| Autor |
Zpráva |
Dania
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 14:53
- Nahlásit
Vysoký
O váhu nejde, spíš že ta hlava je pořád nějaká úzká, dokonce nám to zmínili i v posudku na výstavě..
Hlava u akit roste minimálně do dvou let, dokonce se říká, že i celý život.
Posudkem na výstavě bych se až tak netrápila, občas tam píšou i blbosti
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 20:50
- Nahlásit
Dania
Jasný to já vím že roste i do čtyř let, ale když porovnám Brownieho třeba s Redbaronem, kterej je jen o 15 dní starší, tak ten rozdíl v šíři a mohutnosti hlavy je výrazně vidět, ale tak třeba Brownie teď investuje do jiných částí těla a hlavu si nechává na pozdějc
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 23:03
- Nahlásit
Vysoký
ale když porovnám Brownieho třeba s Redbaronem
musis ale taky brat v uvahu, po jakych predcich je Leo a tvuj Brownie je zase z uplne jine linie .. jsou odlisne, kazda ma to svoje
jinak doufam, ze jste Brownieho narozky oslavili nejakou psi party
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 00:04
- Nahlásit
Roxana
Leo je z trochu "zajímavější" linie Oslavili jsme to párty, ale účastnila se pouze Bettynka, protože jiný pejsky Brownie doma bohužel nesnese, jen sousedovic Miušku, ale ta byla u sebe doma, on je na ni moc hrr Ale dostal od ní hračku a mlsky, takže jí to určitě přičte k dobru A s Betty se taky málem porval kvůli vepřovým uším, jsme museli všechno uklidit, protože jak se toho jednou dotkne, tak je to jeho, a jak se toho dotkne jinej pes, tak je předem mrtvej Ale sledovat ho jak trhá balící papír, obaly a vytahuje z toho ty dárky, to byla sranda
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 11:16
- Nahlásit
Vysoký
Leo je z trochu "zajímavější" linie
to je tezky takhle srovnavat - nekomu se libi tohle, nekomu zas neco jinyho ..
Ale sledovat ho jak trhá balící papír, obaly a vytahuje z toho ty dárky, to byla sranda
takze takovej predjezisek, jo?
|
moth
|
# Zasláno: 21 Říj 2010 18:47 - Změnil/a: moth
- Nahlásit
Vysoký
tak ten rozdíl v šíři a mohutnosti hlavy je výrazně vidět
zasa Brownie ma omnoho lepsie ucho, to je iste
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 19:51
- Nahlásit
moth
Teď nevim jestli to myslíš vážně, nebo si děláš srandu
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 19:52
- Nahlásit
Roxana
No já myslel jako že redbaron není příbuzensky kříženej, a má i výstavně úspěšnější rodiče
A předježíšek to nebyl, ježíšek to teprve bude hromada!
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 21:02
- Nahlásit
Vysoký
No já myslel jako že redbaron není příbuzensky kříženej, a má i výstavně úspěšnější rodiče
No, s tim prvnim nemuzu souhlasit, Leo je z liniovky na Raju a i jinak je jeho rodokmen postaveny na spojeni urcitych linii - podivej se na jeho PP, na netu je ;)
Ad vystavne uspesni rodice - tak to je vec kazdeho zajemce o stene, aby si vybral podle sveho a vlastnich kriterii ..
ježíšek to teprve bude hromada!
to chapu, jeste stesti, ze pejsci nesmejdi a nehledaji darky pripraveny po skrinich jeste pred Vanoci
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 21:19
- Nahlásit
Vysoký
Kterej pes výstavně úspěšnější rodiče nemá
Jinak jako to křížení je občas kuprospěchu plemene- zakotví se nějaké vzhledové rázy jaké se požadují, ale nic se nemá přehánět...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 21:52
- Nahlásit
jen mala poznamka na okraj - "krizeni" neni dobre pouzity termin, protoze "krizeni" je spojeni/pareni odlisnych druhu, coz je tedy presne opacny vyznam. vhodny vyraz je "pribuzenska plemenitba"
Mmch vsechno o chovu a vsech jeho zakonitostech je napr. v knihach od Doc. Dostala ..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 22:09
- Nahlásit
Roxana
Hele, este pocitas z dlouhy chvile ty pribuzensky indexy COI nebo jak se temu nadava?? Ahoj pani, teda sem zapomnela pozdravit, tetka, ze bych te jen tak pro zajimavost svou osobni zaukolovala?
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 22:18
- Nahlásit
Roxana
Není to jedno jak se tomu tady na fóru nadává... Všichni víme co se tím myslí, ne? Ale pokud chceš, můžeme tomu říkat příbuzenská plemenitba nebo inbreeding...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 22:51
- Nahlásit
grooggy
ja nic nechci
jen me zaujalo, ze se tu pouziva slovo s uplne opacnym vyznamem, a kazdopadne je samozrejme jedno, jak se tomu tady na foru nadava
Fifi
cau pani uz nepocitam - ale programek stale mam, tak me klidne zaukoluj! nebo minimalne posli maila, jak se mate!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 23:01
- Nahlásit
Roxana
Pisnu, zitra, az ti pripravim materijal k ohodnoceni, diky. A pisnu i vic.
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 23:19
- Nahlásit
Roxana
Tak to nevím, na jeho PP jsem nekoukal, tak je možný že jsem trochu přestřelil Ale jinak samozřejmě že vim že křížení jako křížení je něco jinýho než inbreeding, mám zkoušku z genetiky splněnou
grooggy
No Brownieho máma má Vítěz třídy a Výborný, jeho otec jen CAC a to je vše, takže výstavní úspěchy rodičů nicmoc Samozřejmě že některý znaky se daj díky tomu udržet, ale každý plus má i svoje mínus
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 23:30
- Nahlásit
Fifi
Napis, se tesim!!
Vysoký
Nj, ja zkousku z genetiky nemam, takze jsem se v tom krizeni jako nekrizeni asi ztratila
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 16:01
- Nahlásit
Roxana No prostě že máš pravdu s tím křížením Téma křížení uzavíráme, prostě všichni určitě vědí vocogou
|
šebina
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 18:05
- Nahlásit
Zdravíme všechny diskutující a jejich pesánky
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 18:25
- Nahlásit
šebina
Ahooooooooooooj!!
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 09:10
- Nahlásit
Ahoj všichni...
Proč ten chudák pes má tak línou paničku (Ani se jí ráno v 9nechce jet ven na kole... a dokonce se jí nechce ani venčit... Ale problém je, že na ni její 2 psi smutně koukaj a řikaj si- to je venku ale hezky )
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 22:55
- Nahlásit
grooggy
Jo to nám zase babička vyčítá, že s Browniem vůbec nechodíme na vycházky, a přitom sama byla s Betynou na vycházce naposledy asi tak před 5ti lety, jinak ji pustí dvakrát denně na 2 minuty na zahradu vyčůrat a jinak ji má zavřenou doma, tak jsem měl zase sto chutí něco říct Jinak dneska jsem celej den Brownieho pečlivě pozoroval při chůzi, ve stoje i v sedě, a tlapky měl v 98% případů rovně a pevně, nekroutil je ani je neměl do X, takže měkký tlapky nebo prošlapy jsou podle mě pasé, fakt to asi bylo jen blbou fotkou, ale pro jistotu mu maličko zvýším vápník ve stravě
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 12:49
- Nahlásit
Vysoký
S tím vápníkem radši opatrně, na nedostatek dokáže pes reagovat zvýšením vstřebávání ale nadbytku se zbavit neumí a nemusí to pak taky být bez následků. Pokud nemáš jistotu jak na tom s vápníkem jste, stojí to za rozbor krve u veta.
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 17:33
- Nahlásit
Vysoký
jen to doplním:
na nedostatek dokáže pes reagovat zvýšením vstřebávání
Pokud má z čeho vstřebávat, jinak si bohužel pes pak "půjčuje" vápník právě z vlastních kostí.
Radila bych taky zajít na veterinu, i když je pravda, že hodnota vápníku v krvi nemusí být vždycky průkazná.Zobrazí totiž pouze momentální stav a navíc se tam ukáže i ten vypůjčený vápník.
Tohle jsme poměrně dlouze řešili s naším vet.ortopedem...
Ale i tak, lepší tam jít, než střílet naslepo.
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 19:24
- Nahlásit
MilanS
Dania
Můžu vás oaba uklidnit, není potřeba spekulovat o nějakym vstřebávání nebo odčerpávání a dalších neblahých vlivech, tím že jsem mu zvýšil vápník jsem nemyslel že bych mu do žrádla sypal lopaty vápence nebo ho nechal lízat hašený vápno, ale jen mu každý dva dny do žrádla přidám půl čajový lžíčky juniorcalu, doporučená dávka pro dospívající psy je jedna celá lžička denně, takže nic nepředávkuju, a pokud má dostatek, tak tenhle lehkej přebytek vyloučí A navíc přednášku o odčerpávání z kostí, o dorovnávání fosforu z kostí, vápníku z kostí a naopak už mi dal veterinář, a říkal mi asi úplně to samý co asi ten váš vám, takže asi se učili ze stejných učebnic Ale každopádně samozřejmě díky za rady a názor, a že Dana si něčeho nenormálního s Káťou na fotkách všimly a hned mě radši upozornily, to si cením I když to třeba nakonec nic není..
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 21:20
- Nahlásit
tady je ale živo
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2010 20:10
- Nahlásit
Prý se našla Čokyna... neví někdo něco víc... ?
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2010 16:38
- Nahlásit
grooggy
Neví Stejně nechápu že by někdo dokázal ukrást takovýho psa...Brownie by sice případnýho člověka nepokousal, ale rozhodně by ho neposlouchal, a kdyby se ho ten člověk pokusil narvat do auta, tak potom by asi určitě skončil na chirurgii Leda že by ho někdo chytil do sítě, probodl oštěpem a pak sežral, ale..
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2010 21:21
- Nahlásit
všem
kdo chce vidět nový design webu, můžete mrknout sem
http://www.honeylabs.cz/aklub/Uvod.html
poběží na téhle adrese jen 1 nebo 2 dny, než se doladí a převede na starou adresu
POKUD NAJDETE CHYBY, NAPIŠTE MI PROSÍM!!!
|
moth
|
# Zasláno: 3 Lis 2010 22:05
- Nahlásit
Dania
super design, moc-moc sa tesim, mam z teba radost Danca!
|