| Autor |
Zpráva |
Borek
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 11:56
- Nahlásit
Velmi mě zaráží, jak se liší ceny stejných lékařských zákroků u jednotlivých veterinářů. Pomalu ale jistě se stává, že někdy někdo z nás už nebude na to aby mohl zaplatit svému psovi veterinární péči mít. Ceny některých operací jsou v tisících a někdy i desetitisících. Máte s tím, nějakou zkušenost? Je zdraví vašeho psa limitováno cenou? Musel někdo z vás nechat svého psa uspat protože na to prostě neměl peníze?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:00
- Nahlásit
Tohle doufám nikdy řešit nebudu a když už, rozhodně u mě nebudou rozhodovat peníze. I za cenu toho, že bych si měla na operaci půjčit, budu chcít pejska zachránit!!!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:03
- Nahlásit
Borek
Zatím jsem otázku toho, že bych neměla na veterináře řešit nemusela... ale je to doopravdy hodně drahé...
V listopadu jsme podstoupily operaci obou loktů, jen operace s jednou následnou kontrolou nás vyšla na víc jak patnáct tisíc, plus léky, plus speciální krmivo...
|
Borek
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:07
- Nahlásit
Syska
to se hezky říká, když to člověk nemuší řešit.Oni předsevzetí jsou vždycky krásná, ale realita je vždy tvrdá. Já viděl nechat utratit fenku, měla zánět dělohy a za akutní operaci chtěli 6.500,-Kč, pak další výlohy za hospitalizaci a léky. Cena se měla s následnou péči vyšplhat někam k 10.000,- Kč.Ty lidí na to prostě neměli a aby se pes netrápil tak jim ho utratili.Kde si rychle v noci půjčíš 10.000,-Kč?
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:08
- Nahlásit
Já jsem s buldočkem podstoupila zase operaci loketního kloubu přední nožky, vyšlo to cca na 13 tisíc. Kč. Nejsem pracháč, ale určitě bych si na operaci psa půjčila, kdyby byla o hodně dražší.Je to pravda, že ceny jdou strašně nahoru, bohužel ne naše platy - alespoň některé.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:11
- Nahlásit
Nase fenka ma za sebou 4 narocne ortopedicke operace. Celkove nas nase prdylka vysla asi na 50 000,- ovsem rozlozeno do nekolika let.. Zkratka, je to nase "nejdrazsi" fenecka.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:15
- Nahlásit
Jj, náš hafan si něco pichnul do polštářku na pacce. Jak ho to bolelo, rozkousal si za noc půl polštářku. Jeli jsme hned na veterinu, kde nám mladý doktor dal jen mast na zhojeni, která stála 450 + 150 za vyšetření. Za 2 dny se to vůbec nelepšilo, tak jsme tam jeli znovu. Už jiná doktorka řekla, že se to hned mělo léčit antibiotiky a dala nám prášky za 600 + léky proti bolesti za 300 + 100 za vyšetření. To vše v Ostravě. Když jedu k rodičům ke Kroměříži, snažím se brát psa sebou, protože ve vedlejší vesnici je moc hodný veterinář, který za vystavení europasu + očipování chce 400 a kolikrát když provádí jen prohlídku, nechce nic. Říkal, že ví, že většina lidí by se psem k doktorovi nešla, kdyby byl dražší. TAkže to fakt dělá z lásky ke psům.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:17
- Nahlásit
no my dali za našeho KOPUKA před prázdnima a před dovčou 10000kč a nebyla to operace..chytil ho pudl nad ocasem a pesa mi ochrnul za RTG,neurologické vyš.,RTG kontrastem v narkoze a další vyšetření a léky to bylo 10000 kč.Nejsem milionář,mám 2 děti a přítele a on je jediný co vydělává ,ale dalo se to a to je náš pes starej a mohli jsme uspat..ale ani náhodou teda,sice kulhá a to mu už zůstane,ale chodí...uff jsem se rozjela
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:19
- Nahlásit
V době kdy mi bylo 13let a rodiče odjeli i s babi do Německa na týden, tak mi vlčák na výletě na kole napadl mého oříška. Měla rozkousané záda.Neměla jsem nikoho-mobil v té době,nebylo to co teď,byla jsem 30km od města bydliště,bez známých.Okamžitě jsem zazvonila na první lidi a půjčila si 5Kč na telefon-zavolala veterinářovi. Ten mi sdělil,že je na konferenci veterinářů v Hradci Králové (asi 60km ode mě).Spustila jsem mu do telefenů scénu podobnou psychickému zhroucení.Přijel pro mě!!! V saku,v nablískaném autě. Psa mi operaval.Neměla jsem ani korunu a řikám mu,že rodiče jsou pryč. Vzal mě sebou do auta a odvezl k majiteli toho vlčáka. Majitel vlčáka řekl,že mu vyjde levněji mi koupit štěně,než platit tak drahou operaci-a veterinář,řekl že HODNOTA PSA NENÍ V CENĚ ALE CO PRO ČLOVĚKA ZNAMENÁ--pro mě teda všechno.Chlap vytáhl prachy a zaplatil. Veterinář který chce zaplati na prkno hned vše, není snad ani veterinář,málokdo nosí v kapse desetisíce.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:22
- Nahlásit
Jinak strejda má GR. Nádhernej pes s PP, ale měl už snad všechny nemoci. Je mu teď 9, ale od malička mu pořád něco je. Dokonce měl i nádor na ocasu. Strejda je pravidelný zákazník na veterině. Měsíčně tam nechá tak 4000,- Ale láska je láska
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:23
- Nahlásit
pravda je jak píše Anu,většina vetů v Praze dělá dražší výkony na splátky..a pokud si lidi takto berou TV,auta a tak,tak at neřešej psa a platěj Nám to teda taky nabízeli....a nemít ty prachy na dovču,tak bych splácela klidně
|
viky
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:24
- Nahlásit
Anu
klobouk dolu pred takovymi lidmi. My teda mame na veta taky stesti, ale malokdy se nekomu stane to co tobe.
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:26
- Nahlásit
Anu To je hezké ,ale moc takových lidí není....
Já snad nikdy nebudu muset řešit nic tak hrozného... ....Chce se mi z toho brečet....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:28
- Nahlásit
Borek
Dobrý veterinář odoperuje akutní zásah v noci bez toho, aniž by chtěl hned peníze (pokud se jedná o velkou sumu) a půjčit si můžu druhý den....
|
pama
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:29
- Nahlásit
Víte, napadá mě jiná otázka: Kde je hranice? Hranice, kdy nechávám psa vícekrát operovat a kdy ho nechám uspat.
Naše sousedka měla psa NO cca 8 let. Poslední roky života tahal zadní packy za sebou. Bylo mě ho hrozně líto, a když jsem se ptala proč ho nenechá uspat, odpovídala, že mu dává prášky, že ho to nebolí a že ho má strašně ráda. Připadalo mě to hrozně sobecké, pes se (podle mě) trápil. /operace by mu prý pomohla jen na krátkou dobu a pak zase další a další.../
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:30
- Nahlásit
Někteří lidé -co mají psi jen jako věc-nadávají že je drahej , "že to prý moc žere" asi jako vyléčení psa-že si tě pozve na kontrolu a tak.Ale jinak já vím své a lidičky co maj rádi psa stejně jako já ,tam chodí také a je nás čím dál víc. Už mu věříme,že mu nejde jen o peníze a vydělat si na nové auto.
Ale ceny léků jsou teda hrozné. Vyšetření na vyrážku nás stálo 400,-Kč- vyšetření jestli má člověk AIDS- prý stojí 150,-Kč. Za chvíli budeme jak v Americe platit psovi zdravotní pojištění....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:31
- Nahlásit
pama
mno spousta záchran je ze sobeckejch důvodů..lidi se nechtěj psa vzdát,milujou ho ale on nežije a jen přežívá a to není dobrý,musí se taky zvážit zda je šťastnej pes to je to podstatný
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:34
- Nahlásit
Já jsem byla nedávno na přednášce MUDr. Korinty, který operuje katarakty u lidí, ale i u psů a dalších zvířat a ten říkal, že za operaci psa člověk dá tuším 20000,- Do toho bych třeba já osobně nešla, neb se mi to jeví jako operace z přepychu. Jinak vše záleží na situaci a následné prognóze. Pokud by mi onemocněl starý pes, náklady na léčbu by byly vysoké a prognóza špatná, nechala bych ho uspat. Pokud by to byl pes mladý a prognóza by byla dobrá, přistupovala bych k tomu jinak a nejspíš bych neváhala vynaložit i větší obnos peněz. Ale jak píšu, záleželo by na situaci. Jen doufám, že před takové rozhodování nebudu postavena. Prozatím všichni moji psi zemřeli "přirozenou" smrtí ... klep, klep, klep
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:37
- Nahlásit
Zet
no já to taky neřešila...jednoho mi před cca 10 lety někdo otrávil a druhá fenka odešla pár hodin po 4 operaci...
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:42
- Nahlásit
pama
Závisí na prognóze. Pokud je šance, že to bude dobré, pak určitě operovat (teď neřeším finanční otázku). Pokud šance není, netrápit psa operacemi. A co se týká přežívání. Zvířata to vnímají trošku jinak. I postižený pes se dokáže radovat ze života. Pokud ho máš ráda (opravdu ráda, ne sobecky), poznáš, jestli ho život baví, když se mu podíváš do očí. On Ti totiž řekne, jestli má chuť žít nebo už toho má plné zuby. Pak to chce obrovskou sílu a dovolit mu v klidu odejít.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:45
- Nahlásit
tosca
to jsem myslela ..to jak se s nemocí srovná pes,protože i pes může přežívat,vidím takovýho denně,je bez jiskry ,táhne se a je vážně vidět že každej krok a pohyb ho bolí..jenže panička ho "miluje" v tomto případě velmi sobecky...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:48
- Nahlásit
tak je patek tak trosku veseleji. Je fakt, ze u veta nechavame nejvic penez. Ale posledne me opravdu potesil, dal nam totiz mnozstevni slevu a ted uz ji mame stabilne 10% na vsechno
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:49
- Nahlásit
tak u nás hranice je - u pesa byla diagnostikovaná těžká DKK a DLK, artróza a další "legrácky". Zatím mu to nějak nevadí, ale na operaci nebyl. Doporučené nám totiž bylo následující - do pár týdnů operace v Brně - nějakých 20 000, což by se dalo a nedlouho potom v Německu totální endoprotéza - to čistá operace bez doléčení vyjde na nějakých 45 000, s doléčenim, podle mých informací, kolem sta... Možná mu to život zkrátí možná ne, nicméně nemám výčitky, že na operaci nebyl.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:50 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
birma
tak to je fakt rána.....100000 bych teda rozmejšlela hodně a asi by to neproběhlo...kdo ví
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:05
- Nahlásit
sarax
Já jsem tady u nás v Brně viděla NO, kterej měl ochrnutý zadní nohy. Páníček ho měl v takovým hardovým držáku a ten zadek mu nesl. Pes vypadal naprosto v pohodě a spokojenej. Jako by mu ani nepřišlo, že vlastně jakoby nemá zadní nohy...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:18
- Nahlásit
sarax
jsem student, takže tohle prostě nešlo, nicméně podle mě to není nic pro normálně pracujícího člověka, a i jinak se ta operace povést nemusí a bez ní by žil pes třeba dýl a spokojenějc....
|
Anula
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:21
- Nahlásit
Mám známýho, kterej má pitbullku, stalo se jí cosi ošklivého s nohou, tak jeden vet mu nabídl operaci za 30,000, tak šel k jinýmu a ten mu to udělal za cca 3,000 a dobře. Jsem z Český Lípy a u nás jsou cenové rozdíly mezi vetama dost znatelný, některý si říkaj za práci dost, jiný zase kolikrát nechtějí nic..pokud jde tedy o nějakou prkotinu nebo jen kontrolu. Mám fenku RR (10 měsíců) má malý problém (malý - prototože to na ní není vidět a držíme to vcelku na uzdě) s demodikózou. U veterináře za to necháme měšíčně kolem 2 - 2,5 tis.
|
Anula
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:26
- Nahlásit
Jinak, kdyby šlo do tuhýho, tak bych samozřejmě dala za jakoukoli operaci jakoukoli cenu, kdyby to jinak nešlo.....holt bychom se zadlužili.....
|
Anula
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:29
- Nahlásit
i když tady, jak píšete nějakých 100000 na to by se asi sotva shánělo.....
Známá, co měla štěně RR, tak ho porazilo auto, byl na dvou operacích, pak ještě pooperační léčba atd.....dali za něj přes 100 000, pak ho ale stejně museli nechat utratit, protože i po operaci měl dost velké komplikace...no nebyla to sranda....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:52
- Nahlásit
Nedokážu říct kde by byla u mě finanční hranice ale určitě vím,že někde je protože návštěva veteriny je pro mě dost velký finanční zásah do rodinného rozpočtu.Jen tento týden jsem dala 1.700,- a nejsem u konce...ale 100 000 bych těžko pak někde splácela.Samozřejmě ale pokud vím,že je šance na uzdravení,tak to pro psa udělám.Co nejvíce budu moci!Většinou ty peníze raději neřeším protože bych se musela zbláznit!!!
|