Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Cena zdraví
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 21:29
- Nahlásit

sarax
ati
To byla jen sranda.Uznávám toto fórum bylo na téma „Cena zdraví“ a tak již je volné pro další názory. Typu zdraví se nedá koupit, je nejcennější atd. + zkušenosti s veterináři a škodiči zvířat, kteří si bohužel taky říkají veterináři.Ale bohužel nám ta diskuse ujela jinam.

ati
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 21:32
- Nahlásit

no boooooooooože, kdo hledá najde a je jedno kde

evina
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 21:42
- Nahlásit

sarax:jestli se chystáš za S...,tak je tam jedině čtvrtky a pátky od 14hod.My jsme tam teď denně,tak jsem to tam četla.

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 21:50
- Nahlásit

evina
to je tedy dost blbí.Snad už nešel do důchodu.Proti mladému S…. nemám vůbec nic, ale starej S…..je holt jen jeden.Takže to tam budou fronty, že už abych si tam šla pomalu stoupnout.

evina
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 21:55
- Nahlásit

dorfa:jj je tam málo.Já chodila celý týden k paní doktorce a ordinace docela prázdná.I když je fakt,že já chodila hned ráno.Dokonce si nás pozvali na sobotu,což ani není ordinační den.A žádnej příplatek za pohotovost nechtěli.Jednou se mi totiž stalo,že si mě na Chodově objednali na víkend ale hned si to taky naúčtovali.A to návštěva tak nutná nebyla jako dnes.

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:04
- Nahlásit

evina

To znám.Já jsem u S….toho už opravdu zažila hodně i soboty a neděle tam kvůli mně byl, a taky bez příplatku.Dokonce i jednu noční operaci končil v 23.30hod, a taky žádný příplatek za noční službu.To není klinika, ale slušný vet, až moc slušný a hodný.A mladý mají dobrý vzor.

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:09
- Nahlásit

dorfa
je fakt v pohodě...sice to bylo OT ale stejnak ses nevyjádřila k věku...

evina
díky,zajedeme tam teda odpolko čtvrtek nebo pátek
prostě to je člověk...doktor S,kterej to dělá z lásky a s citem...

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:16
- Nahlásit

sarax
no to bude tím, že ten věk bude tak trochu mimo mě (škoda ) a nevím co je OT.S těma zkratkami na mě ne tak hrr.

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:17
- Nahlásit

dorfa
OT jako off topic...mimo téma...no nevadí...budu doufat,že tu bude někdo věkem k němu a nenápadně se ozva ..beru to tak,že nějaká zkušená pejskařka mu jistě ráda pomůže a budou vychovávat pesu spolu

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:22
- Nahlásit

sarax
Ach so. Já znám jen MM (mimo mísu).Tak ať ti ty dohazovačské pikle vyjdou ke prospěchu obou.

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:30
- Nahlásit

dorfa
a doktor S. je tam nějaký specielní den???

Bugs
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:32
- Nahlásit

A co takhle nějaký pojištění pro psy??Proč to někdo neudělá.Třeba by to zachránilo hodně pejsků před utracením,protože páníček neměl na nákladnou léčbu.

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:33
- Nahlásit

Bugs
mno někde se to prej řeší formou nějakejch fondů...taky by se mi to líbilo..aspon by to pak nebyly takový dardy za operace a tak

Bugs
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:36
- Nahlásit

No právě myslím,že by mohla třeba stačit 20,- měsíčně a bylo by to.Ale já fakt nemam tušení jak tohle funguje.Jo jinak,že se vracím k Hillsu já s ním krmím beru 15kg za 1750,-Ale je to pro štěnata velkých plemen.Nevim kolik stojí to tvoje označení.

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:46
- Nahlásit

Bugs
myslím, že dnes už není problém komerčně pojistit téměř nic.Ale to by bylo tak finančně nákladné, že by nikdo tu pojistku pro psa určitě neplatil.Ta dvacka cha, cha, cha.Já to vidím tak někde u 2.000,-Kč, vzhledem k tomu, jak je ta medicína dnes drahá a pojišťovny to vědí.

Bugs
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:51
- Nahlásit

No já to nemyslela,jen jako že já si pojistím u nějaké pojištovny svého psa.Já myslela,že by to bylo jako povinný,jako to máme my (lidi).A vet by dostával peníze od tý pojištovny pro pejky.A jestli jsi to tak pochopila,tak se omlouvám.Holt si to všechno asi představuju,jak Hurvínek válku.No co ale bylo by to hezký

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 23:01
- Nahlásit

Bugs
Ale ne nápad to je dobrý, ale nereálný. Už ta povinnost k pojištění to by bylo možné tak maximálně v Praze, kde je vyhláška na povinné označení psů.A každé pojištění je založeno na principu solidárnosti, to znamená, že ne všichni kdo přispívají ve stejné výši také čerpají. A to prostě nemůže fungovat.

Bugs
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 23:15
- Nahlásit

No jo asi holt budem muset do tohodle ještě dospět.Ikdyž s tímhle vývojem..........Necháme se překvapit.

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 00:29
- Nahlásit

akorát jsem slyšela že někde..ale nevím kde..malé město..není čipování samozřejmě povinný a tak policajti dělat fotky psů a jejich registr
Bugs
no myslím že ta cena u těch Hillsovejch granulí bude cca stejná..říkali nám že to vycházelo 1200-1500 na měsíc za granule...jen mě mrzí že si to člověk někde nemůže objednat..myslím na netu třeba,ale že je to jen u veta....

RoSa
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 08:50
- Nahlásit

sarax
Hill´s můžeš objednat i přes internet, ale při předání jim musíš dát recept od veta, takže je to spíš otázka ceny.
Mají to např. na www.allpet.cz a fakt jen jako pětikilovku:
HILL´S Prescription Diet H/D pro psy, 5 kg
Lze distribuovat pouze na předpis veterinárního lékaře.
Naše cena: 748.00 Kč (bez DPH), 785.40 Kč (vč. DPH)

Na www.zoo.prodejce.cz ti ho taky po osobní dohodě dodají (opět na základě předpisu od veta).
Buddy dřív měl tyhle diety taky v nabídce, ale teď je tam nevidím.

dorfa
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 09:30
- Nahlásit

sarax
Já myslím, že to s tím receptem nebude tak horké.Vím, že jsem se sháněním granulí (Hills u/d) neměla žádný problém a nikdo po mě recept nechtěl.Ono je zcela logické,že jenom blázen by svému psovi kupoval drahé specielní a dietní krmivo, kdyby to ten jeho pes nepotřeboval a neměl tento druh krmiva veterinářem doporučen.

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 11:09
- Nahlásit

dorfa
no to je jasný..kdo by chtěl dobrovolně dávat za 5 kg granulí 800 kč??Ale ta cena mě dostala...jak strašně zneužívají toho,že ten pes to potřebuje a musí mít...a kolik člověka ještě stojí léky a veterina..je to sprostý takovýhle ceny granulí...
Zajímalo by mě ,jestli někde mají větší balení,který by třeba vyšlo levněji....

RoSa
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 11:22
- Nahlásit

Hill´s má obchůdek v Praze na Plzeňské, tak tam zkus zavolat:
A -VET s.r.o.
http://www.avet.cz/
prodejna (fakturační adresa):
Plzeňská 169/240, Praha 5, 150 00
Otevřeno: po - čt 9.00 - 17.00, pá 9.00 - 16.30
Tel: 257 213 134

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 11:39
- Nahlásit

RoSa
díky,zkusím,nechápu proč je nedělají v tom 14 kg balení...čubina má 35 kg a ty 5 kg balení do ní teda padnou....jiná firma asi diety nedělá,pro psy s hypertenzí a je to i na ledviny...

Sendy
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 12:17
- Nahlásit

A co se veta zeptat na krmení masem? Zda by to nebylo pro psa s dietou lepší? A také je to podstatně levnější.
Naštěstí mám psy zdravé (ťuk, ťuk, ťuk), ale také jsem začátkem roku přešla na maso. Psům to chutná a začínají být jinačí, lepší. Krmím dle tohoto návodu a fakt pohoda. Dvoukilovou šiškou (dle druhu 20-30 Kč) nakrmím 2x 25 kg psy, 1x 10 kg a dvě kočky. Když to propočítám na měsíc, vychází mi vše na 50% ceny granulí.

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 12:38
- Nahlásit

Sendy
to by bylo fajn ale to nelze..protože u vařený stravy prý nedodržíme poměr vápníku a sodíku..takže jí nemáme dávat ani žádný doplnky..rejži,vločky a tak...prostě nic
takže spíš budu hledat bud jinou firmu,což asi nepůjde,nebo odběr ve větším

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 12:40
- Nahlásit

Sendy
nemluvě o tom,že pesu má kamarád,svobodnej a pracující..nevaří ani sobě....tak nevím,ale stejně to fakt nemáme dávat...

dorfa
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 12:46
- Nahlásit

Sendy
Taky nejsem moc velký zastánce granulí.Po krmení granulemi jsem také přešla na maso a dá se říct, že krmím skoro stejně jako ty.Granule jsem úplně nezatratila, je to přece jen časově velmi výhodné a na cesty k nezaplacení.Ale netvoří v jídelníčku psa víc jak 10%-20%. A musím říct, že psi, kteří jsou krmení přirozenější stravou což maso bezesporu je,mají daleko zdravější a odolnější trávení než ty co jsou odkázány jen na granule.
sarax
Myslím, že u diety na srdce a ledviny to určitě půjde krmit masem, horší by to bylo u diety na ledvinové nebo močové kameny.Tam se přidávají nějaké léčivé složky, které určité druhy kamenů pomáhají rozpouštět.

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 12:48
- Nahlásit

dorfa
zeptáme se doktora S .třeba něco poradí..ale v útulku říkali,že nesmí přílohy..a krmit jen masem bez příloh...to myslím levněji nevyjde?

dorfa
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 12:54
- Nahlásit

sarax
ten poměr vápníku a sodíku není zas tak hrozný uhlídat.Prostě se zkrmuje jen dietní maso.Ne třeba hovězí srdce, která má právě vysoký obsah vápníku.Ona to zas taková věda krmit psa přirozeně není.To jen loby firem, které se živí výrobou krmiv z toho takovou vědu schválně dělá, aby majitelé psů zbytečně vystrašili a přesvědčili je o tom, že se pes ani jinak krmit nedá.
Granule jsou opravdu velmi pohodlné, takže kamarád to určitě ani nezkusí.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání