| Autor |
Zpráva |
Bob
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:59
- Nahlásit
Maya
To by bylo asi na delší úvahu. Kvalita chovu, možnost vývozu/ kolik % štěnat zůstane u nás/, o jaké plemena se jedná / malopočetná, terieří, modní atd./ v jakých plemenech nabídka převyšuje poptávku atd.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2008 21:36
- Nahlásit
Biluška
Tchor
A jak jsi prisla na takovej nesmysl. naklady jsou vse co je vydaj nutny k tomu aby jsi ty stenata mohla mit, to jest samozrejme i naklady na porizeni a chov chovne feny.
Pokud by platilo to, co píšeš, pak by ten chovatel choval PROTO, ABY SI VYDĚLAL. Ano, pak si tam bude počítat všechno, bude se zbavovat starých a nechovných zvířat, nebude pomáhat novým majitelům, bude šetřit na všem, co se dá, psy namrská do kotců.... Pozor, takoví jsou!!!
Ale pokud chovatel chová psy JAKO KONÍČKA, stejně by ty psy měl, pak je ta částka za vrh opravdu PŘIVÝDĚLEK a to myslím dost slušný (kdo by nechtěl, aby si jeho koníček aspoň trochu na sebe vydělal...., že jo.)
Pro stále nechápající - štěňata jsem nikdy neodchovala, ale měla jsem pár hříbat. I když se chov koní běžného plemena absolutně nevyplatí (tak, aby se pokrylo vše), tak cena za to "blbé" hříbě byla dobrá aspoň k tomu, že jsem si z měsíčních nákladů (po přepočtu) na kobylu mohla odečíst tisícovku, a to už mi fakt bodlo.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2008 21:55
- Nahlásit
LucieS
Chápu jak to myslíš, ale nerozumíme si, protože používáš nesprávné výrazy
PŘIVÝDĚLEK znamená zisk. U slušného chovatele, který by psy měl i bez produkce štěňat (tak jak to ty myslíš) se nejedná o zisk, nýbrž o pokrytí části nákladů. Stejně jako u tvých hříbat. Prostě prodejem štěňat (hříbat) ponížíš náklady na chov své smečky. Ale o ZISKU (přivýdělku) bych rozhodně nemluvila, protože to by znamenalo mít peníze "navíc". Takové, které už nemusíš investovat zpátky do psů (koní).
|
Bob
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2008 22:14
- Nahlásit
LucieS
Pokud si myslíš , že pomoc novým majitelům je ztráta, tak si myslím že je to hrozná chyba a odpovědný majitel to jistě chápe
stejně, protože štěně , které někomů prodá a to dosáhne úspěchu a je jedno zda na poli sportovním či výstavním je přece jeho nejlepší reklama a ta může přitáhnout potenciální nové zákazníky a
zvýšit kredit chovné stanice, nebo se snad mýlím.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2008 22:21
- Nahlásit
Nicméně všechny tyhle názory se neztotožňují se štěnětem zdarma, pokud správně chápu...
|
Bob
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2008 22:38
- Nahlásit
Mucholabka
Já to chápu tak, že štěně zdarma s PP pokud mám plánované krytí
tak snad jen osvědčeným lidem, kteří udělají slušnou reklamu jak plemeni tak chovateli, nebo jako ,,vhodný dárek,,.Pokud někdo chce štěně nebo pejska pro radost jistě najde lidi, kteří mají neplanované štěňata, nebo můžou navštívit útulek, kde si jistě dřív nebo později zcela jistě vyberou.
Pokud tvá otázka zní chovateli nakryj fenu ,snaž se docílit vyborných vrozených vlastností a exterieru posuň svuj chov dále a rozdej štěňata, kdo první přijde tak ti můžu odpovědět ne!!!!!!!!!!!
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2008 22:52
- Nahlásit
Jen tak s úsměvem jsem si vybavila naší loňskou výstavní sezónu, kterou jsem si už koncem loňského roku spočítala. Vyšlo to na cca 120000 kč. Zahrnuji do toho výstavní poplatky, dopravu a ubytování. Dělám to proto, že mě to baví. Koncem loňského roku jsem si pořídila ještě pejska se kterým letos budeme opět křižovat celou Evropu, takže výdaje ještě vzrostou jelikož na hodně výstav budu brát i fenku. Štěňátka plánujeme za rok a moc se na ně těším. Pořizovací cena obou psů byla 50000 kč, nepočítám nutné výdaje na veterině, krmení, nákladná kosmetika, bonitace, webová presentace atd. Myslíte že se mi náklady vrátí ? Nebo že to snad mám jako vedlejší výdělečnou činost ??? Musím se opravdu smát. A dát někomu štěně zadarmo ? To se mi nechce komentovat vůbec !!
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 08:37
- Nahlásit
Tohle je taky nějakej pacient.
http://www.aukro.cz/item498123608_nemecky_ovcak.ht ml
Kradený fotky čévéčka co je prý něměcký ovčák. Ztráta očkováku ...
|