Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Blížící se porod
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
p j petra
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:56
- Nahlásit

vidrbina....
Ja nemam vela skusenosti,ale fenky ve vyskom stadiu sa nemaju zatazovat velkymi prechadzkami a ked sa nevie vykadit daj jej sardinky v cistom oleji,alebo mlieko,alebo par malych lyziciek jogurtu....toto u nas vzda zabralo.
Nasa Ajdinka rodila 24 h. a stale nic...a skoro sme to prepasli....
Ak sa blizi termina ,tak musia byt aj pohyby,ak niesu pohyby je zle...chod snou radsej na sono a budes mat istotu.Ajdinka stale len sedela nechcela sa ani hybat ani nic...celkom je dnes uz dobra,napichali mi ju injekciama a drzi sa .Velmi nam pomohla ta druha fenecka...ta koji 6 a Ajdinka len 3...aj ma tie stychym.

p j petra
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 18:00
- Nahlásit

A co je pravdy na tom ze fenky ktore sa staraju prve tyzdne o stence si jedia vykale?....ta adoptovana vobec nejde na velku,a celkovo je im velmi oddana.....
Ajdinka tiez nebola este na velkej,ale zasa ona ma co dohanat tym ze 2 dni nepapala...
Inak je velka hrdinka a zatial ani stychy nejako neprovokuje a ani sa knim velmi zatial nevie dostat,lebo ma velke ceciky...dufam ze ju to nedrapne a nezacne si ich trhat...uz sa aj celkom vzila do role maminy,ale stale mna uprednostnuje pred stenatmi.....no uvidime...zatial sa majte a ludia piste....kde ste vsetci???

aren
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 18:45
- Nahlásit

p j petra
A co je pravdy na tom ze fenky ktore sa staraju prve tyzdne o stence si jedia vykale?....
Ona jí moč a výkaly štěňátek. Líže jim bříško a tím je stimuluje k vyprázdnění a rovnou u dírky jim to pojídá. To je v pořádku. Štěňátko se v prvních týdnech bez této pomoci ani vyprázdnit nedokáže. Svoje výkaly fenka nejí.
I později, když už se štěňátka vyprázdnit samy dovedou a začínají s nekonečnou výrobou loužiček a hromádek, fenka maminka chodí za nimi a uklízí, pojídá. To je správný reflex zabezpečující čistotu v pelechu. Mojí Sárečce z toho později už bývalo špatně, tak jsem se snažila ji pomáhat a uklízet vše dřív, než to stihne ona.

vidrbína
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 20:20
- Nahlásit

Pohyby štěňátek jsou viditelné dobře. Mně to nepřipadá dlouhá procházka - byla zvyklá chodit třeba 2 kilometry a teď je to opravdu jenom kousek. Chodí svým tempem, nijak jí nehoním. Jen nevím odkdy jí mám "opravdu" hlídat. Termín je v úterý.

aren
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 20:29
- Nahlásit

Do úterka času dost...
Já bych hlavně fenečku k ničemu nenutila, respektovala bych jak se cítí, jak moc se ji chce chodit a jak moc ne. To děláš dobře. Přeji krásné poslední dny čekání a dobrý porod.

žofka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 21:45
- Nahlásit

Ahoj holky,já dneska dřív k PC nemohla,ale koukám,že jste si vystačily samy. Všecko už tu je vlastně zodpovězeno.
S tím krvácením po porodu to máme stejný,někdy týden,někdy dva,teď krvácela skoro tři,ale to je pořád v normě.
vidrbína
S těmi procházkami opatrně,pohyb je sice zdraví a lépe pak rodí,ale když ji procházkou přetížíš,tak může nastat předčasný porod.Ale chodit samozřejmě vyvenčit,to jo,trošku projít,to jí jen prozpěje.Tak ať všechno dobře dopadne a hlas nám,co je nového
Naopak,když má fena dlouho bolesti a nic se neděje,tak se doporučuje se jít trošku projít.Ale na to pozor,chození může přivolat ztahy a fena pak může začít tlačit i venku.
Takže chůzi ano,ale jen s mírou a klidně až do porodu.
p j petra
Ahoj,tak koukám,že jste se už i trochu vyspali.
Doufám,že štěnda už zítra budou pít sami,už se mi to zdá dlouho na to aby to ještě neuměli. Já je přikládám k cecíkům jen poprvé na první pití,chviku to trvá než se přisajou,ale jak už se přisajou,tak pak už jim to jde samo a jen je kotroluju,jestli pijou.
S těmi výkaly ti to aren napsala zprávně,jen nevím,jestli jsi to pochopila,protože mě se zdá,že jsi myslela i výkaly po feně.Tak to ne,uklízí jen po štěňatech a zpravidla v době,kdy se začnou přikrmovat,tak přestává,ale mě to fena uklízela víc než měsíc.
Tak ať štěnda rostou a budeš je pravidelně vážit? Já výžím,ať vím jak přibírají.A vůbec jakou měli ty tvoje porodní váhu?

žofka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 21:54 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

p j petra
Koukám jak jsem zpěchala,že jsem tam nasekala plno chyb,ale už se mi to nechce opravovat
Dík za fotečky,jsou nádherný,To z tou flaškou je bomba,ale není mi jasný,jak ho chceš uchovat při životě,když budeš muset jít do práce. Myslíš,že fakt nemá sací reflex a že už samo pít nebude? A kolik toho vypije z té flašky? A kdo ho bude krmit až nebudeš doma?
Teď mě ale napadlo,že je blbost aby neměl sací reflex a pil z flašky,ktomu ten reflex taky potřebuje,to mi jednou řekl vet. Zkoušíš ho k tomu cecíku přikládat? Já bych to nevzdávala.

p j petra
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 11:13
- Nahlásit

ahoj žofka
No vsetko sme to zvladli vdaka nasej novej odoptovanej mamicke ,ktora sa ich laskyplne ujela.Ona ma uz par porodov za sebou,tak uz vie co a ako.ajdinka sa do toho tiez uz dostava,ale nastal novy problem.Nechce byt u steniatok ked niesom doma .Caka ma pri dverach,tak ako pred tym nez bola mamickou.Ma u seba 3 male a o ostatne(6) sa stara nova mamca.
jedno je take ze si tazsie chyti cecik,treba mu pomoct.ale teraz uz saju vsetky.Uz nieje ziadne na flasi.Ked som doma .tak len sem-tam ma skontroluje ci som doma a ked odidem do obchodu tak caka pri dverach.ked som isla k svokri a zdrzala som sa asi 1 1/2 hodiny,nasla som ju u dveri.Ona je na mna strasne velmi upnuta a patri tym psom,ze keby sme odisli na dovolenku a ju nechali u rodicov,bezomna by posla.neviem co mam teraz robit.
Vazit nebolo kedy,bolo vsetko strasne na male.Mala velmi komplikovany cisarak,lebo stence boli placentou prirastnute k maternici a male sme museli kriesit.Bolo nutne ich nakrmit vysusit,ajdinku dat doporiadku a strasny stres.vet hovorila ze 10 minut neskor a som uplne bez psov aj bez Ajdy .nikomu neprajem take zazit bola som stoho nazrutenie.predtym som noc nespala a potom este toto ktomu...des.ale uz je dobre a tesime sa zo steniatom a tymto zazitkom este viac milujem svoju Ajdinku.

p j petra
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 11:19
- Nahlásit

vidrbina...tebe praje vela sily a hlavne klud...ale ak sa ti nebude nieco zdat chod k vet.Ja som cakala a skoro to dopadlo katastrofou.nechcem ta vystrasit,len nechcem aby ste si s feneckou zazili co my,ale ja si myslim ze to je malopravdepodobne,ze by ste mali mat koplikacie.Len maj oci na stopkach a daj na svoj instinkt...ja som moj neposluchla(.
Tesim sa na tvoje male...daj motom coskoro vediet,VED SME VSETCI VELMI ZVEDAVY....urcite bude vsetko ok...papa

žofka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 12:45
- Nahlásit

p j petra
Ahoj,já jen krátce,spí mi tu vnouček. Pokud jsou štěňátka nakrmené,fena s nimi nemusí být pořád.Hlavně když je nezanedbává.Moje s nimi byla asi jen první 4 dny a pak už je jen navštěvovala a nebo ležela poblíž.Později už je nechávala úplně samotné a jen se chodila o ně starat.Nebývá to u mích fen zvykem,tento způsob,ale fungovalo to.

p j petra
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 22:20
- Nahlásit

Ahojte holky....no aby tych problemov nebolo nahodou malo,tak nasa adoptovana mamicka,ma velmi slabe mlieko a skoro nam stence uhynuli,tak sme na flasach,Ajdinka si zacala lizat stychy a steniatka maju zacpu.Nevedia sa vykakat a Ajdinka nechce lizat ich zatky....som uz upne na nervy a najradsej by som niekam utiekla....poradte mi prosim co mam robit ,lebo skoncim v cvokynci....dakujem a vsetkym pekny vecer....ja mam zase dospane....flase a ide sa....uz vidim ako mi tady vsetci zavidite....hehe...papa...pls poradte!!!v daka.

žofka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 23:05 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

p j petra
Se zácpou zkušenosti nemám,ale musíš prostě nahradit fenu,tak jak je ona líže na pipině a oni se vyčůrají,to samé musíš na konečníku,vem papírek a krouživými pohyby tři konečník.Taky můžeš trošku masírovat bříško. Hele a myslíš,že feňula,by je nenakojila všechny? Víc ti poradit neumím,možná bys měla zavolat vetce a poradit se co dělat se zácpou u tak malých prcků.Přeju ti hodně sil a pevné nervy.

žofka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 23:22
- Nahlásit

p j petra
Teda,teď mi to leží v hlavě jakou ty máš smůlu.Však jsem na teba myslela celý den a myslela jsem nebo spíš doufala,že už to bude dobrý.Asi fakt bude lepší poradit se s vetkou,co a jak máš dělat dál.

p j petra
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 08:58
- Nahlásit

žofka
ved im to aj tak robim,celu noc som ich masirovala a v teplej vode namocenou handrickou som ich prebalovala.Jedna fenecka ma problem aj jest a uz 2 dni placie.k vetovi chodime kazdy den a povedala ze nemusi mat saci reflex,ale moj muz ju za kazdu cenu chce zachranit,ale moj blby pocit je ze jej trapenie sa predlzuje.Mame totalnu smolu a uz som celkom na zrutenie,teraz ani do prece nechodim a som zivnostnicka,takze dovolenku ani zaplatenu nema.Tak ani kutosi vpohode,ani prachy.....Pokial boli u Ajdy 3 bolo vsetko ok,ale potom ako sme museli aj ostatne knej dat vsetko ide do....oni ked cecaju maminu ,oni flasu nechcu,ale su stale hladny...mam obavy ze aby sme nejake zachranili a vychovali z nich peknych psikov budem musiet razne zakrocit,dnes idem vet tak uvidim ako mi povie ona.Ale som sa zaprisahala,ze uz nikdy nechcem stence.nie po takychto skusenostiach.Velmi sme sa na ne tesili,ale sme stoho vsetci nestasni,unaveny a na prasky.

žofka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 10:14
- Nahlásit

p j petra
Ahoj,já ti to věřím,že už jste z toho na prášky,já bych byla taky,to vyoadá,že vaše fena nebude mít ty správné instinkty a odchov.Nezbyde ti nic jiného,než počkat jak rozhodne vetka.Je celkem možné,že těch devět je prostě na ni moc.Myslím si,že kdyby jich bylo méně,tak je třeba odchová v pohodě. Já už nevím,co ti poradit,na tohle jsem krátká.
Snad mě ještě napadlo,jestli je fenka s PP,co zavolat poradkyni chovu,jestli by ti nedoporučila nějakou kojící fenu na půjčení.A nebo se štěnda vozí k náhradní matce.Vím,že v nouzi si tak vyjmečně chovatelé vypomahají. Jinak mě fakt už nic jiného nenapadá.
Tak přeju hodně sil a pevné nervy. Možná to není až tak blbej nápad,třeba je někde fena,která kojí jen jedno či dvě.Já bych té poradkyni zavolala.

Endy
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 10:54
- Nahlásit

p j petra
Teprve teď čtu,jaké máš trápení se štěňátky.K masírování jejich bříšek a konečníku je nejlepší vata namočená v oleji,krásně to klouže.Taky můžeš zkusit nahřát plenu a na bříška jí přiložit.Zkus štěňátku potřít konečník máslem nebo paštikou a přiložit fence.Třeba jí to donutí k olizování.
Pokud mají štěnda hlad a z flašky nechtějí,chce to vyzkoušet různé druhy dudlíků.Většinou mají štěnda ráda hodně opotřebované dudlíky,na nové se nechtějí chytit.Taky bych dávala feně pít mateřské mléko a vývary,aby se pořádně rozkojila.
Napiš,jaký je rozdíl mezi štěňaty,co zbyla u matky a mezi těmi vrácenými(zácpa,kojení).Držím palce.

vidrbína
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 11:28
- Nahlásit

Ahojky,
my se pravděpodobně chystáme k porodu.Nevydrží na jednom místě, pořád cestuje, nebo hrabe hadry v pelíšku, zrychleně dýchá, hodně pije.
Trvá to od půlnoci. Jak dlouho asi ještě než dojde k vlastnímu porodu? Zatím nemá tendenci tlačit.

žofka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 12:01
- Nahlásit

vidrbína
Ahoj,
to ti nikdo neřekne jak dlouho,to se nedá odhadnout. Ale pokud už zrychleně dýchá,tak se na to chystá. Může začít tlačit kdykoliv,takže ji už nespoštěj z očí.
A hlas nám,jak se to vyvíjí.
Koukám,že tu nenápadně vzniká takové malé porodní téma.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 13:19
- Nahlásit

vidrbína
Můžu tě "potěšit", že moje čuba se při posledním porodu otevírala skoro 24 hodin a samotné rození štěňat pak trvalo dalších 18 hodin. A byl to normální porod zdravých štěňat, všichni živí a čilí, fena si všechno dělala sama, já jen přihlížela. Vždycky si prostě po pár štěndech dala pauzu, šla ven, nažrala se, pospala si... a znova.

p j petra
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 17:31
- Nahlásit

žofka
Ajdinku s PP nemame,fenecku sme dali utratit po dohode s vet.Nemala vyvinuty pazerak a tak ci tak by uhynula,tak sme ju nenechali trapit.Zasa som si to dnes odplakala.Steniatka kojime teraz po 4 asi tak 1 hodinu,alebo dokial nezaspia a vymenime.teraz sa dobre nabumbali a spinkaju uz 2 hodiny a Ajdinka oddychuje.Ona ich kojit chce a zadocky im namacame sunarom a Ajdinke tak viac chutia.Nahradnu matku najst nevieme.To je skoda.dakujem ti,maj sa

žofka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 18:02
- Nahlásit

p j petra
Ahoj,tak jsem celé odpoledne vyčkávala,kdy se ozveš.
Já nechtěla být k tobě příliž tvrdá,a tak jsem ti nechtěla říkat,že to s tou fenečkou takhle dopadne,ikdyž nějak nemám se slovenštinou problémy,tak sice nevím,co je to ten pazerák,ale tušila jsem,že to takhle zkončí.A neplač,uvidíš,že se vám všem uleví a že už to bude dobrý. 8 štěňátek,to je přeci taky pěkný. Tak ti přeju,ať už to nejhorší máte za sebou a teď už ať je jen lepší a lepší.Počkej,utečete to tak rychle,že jim za chvilku budeš vyvařovat a budou papat z misky. To mě vždycky hrozně baví.
Tak se měj a zase se ozvi. Jo,ještě jsem se chtěla zeptat,teď štěnda vážíš? je to důležité je vážit každý den ,ať máš přehled jak se jim daří.

p j petra
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 20:33
- Nahlásit

Ahoj žofka
tak podme k tej vahe....co mala nasa Ajdinka tak maju:430g ,420 g,440g
co bolo u Zorky: 400g,380g, 380g,360g,300g.Tych 300g ma fenecka.Pazerak t.j.s traviacou sustavou a je mi to luto ze som mala tak malo fenecie a este aj tie mi zomru,ale tato jedna sa teraz schopila a dufam ze vydrzi i ked ma najmensiu vahu.Po prevde teraz sa nam ulavilo,ked sme dali prec tu malu,lebo strasne pistala,mala bolesti a trapila sa a Ajdinka bola strasne nervozna a potom aj ja ,nedalo mi to spat a ani jej,teraz je klud....je to smutne a strasne ze to takto hnusne poviem,ale viem ze ked to nema byt tak ako sa patri.....Neviem sa rozhodnut ci nechat havinom ocase,lebo vet povedala ze teraz nie ked su oslabene,ale neviem ci stence budem vediet dat prec,ak im ich necham,co som rozhodnuta na 95% ze im necham.poslem ti maila.....tak zatial papa....

aren
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 20:44
- Nahlásit

žofka
Pažerák=jícen.
p j petra
Držím palce, Ajdince i bobiškům. Neměli to lehké, tak doufám, že už budou jen k radosti.

p j petra
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 20:48
- Nahlásit

myslis ze maju sancu aj stakou nizkou vahou?

aren
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 20:52
- Nahlásit

p j petra
Přeji jim, aby měli. Porodní váha mých štěňátek byla třetinová, ale jejich maminka má 5kg .

žofka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 21:18
- Nahlásit

p j petra
Já jsem přesvědčená,že šanci mají,ikdyž namám ponětí,jakou by měly váhu zprávně mít.Já o kokrech nic nevím a nevím,jak velká mají být jejich štěnda. Ale jedno vím jistě,pokud jsou dobře krmeny,dají se vypiplat. Štěňátka mích pejsků,váží asi 100 -150g. To ti říkám proto,že kdysi,je to už asi 25 let,jsme měli fenečku,té samé rasy,co mám teď a ona vážila při narození 50g.Chovatelka nevěřila,že to vůbec přežije,nakonec z ní byla droboučká zdravá krasavice,která vymetala výstavy.

žofka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 21:20
- Nahlásit

aren
Dík za upřesnění,docela mi vrtalo v hlavě,co to může být.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 21:25
- Nahlásit

Těm štěňatům jsou asi 4 dny, ne? tak na kokry se mi ta váha nezdá zas tak tragická, důležité je jestli přibírají

vidrbína
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2006 09:48
- Nahlásit

TAK UŽ!!! Dneska jsme rodili štěňátka.První v 11 a poslední ve čtvrt na osm ráno. Je jich 5 a každý má jinou barvu. Jen to poslední ja malinkatatý a vet mi řekl ať ho nechám umřít, že do něj nic nebude (nemělo sací reflex)
Jenže já nejsem z těch co to tak rychle vzdávají, Ája ho nezavrhla, tak jsem toho broučka mordovala a on pije!!!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2006 09:57
- Nahlásit

vidrbína
Gratulace!!! Nejhorší máte za sebou, tak hlavně ať má matka hodně sil, trpělivosti a mléka

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání