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
ale bylo,
myslím, že pravdu má Maya.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:00
- Nahlásit
PetraK
Ty vogo, musíš to řikat tak naplnou hubu? Ale teda asi jo, no, lidi sou kurvy.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:10
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Ty vogo, musíš to řikat tak naplnou hubu
lidi sou kurvy.
kdyby nebyli, bavíme se o pletení, ale to bych neměla už vůbec co říct, páč tomu nerozumim už vůbec, zatimco tady mohu alespoň předstírat
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:15
- Nahlásit
Všechno co píšete je aboslutně neraálné ) Ten lidský faktor je jednoznačná brzda a sice můžeme dělat dílčí kroky každý sám za sebe, ale globálně jako nezměníme nic Já ty dílčí kroky dělat budu a třeba se mi něco malounko podaří, ale nedělám si iluze, že by to mělo vliv na světovou populaci psů a její kvalitu
Jen teda co se týče té selekce, tak souhlas s Mayou, takové zúžení genentického fondu by ta plemena značně ochudilo a v řadě případů by plemeno mohlo i zaniknout
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:18
- Nahlásit
Psíček
ze mam neco proti zenam
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:27
- Nahlásit
PeKrato
řadě případů by plemeno mohlo i zaniknout
A tak si myslím, že todle by jim prospělo úplně nejvíc ))))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:31
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
A tak si myslím, že todle by jim prospělo úplně nejvíc ))))
no bať, bať, řikám, že má Maya. Smutný konstatování, smutný.
Ne to, že má Maya pravdu, ale to k čemu jsme došli
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:32
- Nahlásit
PetraK
Došly jsme k tomu, k čemu došel psíček už dáááávno Nemyslim tim k patníku...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:37
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Došly jsme k tomu, k čemu došel psíček už dáááávno
si mě předběhla, víš to? sem to chtěla napsat taky
bude mít radost pan Psíček. Hezký dárek před víkendem
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:38
- Nahlásit
PetraK
bude mít radost pan Psíček. Hezký dárek před víkendem
mohly jste to nechat na vánoce, pak bude smutný že k vánocům nic nedostane
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:39
- Nahlásit
Mucholabka
A ty mu to musíš připomínat, co?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:42
- Nahlásit
Mucholabka
mohly jste to nechat na vánoce, pak bude smutný že k vánocům nic nedostane
no tak mu to seberem a dáme mu to aš pod stromek. Esli k tomu dostane zase cukroví nějaký moduritový, bude ščastnej.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 19:30
- Nahlásit
Lucie od Arta
Já jsem ale nenapsala, že byl kokr vyšlechtěn pro lov kachen, jen se mi jedná o to, že se k tomu běžně využívá už hodnou dobu a to, že do vody (pro aport) jde se bere víceméně automaticky. Tedy, že by to tak, řekněme, mělo být.
Jinak psíčkovi pochopitelně přeju hezkej víkend, ale za sebe doufám, že nevyhynou aspoň ty "moje" plemena.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2010 11:18
- Nahlásit
Vlčáčková
PP BY MĚLA být značka kvality PP je doklad o původu, něco jsako rodný list, nic o kvalitě, nic o zdravím JEN PŮVOD, tak jako mají řeba auta VINko , má ho fabka, má ho dacia, má MB S....nic o kvalitě
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2010 11:20
- Nahlásit
Eldoguero
že se k tomu běžně využívá už hodnou dobu, bych skoro řekla, že ten Lucčin je jeden z mála, že zas tak běžné to - alespoň u nás není, já se s kokrem na kachnách ještě nesetkala
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2010 11:25
- Nahlásit
teď právě jeden můj špringr spí na sedačce a druhý chrní v křesle, v noci spí v posteli....jsou to spokojení gaučáci
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2010 11:27
- Nahlásit
mac1
PP je doklad o původu, něco jsako rodný list, nic o kvalitě, nic o zdravím JEN PŮVOD, tak jako mají řeba auta VINko , má ho fabka, má ho dacia, má MB S....nic o kvalitě
Tak proč si lidi kupují ty značky aut a ne poskládaná auta bůh ví z čeho ze šroťáku?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2010 11:36
- Nahlásit
Vlčáčková
nepochopila jste mě ....má ho fabka, má ho dacia, má MB S.... všechna auta mají VINko ( něco jako PP), lidé - kteří na to mají - si kupují auta, jaká chtějí, podle značky, podle výkonu, podle toho, co od něj chtějí ....., ne podle VINka, lidé , kteří na to nemají, si kupují auto podle ceny , VINko o kvalitě auta neříká nic stejně tak jako PP FCI o kvalitě psa. Ostatně i sama FCI říká ,FCI recognised pedigrees are a certification of parentage rather than of quality of the dog registered nevím, proč je u nás tendence dělat z PP něco jiného.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2010 19:10 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
mac1
že se k tomu běžně využívá už hodnou dobu, bych skoro řekla, že ten Lucčin je jeden z mála, že zas tak běžné to - alespoň u nás není, já se s kokrem na kachnách ještě nesetkala
A já jich zas viděla docela dost nejen na honech, ale i na kachnách a určitě by mi přišlo divný, kdyby se jim do vody nechtělo, no na druhou stranu možná ani nepřišlo...
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 15:05
- Nahlásit
impact
Nákup za jeden dva tisíce je vždy sázka do loterie.
No a když člověk koupí štěně né za jeden dva tisíce, ale za hodně peněz s papírama, tak má záruku. Že pes bude zdravej a krásnej a chovnej.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 09:14
- Nahlásit
petra b
No a když člověk koupí štěně né za jeden dva tisíce, ale za hodně peněz s papírama, tak má záruku. Že pes bude zdravej a krásnej a chovnej.
trochu mimo mísu
|