| Autor |
Zpráva |
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:04
- Nahlásit
tosca myslím,že to tady nikdo jako kritiku nebral .Každý tady říká jak to dělá a jaký má názor.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:17
- Nahlásit
Já sobně mám nejhorší zkušenost s Libní.A tento týden se mi to potvrdilo.Seděla jsem v čekárně u svého veta a lidé si povídali(jak už to bývá někdy zvykem)A paní říkala,že její známá jela do Libně s 16letou fenkou se zánětem dělohy aby jí nechala uspat.Prý jí tam ještě vynadali,že tohle se prý operuje!Peníze zkrátka hýbou světem!
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:26
- Nahlásit
evina
já znám ale případ, kdy byla úspěšně odoperovaná 15. letá fena se zánětem dělohy a žila pak ještě 2 roky.Ono se to těžko posuzuje, když nikdo nevíme v jaké byla kondici.Ale na Libeň si lidi v čekárně u MVDr. Sv…..stěžují pravdu hodně.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:29
- Nahlásit
Tahle konkrétní fenka žila 2týdny.Já osobně bych moc a moc přemýšlela...musel by to být pes skutečně zdravý a to 15.letých psů je asi minimum.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:34
- Nahlásit
evina
tak k tomu asi nebudu raději ani nic dodávat.Spíš se divím, že vůbec tu operaci přežila. 2 týdny to je opravdu málo. Máš pravdu peníze, peníze, peníze a až někde na konci je teprve zájem zvířete.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:20
- Nahlásit
Já přemýšlela o tom placení až zpětně jsem si uvědomila, že jsem vždycky platila až později.... Jak za feňulinu zlomenou packu, tak i za kastraci jsem platila až při druhé kontrole a ne hned po operaci...
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 11:16
- Nahlásit
dorfa
jo taky jsem před šesti lety řešila problém,který bych nikomu nepřála,i když to o penězích rozhodně nebylo.11 letá fena torze žaludku,na sále těžké srdeční problémy,opakovaně podávané léky pro podporu srdce.Po otevření břicha těžká nekróza střev a žaludku.Šance na přežití zhruba do 10%.A teď se během chvíle máte rozhodnout jestli těch 10% je dost,na to,abyste nechali operaci dokončit.Nebo jestli je lepší nechat připíchnout narkózu.Nikomu tenhle pocit nepřeju,protože to je šílené.Logické argumenty mluví pro eutanásii a srdce pro dání šance.
Ptala jsem se tenkrát toho veta co by dělal on,jenže on mi řekl,že sám psa nemá.Takže jsem vytáhla zpostele veta,který fenu běžně ošetřoval,ten si nechal říct stav od toho operatéra do telefonu a řekl mi,že tohle nemá šanci.
Dodneška nevím,jestli jsem dělala dobře a mám výčitky svědomí,i když mi sousta veterinářů,řekla,že ta fena prostě šanci neměla.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 13:52
- Nahlásit
arsiela
Tak to je hrozný, ale určitě jsi udělala dobře.Je to rozhodnutí, které už nejde vzít zpět tak nad tím nemá cenu přemýšlet. Znala jsem jednoho mladého veta který měl velkého knírače (asi 3 letého) a ten mi jednou říkal, že kdyby měl jeho pes torzi žaludku tak ho sám utratí a operaci by nedělal. Pak mi ještě říkal ty důvody proč by torzi u toho kníra neoperoval a zdály se celkem rozumné. Takže u 11 letého psa s nekrózou už nebylo opravdu co řešit a jen zkrátit jeho utrpení.
Já jsem tenkrát fenu z kliniky odvezla, vytáhla jsem svého veta z postele, a fenu mi odoperoval on.V noci si nevzal ode mě ani korunu. Nevěřil taky že přežije, hrozně se divil, když jsem druhý den volala, že žije. Pak to ještě bylo asi 4 dny takové nejisté, jezdili jsme na infuze a injekce snad 14 dní, ale nakonec to prostě fena dokázala.Jo a za vytažení psa téměř z hrobu si pak řekl ani ne pětinu toho co jsem měla dát na klinice.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 16:24
- Nahlásit
U me je hranice tam, kde na to mam. Prisla mi pod ruku ovcanda a do te doby bych nerekla, ze jsem schopna vydat tolik penez za psa. Do urcite doby ciziho jsem student, ale striham psy a co vydelam, jde na psy. Akorat vcera jsem si koupila fajne boty, bo uz to neslo
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 16:40
- Nahlásit
Všichni máme určitou hranici.Někdo si to přizná jiný ne.U někoho je to hranice peněženky, u někoho bankovního konta, někteří by šli i do úvěru ale hranici má každý. A tou poslední hranicí je další důstojný život psa a za tu hranici už by neměl jít nikdo.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 16:47
- Nahlásit
Kdysi jsem nachala utratit pudlici se zánětem dělohy. Měla teprve 12, ale byla kardiačka a měla nemocné ledviny, tak jsem to moc neřešila. I když mi vetka vyšla vstříc a nasadila nízkou cenu kvůli počtu psů u nás říkala, že by operaci zřejmě nepřežila a samotné se jí do toho moc nechtělo. Měla úplně zkolabované žíly, nakonec se ani ta eutanazie nedala provést normálně.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 18:05
- Nahlásit
Na jednu stranu si ale myslím,že lidi kteří jsou momentálně třeba bez práce(a mají problém jí sehnat),tak by se neměli zrovna hnát do pořízení pejska.Alespoň já bych si to rozmyslela,jiné by to bylo,kdybych ho už měla.On totiž člověk nikdy neví co se psovi přihodí a nemusí to být ani starý,nemocný pes.Je pak smutné utrácet psa kvůli pár stokorunám.My tady řešíme desetitisíce ale určitě se najdou tací,kterým dělá problém pár stokorun.Já klidně ošidím sebe,když jde o psa ale zase na druhou stranu nechci aby na to dopláceli děti.Pokud by ale bylo něco vážného,museli by to i oni pochopit.Včetně dneška jsem tento týden nechala u veta už 2tisíce.A jak to vypadá,má peněženka bude brečet i příští týden.Ale ten smutný pohled teprve 9.měsíčního psa prostě nedá...on čeká,že já mu pomůžu!
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 18:30
- Nahlásit
Dorfa
Tak jsem včera pesanovi dlahu sundala,Celá mu rupla a muselo ho to pěkně tlačit do nohy.Chudák si jí pak hodinu v kuse olizoval,jak byl z toho vykulenej.Ted mam pocit,že nožku moc prošlapuje jakože (v nártu).Tak jen doufám,že to bude dobrý a že se mu to spraví.
Jinak nemůžu říct jaká je hodnota peněz,doufám,že to nikdy nebudu muset řešit.Tak těm vašim miláčkům přeju hlavně zdravíčko a spokojenej živót s váma
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 18:44
- Nahlásit
dorfa
sice se zpožděním ale přece...ano těch 10000kč za vořecha nebylo v Kobylisích ale jinde....v pondělí se k němu chystáme,právě jsme si dovezli zlaťandu z Brna,má nemocný srdce,ale je to poklad
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 19:16
- Nahlásit
sarax
No já jsem si říkala, že to není možný nechat u S…takové prachy. Přivezla jsi štěňátko nebo už dospěláka?Co má se srdíčkem?Retrívry to já můžu toho si umím doma představit. Jsou sladký mají super povahy.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 19:20
- Nahlásit
Bugs
To prošlapování bude určitě tím, že na ní nemohl nějaký čas pořádně došlapovat.To se určitě spraví. Držím palce.
Hodnota peněz? Hodnota peněz je vyjádřena na každé bankovce či minci, ale jinak je rovna tomu co si za to pořídíš, a bohužel platí, že zdraví se někdy koupit prostě nedá.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 19:20
- Nahlásit
dorfa
no je pro kamaráda ,byla jsem tam s ním a jsou jí asi 2 roky a je úžasná..potřebuje léky a dietu od Hillsu jinak snad bude v pohodě,myslím,že bude rozumný v pondělí,nebo nejbližší den za S. skočit,potřebujeme stejnak léky..a probrat to s ním
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 19:25
- Nahlásit
Sarax
Tak držím palce ať dostanete od S….. jen samé dobré informace. Ale mám zkušenosti, že pondělky jsou tam někdy dost krizový. Tak pevné nervy a malou frontu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 19:35
- Nahlásit
dorfa
no asi to necháme na úterý....
takhle vypadá po koupely a novýho páníčka si ochočila hned
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 19:42
- Nahlásit
sarax
ta je k sežrání. Když oni mají tak strašně dobrácký a důvěřivý výraz v obličeji pro který si je musí zamilovat snad každý.
Kdo dokáže dát pryč dvouletého pejska?Já bych to tedy už nedokázala.U štěňat mi to problém nedělalo ale dospěláka bych už dát z domu nemohla.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 19:51
- Nahlásit
dorfa
no byla v útulku skoro 2 měsíce.....a myslím si že jí někdo vyrazil,kvůli chorobě,že to leze do peněz....ani v útulku jí nikdo nechtěl,vždycky někdo zavolal a pak se neozval a my byli rarita..prej to sou ti z Práglu ...a ještě že můj kamarád je malinko šílenej a zamiloval se do ní na první pohled
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:03
- Nahlásit
sarax
Doufám, že teď už bude kolem ní jenom samá radost.
Zaslouží si to nejen ona ale i její páníček. V tom útulku jí taky dopřáli Hillse? Zajímá mě to protože vím, že nepatří mezi zrovna nejlevnější krmiva. Myslela jsem že v útulku psům vaří a nebo sypou jen nějaké nejlevnější granule.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:18
- Nahlásit
dorfa
říkali že Hillse dostávala....takže jsem zvědavá,my s tímhle krmením nemám ezkušenost ,má mít Hills h/d a já ani netuším kolik stojí ale dělá se prej jen 5 kg pytlíkách a dá se sehnat jen u veta......taky jsem si myslela že v útulcích krmí vším,ale tady i ostatní psi dostávají K9,myslím,že mají nějakýho dobrodince,kterejm jim krmení sponzoruje..jinak si myslím,že na to útulek nemá ne???
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:29
- Nahlásit
sarax
Já s Hillsem nějaké zkušenosti mám. Po tom co mi S…. odoperoval jednoho psa na močové kameny jsem tím krmila až do konce života psa. Byla to ale speciál. dieta na kameny už ani nevím co to bylo za písmena myslím u/d ale brala jsem největší pytel a ten byl určitě přes 10 kg (myslím 14kg). No ať se kamarád připraví na pěkné penízky myslím, že to stálo asi 1700,-Kč. Vždycky se vyplatí brát to největší balení a u velkého psa rozhodně. 5 kg mi přijde málo určitě musí dělat i větší.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:46
- Nahlásit
dorfa
no to budu jen ráda když najdeme větší....máme počítat tak zhruba kolem 1000 kč na měsíc,protože má dostávat malinko míň granulí...tak jsem zvědavá...s lékama a granulkama vyjde tak na 2000 kč měsíčně
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:54
- Nahlásit
sarax
Levný drobeček, ale hlavně že je milý.
Člověk do sebe ty prachy nezainventuje ale do psa klidně. To znám.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:56
- Nahlásit
dorfa
jj....ani nemluv...no stejně sem kamarádovi řekla,že ty prachy nemá do koho cpát tak co ..a třeba se s pesou seznámí s nějakou skvělou babou zasloužil by si to a pejsa je fakt boží,snesla koupel,česání,našeho psa,jen vysavač jí vadil,tak odešla prostě poklad..
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 21:07
- Nahlásit
sarax
kamarád je volný?..... Dej mi nějaké info o něm? Že bych tady našla chlapa i s krásnou pesinou…..
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 21:08
- Nahlásit
dorfa
mno bude mu 26..pěknej hodnej a tak ...pokud chceš víc,napíšu to já ráda
|
ati
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 21:20
- Nahlásit