| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:11
- Nahlásit
vidrbína
Taky blahopřeju.
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 13:33
- Nahlásit
Děkuji za gratulace, a děvčata, kdy fenka přestane s tím ztíženým dýcháním co měla po celou dobu porodu i předtím?
Myslela jsem, že porodem se tohle srovná.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 13:39
- Nahlásit
Mně fena "funěla" ještě tu jednu noc potom (porod skončil asi ve 23 hod.), pak už se to všecko zklidnilo.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 14:03
- Nahlásit
vidrbína
Super,i termín ti vyšel tuším přesně na den.Blahopřeju.
To dýchání je různý. Téměř vždycky mi přestanou po porodu,ale tentokrát dýchala ještě druhý den po porodu.Myslím,že je to nervozitou,ale taky tu někdo psal,vyrovnávání hormonů.
Tak ať se vám daří.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 15:28
- Nahlásit
O vyrovnávání hladiny hormonů jsem psala já. Řekl mi to vet, je to vše dohromady - teplo od štěníků, emoce, hormony atd. Ale nám to trvalo po porodu dobrých 10-14 dní. Vypadá to fakt hrozně, fenka byla jak na umření. Ale vše prý bylo v normě, teplotu neměla. Jinak abych nezapoměla, připojuji se ke gratulaci a přeji pejskům hodně štěstí a zdraví.
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 16:21
- Nahlásit
Děkuji za gratulace, měli jsme to našlapaný - ještě v neděli jsme museli s další pejsou na svod a měli jsme strach, abychom to stihli než se nám Ája rozrodí.
O štěňátka se stará přímo pečlivě a strašně jí chutná štěněcí mlíčko, který dostává na přilepšenou.
Jinak je to 1 kluk a 4 holky.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 16:44
- Nahlásit
:Ahojte holky.....My sa teraz trapime s rankou co ma po cisaraku,trosicku jej to zacina mokvat a dnes sme boli aj u vet. a musela jej dat este par stychov,lebo stence jej to vytiahli
Steniatka uz nechudnu a zda sa mi ze maju aj vetsie bruska
VIDRBINA....gratulujem tvojmu krasnemu vrhu ,skoro ti az zavidim...nechces este jedneho,alebo dvoch chpalcov?....ja ti ich dam....xixi.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 21:19
- Nahlásit
p j petra
No vidíš,teď už to bude dobrý.
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 17:45
- Nahlásit
Ahojte,
Ájinka je nemocná, při porodu neodešlo v pořádku lůžko.Proto ty problémy s dýcháním.Dneska už i teplota.Ráno jsme měli fofr, protože doktor konstatoval, že začíná otrava!Okamžitě nasadili antibiotika, dostala injekci na vyčištění, tak snad se to srovná.
Teď je to dýchání rozhodně lepší.
Lidi to jsem se lekla!
Jinak mimča se mají k světu a rodinná rada rozhodla(tedy já vybrala všechny jména kromě jednoho )))), že se budou jmenovat Agátka,Adélka,Amálka,Anetka a Albert
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 19:34
- Nahlásit
vidrbína
Ahoj,no to je nářez.Na to já dávám při porodu velký pozor.A když to nevyjde samo,tak to vytahuju rukou,ono to totiž většinou maličko kouká.Jednou jsem nepostřehla,jestli to fena nesežrala,tal jsem raději jela taky na injekci. A jednou až několik hodin po porodu jsem ji koupala a ono z ní cosi vyselo a tak jsem zatáhla a bylo to venku,od té doby to takhle tahám.
Jména jsi vybrala pěkný,máš na jednoho chlapa nějak moc ženských.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 20:57 - Změnil/a: p j petra
- Nahlásit
Mila žofka
Dnes sme presli na flasky,Ajdinaka sa uz nechce starat o male,vet povedala ze to je preto lebo jej uz odchadza mlieko.Inak sa chova dost divne,stale sa skovava do skrine a obtiera sa o koberec,sedacku,aj vonku v trave....co to znamena?Inak papa,pije,davam jej aj cisty kalcium Vitakalcin.Ranku je cistim,macam repicku.No dufam ze to bude uz ok.len to jej chovanie mi dost robi velku hlavu.Ak vies poradit budem len rada...papa
vidrbína
No ako som citala uz som sa zlakla,len potom uz bolo napisane ze je vsetko ok.Tak sa drzte a vela sily a nech ti to dobre dopadne....mena su krasne....akych mas vlasne psikov(rasu)?
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 21:46
- Nahlásit
p j petra
Ahoj,já ti už odpověděla v druhém tématu,kde jsi se taky ptala.Schovává se asi proto,že už je nechce kojit,ale proč si tře ten čumák to nevím,když kalcium dostává. Mě to fena dělala,když se odvápnila. Byly to právě první příznaky,to tření čumáku,ale v tomhle případě nevím.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 07:29
- Nahlásit
žofka
prepac zabudla som ,ze si mi to uz pisala.vecer sme ich nabumbali flasami a spali celú noc.Je uz vydiet ze im pekne rastu bruska a ze z nich aj nieco bude,ved za tu makacku by aj mali byt.vet povedala ze ak vychovam 8 steniatok pri cesaraku a s takym malym mnoztvom mlieka,ze to budeme dobry.Uz len cakam na sumu za ich sluzby.Tak sa necham prekvapit.Dokonca je vidiet ze sa im za par dni otvoria ocka,tak na to sa uz velmi tesim.Dufam ze ani tady nebudu dake problemy,sice pri nasej smole je vsetko iste,no nie?...tak sa maj zatial,je dnes idem do prace a muz bude kojit.Konecke po 2 tyzdnoch vypadnem...hehe
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 07:47
- Nahlásit
p j petra
Dostala jsem e-mail od jedné paní, že ty příznaky by opravdu mohly být začínající eklampsie.Raději mažte na veterinu.Pokud by se ještě začala klepat a lehat na bok jakoby v křeči tak je fofr!!!
Jinak z Ájinky konečně vyšlo to zatracené lůžko!On ten porod posledního štěňátka byl moc těžký a musela jsem ho z ní skoro tahat, protože už neměla sílu ho vytlačit.Dneska jdeme na další injekci antibiotik.
A právě to poslední štěňátko mi vůbec nepřibírá!!! Neumí se pořádně chytit za cecík, jako kdyby ani neumělo otvírat tlamičku.Zkouším ho krmit uměle, ale je to bída.......
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 10:37
- Nahlásit
vidrbína
Mne sa nezda ze by mala mat eklampsiu,ved jej davam calcium,podla jej vahy a vet povedala ze taky to problem by ona nemala mat.Mame ju stale pod dohladom,tak keby nieco,som aj s vet dohodnuta,prosim ta uz ma nestras,lebo´uz som zasa na nervy.Dnes sme boli u vet a povedala ze je vsetko ok a ty mi zasa napises taketo....hm....no uvidim co a ako.Ale dakujem.Ona je inak vesela,papa a o stence sa este stara.Len mi dychci a vet povedala,ze to je po porode a vsetkych zmenach v jej tele normalne.
Aj nam zomrelo poslede stena,teda museli sme ho utratit,nevedelo papat a neudrzalo stravu.Snazili sme sa ho zachranit,ale bohuzial,tak sme mu to aspon ulahcili.Ak sa ti neschopi do 4 dni,tak asi mu budes musiet pomoct,tak ako my.Aj ti place?Nam strasne zacalo na 5 den revat a uz sme vedeli,ze je ten den D.bolo to tazke,ale nevyhnutne.Este teraz mi je smutno.tak nech sa mamine a stencom dari a tebe vela trpezlivosti.Daj vediet co a ako.Paa
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:34
- Nahlásit
Ahojte.....tak uy sme "dufam" za vodou....zaciname vidiet,tento velky svet a konecne sa radujeme....tak sa majte pekne.
|
Akela Taka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 23:07
- Nahlásit
Ahoj, tak jsem si tohle téma celé pročetla, a docela jste mě vyděsili tou eklampsií, vůbec jsem netušila, že něco takového existuje. Mám fenku čínského naháče (labutěnka), rodit by měla někdy 6. 7., a zajímalo by mě, zda se to vztahuje i na toto plemeno (či jak je to časté)? Je teda docela velká, má 7 kilo (tedy měla před březostí, teď už má víc). Nemám žádné zkušenosti s porodem ani třeba se stravou, jak tomu případně předejít :-/ Je to rozmazlená potvora a žere jenom domácí stravu (naneštěstí ne úplně vhodnou psí stravu, protože můj otec zastává názor, že "nemastné neslané to psovi CHUDÁKOVI nemůže chutnat", a tak ji dává svoje jídlo - marně se mu to snažím vysvětlit už 6 let, bohužel to nevyřeším dřív, než se od něj budu moci odstěhovat), rozhodně bych to, co ji dáváme, nenazvala "vyváženou psí stravou". Mám ji nějak dokrmovat?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 23:27
- Nahlásit
Akela Taka
Ahoj, tak budu držet palce, ať vám to dobře dopadne. Eklampsie hrozí víc malým plemenům, než velkým, a Tvoje fenečka k velkým plemenům určitě nepatří...
Tak opatrnost bude na místě.
Hodně rad je i na této diskuzi, a asi jsi přehlídla odkaz na článek v příspěvku od Fifi 20.Dub 2006 o eklampsii a jak ji předcházet.
Jinak o výživě březí a kojící fenky a přikrmování štěňat už toho tady byly napsány stohy, zkus pátrat ve starších tematech. Jestli budu mít zítra chvilku, zkusím se podívat taky.
Doufám, že máš o porodu a poporodní péči taky něco přečteno z knížek.
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:09
- Nahlásit
Akela Taka
Našim štěňátkům už bylo včera 5 týdnů.Strašně to utíká a už se o ně hlásí noví páníčci.(fotogalerie mujpes - tibeťáčci)Celou dobu březosti i teď v době kojení feňulce vařím,protože odmítala jíst granule (mám tibetského španěla - tedy váha kolem 7 kilo) Vet nám dal Biocal (vápník + fosfor) a od porodu každý den dostává jednu tabletku.Navíc Ekovit - upravuje trávení a teď dostává Vitaregen, aby se dala do kupy po porodu, protože nebyl lehký.
Hned po porodu prvních 14 dní jsem jí dávala ještě tak ob den 1/2 šumivého calcia do vody. Feňulka je v pohodě a teď se pomalu zase začínáme vracet ke granulkám.
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:10
- Nahlásit
Jinak doporučuju sehnat si knížku Zdeňka Procházky Chov psů - mně strašně moc pomohla.
|
Akela Taka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 16:17
- Nahlásit
Děkuji vám všem za rady, nejspíš to udělám podobně, jako Vidrbína. Ještě štěstí, že to vychází takhle krásně na prázdniny, nemusím nechávat Honey ani na chviličku bez dozoru Tak snad nám to dobře dopadne...
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 22:01
- Nahlásit
skusala som vlozit fotecky na tieto stranky a vobec mi to nejde.Chcela som sa popisit ake stendule som vychovala,ale ako si sa mi to nedari,preco???
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 22:20
- Nahlásit
p j petra
Máš ty fotky někde na netu? Stačí jen tady v galerii na cz-pes?
Pokud ano, tak:
Otevři si ten obrázek. Stiskni pravé tlačítko myši, zvol "vlastnosti". Někde je tam adresa - začíná na "http...", končí na "...jpg" Tu si zkopíruj - CtrlC.
Pak se vrať do této diskuze, nad bílým okénkem pro příspěvek jsou vlevo čtverečky, ťukni na ten s barevnými čtverečky a trojúhelníčkem, okénko které vyskočí odklepni OK. Vše co je mezi značkami "[ imgs]" smaž a vkopíruj tam adresu svého obrázku - CtrlV. Ufff. Toť vše. Držím palce.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 12:48
- Nahlásit
no a vtom je ten problem...nejdu mi vobec na tuto veb stranku vlozit fotky.Nieje to nahodou aj tym ze su s fotaku?Aj som im zmensila velkost a nic.tak ja neviem.....ze by to bolo tym ze som blondinka???....hehe,,,Ale dakujem za snahu AREN.
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:47
- Nahlásit
p j petra
máš hezký štěňátka hodně jsem sledovala když si tady čekala až se narodí a na ty trable co byly u toho jak si popisovala,ale podařilo se a štěňátka jsou nádherná.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 15:32
- Nahlásit
Chodka,
dakujem....som rada ze sa pacia.Ved sme sa snazili aj s manzelom.Dalo to drinu,ale stalo to zato.niesom ziadna chovatelka,ale chcela som to skusit,kedze som stena nikdy nemala.Je to naozaj zasluzena pracicka.U nas vsetci vidia ako na nich zarobime,ale co sa za tym skryva,to uz nikto nevidi.Je smutne ze za tym vsetci vidia prachy....no co uz, aj taky ludia su.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 19:44 - Změnil/a: p j petra
- Nahlásit
[imgs]C:\...\Bobeček\Plocha
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 20:04
- Nahlásit
http://www.pnp.sk/p.j.petra/thumbnail/395071256
|
Akela Taka
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 22:43
- Nahlásit
Tak se nám to narodilo! Je jich pět, doufám, že už jich víc nebude. Tři holky - jedna nahatá a dvě chlupaté, a dva kluci, nahatý a chlupatý. Maminka se o nově narozená štěňata moc nestarala a neuměla je odstranit z obalu ani jim ukousnout pupeční šňůru, ale to všechno jsem zvládla za ní. Jenom poslední holčičku jsem musela křísit, nejspíš vdechla vodu a nedýchala. Naštěstí jsem si tu někde přečetla, jak na to, a zkusila jsem ji vysát vodu z čeníšku pusou, chvíli jsem ji masírovala a nevzdávala to a ona po chvíli začala dýchat a teď už vypadá celkem zdravě, tak snad nám to přežije. Zrovna tu bych si totiž chtěla nechat, mám pro ni už dávno vymyšlené jméno - Hildegarda. Mamina se o ně teď už naštěstí vzorně stará a neodejde od nich ani na krok.
Jedna fotečka - nahatý kluk.
http://tmp.krypton.cz/Sui_slozka/kluk.jpg
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 23:36
- Nahlásit
tedy holky ...četla jsem všechny příspěvky od začátku jedním dechem,/nějak jsem tohle téma doposud přecházela/ bylo to jak napínavý seriál, ani jsem nedýchala.
Gratuluji všem k malinkým, i když opožděně.
|