Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Jak vymoct z chovatele zpět peníze
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:46
- Nahlásit

Eldoguero
moje původní otázka na výkonnostní zkoušku směřovala k chovu.

U mojeho plemene je mi úplně u prdele jak pes vypadá. Pro mě je např. důležitější že moje fenka po 25 km dýchá nosem aniž by se zadýchala a že můj pes např. vyskočí tolik a tolik do výšky apod, nepochčije se strachy když na něj za plotem někdo hukne apod. To že ten pes má jedno ochu klopené A DRUHÉ SLOŽENÉ MĚ FAKT NESERE. Těžko člověk udělá selekci zároveň na exteriér a zároveň na zdraví, to by pak nebylo na čem chovat a je potřeba slevit v jednom nebo druhém-většinou lidi sleví v tom co je vidět hned a na první pohled.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:48
- Nahlásit

Maya
A jak poznáš neznačkovou kvalitu? Že jako štěńátka jsou vyňuchaná? No pokud ti to stačí...
Se psama dělám (tím slovem myslím, že opravdu dělám, nikoliv, že mám psa na gauči a tahám ho ven na flexině) teprve 23 let (jsem si na to musela vzít kalkulačku ) takže jsem úplná pakovikuňa a kvalitu nepoznám. Máš naprostou pravdu

Eldoguero
Člen
- Nahlásit

Alexa
Vzpomínám, zdravím obě holky, jak se daří?

Mucholabka
Člen
- Nahlásit

Psíček
Já jsem zase naštěstí Nadbůh.
blázny je třeba tolerovat, bláznům nic nevymlouvat

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:50
- Nahlásit

[b]Mucholabka[/b]moje původní otázka na výkonnostní zkoušku směřovala k chovu.
V tom případě by to měly být podmínky chovnosti, že je to v drtivé většině jinak je bohužel realita.

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:50
- Nahlásit

Eldoguero
Vzpomínám, zdravím obě holky, jak se daří?
naštěstí dobrý a co u vás vyřešili jste něco s těmi loveckými zkouškami????

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:55
- Nahlásit

[b]Alexa[/b]
Zatím nic nového, abych se přiznala, té paní s kareláky jsem ještě nevolala, ale chtěla bych ji kontaktovat až budeme sumírovat konkrétní žádost. Zatím je to na mrtvém bodě, bohužel jsme zjistili, že náš klub se za nás nejen nepostaví, ale poradkyně je radikálně proti Což nás staví do obtížnější situace.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:00
- Nahlásit

Biluška
Ale si mi neodpověděla. Jak poznáš u bezpapíráka kvalitu štěněte? Když teda pominu to zjevné, tedy kvalitu odchovu a momentální stav štěněte a za kvalitu štěněte považuju předpoklad vzhledu, povahy a zdraví.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:12
- Nahlásit

Maya
Ale si mi neodpověděla
Protože jsem nechtěla. Proč bych měla odpovídat někomu kdo se snaží urážet místo toho, aby diskutoval? Viz tvoje...."no když ti to stačí..."

Jak poznáš u bezpapíráka kvalitu štěněte?
Jak ji poznáš u papíráka?

Když teda pominu to zjevné, tedy kvalitu odchovu a momentální stav štěněte a za kvalitu štěněte považuju předpoklad vzhledu, povahy a zdraví.
No tak já bych třeba právě tu kvalitu odchovu nepomíjela, přijde mi poměrně důležitá.
Vzhled je mi naprosto, ale opravdu naprosto jedno. Stejně jako Muchoš. Klidně může mít nohy do bž, jedno ucho nahoru a druhé dolů a pidlovoké oči
Povahu a zdraví si zajistím tím, že znám rodiče, znám chovatele, většinou znám i rodiče rodičů..(nebo si najdu někoho komu důvěřuju a ten je zná). Mám toho zajištěného mnohem víc než někdo, kdo chce koupit s PP a hledá akorát informace o psech na netu, či někde ve zpravodajích. Bez toho, aby dané zvíře vůbec kdy viděl naživo. A pokud ano tak v postoji ve výstavním kruhu
Já je znám z praxe, ze závodů agi, ze života. Nepotřebuju, aby rodiče měli stopatnáct vyšetření, protože ze všeho nejvíc je prověří právě zátěž při závodech. Pokud pes odchází z parkuru, funí jak lokomotiva a kulhá něco není v pořádku... Stačí mít oči a mozek

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:21
- Nahlásit

[b]Biluška[/b]
Asi jsem divná, ale k tomu všemu výkonu (pochopitelně, ten chci od svých psů taky) bych ráda ještě i zdraví a pokud možno i exteriér náležitý danému plemeni.
Bo nohy do bž a pidlovoký oko dle mě signalizuje ňákej ten zdravotní problémek, že.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:29
- Nahlásit

Biluška
Nic jsem rozhodně nemyslela jako urážku, tak sorry, ale někomu opravdu vyňuchaná štěnata stačí a víc ho nezajímá a netuším jak to máš ty, jen mě prostě zajímalo, jak se ta kvalita u bezpapíráka pozná.
No, to tvoje vysvětlení je dobrý a předpokládám, že u tebe funguje nebo by fungovalo, ale asi moc dalších lidí, kteří by mohli vybírat bezpapíráka stejně, moc nebude. Předpokládá to dlouhodobé se věnování sportu se psem, široký okruh známých mezi dalšími sportovci a zájem koupit psa na sport, nedá se to brát jako obecný návod jak poznat kvalitu u bezpapíráka.
Pořád mi to vychází, že u papíráka má běžný člověk větší šanci.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:29
- Nahlásit

Eldoguero
Bo nohy do bž a pidlovoký oko dle mě signalizuje ňákej ten zdravotní problémek, že.
No když budou úpa do bž tak určitě ano. Jsem tím chtěla říct, že exteriér je mě osobně prostě úplně jedno. Stejně jako třebas chybějící zub (chybějící dvětřetiny zubů už by mi asi vadili, páč se mi nechce mixovat psovi všechno co mu dám do misky )

Asi jsem divná, ale k tomu všemu výkonu (pochopitelně, ten chci od svých psů taky) bych ráda ještě i zdraví
Ale to zdraví tam je. To prověří právě ten výkon. Nebo myslíš, že pes (rodič), který má nějaký zdr. problém je schopen dlouhodobě podávat kvalitní výkon?

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:33
- Nahlásit

Maya
ředpokládá to dlouhodobé se věnování sportu se psem, široký okruh známých mezi dalšími sportovci a zájem koupit psa na sport, nedá se to brát jako obecný návod jak poznat kvalitu u bezpapíráka.
To ano. Asi by to nefungovalo u nesportovních plemen.Co já vím, třebas u mopsů, nebo u basetů.

Pořád mi to vychází, že u papíráka má běžný člověk větší šanci.
Si myslím, že nemá. Rozhodně ne v době, kdy se celkem běžně pod PP fenu podstrkují bezPP štěňata, kdy se podvádí s rentgeny a jinými vyšetřeními, se zkouškama, psům s vadou skusu se dávají rovnátka a tak podobně

Zase je to jenom o tom najít solidního chovatele. A těch je jak šafránu

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:33
- Nahlásit

Eldoguero
V tomto souhlasím s Biluškou, že pes co sportuje, bude spíš zdravý, ale stejně to vidím i u psů, co se vystavují, tam to s nemocným psem taky nejde.
Problém vidím spíš v tom, že většina lidí nechce psa na sport, tudíž toto kritérium výběru je pro ně k ničemu.

inu
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:35
- Nahlásit

Biluška
Zase je to jenom o tom najít solidního chovatele. A těch je jak šafránu

A jsme u toho

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:37
- Nahlásit

Eldoguero
bohužel jsme zjistili, že náš klub se za nás nejen nepostaví, ale poradkyně je radikálně proti Což nás staví do obtížnější situace.
njn tak to je naprd jedině se hooodně angažovat a získat stejně smýšlející příznivce a nechat se zvolit do předsednictva
Maya
Jak poznáš u bezpapíráka kvalitu štěněte? Když teda pominu to zjevné, tedy kvalitu odchovu a momentální stav štěněte a za kvalitu štěněte považuju předpoklad vzhledu, povahy a zdraví.
no to je přesně to proč bych do bezpapíráka nešla. Samozřejmě si ještě budu vybírat chovatele a budu chtít vidět oba rodiče makat a jejich zdravotní stav

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:39
- Nahlásit

Biluška
Ale to zdraví tam je. To prověří právě ten výkon. Nebo myslíš, že pes (rodič), který má nějaký zdr. problém je schopen dlouhodobě podávat kvalitní výkon?
Pochopitelně a o tom to je, tak třeba trojky kyčle se mi u AD klinocky projeví tak na sedmi, osmi letech, kdy má pes nakryto iks fen, ale řešit to netřeba, páč pes do sedmi let běhal jak zamlada.
Ne, pochopitelně, že výkon se zdravím úzce souvisí, ale problém je v objektivním testování výkonu.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:41
- Nahlásit

Maya
V tomto souhlasím s Biluškou, že pes co sportuje, bude spíš zdravý, ale stejně to vidím i u psů, co se vystavují, tam to s nemocným psem taky nejde.
Myslíte? Se někdy přijďte podívat na výstavu molossů

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:44
- Nahlásit

Alexa
Hm, obávám se, že na to mám blbou chovku (název myslím), u nás se tak trochu hraje na jiný věci než je výkon a pracovní upotřebitelnost psů. Ale zkoušíme, zkoušíme, třeba se něco změní, rozhodně to nevzdávám

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:47
- Nahlásit

Eldoguero
Ale zkoušíme, zkoušíme, třeba se něco změní, rozhodně to nevzdávám
tak to je důležitý, nenechat se znechutit. Držím moc palce

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:47
- Nahlásit

Biluška
Aha, tak to je ono, já se teda orientuju jen v jednom plemeni a vím, že se podvody v PP chovu dějou, ale rozhodně ty podvody nepovažuju za běžnou věc a taky si nemyslím, že solidních chovatelů je jak šafránu a proto si myslím, že těch informací o PP chovu je poměrně dost a kdo chce, tak si je najde a zařídí se podle nich.
U bezpapíráka běžný člověk nemá šanci ani poznat, zda ukázaná fena je opravdu matka štěněte, jo, maj to tak u nás jedni lidi na vesnici a jistě nejsou sami, na porody větší čivavu, aby měla hodně štěňátek a na ukázání tu mrňavou.
Alexa
Já bych do bezpapíráka šla jedině, že by byl z útulku, ale zaplatit za něj někomu by mě nenapadlo ani ve snu, těm lidem bych nedala ani korunu, když čtu na netu ty hrůzy jako že my máme nový štěňátko, je mu 6 týdnů, chovatel nám řekl, že už štěňátka musí od maminky, protože jí koušou a ona už je nechce
jako toto se fakt v PP chovu stát nemůže

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:51
- Nahlásit

Biluška
Si myslím, že nemá. Rozhodně ne v době, kdy se celkem běžně pod PP fenu podstrkují bezPP štěňata, kdy se podvádí s rentgeny a jinými vyšetřeními, se zkouškama, psům s vadou skusu se dávají rovnátka a tak podobně
Pokud by byla fungující databáze DNA, tak nelze podstrčit pod nic, to že není pochopitelně všichni víme.
Podvádí se se vším, viděla jsem video ze zkoušky SVV1 a pár fotek a chtělo se mi blít. Psa s ocasem mezi nohama přivolávat v podřepu, místo rukávu bačkora, na které se udrží i bezzubý dědek, zvlášť za příslušné spolupráce s figurantem (žádné prohazování, co kdyby se pes utrhl, což by se 100% utrhl, bo ten rukáv fakt nedržel), no ale pes má SVV1, tak je pracovní, ne.
To neva, že AD je opakovaně vyhnán z lesa divočákem, šak už nakryl asi milion fen a o tom, že se bojí prasat se přece netřeba zmiňovat.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:53
- Nahlásit

Eldoguero
Jako že se vystavují nemocní molossové? Kulhající nebo jak? Nebo se nadopujou práškama?
Jako teda doteď jsem předpokládala, že pes, který se xkrát ročně předvede ve výstavním kruhu, tak by měl být zdravý, jinak by to nedal, ale možná se mýlím.
Psíček
No nemocný pes, zvláště s nohama, ti rozhodně běhat nebude. Něco o tom vím.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:53
- Nahlásit

Psíček
dnes je to tu tedy ve znamení:
"velkokynologové se představují"

jen do toho děti moje

No, někdo se toho přeje ujmout musí, ne

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:55
- Nahlásit

Alexa
Děkuju za podporu, škoda, že se nám jí nedostává víc mezi "Doguery"

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:55
- Nahlásit

Eldoguero
To jsou AD, co se používají na lov kanců? Jsem to viděla na dvd, ale nevím, jestli si nepletu plemeno.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 12:02
- Nahlásit

Maya
Jako že se vystavují nemocní molossové? Kulhající nebo jak? Nebo se nadopujou práškama?
Jako teda doteď jsem předpokládala, že pes, který se xkrát ročně předvede ve výstavním kruhu, tak by měl být zdravý, jinak by to nedal, ale možná se mýlím.
No, tak nějak, nebo vám přijde pes permanentně "olezlý" s očima oteklýma, tak, že je ani neotevře, oběhne horko těžko čtyři pidi kolečka v kruhu a dostane BOBa, normální??? Mě teda ne, ale děje se
Pes, ke kterému se v kruhu přiblíží jiný, se málem nervově zhroutí vzteky nebo bázlivostí, to je fuk, má titul, prý je to tipický představitel plemene to neva, že je hustej i na vlastního majitele a kolem jinýho psa s ním nelze projít. Psi rvoucí se v kruhu, kteří jsou posouzeni(?) už vůbec komentovat nehodlám.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 12:05
- Nahlásit

Maya
Jo, jo AD byly vyšlechtěny na lov především černé zvěře a velkých kočkovitých šelem. V Evropských podmínkách je lze běžně využívat na černou (prasata) a celkem úspěšně. Videí běhá dost, bohužel v různých kvalitách. No a právě mi přijde jako tragédie, když se AD po...e před prasetem, ale zároveň je to prý super plemeník

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 12:32
- Nahlásit

Eldoguero
Já mám proti výstavách spoustu výhrad, takže třeba BOB pro nestandardního psa mě nepřekvapí, takže asi ani pro nemocného, ale myslím, že v dnešní době se takový nemocný pes na výstavě pozná i z fotek, to že je agresivní nebo bázlivý na výstavách se většinou roznese mezi lidi, nevím, pro mě alespoň jakési informace to jsou, na rozdíl od psa, kterého třeba od uchovnění už nikdy nikdo neviděl.

jany
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 12:33
- Nahlásit

tak jsme dostali zpátky 1000kč.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání