| Autor |
Zpráva |
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:18
- Nahlásit
No nám se to taky blíží. Termín je v úterý. Pořád pozoruju bříško a mumlíšci se tam melou jako o závod. Vemínka už má nalitá hrozně moc. Chodit - to už není chození to je ploužení.
Jako modlitební knížku tu mám tu od Zdeňka Procházky Chov psů.
Tak jsem zvadavá kolik jich tam bude
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 18:01
- Nahlásit
ahojte ludkovia....
tak stale nic....uz to aj vizeralo ,ze by nieco bol ,ale zasa sa ukludnila...ako dlho to moze este trvat nez porodi?...ved som stoho uz na prasky....to cakanie je strasne...ked do rana neporodi mala by som snou ist k vetovy??? asi ano,ze?..no nic idem jej troska dohovorit...ked uz nie ine...a budem zasa cakat...zatial papa.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 20:02
- Nahlásit
p j petra
Klídek. Většinou rodí feny v noci. A nižší teplotu jsi naměřila ráno,takže do rána času dost. Může začít i víc hlasitě dýchat,tím to většinou začíná,ale nelekni se může si podýchávat a zase klidně usnout. Usnout může na chvíli ikdyž už začne tlačit,je to normální,to nabírá sílu. Neboj,to bude dobrý.
Ještě mě zajímá,kdy naposledy žrala,protože asi 24 hod, před porodem,přestávají žrát,ale to taky neplatí vždy.
Tak pořád držím palce.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 20:27
- Nahlásit
Mila žofka
Ano teplotu som merala rano....a viem ze pocas dna sa teplota meni.Naposledy papala vcera vecer.Ale dnes som je dala asi tak 2-3 dkg uvarneho mesa,to bolo okolo 17.00...ale inak vsetko odmieta ,aj vencenie.Berieme je na ruky.A pokazde ide aj na stolicu,tak si myslim ze sa cisti...stale je ve svojem pelisku,kde to mam pripravene na porod.Spravili sme jej pristresok aby sa citila bezpecne a paci sa jej tam.....hm aspon nieco sa mi podarilo....ona uz pomali 3 tyzne dychci a funi ako kombajn...chudatko moje.Je mi to velmi luto ked vidim ako trpy a ze som jej to sposobyla ja,mam vycitky...ale uz to musime dotiahnut dokonca.Dakujem ti Žofka a dufam ze tvoja pomoc sa ti raz vrati....teraz som stoho vsetkeho nejako nameko....
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 20:46
- Nahlásit
Ale no tak už toho nech,teď jsem z tebe na měkko zase já. Nějak nechápu ty tvoje výčitky,nebo to bylo nechtěné zabřeznutí? A můžu se zeptat o jakou jde rasu? Nějak mi to uniklo,nevím,jestli jsi to psala.
Hele,hlavně se uklidni,nesmíš být nervozní,to fena pozná. Jinak já mívám porodní pelíšek u postele a v noci puštěnou televizi abych neusnula,teda většinou se usnout nedá.Ale poslední porod,byl docela klidný a fena do 5hod.ráno spala a pak to teprve začalo.
Ještě se zeptám,máš nějaký kontakt na někoho aby ti třeba v kteroukoli dobu někdo poradil? Já poprvé docela dobře zmatkovala a ve 3 ráno jsem volala známé. Já totiž nepoznala,jestli je všecko v pořádku. Poslala bych ti svůj telefon,ale nemáš pod nickem meil. Tak jestli chceš,tak mi ho napiš.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 22:25
- Nahlásit
Bolo to chcete zabreznuti,ale cele tehotenstvo tazko znasala a teraz ked vidim ze trpy....tak mi to je luto...nemuselo to byt.Ajdinka je anglicka kokrspanielka zlata a ma aj foto na tejto stranke.Teraz sedela v pelisku asi tak pol hodiny a oci ma take vystrasene a take vyvalene...este teraz ziedla trosku meska,ale neviem ci jej mam este dat,ked jej chuti....Ano mam niekoho keby nieco,moj svokor je lekar a vlani rodili vlciakov,tam ma skusenost.A kedysi chovali shitce, aj vet som dohodnuta asi 30km je vet pohotovost,aj tam to mam vybavene...ale dufam ze ich potrebovat nebudem.A ty akych psikov chovas?...kedysi som mala Basset-ku,ale nikdy nie steniatka.Inak som zo slovenska(Gbely),to je nedaleko Hodonina,Brecvy a Brna.dakujem ti za ochotu....a urcite dnes spat nebudem....pelisek ma hned vedla postele,staci natiahnut ruku.Ajdinka je taka, ze aj na wc ide somnou,moj mazel.....inak moj mail je: p.j.petra@zoznam.sk (ak by si chcela mozeme vymenit foto.... )...)
a dakujem
pekny vecer a krasne snicky.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 23:05
- Nahlásit
p j petra
Tak jsem ti nějaké fotky hned poslala,doufám,že jsem ti nezahltila schránku.
Vůbec nevadí,že trošku žere,některé feny žerou až do konce.
Tak jo,přeju ještě jednou hodně štěstí,ale klidně se ještě ozvi,chodím spát hodně pozdě.A dneska budu koukat dlouho na telku,před druhou spát nepůjdu. Jsem taková noční televizní sůva.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 06:55
- Nahlásit
Ahoj žofka
je rano a stale nic....nechce vychadzat z pelisku ani sa vencit,ale pritom nema ziadne kontrakcie,len stale dychci a sedi.teplotu mala teraz 37,1.tak naozaj uz neviem.O 8.00h ideme vet a uvidime co povie.Tak ja sa potom ozvem...papa
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 08:02
- Nahlásit
...teraz rano z misky mi odmietala zrat,ale ked som je ponukala z ruky,tak si dala....volala som veterinarke a povedala,ze mam este cakat a okolo 15.00h sa mam ozvat,co a ako...hm moj muz mi hovori ze sa velmi ponahlam,ale ja sa o nu bojim,mala velmi vycerpavajucu noc,nevedela ulezet a strasne dychcala ....Vobec nechce opustit svoj pelisek....Aj ty si myslis ze sa velmi ponahlam stym porodom?
Inak mi este na mail nic neprislo,ale velmi sa tesim...na tuto stranku som narazila uplne nahodou,ale velmi sa mi tady paci.....tiez dufam ze to do stredy bude,lebo potom musim do prace....uz som snou doma 7 dni,aj teraz sedi a nic..
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 08:14
- Nahlásit
p j petra
Dobré ráno,
tak jsem zapla počítač,hned jak jsem se zbudila.
To,že jsem naměřila teplotu nižší a rodila mi třeba až za dva dny,už se mi taky stalo a abych pravdu řekla,já se ani na tu teplotu moc nespoléhám.Pro mě jsou nejdůležitější pohyby,pokud je stále cítím,tak vyčkávám.U veta jsem nikdy nebyla,ale to asi jen proto,že ho nemám po ruce.Nic si z toho nedělej,já vím,to čekání je hrozný,já jsem z toho taky vždycky na nervy.
U toho posledního porodu,mě taky fena nenechala vyspat pár nocí,neměla stání,pořád popocházela,občas podejchala,což vůbec neznám,většinou jsou až do porodu klidné.
Nic si z toho nedělej,každý porod je jiný a každá fena to snáší jinak. A není pravda,že když už má člověk i fena nějaké zkušenosti,že je všecko bez problémů.Pokaždé to prožívám a mám nervy,jako kdyby to bylo poprvé.
K těm fotkám nevím,proč ti to ještě nepřišlo,myslíš,že to mám zkusit poslat znovu?
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 08:18
- Nahlásit
p j petra
Tak už je mi jasné,proč ti moje meily nepřišly,nenapsala jsem dobře adresu ,takže jsem fotečky poslala asi někomu jinému.
Tak já to za chvilku pošlu znovu.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 08:54
- Nahlásit
p j petra
Tak bys tam měla mít 3 mejly.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:14
- Nahlásit
p j petra
držím palce...
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:22
- Nahlásit
je to uz hodina co jej odysla voda a je viediet blana,steniatko ide na svet,ale nechce tlacit...cakam na vet....
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:45
- Nahlásit
dakum...aren....stale sedi a nechce tlacit...mam troska obavy...
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 11:00
- Nahlásit
p j petra
Sleduju vaši povídání od včera moc,moc držím tobě i feňulce palečky neboj dobře to dopadne a hlavně dej vědět.Nikdy jsem neměla štěňata tak jenom povzbuzení psychické,ale umím si úplně představit jak ti je nebojjjj.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 11:28
- Nahlásit
Ahoj, tak teď už by mělo být aspoň jedno štěndo na světě. Když jsem si pročítala průběh, tak myslím že je vše O.K. Teda doufám ! My měli stejnej průběh, tak držím palečky a těším se až se s námi podělíš o radosti a zážitky ! Jsem nedočkavá.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 11:33
- Nahlásit
p j petra
Taky držím palce a jsem zvědavá, jak to dopadne - myslím, že jsi až moc nervózní (i když zase se ti nedivím), snaž se být klidnější a spíš fenku povzbuzovat než na ni přenášet svoji nervozitu. Určitě všechno dobře dopadne.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 12:08
- Nahlásit
p j petra
Klídek,to bude dobrý. Já někdy feňulu doslova nahlas prosím ať tlačí. někdy to jen dýl trvá,než se to rozběhne a pak tlačí jak o závod.
Odhaduju,že něco už je na světě.
Dneska kvůli vám půjdu i později na zahrádku.
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:33
- Nahlásit
Jejej, tak co?
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:41
- Nahlásit
vidrbína
Tam se určitě rodí,tak to chvilku trvá.
p j petra
Já teď musím pryč,vrátím se večer,tak tady očekávám dobré zprávy
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 18:09
- Nahlásit
p j petra
Ještě nejsou všechna štěňátka venku?Dej co nejdříve vědět je nás tady víc co čekají jak to dopadne.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 21:40
- Nahlásit
caute lidi....
no dnes to bolo na male....isli sme cisarakom...neporodila by ani za mesiac...mala ich prirastene k maternici....zatial je vsetko ok,ale moc sa jej nechce one starat....mame este jednu fenecku orieska....co mala pred tyzdnom male a prisla o ne a teraz sa stara o nase...ona je skusena...ma odrodenych 5x tak vie ako na to...inak som dost hyn uz som nespala 30 hodin a ani spat nebudem,lebo ajdinka musim pomahat....a kolko ich teda je ?..........9 maly kutosu 2 fenecky a 7 chlapu....papa...idem za mamcami....dakujem za vasu podporu a pekny vecer vsetkym..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 21:43
- Nahlásit
p j petra
No sláva. Já jsem byla napnutá, že nepíšeš, tak máš asi problém. Hlavně že všechno dobře dopadlo. Blahopřeju!
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 21:44
- Nahlásit
Hlavně že už to máte za sebou, neboj po tom císaři se vzpamatuje rychle. Pejsani jsou na tohle kabrňáci.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 22:23
- Nahlásit
p j petra
Jé,to se mi ulevilo,už jsem taky byla napnutá.
Ještěže máte tu druhou fenečku. Nemám s tímto zkušenosti,ale myslím,že bys postupně měla zítra feňulu na ty štěnda zvykat,já myslím,že až se trochu vzpamatuje,že bude kojit i starat se.
Tak už jsem klidnější. A tobě doporučuju aspoň trošku dneska zkusit spát nebo zítra odpadneš. Já jednou taky nespala 48 hod. tak vím jaké to je.
Moc gratuluju.
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 05:57
- Nahlásit
p j petra
Večer už jsem nebyla na netu tak až teď ráno z práce moc, moc, velká gtarulace,dětí jako smetí přeji moc radosti a Ajdince brzké starání se o své prcky.Asi to bylo pro tebe taky dost náročné tak i tobě brzké a dlouhé spaní a potom jenom samou radost ze štěňátek.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 08:05
- Nahlásit
Ahojte holky.....som velmi rada ze to dopadlo ,tak ako to dopadlo....Ajdinka je teraz stale hladna....stenata celkom v poho...len jedno nevie jest,aj ho krmime ale nic moc....asi nema saci reflex....ale pomahamemu flasou a striekackou,nezdavame to.Nasa adoptovana mamca Zorka....ja je uplne unesena z malickych....Ajdinka sa snazi,ale celkom fajn...celu noc sme spali aj ja aj havinci a muz....xixi....sem tam som sa prebrala pre kontrolu....chcela som sa spytal.....vam velmi feny krvacali?
Inak som bola u cisaraku...no hroza trvalo to vyse 2 hodin a stence sme kriesili asi tak 40 min...skoro sa uz zadusili...no uvidime ako to vsetko dopadne....Ajdinka mliecko ma,ale male meju problem sa prisiat musim im pomahat...Vestkym velmi pekne dakujem za podporu,7ofka hlavne tebe....len teraz idem kuki na mail....pekny den
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 08:27
- Nahlásit
Tak z toho začínám mít pořádnýho lufta po tom co se přihodilo p j petra.
No připravený mám snad všechno. Pořád Áju hlídám. Moc dlouho nevydrží ležet a celou noc skoro prochodila - nemohla se nějak uvelebit.Na cábině se jí začíná ukazovat takový průhledný jakoby šlem.
A holky jak je to s procházkami? Má chuť chodit, ale ujdeme kousek - tak 100 m a má toho dost. Včera jsme ušli zase ten kousek a sedla si a zpátky prostě nechtěla jít. Tak jsem ji musela odnést.
Ale když nejdeme, tak by se nevykadila.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 11:15
- Nahlásit
p j petra
vam velmi feny krvacali?
Sárečka mi krvácela tak dva týdny. První dny z ní vycházeli i takové všelijaké cucky, asi kousky sliznice, později to bylo slabší.
|