| Autor |
Zpráva |
wensday
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 14:05
- Nahlásit
Nám se stalo, že jsme za neúspěšnou operaci našeho štěněte zaplatili 18 000. Museli jsme si půjčit a peníze jsme spláceli ještě dlouho potom.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 14:25
- Nahlásit
ať si to tu chceme nebo nechceme přiznat, každý má nějakou finanční hranici, za kterou už by nešel ...
věřím, že i pro veterináře to musí být těžké, když ví, že by pejskovi dokázali pomoci, ale je to o penězích
byla jsem svědkem toho, jak veterinářka přemlouvá po telefonu majitele, ať nechají psa vyšetřit, že by to stálo 1800, než ho nechají utratit, že by to mohlo být i něco vyléčitelného ... musí jí z toho být smutno
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 14:48
- Nahlásit
zuzka
správně někdo si to přizná jiný ne.Ale ta hranice určitě existuje a má ji každý.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 14:52
- Nahlásit
wensday
to je hrozný.Když je operace ještě neúspěšná,to určitě musela být nějaká vyhlášená klinika.Proto že si myslím, že za neúspěšnou operaci by si soukromý slušný veterinář nedokázal o takovou částku říct.Maximálně by naúčtoval skutečné náklady a ty určitě nemohou dělat 18.000,- Kč. Já to považuji za nehorázné, ale nic o tvém případu nevím, tak se možná mýlím.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 15:06
- Nahlásit
dorfa
fakt je,že nám feňule umřela pár hodin po operaci,to jsem už psala,měla nádory na mléčnšjch žlázách a my když jsme jí odváželi,tak jsme zaplatili a neměli dost u sebe..takže jsme zůstali vetovi dlužní 1000 kč,když jsem tam jela po týdnu zaplatit,doktor to nechtěl,fakt mu to bylo líto a dalšího psa mi oočkoval zadara....
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 15:14
- Nahlásit
dorfa
On za to mohl náš "vet" - samo už bývalý. Kliniku nám doporučil,ale oni myslím už nic nemohli dělat.
Když jsme za ním byli, svou chybu uznal a že to nahlásíme na pojišťovnu. Jenže my v tom smutku a hrůze nenechali udělat pitvu a tak nám pojišťovna nedala nic a Veterinární komora stížnost na toho veta ze stejného důvodu zamítla. Vím, že už by nám to pesinu nevrátilo, ale ta šílená bezmoc, "vet" stále ještě ordinuje v Brně na Vinohradech.
A co se stalo ? 4,5 měsíční fenka labradora kulhala na přední tlapu, on jí podal FLAMEXIN / lék, který se prý předepisuje dospělým lidem proti bolesti, když už nic jiného nezabírá /. Fenečka dostala průjem, začala zvracet, byla úplně apatická - prý podání "léku" způsobilo vznik vředu v žaludku, jeho prasknutí a pak vtečení obsahu střev do žaludku...... Už ji nemohli zachránit, bohužel (((((
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 16:30
- Nahlásit
wensday
Ahojky, vyděsila jsi mě s tím vetem na Vinohradech. Taky chodím s fenkama pravdepodobne tam. Chápu že nechceš uvést jméno, ale začíná to na F ? Asi ano, výhrady k němu mám už delší dobu a uvažuji o změně neb nás čeká pravděpodobně v brzké době císařský řez. Nemůžeš mi poradit někoho seriozního, pokud teda znáš. Díky moc.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 16:49
- Nahlásit
jorkaAmálka
není to k Vinohradům,ale po zkušenostech v Modřanech a na Košíku..jezdíme ke sqělýmu vetovi do Kobylis...myslím,že na běžný očkování je to fuk,ale když o něco jde jedeme na druhej konec Prahy
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 16:51
- Nahlásit
No tak já tenhle problém řešila zrovna tento týden.Bohužel to u vetů není jen velký rozdíl peněz,ale i správného vyšetření,ale jak mam já laik poznat to správné.Muj pesan pajdal na nožku a měl to na teklí,tak jsme šli k vetovi.Ten to zrengenoval,řekl že to má naštípnutý a že se na to musí dát dlaha jinak ,že se to nezahojí.Tak já dobře to je jasný.A on že to bude stát i s rentgenem 1000,-No co zdraví je přednější,tak ok.Pak mi řekl,že to má mít 6týdnů,to jsem se fakt lekla,připadalo mi to strašně dlouho.Po dvou dnech kdy můj pes doma umíral nudou a byl otrávenej z tý blbosti co mu brání v rozletu.Jsem se rozhodla,že s ním zajedu k jinýmu vetovi.Holt objetuji další tisícovku,ale budu si jistá,že je to správně.Doktor to zrentgenboval a zdělil mi,že tam nic závažnýho nevidí,že si asi otočil tlapku,že by to teda určitě nechal zafáčovaný,ale jen ,aximálně na čtrnáct dní,že by si po šesti týdnech mohl odrovnat další klouby,jak za sebou tu tlapku tahá!!!!To mi fakt dostalo.Nakonec si řekl 120,- za rentgen a já už klidnější jela s hafíkem domů.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 17:28
- Nahlásit
birma
Nam povedali presne to iste co tebe, len s tym dovetkom, ze sanca na dlhsi a bezproblemovejsi (nie vsak bezproblemovy) je 50:50... Peniaze v tej dobe boli, ale tych 50:50 ma uplne odstrasilo.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 17:42
- Nahlásit
wensday
Tak to je hrozný.Úplně mě jímá hrůza.To, že vet. podá lék, který způsobí vznik vředu bych ještě pochopila.Je to vedlejší účinek téměř všech léků, které obsahají analgetika.Ale, že si klinika troufne říct takové nekřesťanské peníze za operaci (perforace žalud. vředu) to nepochopím.Mě to přijde předražené a vzhledem k výsledku velmi neetické. To je mi velmi líto, a máš můj obdiv, že jste pejskovi dali šanci i přes to, že jste to museli dlouho splácet.To by neudělal každý.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 17:49
- Nahlásit
Bugs
Taky dost hrozná zkušenost. Komu věřit? Proč někde řeknou že na RTG vidí to a to. a jiný vet. tam nic nevidí? Mě se už jednou stalo něco podobného. Ale to už je strašně dlouho a RTG mě stálo 150Kč. Jela jsem dokonce ke 3 různým doktorům, než jsem uvěřila. Když si člověk domyslí, že ta dlaha mohla být třeba příčina celoživotního postižení psa. Skoro bych to práskla na tu slav. vet. komoru aby měli nezodpovědní vet. kteří jenom ždímou prachy z majitelů bez ohledu na zdraví zvířete, strach.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 17:55
- Nahlásit
sarax
Jak se ten vet.v Kobylisích jmenuje?Mám takový dojem že chodíme ke stejnému vetovi.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:33
- Nahlásit
zuzka
Absolutny suhlas. Ak by mne niekto povedal, ze za tych 100 tis mi pes prezije normalny zivot, tak dam. Ale 50:50, bohuzial, to nie. To som radsej peniaze investovala do kupy bytu, aby som psovi mohla prisposobit byt na starobu (v prenajatom musel skakat napr. do vane, co teraz uz robit nebude musiet )
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:08
- Nahlásit
Zet
K tvému příspěvku ohledně katarakty. To je onemocnění, které postihuje převážně staré nebo stárnoucí psy.Záchranu alespoň jednoho oka i u starého psa nepovažuji za přepych, ale za umožnění prožít psovi důstojné stáří, bez dožití na vodítku, či narážení do předmětů nebo utracení z důvodu náročné péče o slepého psa. Uznávám, že člověk určitě bude zvažovat zda má pes před sebou alespoň ještě nějaký ten rok života aby se ty náklady alespoň nějak vyplatily. Mám 12 letého velmi aktivního důchodce se začínající kataraktou. Vzhledem k aktivitě psa si neumím představit, že bych mu alespoň to jedno oko nezachránila. A cena za operaci je různá. Dá se to prý pořídit i za polovic i s umělou čočkou, která se do oka pak vkládá. Jsem rozhodnutá být bez dovolené ale pes bude vidět alespoň na jedno oko.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:11
- Nahlásit
dorfa
je to pan doktor Svobodník a pokud je něco vážnýho jedu tam....od nás z Modřan
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:18
- Nahlásit
sarax
jezdím k nmu už skoro 15 let. Chodím tam i očkovat prostě se vším.Máš pravdu že na očkování je jedno kam člověk jde, ale to očkování je pro vete taky kšeft, a když už mám k němu důvěru ve všech jiných věcech nechám mu vydělat i na tom očkování.Ale to je jen můj názor, a tak to praktikuji já.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:29
- Nahlásit
dorfa
Tak s tímhle názorem souhlasím Taky chodíme se psy k jednomu veterináři, i na očkování. Mohli bychom ušetřit, kdybychom je nechávali očkovat na hromadném očkování. Jenomže, veterinář je dobrý, proč mu nepřispět, když na to mám a proč stresovat psa cizím člověkem, když "našeho" veterináře zná a je s ním kamarád
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:30
- Nahlásit
dorfa
já to beru,ale i on chápe,že když náhodou nejsme pojízdný,tak se dvěma pesama a dvěma dětma je to vcelku na draka a mimoto náš pesan,straší,nesnáší autobusy,ale když se něco děje tak tam jedeme
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:31
- Nahlásit
tosca
to není o ušetření,naopak dám u nás víc,ale fakt to pro mě není bez auta dostupný...ale on ví,že to očkování jinde je jednou za 2 roky,protože když tam jdu,tak oočkuju třeba o měsíc dřív...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:35
- Nahlásit
Taky chodím ke Svobodníkovi.Teď tam ordinuje i jeho syn Igor Svobodník a paní doktorka Dostálová.Oba jsou mladí a velice příjemní.Možná,že někdo může namítnout,že nemají tolik zkušeností ale pokud mají zájem léčit,tak je to více než-li zkušený ale neochotný "odborník".Já tam jsem zatím spokojená.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:37
- Nahlásit
evina
a hlavně mají super vzor
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:40
- Nahlásit
sarax
já jsem to neříkala jako výtku, ale jen jak to dělám já. A kdo to v Praze nezná, tak neví, že na klinikách zaplatí za očkování i jejich přepychové recepce, televize atd.Z Modřan do Kobylis městskou dopravou tak to je skutečně zážitek takže to plně chápu. Jsem mobilní a pro mě to není problém, když není špička tak to z Prahy 10 zvládnu i za 12 minut.Už to máme nacvičené, protože už jsme toho u něj řešili opravdu hodně. Je to skvělý vet.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:45
- Nahlásit
evina
No raději bych s tou chválou trochu šetřila.Ještě se to tady moc rozkřikne a pak už tam budeme opravdu nocovat.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:48
- Nahlásit
dorfa
to je fakt,už takhle někdy čekáme až hrůza..a pravda že u nás je klinika na šeberově či jak se jmenuje a tam snad platíš 300 jenže vezmeš za kliku
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:50
- Nahlásit
sarax
Ta suma 10.000,-Kč byla u něj?To se mi nezdá. Tolik jsem tam teda ještě nenechala a to už tam máme za sebou i několik operací.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:51
- Nahlásit
U nás se ceny taky hodně liší,naštěstí mám skvělýho veta vedle v ulici,bohužel nemá operační sál,ale pokud ho zavolám k akutní věci a on usoudí,že je potřeba rtg,nebo další věci,který nemá,tak mě na veterinární kliniku odveze ,předá sloužícímu lékaři anamnézu a ještě pro mě i dojel,když jsem neměla auto.Psa si pak do léčení opět převezme.Co se týče postupů při léčbě dost dám na něj,protože peníze z lidí netahá.takže pokud by se mi stalo,že by prognóza byla špatná,tak bych se asi zařídila podle toho.Jenom pro příklad tátova fena v deseti letech dostala epileptické záchvaty,na veterinární klinice chtěli dělat různá velice drahá vyšetření,konzulotvala jsem to i s tímhle vetem.ten mi narovinu řekl,že pokud by se ukázal nádor na mozku,tak v deseti letech nemá operace význam.Že on by jen kontroloval krev a dával prášky.Zařídila jsem se podle toho,táta jezdí s fenkou k němu,je to už dva roky,fena měla za tu dobu dva záchvaty a je v pohodě,i bez speciálních vyšetření,jen pravidelně vet kontroluje krev.
Bohužel mi občas přijde,že některé veterinární ordinace ordinují léčbu a vyšetření podle finanční náročnosti a ne podle potřebnosti,nebo podle toho co je pro pacienta nejlepší.
Samozřejmě,pokud bych měla řešit akutní věc-úraz,torzi.Tak psa nechám odoperovat bez ohledu na cenu,pokud budu mít alespoň minimální jistotu,že to pes přežije a že pro něj další život nebude utrpení.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:57
- Nahlásit
arsiela
Je to důvěře.A souhlasím s tebou, že spousta vyšetření které vet. kliniky dělají se pak ve výsledku ukáží jako naprosto zbytečná.Oni sice dělají špičkovou medicínu o tom není pochyb, ale bez ohledu na kapsu majitele.S veterinářem domácím, kterému plně důvěřuješ je to vždycky úplně o něčem jiném. Je to o postupu, který by on volil kdyby to byl jeho pes a jeho kapsa a tak by to mělo být. Ale především mu musí jít o zvíře.Dělat operaci, která nemá smysl tak to mluví už samo o sobě.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:01
- Nahlásit
sarax
Já nekritizuji, že to děláš jinak, než já. Každá z nás má jiné možnosti. Ne vždy jsou podmínky ideální. Já jen podpořila názor, že je lepší mít jen jednoho veterináře.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:01
- Nahlásit
Arsiela
Když pak jde o velký peníze a skutečně o život je to jiné.Já to zažila.Čemu říkáa minimální jistota, že to pes přežije a bude mít důstojný život. Já byla jednou v noci v situaci, kdy mi dávali na vet.klinice 6% naději, že pes tu operaci přežije a mělo mě to stát v globálu do 15.000,-Kč. Co by si dělala na mém místě?Věř že je to velmi těžké dělat rozhodnutí .
|