Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Jak vymoct z chovatele zpět peníze
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:59
- Nahlásit

inu
Podzemská prodávala křížence s PP? Já měla dojem, že prodávala bezpapíráky s tím, že PP dodá, což je přece úplně něco úplně jiného.
A ano, občanskoprávní spor by byl drahý a náročný, ale alespoň možný pro toho kdo by se do toho chtěl pustit, na rozdíl od bezpapíráka, kde ani to chtění k tomu nepomůže.
Klub může nařídit testy paternity, pokud je chovatel nedodá, může alespoň zarazit vydávání PP na danou chovku a nebo to chovatel sám vzdá a vrhne se na bezpapíráky, tak jako se to stalo v našem klubu. Prostě se dá dělat alespoň něco.

inu
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:02
- Nahlásit

Psíček
že všechny zdejší pisatelky jsou mindračky záchranářky, to jen, kdyby jsi to přehlédla

no jo nó Mám ještě asi zalepený oči

Maya
Podzemská prodávala křížence s PP? Já měla dojem, že prodávala bezpapíráky s tím, že PP dodá, což je přece úplně něco úplně jiného.

to je dotaz na někoho jinýho, já pouze souhlasila s tím, že Podzemská nebyla potrestána a jede dál. Jinak mám stejné informace: o bezpapírácích.

Klub může nařídit testy paternity
jenže klub to většinou neudělá.. možná teda u nás existuje nějakej férovej kynologickej klub, ale zatím teda nemám ten pocit...

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:03
- Nahlásit

Psíček
To víš, že jo Libuško Šíblová
No tak aspoň křestní si pamatuješ...

Maya
Klub může nařídit testy paternity, pokud je chovatel nedodá, může alespoň zarazit vydávání PP na danou chovku
U nás se stalo to samé co u Podzemské - chovatelka (dá-li se tak nazvat) někde v chlívě odchovala šeltky, na papíry čekali lidi dva roky (nebo tak nějak). Nakonec je vydal klub. U šeltií jí zatrhli další chov (respektive řekli, že na další vrh budou vydány PP jen za nějakých podmínek, už nevím jakých). Přešla na borderky. Udělala totéž. Papíry nakonec vyběhala a lidem rozeslala spolumajitelka krycího psa, protože nechtěla, aby po jejím psovi byli bezpapíráci. Dotyčná množitelka to pak vzdala, zjistila že ze všeho nejvíc vynáší kříženci šeltií s borderkama a vrhla se na ty

inu
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:05
- Nahlásit

jany
Pokud se chceš chovat jako kretén (a tímto se řadím asi mezi květinářky ), tak s tím chovatelku neustále otravuj dokola. Nenapsala jsi zde jediný rozumný důvod, proč by ti měla vrátit peníze. Pravděpodobně čokl nevypadá jako NO, ale pokud ho máš skutečně ráda a je zdravej, nikdy bys takovýhle kraviny neřešila.

I já jsem zjišťovala, jestli jít s chovatelkou do občanskoprávního sporu, protože její chování překračuje hranice vkusu i nevkusu, ale rozhoupala jsem se pozdě - toto se dá prý dá řešit do půl roku, jinak je to promlčené a akorát vyhozené peníze.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:08
- Nahlásit

Maya
Přiklad s podzemskou jsem napsala spíš jako že i když šlo o podstatně větší částky a podvodu měla ve všech směrech dost tak se stejně práva a náhrady nikdo nedovolal.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:11
- Nahlásit

inu
Ono u NO ani u psu s pp člověk někdy musí hodně přemýšlet jestli to ještě vubec má pp a pokud srovnám špičkového výstavního psa s s pracákem co stěží dostane dobrou tak tam mám někdy pocit že NO není ani jeden

inu
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:12
- Nahlásit

KEISSA
tak tam mám někdy pocit že NO není ani jeden

já do NOček zas tak nevidím (i když každej se mě ptá, jestli ten můj má papíry ), ale co občas zahlédnu nějakou fotku, tak je to hodně různorodé...

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:14
- Nahlásit

KEISSA
když šlo o podstatně větší částky a podvodu měla ve všech směrech dost tak se stejně práva a náhrady nikdo nedovolal.
no nevím jestli náhrady ale letos dostala podmínku na 11 měsíců

inu
jenže klub to většinou neudělá.
nedávno nařídil test paternity klub belgičáků

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:14
- Nahlásit

inu
Za posledních pár let náš klub nařídil testy paternity 2x, takže zas taková výjimka to nebude.
Psíček
Ani chtění vyřešit to mi u bezpapíráka nepomůže k soudnímu sporu o určení paternity u dotyčného psa, pokud nemám PP, kde jsou rodiče uvedeni, nemám se o co soudit.
Biluška
No tak vidíš, že se to vyřešilo a to jde, že se dá v chovu s PP něco dělat a podobným individuím podvody s PP zatrhnout. To že pak jdou dělat podvody jinam je věc jiná.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:15
- Nahlásit

Psíček

Podvody se prokázaly ale co ,chová dál ,vystavuje dál a inzeruje taky dál tak co se vyřešilo nic.

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:17 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

KEISSA
chová dál ,vystavuje dál
hele já měla zato že jí to zakázali????

Edit teď jsem koukala na stránky 'CMKU a má pozastavenou ch.s. takže na sebe chovat nemůže

inu
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:18
- Nahlásit

Maya
Alexa
nařídil test paternity
OK, asi jsou i kluby, kde se dá něčeho domoct

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:19
- Nahlásit

Alexa
jo zakázali, no a? Prostě jim na zákaz kašle a vystavuje...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:21
- Nahlásit

Alexa
Může však chovat na manžela, že? Znám takový případ.

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:26
- Nahlásit

Vlčáčková
Může však chovat na manžela, že? Znám takový případ.
no to samozřejmě může nebo na céru atp.... ale víš co myslím si že po tom co proběhlo netem, bylo to i v telce, tak kdo chce tak si to může zjistit, stačí dát její jméno do vyhledávače a jestli i přesto si od ní koupí "papírový" štěně tak je to jeho blbost. A to si myslím všeobecně o lidech, kteří v dnešní době, kdy je možno získat kvantum informací o chovatelích, nemopcech, plemenu atd...., kteří jsou schopni nalítnout na stoletou výmluvu proč jejich štěňátko nemá PP (bylo 5 ve vrhu, nemáme čas chodit po výstavách - kdy většina plemen má 1 výstavu, nebo jenom bonitaci atd atd) nebo kteří si sice koupí papíráka, ale posléze zjistí (i když to mohli zjistit předem) že chovatel není úplně košér, že chová na nemocnejch zvířatech atd...

makrel
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:37
- Nahlásit

taky dobrý téma, ty jo já asi přestanu pracovat, abychto tady stíhala dočítat

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:42
- Nahlásit

Nemůžu jinak než naprosto souhlasit s Biluškou, protože tohle:

Proč někdo, kdo odchová jeden vrh na své pudličce Fifince se sousedovým pudlíkem Bobíkem, má štěňata v kuchyni a vymazlené celou rodinou, je nazýván hanlivě množitelem a někdo kdo valí patnáct vrhů ročně, je-li jeho fena špatnou matkou tak má pouze čtyři vrhy, svůj odchov klidně nechá shnít v útulku a odchovává to v kotcích, takže štěňata vidí člověka dvakrát denně....proč je tento člověk klidně zván chovatelem? Jen pro ten cár papíru?
Měla-li bych na výběr pouze z těchto dvou vrhů sáhla bych po té Fifince bez papírů

je přesně můj případ. Asi to byla souhra náhod, ale když jsem sháněla svou fenku bígla - trikolora, našla jsem jen dva vrhy které ze kterých jsem mohla vybírat. Oba nedaleko od sebe, takže jsme se jeli podívat na oba v jeden den - tím ten rozdíl ještě vyniknul. 1. byla nechutná množárna spojená se psím hotelem, myslim že nemusim popisovat, prostě hnus. 2 byla rodina s "Fifinkou", tatínek krasavec od vedle (který tatínkem samozřejmě být vůbec nemusel), štěnda vymazlená co to šlo, středobodem celé rodiny. Až do odběru byli všichni nastávající majitelé pravidelně informováni mailem jak se hafínům daří vždy spolu s aktuálním fotem toho jejich štěnda. Při odběru každý nový majitel dostal CD s fotkama toho svého + společná fota + fotky matky i otce. Musim říct že jsem za ně dost ráda, ne každý má fotky svého miloucha už z 1. dne života.... Za cenu 3.000,- to bylo víc než luxusní, myslím že ta cena by byla adekvátní i kdyby to byli kříženci - za veškerou vynaloženou péči, jak finanční tak časovou. Péče něco stojí ať je to štěně čehokoliv. S odstupem času můžu dodat že Bonita tatínkovi z oka vypadla, matku by mohla zapřít, otce ne
Ano, riskovala jsem že si pořídím bíglobula, nebo bígobaseta, nebo taky něco úplně jiného. Ale já jsem se rozhodla mít radši vymazlenou křížu, než bíglího sociopata.

Ad slovo chovatel - chovatelem je označován člověk, který dané zvíře odchoval - bez ohledu na to jak, nemusí být ani majitelem matky. Slovo chovatel coby označení odborníka na chov už je jen sleng.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:50
- Nahlásit

Alexa
U nás se podvodníci nesmí nikde evidovat. Chtěla jsem udělat seznam lidí, kteří mají průser s odebraným útulkovým psem. A víš, co? Prý ať to nedělám nebo mě budou úspěšně žalovat!
Pak člověk kolikrát vůbec nemá možnost si informace o určitých lidech najít a vychází jen z toho, jak se prezentuje on sám.
Navíc Tě u některých věcí vůbec nenapadne, že by v tom mohl být podvod.

inu
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:56
- Nahlásit

Vlčáčková
ak člověk kolikrát vůbec nemá možnost si informace o určitých lidech najít a vychází jen z toho, jak se prezentuje on sám.
Navíc Tě u některých věcí vůbec nenapadne, že by v tom mohl být podvod

No, v tomhle bude jádro pudla. Ono ostatně než člověk do toho marastu pronikne, tak má poměrně velkou šanci, že se napoprvé spálí, protože je zlomek chovatelů (PPčkařů) jsou srdcaři, drtivá většina jsou kšeftaři

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:56
- Nahlásit

bonc
Ano, riskovala jsem že si pořídím bíglobula, nebo bígobaseta, nebo taky něco úplně jiného. Ale já jsem se rozhodla mít radši vymazlenou křížu, než bíglího sociopata.
ale jo máš v něčem pravdu, ale mě vždycky zajímá proč takový bezva zvíře ti lidi neuchovní. U bígla jako lovečáka je to určitě složitější, páč asi musí mít lovecký zkoušky, ale třá mě fascinujou lidi, kdy např. u pudla stačí bonitace nebo u jorkšíra a oni se vymlouvají že na to nemají čas lítat po výstavách, ale vesele kryjí nebo odchovávají štěňata a pak se postupně dopvídáš, že maj blbej skus, nebo luxaci pateli 4 stupně atd atd.....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:57
- Nahlásit

Psíček
Tak schválně, kolik pravomocně odsouzených podvodníků tam sám zadáš do seznamu i s proviněním, aby si to každý mohl přečíst.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:58
- Nahlásit

Vlčáčková
Navíc Tě u některých věcí vůbec nenapadne, že by v tom mohl být podvod.
jo, včera jsem byla vybrat zálohu za zahradu, a ti lidi byli úplně v klidu že mi dali do ruky pár desítek tisíc, zeptala jsem se Nechcete aspoň občanku? A oni noo, to bychom mohli, ani si neověřovali jestli je pozemek můj nebo jestli není zástavní právo apod.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:00
- Nahlásit

Mucholabka
Co k tomu říct? Asi spadli z Marsu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:01
- Nahlásit

Vlčáčková
asi mají peněz dost

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:02
- Nahlásit

Vlčáčková
Mucholabka
no zrovna jsme se nedávno bavili jak někdo dá úplně neznámýmu čékovi třá 20000 když u něj zazvoní s tím že se mu porouchal kamion a potřebuje nutně na opravu a že jim to do týdne vrátí

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:02
- Nahlásit

Mucholabka
Spíš myslím, že se prostě nesetkali s hajzlem, který by je při koupi nemovitosti podvedl. Se mnou bys to neměla tak jednoduchý!

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:04
- Nahlásit

Alexa
ale jo máš v něčem pravdu, ale mě vždycky zajímá proč takový bezva zvíře ti lidi neuchovní.
Pořád tvrdím, že je to otázka nabídky a poptávky. Ničeho jiného. Dokud bude poptávka po bezpapírácích tak je lidi budou odchovávat. A je naprosto jedno jestli to budou majitelé Fifinky, nebo jestli to bude Bártů v kravíně. Vem si třá borderky - je to moderní plemeno, každý chce borderku. Bezpapíráci jsou cca od tří do pěti táců a jsou rozebraní v průměru v pěti týdnech. Jen se po nich zapráší. Papírové štěňata jsou tak od dvanácti nahoru a NEJDOU PRODAT. I po špičkových, agilitních rodičích to lidem leží doma. Když je konečně rozprodají v pěti měsících tak jsou štěstím bez sebe.
Protože každý rádobynormální člověk si řekne "dyť mi ta za těch pět tisíc bohatě stačí, na co by mi byli papíry".

Znám i chovatele, kteří po prvním pokusu prodat papírové štěňata už příště udělali vrh bez papírů. Radši. Aby ty štěňata prodali a byli alespoň trošku ziskoví.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:04
- Nahlásit

Alexa
Jo, tak holky, to jeden můj známý má syna, který má už přes 200 t. dluhů, neb s ním každý vydrbává. A je samý průser. A víte, co udělal včera? Přišel kámoš, ať mu na dvě hodiny půjčí 1 000, že mu pak přinese 1 800. A tento syn vzal jejich nové LCD, nové proto, že už je 2x nedávno vykradli (v čemž měl podle mého syn prsty svojí blbostí), toto LCD zastavil v zastavárně a kamarádovi půjčil 1 000. Kamarád mu od té doby nebere telefon.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:05
- Nahlásit

Souhlasím s Psíčkem, pokud chcet, klidně se s paní soudit můžete, ale dle mého mínění si finančně nakonec vůbec nepomůžete. Důležité je, že máte psa ráda, víc neřešte.
Známí si taky koupili (před cca 8 lety za 1000) bez PP NO, no a vyrostl jim z toho "toy ovčák" - kříženec, co se NO podobal jen stojacíma ušima a barvou alá Rex. Později si pořídili fenku NO opět bez PP, viděla oba rodiče a hle vyrostl jim z toho opravdu ovčoun Mají oba, oba stejně rádi a nikdy je nenapadlo se křížence zbavovat.
Jediným způsobem jak dokázat, kdo jsou ve skutečnosti rodiče štěněte jsou testy DNA, které má povinné např. klub NO. Když je zavedli, tak se docela dost lidí divilo, co že to má doma za voříška
Ti normální se smířili s tím, že rázem mají doma de facto bezpapíráka a vysněného šampiona si pořídili odjinud.
Možná by se mnozí divili i u jiných plemen, že

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:08
- Nahlásit

Eldoguero
Jo, bude se soudit o 2 000 a 20 000 prosoudí. A vůbec bych se nedivila, kdyby to projela. Nebo třeba i vyhrála ovšem bez náhrady soudních výdajů, protože soudce bude nasranej, že mu leží kauzy o miliony nebo za ublížení na zdraví a on se musí zabývat v podstatě zcela zbytečným procesem.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání