Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Podvodný prodej štěňat "s PP"
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:08
- Nahlásit

sarax
svět podle aren by dlouho nefungoval, pokud by vůbec fungovat začal

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:09
- Nahlásit

monika

jako fakt to nechápu...prostě pokrytí nákladů je špatný...on každej má na to to dotovat asi úplně...vona rači namnoží termity a má to zadarmo

monika
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:14
- Nahlásit

sarax
Tak Aren prej je mimozemšťan. Právě mi to oznámil 17ti letý syn, který si to přečetl. Prej kolik jí je a kde žije?

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:20
- Nahlásit

monika
něco vo ufonovi proběhlo i u nás doma
mac1
ano tento svět by nefungoval...nevěřím že by byt jen začal...proto mě děsí že někdo má takový názory...někdy malinko sektářský :

Majdalenka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:25
- Nahlásit

Já Aren trošku rozumím, že je divné platit za něco, co příroda jako zázrakem vytvořila "zadarmo", ale chovateli prostě patří odměna za jeho služby štěňatům a za jeho kroky, které podnikl, aby vůbec se nějaká narodila. Takže ve skutečnosti zvíře nestojí nic, jen za odměnu za péči o něj a jiné služby si chovatelé říkají různé ceny.

LucieS
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:32
- Nahlásit

LucieS
když má někdo doma fenu a podmínky k chovu, tak ty štěňata jsou super přivýdělek
Mám doma devět psů. Jeden je pes, toho škrtni. Z osmi fen je jedna důchodkyně a jedna, na které chovat prostě nechci (puma). Škrtni je a zbývá ti šest fen "chovuschopných". Z toho dvě jsou štěňata mladší 15-ti měsíců, čili zatím nechovné. Jedna je kříženec, škrtej. Mám tři chovu schopné feny. Dvě jsou bez pp,ale to nebudeme řešit. Jsem amorální chovatel a budu s klidem množit bezpapíráky. Nejsem zase tak moc amorální, takže budu krýt pouze jednou ročně, nikoliv každé hárání.
Fena s PP - viz výše, náklady na průměrný vrh (šest štěňat) cca - 23200,- (nepočítám pořizovací cenu feny a veškeré její výstavy a pod.). Štěňata prodám za 8000,- za kus. To je 48000,- . Čistý zisk je 24800.
Obě zbývající feny jsou bez PP, ale zato větší, takže štěňata více sežerou a taky mě vyjde dráž odčervení. Krytí se platí i u bezpapíráků, i majitelé těchto psů na tom chtějí vydělat. Takže náklady jsou následující:
Krytí - cca 1500,- celkem.
Očkování, odčervení - 700,- na štěně
Inzerce - 1000,- celkem
Příkrm - 5000,-
Průměrně 8 štěňat ve vrhu. To znamená náklady - 13100,- . Prodat je můžu tak za 4000,- za kus. Příjem za prodej je tudíž 32000,- . Zisk tak činí 18900. Jelikož feny bez PP mám dvě a s pp jednu bude můj celkový roční příjem 62600 . Jsem totálně amorální a daně platit nebudu, tuto položku zanedbáme.
Jak už jsem psala na předchozí straně, průměrné náklady na moji smečku jsou cca 6500,- měsíčně (když si nikdo nezláme nohu a tak podobně). Ročně to činí 78000,- . Jsem tedy v mínusu o 15 400,- A to nemám započítané agility a cestu na všechny možné akce, krytí a podobně....
MOžná by to vyšlo do plusu, kdybych byla ještě amorálnější a kryla každé hárání. Budu se nad tím muset zamyslet

O tohle ale přece vůbec nejde.
Máš smečku na chov? Nemáš. Měla bys ji i bez chovu? Měla. Co jsou potom peníze z chovu? Přivýdělek.
Jestliže budu mít fenu a ta fena bude mít štěňata, tak cena štěňat mínus náklady na krmení, očkování a registraci POUZE PRO ŠTĚŇATA rovná se zisk. Ten tam je vždy, pokud není nějaký veterinární průšvih.
To, co tě stojí fena, ostatní psi, soutěže atd. platíš a budeš platit stejně, s tím ta štěňata nesouvisí.
Každý vrh pak pro tebe bude přivýdělkem. Psi si na sebe vydělají ASPOŇ NĚCO.
A o tom to je, ne??

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:58
- Nahlásit

LucieS
A jak jsi prisla na takovej nesmysl. naklady jsou vse co je vydaj nutny k tomu aby jsi ty stenata mohla mit, to jest samozrejme i naklady na porizeni a chov chovne feny.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:01
- Nahlásit

LucieS
S tím souhlasím. Jenže bohužel většina chovatelů je toho názoru, že každý vrh musí pokrýt náklady na celou jeho smečku. Nějak zapomínají, že chov je zájmová činnost a všechny zájmové činnosti si člověk dotuje ze své výplaty. Odchov štěňat by samozřejmě prodej pokrýt měl, ale to je jen doba od krytí do prodeje štěňat. U spousty plemen to tak je a štěně stojí pár tisícovek a i tak ti chovatelé něco vydělají.

ati
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:03
- Nahlásit

Tchor
ahoj, budete zítra na cvičáku?

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:04
- Nahlásit

Tchor
Chceš teda říct, že kdyby ti feny nevydělávaly na držení tvých psů, tak bys žádné psy neměl? No asi si budu muset vážně promluvit s těma svýma nevýdělečnýma psiskama, že jestli mi nevyklopí nějaké štěně a nepřispějou tak do kasičky, tak je vyženu do lesa.

Bob
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:09
- Nahlásit

KEISSA
plně s tebou souhlasím, ale chov psů , když se nedělá profesionálně a to je opravdu málo chovných stanic , které to dokážou ,tak je to koníček a ten se bohužel většinou musí dotovat z jiných zdrojů.
Myslím si, že ten kdo chce vydělat peníze chovem psů, ne nějakým kupčením se psy, musí věnovat několik / mnoho / let tvrdé práce než se dostane do takového stavu že se dostane do zisku a ten není nikdy jistý.Nejsem natolik znalý poměrů naší kynologie, ale těch chovných stanic na opravdu profi úrovni není u nás mnoho skoro bych řekl, že žádná. I když některým se snaha nemůže upřít prosadit se jen v evropě bude pro naše chovatele velký problém.
Dokud se nezmění přístup našich funkcionářů k prezentaci výsledků naší kynologie, které jsou nebál bych se říci skvělé a nepřitáhnou sponzory, kteří investujou peníze do reklamy a nedostane se více peněz do naší kynologie / např. do chovných stanic/ nikdy se nebudeme moc poměřovat s těmi nejlepšími v tomto odvětví.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:14
- Nahlásit

Bob

Ja bych te poopravil vzhledem k cenam stenat ktery jsou u nas mnohem nizsi nez ve svete i velky a uzpesny chovatelsky stanice musi chov stale dotovat pokud to ma byt chov ne mnozeni. Bohuzel si lidi stale nejsou ochotni za kvalitu priplatit a radsi koupi mnohem mene kvalitni stene. Nebejt toho ze ty klvalitni chovatelsky stanice maji odbyt v zahranici tak prodelavaj u nas kalhoty.

monika
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:18
- Nahlásit

Ve světě je taky běžné, že čím starší je pes, tím je taky dražší. Bavíme se o produktivním věku. Tady je to zase, že čím starší štěně, tím levnější.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:28
- Nahlásit

LucieS
Jestliže budu mít fenu a ta fena bude mít štěňata, tak cena štěňat mínus náklady na krmení, očkování a registraci POUZE PRO ŠTĚŇATA rovná se zisk. Ten tam je vždy, pokud není nějaký veterinární průšvih.
To, co tě stojí fena, ostatní psi, soutěže atd. platíš a budeš platit stejně, s tím ta štěňata nesouvisí.
Každý vrh pak pro tebe bude přivýdělkem. Psi si na sebe vydělají ASPOŇ NĚCO.

Máš pravdu v tom, že každý vrh si na sebe vydělá. Pokud se ovšem nenarodí pouze jedno, či dvě štěňata, pak to jde do mínusu. Ale nemůžeš počítat pouze vrh štěńat. Musíš započítat celý předchozí život feny. Leda by jsi koupila dospělou, chovu schopnou fenu a okamžitě ji nakryla. I pak musíš započítat její kupní cenu. Stejně jako když budu k podnikání potřebovat auto, koupím si ho a dám si ho do nákladů. Stejně tak musíš počítat s tím, že tu fenu budeš živit "v důchodě" . Takže i pokud v onom produktivním období (od 2 do 8 let) vydělala např. 100.000,- , během jejího důchodu to náklady třeba i převýší.

Bob
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:29
- Nahlásit

Tchor
Cena psů v zahraničí je mnohem vyšší, záleží s kterým světem se to srovnává. Pokud se bavíme o tom západním, jistě i vstupy jsou dražší dražší štěně-vyšší vstupy.
Co se týče kvality, znám lidi, kteří si za kvalitu rádi připlatí, ono taky záleží co dotyčný nový majitel se psem zamyšlí dělat.
Určitě když chcu mít psa jako společníka, tak nebudu hledat špičkového psa. Také záleží na vadách, které člověk nemusí odhalit hned a jako amatér to nejsem schopen vůbec odhadnout.
Ale jedno přísloví hovoří nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci. A v případě psa se mi to může vrátit na jeho zdravotním stavu, samozřejmě nikde není psáno že pes po výborných rodičích nemůže mít nějakou vrozenou vadu a to riziko se jistě u psů po kvalitních rodičích zmenšuje.

Bob
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:32
- Nahlásit

monika
Nebude to také tím, že starší pes něco umí, má zkoušky a prodává se přímo pro nějaký druh práce na , který je vycvičen nebo již od štěněte veden.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:49
- Nahlásit

Biluška
Já a myslím i Lucie tu ale říkáme, že to že máš fenu, přece neznamená, že na sebe musí vydělat. Kdyby na sebe nevydělala, tak bys jí neměla? Každý má snad psa především pro sebe, jako svého společníka a dotuje ho ze svého. Co by neměli chovatelé dotovat ze svého, jsou štěňata, ale do toho přece nemůžeš počítat zbytek života fenky, kterou bys, jak předpokládám, měla stejně a když zrovna nemá štěńata, máš jí pro svoje potěšení a pro svojí zábavu. Mě to špíš připadá, že takový člověk si štěňatama dotuje svoje koníčky - výstavy, agility apod.

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:55
- Nahlásit

Já jsem naprosto pro pro vysoko nasazenou cenu za štěně - nikdo pak chovateli nebráni cenu dle svého uvážení upravit.....když třeba zjistí že o štěndo má opravdový zájem mladá studentka(která peníze nemá, ale má snahu se nějak domluvit), tak třeba dá štěně za cenu bezpapíráka (vlastní zkušenost)

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:57
- Nahlásit

Bob
vstupy u solidnich chovatelu jsou stejne jako v zahranici ceny vstupu se narozdil od ceny vystupu moc nelisi.

Bob
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:02
- Nahlásit

Dines
Mám otázku. Neodradíš si tak jiné zájemce, kteří mají stejný zájem jako studentka, jenom nechcou licitovat o ceně a raději se poohlédnou po chovateli s cenou přiměřenou za štěně.
V případě po jiné rase, která bude splňovat jeho požadavky.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:03
- Nahlásit

Dines
Ale ano, s tím naprosto souhlasím, taky si myslím, že cena za štěně je u nás moc nízká, lidi mají nacpané byty elektronikou za desítky tisíc, v garáži auta za taktéž, ale dát 20 tisíc za štěně se jim nechce. Mě by to nevadilo. Hlavně u chovatele, který opravdu chová a nejen množí. Vím, co třeba jen času stojí kvalitní odchov.
Ale ať to ti chovatelé přiznají, že na vrhu vydělají a že si to plně zaslouží, ale tyhle výmluvy i těch, kteří už dnes prodávají draho, že na vrhu prodělají, protože jim nezaplatí náklady na celou smečku, tak to mě irituje.
Jinak to na mě fakt působí jedině tak, že tihle chovatelé mají psy jedině proto, že ti psi si na sebe vydělají a bez toho výdělku by je neměli.

Bob
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:06
- Nahlásit

Tchor
V cenové politice vstupu v zahraničí se neorientuji, ale po přečtení některých příspěvku, kolik u nás stojí veterina a jiné poplatky, nechce se mi věřit že by byly na stejné úrovni. Pak je tady otázka kupní síly kupujicího.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:07
- Nahlásit

Tchor
vstupy u solidnich chovatelu jsou stejne jako v zahranici ceny vstupu se narozdil od ceny vystupu moc nelisi.

S tím nesouhlasím, pokud zůstaneme v Česku, tak cena za krytí, veterinář, jídlo, všechno je u nás mnohem levnější

Bob
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:09
- Nahlásit

Maya
Myslíšsi že když si někdo pořídí štěně za 20 a více tisíc, že se k němu bude chovat jinak, než když si ho pořídí za polovinu nebo ještě míň? Tvůj optimismus bych chtěl sdílet.

Bob
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:12
- Nahlásit

Maya
v případě nákladů si myslím, že máš 100% pravdu

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:22
- Nahlásit

Bob
Ne, to si nemyslím, že se k němu bude chovat líp, ale myslím, že chovatelé si ty peníze za kvalitně odvedený odchov zaslouží.
Ovšem na druhou stranu ne každý. Možná by nebylo od věci, zavést dvojí ceny za pet kvalitu a show kvalitu, tak jako to funguje třeba v USA. Každý, kdo chce štěně s PP si pak vybere podle svého gusta a peněženky.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:27
- Nahlásit

Maya
S kritim v podobnejch pripadech malo kdy zustavas v cechach a co se tyce krmeni, nerek bych ze je u nas vyrazne levnejsi. Veterinarni pece je u nas trochu levnejsi v polozkach za praci veterinare, ale material je za ceny plne srovnatelny se svetovejma. proste rozdil v cene vstupu neni zdaleka tak velkej jako rozdil v nasledny cene stenat.

Bob
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:30
- Nahlásit

Maya
Nikdy jsem nepsal, že za kvalitní chov si peníze nezaslouží, právě naopak čas, který je třeba věnovat kvalitnímu chovu se nedá penězi vyjádřit a proto všichni co to myslí s chovem vážně si peníze zaslouži. Bohužel někteří to ví a proto toho využívají.Tato diskuse vznikla právě proto.

Bob
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:46
- Nahlásit

Tchor
Můžeš zde prosímtě dát k náhlednutí odkazy na u nás profesionálně vedené chovatelské stanice, je jedno jakého plemene pouze pro zajímavost. Dík

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:49
- Nahlásit

Tchor
Nevěřím tomu, že když veterinář použije český materiál, tak že ten stál stejně jako třeba německý.
A s těma cenama - nedělají si to tak trochu chovatelé sami, že odchovávají hlava nehlava nadměrný počet štěňat? Stačí se podívat na statistiky FCI, že my jako malá zemička skoro vedeme v počtu odchovaných štěňat. Pak jde cena rapidně dolů, to je snad jasné. I s polovinou odchovaných štěňat bychom ještě byli hodně vysoko nad srovnatelným Rakouskem.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání