Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Podvodný prodej štěňat "s PP"
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 17:01
- Nahlásit

davidkova renata
No a jak by asi ten pes dopad,kdyby byl zadara jak razí Aren?Co žrádlo,hračky,výbava a hlavně veterina!Pochybuju,že by taková čůza dala 800kč za jednu jedinou návštěvu,což je v Praze běžná částka za lapálii.
To si radši ani nepředstavuj, nebo ti prdne cévka

aren
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 17:01
- Nahlásit

davidkova renata
Jako fakt, za zodpovědný a pečlivý výběr nového majitele se velice, velice přimlouvám.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 17:04
- Nahlásit

aren
Pozor, říkám zadarmo, neříkám každému blbci co se přihlásí.
No počki,dyk vona ho chtěla zadarmo...
Hele znáš čecháčky,jak je něco zadara,je fuk,že to nepotřebujou,klidně si kvůli tomu daj přes hubu.
Já tě asi chápu jak to myslíš,ale fakt mám za to,že by to těm psům jen ublížilo.Podívej,už ted jsou věc .Pak by byli bezcená věc .

KEISSA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 17:06
- Nahlásit

aren
Jo ale kdyby byla zadarmo tak tobi tihle blbci nevolali jen sem tam, ale volali by častěji a někdy je to fakt záhul.

aren
Člen
- Nahlásit

davidkova renata
Tak to si teda jako nerozumíme.
Třeba děti jsou taky zadarmo, jestli se nepletu.
Prostě jejich cena se neměří penězi.
Cena živé bytosti je dána něčím jiným, než že stála hodně peněz.

monika
Člen
- Nahlásit

cilka
chce nakrýt Lexi. Jedeme 10.2. na bonitaci a pak jestli se zadaří tak chci štěnda. Vybrali jsme slušného psa a chtěla bych si po ní nechat malou. No uvidíme.

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 17:07
- Nahlásit

aren
Jako fakt, za zodpovědný a pečlivý výběr nového majitele se velice, velice přimlouvám.
Když exmanžel tenkrát neuhlídal Káju a měli jsme šest malých kokro-basetů tak jsem velice pečlivě lustrovala, prověřovala a pátrala. V jednom roce života ze šestli štěňat žilo jedno. Od ostatních jsem slyšela výmluvy typu...."nám ho někdo ukradl"...."no, on utíkal, furt nám zdrhal, pak se nevrátil, asi ho přejelo auto"..... a tak podobně.
Štěňata NO bez PP jsem prodávala za 500,- (je to cca 18 let zpátky) . Tenkrát to byla běžná cena NO bez PP. Ze tří se dvě dožili požehnaného věku a zemřeli na stařecké choroby. Jednu fenku zastřelil myslivec 50 metrů od jejího baráku když se koupala v potoce.
Takže já mám v otázce prodeje zcela jasno. A to i za předpokladu, že se rozhodnu sponzorovat veškeré náklady.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 17:08
- Nahlásit

KEISSA
No jo, blbci jsou problém, to máš pravdu.

monika
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 17:08
- Nahlásit

aren
Třeba děti jsou taky zadarmo
no to jsou a přesto se najdou jedinci a spoluobčané, kteří je mají pro peníze. Ony sociální dávky se taky neměří všem stejně.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 17:15
- Nahlásit

aren
Tak to si teda jako nerozumíme.
Třeba děti jsou taky zadarmo, jestli se nepletu.

to nejde srovnávat.Ne proto,že by snad pes byl pro mě mín,beru to nastejno at se to někomu líbí nebo ne,ale dítě nemůžeš dávat na inzerát!Nejsou inzeráty typu...darujem dítě ,do bytu i na zahrádku,je hodné,mazlivé,ovládá základní povely.Harantů je málo oproti psům a lidi si je většinou nechávaj.Navíc je to právně poněkud jinak postavený.Nicméně děti se taky prodávájí,sice nelegálně a je to trestný,ale těch případů je celkem dost,neřikej,žes to v mediích nikdy neslyšela.Prodávaj se hlavně za valuty

cilka
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 17:15
- Nahlásit

monika
jj jukla jsem se na stránky , pěknej pes !! Já se lekla , že chceš krýt tu doginu

monika
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 17:19
- Nahlásit

cilka
na tu taky dojde, ale kdo ví kdy

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 22:02
- Nahlásit

Maya

některá plemena jsou předražená a i jejich chovatelé se ohánějí vysokými náklady, podle mě neoprávněně, protože spousta dalších chovatelů odchová srovnatelné štěně o 10 tisíc levněji
No, je fakt že pětadvacet za tosinu je hafo peněz. Krytí psem s PP, ale neuchovněným a z poloviny příbuzným by stálo desítku. Nic moc málo. Nehledě na to, že příbuzné je v ČR téměř vše a co příbuzné není, brzo bude, protože to pokryje všechny ostatní feny. Takže zbývá si najít nějakého psa, který v ČR zatím nepůsobí a ani by působit neměl, takže spíše někde daleko, to znamená naložit fenu do auta, zajet tisíce kiláků, zaplatit nehorázné peníze, o kterých nechci ani uvažovat, zaplatit hotel a dojet zpět. Nebo použít mražené sperma, taky ne levná záležitost, holt málopočetné plemeno. Malí krakeni hafo sežerou, a kvalitu...
Odchovat pravého pibulla není tak drahé, ale ne každého psa můžu použít, takže mi může v rohu doma stát x psů, nepoužitelných pro chov, jakože stojí. Pitbullka je třeba trochu prověřit, což zabere spoustu času, tréninku, výživy a zklamání. Krytí-bratru za patnáctku kvalitním psem (nemluvím o bytových zrůdičkách za 3000) bez titulu. Ani neuvažuju, kolik by mě stál český Zebo papíry dle registrační společnosti kolem 1500, pouze pro čipovaná štěňata. Takové štěně člověk do rodiny prodá minimálně, a na dvůr nemusí být dostatečně kvalitní spojení...můžou mi třeba tři zůstat doma do roka, než se dají prodat s přípravou na sport. Nebo mi zůstanou napořád (ne, že by mi vadilo). Cena-český člověk se podívá do avíza, vidí pita za 1500 a pita za desítku, co si spíš vybere?
A pak sakra přijde Aren vykládat tyhle svoje dětské pohádky, boha jeho kaj žije? V životě se psem nic nedokázala, nic neznamená pro chov, nezkusila se psem sport, akorát sama sebe neustále ztrapňuje. Nemá ponětí o genetice, nemá ponětí o chovu, povahách...

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 23:02
- Nahlásit

Mucholabka
Tohle je pravda u spousty plemen. Taky mám spíš málopočetné plemeno, kde se krycí pes musí hledat lupou a přesto štěně stojí 5-6 tisíc, když už to bude štěně po importu ze země původu, tak si připlatím a dám tak 8. Možná na tom chovatelé prodělávají, ale určitě ne moc, když je to od dalšího chovu neodradí. A proti tomu jsou plemena, kterých tady běhá mraky a krycích psů jsou mraky a přesto štěně stojí 15-20 tisíc a chovatelé si ještě stěžují, jak je to málo. To je to, co mi vadí. Kdyby alespoň přiznali, že ta cena je daná módností plemene a oni toho využívají (proč taky ne, proti tomu nejsem) a že díky tomu si na pár korun přijdou, tak neřeknu ani popel.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 09:07
- Nahlásit

aren
Prosimte naprosta vetsina slusnech chovatelu prodava stenata za ceny mnohem nizsi nez jsou naklady na chov. Dovedes si vubec predstavit co to vsechno kolem chovu stoji? Asi ne jinak by jsi fakt nemohla psat takovy nesmysly. Ve svete je cena stenat nekde na dvoj az trinasobku nez u nas, ale naklady jsou uz na zcela srovnatelny urovni.

Kniga
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 10:09
- Nahlásit

Aren

podivej davat psa zadarmo, no reknu to takhle:
Pred mesicem a neco jsem potrebovala, aby me otec hodil na pohotovost se Spoty. Otec nadaval, sakroval (vytahla jsem ho z postele), ale prece jen nakonec pro me dojel a na veterinu me odvezl. Vis proc? Protoze Spoty stala 12 000. A celou tu cestu a pak i u nasich jsem od nej a od mamy slysela jen to, ze jsem si mela koupit bezpp nebo voriska, ze stema by nebylo tolik starosti (nepochopi, ze ja bych vysilovala uplne stejne a na tu veterinu bych sla i kdybych mela jit pesky). Nejsou to spatni lide, ale proste opravdu je pes pro ne pes a nic jinyho. A proste naprosta vetsina lidi se k drazim vecem chova jinak nez k vecem co jsou levne ci dokonce zadarmo. Jen diky porizovaci cene se mi podarilo uhlidat pribuzny, aby mi do Spoty nestrakli kolace a susenky! A nejsou to spatni lidi, o sve mazlicky dbaji, dopravaji jim co muzou, ale proste kazdej z nich bere to,ze kdyz zakasle Caki nbo jejich kocouri tak se jako pocka co z toho bude, ale kdyz zakasle Spoty tak je to v poradku, ze sni hned valim k doktorovi protoze stala vic nez ja si za mesic vydelam... Holt to tak je.

A navic ver mi, ze kdyby chovatele davali stenata zadarmo tak jich nebudou mit tolik, tuiz by byli dost nedostatkovi, takze by to zase jen a jen nahralo mnozitelum, kteri by sice prodavali stenata za penize, ale zato by byli hned a tady!

aren
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:07
- Nahlásit

Kniga
opravdu je pes pro ne pes a nic jinyho.
Právě že je to pes. Fakt pes. Nic jinýho, Není to 12000, je to pes.
A i kdyby to 99,9% lidí vidělo jako 12000, pořád to bude pes, živá cítící bytost, která když je nemocná, bolí ji to úplně stejně ať páníčci vysolili za štěně třeba 30000 nebo museli 30000 doplatit aby zraněný nalezenec přežil.
My, lidi to máme pokřivené. Pokud někdo jede se psem k doktorovi proto, že ten pes byl drahej, tak ta chyba je někde u toho člověka.

aren
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:10
- Nahlásit

Kniga
No, až budou u nás psi nedostatkoví, tak to budu vážně velice slavit.

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:27
- Nahlásit

aren
jasně , že pokud jde s nemocným psem k doktorovi někdo jen proto, že stál x tisíc, tak je problém u toho člověka ( ale zaplaťbůh za to, že s tím psem k vetovi jde ) , ale peníze za štěně jsou ohodnocením práce a času věnovaného feně a šťěňatům chovatelem a uhrazením některých nákladů a podle mě by bylo nefér a až urážející nechtít za to zaplatit a říct mu tím, že ta jeho práce za nic nestojí

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:28
- Nahlásit

aren

Muzes mi rict jedinej rozumnej duvod proc by chovatel mel dotovat konicka jinejch lidi jeste vic nez to dela.

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:29
- Nahlásit

a právě můj pes nakryl fenku a nechal si za to zaplatit , nestyda jeden

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:30
- Nahlásit

Tchor
bezpředmětná otázka, ROZUMNÝ důvod neexistuje

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:32
- Nahlásit

aren
No, až budou u nás psi nedostatkoví, tak to budu vážně velice slavit, zamysli se nad důsledky a pak napiš , co budeš oslavovat .

aren
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:33
- Nahlásit

mac1
ROZUMNÝ důvod neexistuje
Tak nějak

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:34
- Nahlásit

aren

Tak proc po tom porad volas kdeyz neexistuje pro to rozumny duvod?

aren
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:34 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

mac1
zamysli se nad důsledky...
No, mně tak od prvního pohledu napadly prázdné útullky, a že si budou lidi psů vážit, ale to už jsem si sem vážně netroufala napsat
Myslím ostatně, že nedostatek psů je možnost naprosto nereálná.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:42
- Nahlásit

aren

Kdyz budes neco vyrabet (je uplne jedno co) a budes to prodavat s cca 50% stratou tak to asi moc dlouho vyrabet nebudes. Stene je zbozi stejne jako cokoli jineho, ale narozdil od jinyho zbozi je jeste dost nadsencu kteri jsou kuli plemenu ochotni dlouhodobe prodelavat jen proto aby dokazali to plemeno udrzet. Bez tehle nadsencu by uz totiz zadny plemena neexistovali.

aren
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:43
- Nahlásit

Tchor
mac1
ROZUMNÝ důvod
Abych to nějak upřesnila - rozum je jen nástroj, který může být použit za různými účely. Stejně lze například použít rozum k vlastnímu prospěchu, jako i třeba k pomoci někomu jinému. My jsme si ale zvykli nazývat "rozumným" pouze počínání vedoucí k osobnímu prospěchu, tedy sobecké.
V tomto smyslu neexistuje rozumný (=sobecký) důvod, proč neprofitovat na chovu psů.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:47
- Nahlásit

aren
a že si budou lidi psů vážit

Když je budou mít zadarmo? V ten okamih si psa pořídí každý cigán, a třeba i dva, psi se budou dostávat k těm nejnižším skupinám obyvatel, bude z nich skvělý guláš a budou jich běhat po ulicích tisíce. Byla jsi někdy v Řecku?

aren
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:50
- Nahlásit

Mucholabka
V ten okamih si psa pořídí každý cigán, a třeba i dva, psi se budou dostávat k těm nejnižším skupinám obyvatel, bude z nich skvělý guláš a budou jich běhat po ulicích
A ono to tak u nás není?
Na rozdíl od Řecka ty psy ale odchytává policie.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání