Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Podvodný prodej štěňat "s PP"
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Amir
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:13
- Nahlásit

aren

pak vydělá na lidské neznalosti a hlouposti

já vidím problém z druhé strany, tady! Dokud budou neznalí a hloupí tak budou i ti co na tom budou vydělávat ... takže bych nezakazovala poctivým slušně vydělávat ale zkus poučit pár těch neznalých a přesvědčit hloupé

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:15
- Nahlásit

aren
ale proč nepředstavitelné?
tady s tebou souhlasim. predstavitelne to rozhodne je. vzdy jen zalezi na kvalite a mnozstvi drogy, kterou k tomu uzivas ....

Silwuska
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:15
- Nahlásit

aren

Teda prepac, ja mam psa cistokrvneho krizenca, a v zivote som psa s PP nemala, a ani si nemyslim ze su nieco viac ako utulkaci, alebo krizenci, ale toto co pises ty je uplny nonsens...

Niekde som videla odkaz na stranku, kde je vypocet, kolko penazi, a hlavne kolko casu (brat ohlad aj na to, ze ludia tomu venuju nielen volny cas, casto treba brat dovolneky, priepustky, neplatene volna) do toho ty ludia vrazia...tu sumu co pytaju za stenata, je vecsinou uplne minimum, keby boli "obchodnici" v pravom slova zmysle, tak chcu dvojnasobky...

Silwuska
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:16
- Nahlásit

Jirikovo
Za drogy se taky plati

aren
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:19
- Nahlásit

Amir
Nepokouším se nic zakazovat. Fakt ne. Jen upozorňuju na to, že snadný zisk láká podvodníky.
No, a že jednou nebudou neznalí a hloupí, to je možná zrovna taková utopie, jako ta moje
Silwuska
Jasně, náklady se musí vrátit. Už mlčím.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:21
- Nahlásit

Jirikovo
Tvoje zkušenosti jsou asi značné

mac1
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:28
- Nahlásit

Aby se měli všichni rádi, to je skutečně nerealizovatelné, ale aby se k lidi k sobě chovali slušně , to by při dobré vůli nebylo tak neuskutečnitelné ...viď Mucholabko

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:29
- Nahlásit

aren
Tvoje zkušenosti jsou asi značné
myslis s drogama?? no z meho pohledu jsou me nazory normalni, takze na ne drogy brat nepotrebuju. nektere tvoje nazory vsak z meho pohledu vypadaji, jako bys pod vlivem nejake navykove latky proste byla .....
chapu, ze z tveho pohledu se ta situace jevi presne opacne. o tom je zivot ....

aren
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:30
- Nahlásit

Jirikovo

brut
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:46
- Nahlásit

Fifi
tak jsem odkaz hodila i k nám na ACD, čistě pro jistotu

aren
to co navrhuješ je naprostá utopie ...... vzhledem k vynaloženým nákladům

KEISSA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:50
- Nahlásit

aren
a víš co by se stalo kdyby se štěnda s pp dávala zadarmo?Chudáci psi.Když jsou zadara tak nemají žádnou cenu a tak není potřeba do nich cokoliv investovat vždyt když se pokazí tak si veznu dalšího -jsou přece zadara.

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:51
- Nahlásit

brut
. vzhledem k vynaloženým nákladům

to nechápeš..pokud tu někdo zmíní náklady je to množitel a dělá to pro peníze....
lidi co maj třeba dva vrhy za život feny tak si o navrácení nákladů můžou nechat jen zdát...
a pokud by došlo na to co aren píše spousta lidí by si kupovala psy na sezonu..myslím že by přibylo "konzumentů"

brut
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:57
- Nahlásit

sarax
jsem nechtěla přímo napsat, že její nápad je naprostá blbost. Při její lásce ke zvířatům se podivuju, že napíše takovou koninu ... ale zase na druhou stranu to dokládá, že Aren žije mimo realitu

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:59
- Nahlásit

mac1
Mslím že po dobrém a slušně už to s ní pár lidí zkoušelo.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 12:03
- Nahlásit

KEISSA
Opravdu si myslíš, že vztah k živému tvoru, ohledy k jeho potřebám a odpovědnost za něj, by se měl odvíjet od investovaných peněz?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 12:07
- Nahlásit

aren
Opravdu si myslíš, že vztah k živému tvoru, ohledy k jeho potřebám a odpovědnost za něj, by se měl odvíjet od investovaných peněz
Nejsem Keissa,ale to co píšou holky je taky fakt..pokud ten pes bude zadara,jak myslíš,že by moh taky skončit?

Jinak je možný,že žiješ mimo realitu,ale můj názor je,že Svět podle Aren by nebyl tak špatnej.Ovšem je to fikce,to jako jo.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 12:08
- Nahlásit

aren
Já si to nemyslím ale prostě vím i z vlastní zkušenosti že pokud jsem dala nějaké štěndo zadaemo tak vždy skončilo blbě.Prostě lidská nátura už je taková a s tím asi nic neuděláš.Pokud by byli psi zadarmo tak by se stali prostě bezcenná věca spoustu lidí by se k nim tak chovalo.

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 12:12
- Nahlásit

já za sebe si taky myslím že lidi sou hovada...a pak bude mít panička ke každýmu kožichu novýho čokla...
davidkova renata
Svět podle Aren by nebyl tak špatnej.Ovšem je to fikce,to jako jo.

eště že ste dopasala paní tu další větu...páč sem si jako myslela že jak psali vedle to s tím masem že jako už máte rozum...když vodevíráte foru

aren
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 12:12
- Nahlásit

davidkova renata
No, to se tady probíralo už víckrát, že o psa, který stál hodně peněz, se lidi budou líp starat, taky byly případy, kdy tomu tak rozhodně nebylo,
osobně bych dala radši psa zadarmo třeba Tobě, než za 20táců dost hodně lidem, co znám.
A pokud se někdo bude o psa dobře starat jen proto, že stál hodně peněz, nedala bych mu radši žádného.

Jo, fikcí je hodně, ale myslím, že je lepší následovat ty lepší
jak tady kdysi poznamenala myslím Pardálka, realitu to přece jen ovlivňuje

KEISSA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 12:13
- Nahlásit

A ještě jedna poznámka -myslím že jedinej kdo na psech vydělává a má z toho obrovské zisky jsou prodejci krmiv a potřeb a celá ta mašinérie okolo těch našich miláčku.většina chovatelu je na tom asi tak jako já to co někdy vydělám a myslím si jak nejsem bohatá tak obratem zase strkám zpět.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 12:20
- Nahlásit

aren
že o psa, který stál hodně peněz, se lidi budou líp starat, taky byly případy, kdy tomu tak rozhodně nebylo
No spíš je to o tom,že pokud ten čokl bude stát balík,koupí si ho podstatně mín lidí než kdyby stál dvacku.Samo že ta následná péče se neodvíjí od toho kolik stál,ale odvíjí se od toho počet lidí co jsou ochotni dát za čokla takovej balík.
osobně bych dala radši psa zadarmo třeba Tobě, než za 20táců dost hodně lidem, co znám.
No jo,ale my se známe ,i osobně,ale v reálu bys mohla mít problém bo by si zjistila,že velmi rychle nemáš už komu psa dát.
sarax
když vodevíráte foru
To vodevírá a zavírá želva

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 12:52
- Nahlásit

davidkova renata
To vodevírá a zavírá želva

no jo ale vzhledem k věku byste mohla vy neee????

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 12:56
- Nahlásit

sarax
no jo ale vzhledem k věku byste mohla vy neee????
ste mluvila se silwuškou jo?
Dyš vona želva je děsně drajvová,prostě přijde,zamkne a co já už..

Bob
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 13:14
- Nahlásit

KEISSA
To se dá nazvat investice.
A ne každá investice se musí přepočítávat na peníze.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 13:41
- Nahlásit

davidkova renata
Dyš vona želva je děsně drajvová

Neee pani...to zelva neny drajvova...to vy uz nistiihaate

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 14:11
- Nahlásit

aren
A ano, kdo tvrdí, že má psy rád a něco pro ně dělá, mohl by v tom být i trošku prodělečný
Já jsem těžce prodělečná. Jenom krmení mě měsíčně vyjde zhruba na 2500,- - 4000,- . Podle toho zda můj dodavatel má nějaké natržené pytle, které mi může dát levněji. Veterinář průměrně měsíčně okolo 2000,- (očkování, odčervování, banální záněty uší, očí a pod) .A to i zde dostávám množstevní slevy a prakticky mi neúčtuje práci. Do toho se sem tam stane větší úraz a je zapotřebí více peněz. Závody, výstavy a podobné akce jsme omezili na minimum. I tak utratím cca 1000,- - 3000,- měsíčně. HOlt devět psů je devět psů. Myslíš, že když konečně jednou odchovám vrh štěňat tak je daruju zadarmo? Těch štěňat bude dejme tomu šest, to je pro tohle plemeno tak obvyklý počet. K těm nákladům co mám teď přidej očkování, odčervování, (500,- na štěně). Tetování (netuším, ještě jsem to nedělala, řekněme 300,- na štěně). Vystavení rodokmenů, zápis štěňat (taky to odhaduju tak na 500,- na kus). Krycí poplatek (u nás je obvyklá cena 1000,- na narozené štěně). Krmení štěňat taky něco stojí + počítám s určitým "opotřebením" nábytku a koberců u nás doma .
Ti řeknu, je to sakra drahý koníček. Pokud ty štěňata prodám za obvyklou cenu 8000,- budu mít pokryté náklady zhruba na dva měsíce chovu zbytku své smečky. Nevydělám ani halíř, pouze se mi pokryjí náklady na chov psů. Dalších deset měsíců už je zase budu dotovat já.
A ještě k tomu musím číst kydy o tom, že když je mám ráda tak bych mohla být i trošku prodělečná

mac1
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 14:16
- Nahlásit

Biluška
jaké kydy ? Vždyť je máte ráda a prodělečná jste , ne ?

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 14:37
- Nahlásit

mac1
Jsem tak prodělečná, že se hrozím dne, kdy si to spočítá Tomáš a budu to mít denně na talíři .
A to vůbec neberu do úvahy fakt, že pokud chci mít dobře prodejná štěńata musí být rodiče vidět na výstavách a závodech. Prostě se musí dostat do podvědomí lidí, tak, aby "šeltie od Kotkové" byli pojem. Jinak se mi taky lehce stane, že tříměsíční štěńata budu mít ještě doma a budu rozesílat srdcervoucí řetězovky "hodní lidé ujměte se jich, nebo je čeká přesmutný osud"
To, že budou vidět zase znamená vyšší náklady......

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 14:39
- Nahlásit

Teda tohle je síla, už jsem to dala vědět dál.
Jinak trochu můžu souhlasit s Aren, že některá plemena prostě jsou předražená. U spousty jich stojí štěně pár tisícovek a jiných, módnějších, ale srovnatelných, je štěně o 10 tisíc dražší, přitom náklady mají stejné.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 14:57
- Nahlásit

Bob
Budme realisti-chov psu je dnes bohužel převážně o penězích a co si budem namlouvat kolik z nás je na tom tak aby mohli zcela a většinou dotovat svuj chov tak jak by si představovalo a přálo.U pracovních a sportovních plemen kde je povinná zkouška (i když pro většinu nás bláznu to zas není tak hrozná povinost) je uchovnění psa poměrně drahá sranda.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání