Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Podvodný prodej štěňat "s PP"
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:03
- Nahlásit

Maya
Je to otázka nabídky a poptávky. Pokud bude zájemce ochoten dát mi za štěně 20.000,- tak mu ho přece nebudu vnucovat za 8000,- ne? A obráceně, pokud nikdo nebude ochoten přistoupit na vyšší cenu budu muset slevit. Kdyby si lidé místo jorků kupovali třeba maltézáky nebudou jorci tak drazí . Myslíš, že výrobní cena nového auta je skutečně půl milionu?

Mar
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:09 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit

hele, trochu OT,ale zajímalo by mě, hypoteticky:
mám 1 fenu, třeba střední plemeno, obejdu s ní ňáký výstavy,bonitaci aby byla uchovněna, zaplatím krytí, narodí se třá 4 štěňata, ty se musí očkovat,odčervovat,tetovat, čipovat, a jánevímco všecko..na kolik tak zhruba tadle sranda přijde? (nepočítám krmení feny, jenom čistě nákady na uchovnění a náklady na celej vrh po dobu 2 měsíců,než se dají novým majitelům?)
do toho samo počítat i případná nutná očkování fenky když je březí,a jánevim co vokolo se eště dělá...

P.S. neberte to probůh jako nějaký rýpání, nebo tak, jen mám psa bez PP,takže se v tomdle vubec neorientuju, a tak by mě to teoreticky zajímalo.....

Pentas
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:18
- Nahlásit

Mar
no asi na dost

Mar
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:21
- Nahlásit

Pentas
no jakože třá zhruba položku po položce - jako co všecko se musí a kolik ta která sranda stojí (jakože to zadare nebude, to je mi jasný jenom když se nad tim zamyslím )

Mmartin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:33
- Nahlásit

Mar

kolik tak zhruba tadle sranda přijde?

Ty brďo, tahle sranda je úplně zadarmo proti tomu, co dáš za operaci, aby z Batmana byla chovná fena

KEISSA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:38
- Nahlásit

Mar
Počítala jsem to u feny NO-výstava 400+cesta 1000kč
bonitace podobná cena takže 1500kč,rtg 2500kč,zkouška (figurant,cvičák,tréninky ,cesta )kolem 20000kč .

A jsme u krytí takže fenu naočkujem + odčervení tak 500kč,krytí+cytologi.progesteron +cestu k vetovi 1000kč,a hurá jedem nakrýt cesta za psem 1000kč,krycí poplatek kolem 5000 (pouze orientační).
No a ted fenu krmíme a čekáme co bude.ještě mezitím nějaké sono,odčervení,vakcinace herpes. asi 2000kč.Pokud vše proběhne v pohodě tak se narodí štěnda ,muže být jedno ale i deset..
Štěnda se několikrát odčervují,asi dvakrát očkují asi tak 500-800kč,,mezi tím je kontrola vrhu poradcem chovu,tetování ( u veta tak kolem 300kč za štěně),prukazy puvodu kolem 500kč za štěně,inzerování. A to nepočítám krmení +doplnky,piškoty,hračky ,deky -praní,desinfekce,eletrika -topné podlíážky pod štěnaty.taky nepočítám dobu strávenou se štěnaty,dovolenou a ruzné neplacené volna .

Mar
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:40
- Nahlásit

KEISSA
no bez těch cest, a právě bych chtěla započítat i doplňky, krmení (šťěňat) - čipování štěňat,vystavení PP,

nepočítat hračky,deky,cesta, elektřina, praní,desinfekce, atd.....

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:41
- Nahlásit

Mar
Tak ti to převedu třeba na šeltii, tam jsou tak průměrné náklady (a krom toho je znám )
1. Pořizovací cena feny - cca 8000,-
2. Musíš absolvovat jednu výstavu s hodnocením alespoň velmi dobrá. Výstavní poplatky cca 700,- + cesta, strava a tak, to nepočítám. Třeba bude výstava zrovna v tvém městě a tyto náklady mít nebudeš.
3. Členství v klubu - 300,- ročně
4. Bonitace - pro člena klubu 300,- + opět cesta a tak dál.
5. Krytí - vystavení krycího listu je tuším zdarma (ale jistá si nejsem, pokud se za to bude platit, budou to +-stovkové náklady). Krycí poplatek - u nás obvykle 1000,- za štěně.
6. HLášenka vrhu, vystavení rodokmenů, zapsání štěńat do plemenné knihy (+- 300 - 500,- na štěně, přesně to fakt nevím)
7. Před prvním vrhem si ještě musíš nechat zaregistrovat chovatelskou stanici - 1700,- - ovšem je možno "zapůjčit" fenu do jiné stanice a tyto peníze tak ušetřit.
8. Tetování, očkování a odčervování štěńat - zhruba 700,- (nevím kolik stojí to tetování)
9. Příkrm štěňat. Šeltičky jsou malinké, takže moc nesežerou, řekněme, že by mi na ten vrh mohl stačit pytel nějakých kvalitnějších granulí, cca 1200,-
10. Inzerce štěńat - kupříkladu v Pes přítel člověka - cca 1000,-

K tomu si připočítej náhodné náklady - císařský řez, různé virozy štěńat a pod. S tím se holt musí počítat.
Taky cestování za krytím nebývá zadara. Opět si ale můžeš najít psa třeba u sousedů, i když málokdy tak dosáhneš nějakého úžasného spojení.
Štěňata většinou doma dost poničí, ale dejme tomu, že jsem svině chovatel a mám je v ohrádce, aby nic nezničili. Tyto náklady si tedy nepřipočítávám.

Sumasumárum - pokud opravdu nebudeš vystavovat, krytí si obstaráš ve vedlejší ulici a štěńata vykopneš z baráku když sežerou první pytel žrádla tak na tom budeš ziskově.
Když objedeš dejme tomu deset výstav, abys fenu ověnčila titulama a dostala se do podvědomí lidí a na krytí pojedeš do Rakouska, protože tam mají úžasného, nepříbuzného a na všechny dědičné choroby negativního psa jsi zákonitě v mínusu.

Mar
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:42
- Nahlásit

KEISSA
ale je to masakr tyjo jako tipovala sem hodně,ale tolik, tolik ne...

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:42
- Nahlásit

Biluška
Tohle já vím. Jen prostě dávám za pravdu Aren, že některá plemena jsou předražená a i jejich chovatelé se ohánějí vysokými náklady, podle mě neoprávněně, protože spousta dalších chovatelů odchová srovnatelné štěně o 10 tisíc levněji a nevěřím tomu, že ti všichni, co prodávají levnější plemena, na každé štěně 10 tisíc doplácejí.
Je to zákon trhu, tomu rozumím, ale ať alespoň potom ti chovatelé módních plemen nebrečí nad vysokými náklady a nebalamutí lidi, jak dotují chov.

Mar
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:43 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit

Biluška
a čipování štěněte? a nějaký očkování fenky když je březí? nebo to se nedělá?
jinak díky moc - přesně tagle jsem to chtěla

KEISSA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:44
- Nahlásit

Mar
A tahle sranda je jen když jde vše hladce,ono se taky nemusí narodit žádné štěndo a nebo se narodí nestandartní štěnda,nebo mužou mít kýlu (takže odstranění),porod muže být císařem a narodí se jen jedno štěndo,prostě toho je .

irenaa
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:49
- Nahlásit

Mar
Já ti můžu napsat, kolik mě stálo uchovnění loveckého psa, samce:
Nutné náklady na uchovnění- 3 x zkouška 300,- + 700,- + 1000,- poplatek, 1500,- benzín - zdá se to nic moc, ale hodiny a hodiny výcviku, tisíce korun za benzín (a to fakt nepřeháním), protože za barákem se tohle fakt cvičit nedá a musíš jezdit někdy hodně daleko, někdy jsem taky kupovala zvěř (bažant asi 50, králík 250), 1 x výstava 500 + benzín
Další náklady, bez kterých by si toho chovného psa nikdo ani nevšiml - další 3 zkoušky, dohromady 5000,-,benzín 3000,-, dalších spousta naježděných kilometrů, zvěře, další 4 výstavy 2500,- + benzín
A ještě tam můžeš připočíst výcvikový tábor, další 4000,-.

Když se to sečte, není to řekněme taková hrůza. Ale největší náklady jsou právě ty mezi tím, kdy se psem jezdí člověk cvičit kdoví kam, to jsou ty největší částky.Kdyby byly jenom ty poplatky, to by byla paráda.

Nikdo, kdo se psem nikdy nic nedělal, si to nedovede ani představit, kolik taková sranda stojí. Dávám ty peníze ráda, baví mě to a pes je šťastný, je to moje zlato a kdyby třeba nezvládl ani jednu zkoušku a ani jednu výstavu, tak by byl moje zlato pořád, ale výplody typu, že by měl někdo někomu dávat
něco zadarmo, to je teda fakt síla!!!

KEISSA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:50
- Nahlásit

Mar
Když ještě spočítám i to ostatní tak se fakt leknu a opravdu jsem to jednou dělala a mužu říct že to byla fakt síla.bylo to u vrhu kde jsem měla 8 štěnat která jsem prodávala po 6tis. Když jsem to fakt napočítala tak jsem příšla na to že jsem v těžkém mínusu.Ono se to zdá že když se prodá tolik štěníku a peníze jsou na hromádce že je to hodně ale jak říkám ono je to něco jako výherní automat -neustále do toho strkám peníza a ono to čas od času něco pustí a tím to naláká ale nikdo už nevidí kolik se do toho dalo .

irenaa
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:50
- Nahlásit

Mar
Zapomněla jsem na RTG DKK 2000,-

Mar
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 15:58
- Nahlásit

KEISSA
no já si myslím,to dovedu představit - protože onehdá sem počítala kolik dám měsíčně za psa (má 12 kg) - počítala jsem jen granule, pamlsky, blbosti , hračky, dečky, oblečky,atd... (veta ne,protože to je u nás kapitola sama pro sebe ) a byla sem zdrcena!
si nedovedu představi, mít tohodle doma 2 měsíce třeba 6 kousků!

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:02
- Nahlásit

Mar
Březí feny se neočkují, je očkovaná normálně, každoročně.
Čip jsem nepočítala, nechala jsem imaginární štěňata tetovat. Takže čip už mít nemusí, ten ať si obstará nový majitel.
Zapoměla jsem na vyšetření PRA a CEA. To není povinné, ale bez něho jsou štěńata prakticky neprodejné. Bohužel nevím kolik to stojí, odhadla bych to tak na 500,- na štěně, tak si to k tomu ještě připočítej.

Mar
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:07
- Nahlásit

Biluška
hmm,fakt mazec

KEISSA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:12
- Nahlásit

Biluška
vyšetření oči na PRA, CEA je 500kč za štěndo,čipování je taky kolem 500kč

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:18
- Nahlásit

Cip 550 vcetne Pet passu - ale jak kde, nekdy i vic.
Tomu vsemu se ten chytrak z uvodni stranky elegantne vyhnul, otetuje si fixou sam - nakoupit bez PP stenata a pak pekne mastne prodavat coby s PP.

Mar
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:20
- Nahlásit

Mmartin
woe
já aj dybych měla PP fenu,tak chovat nebudu, jábych si s mou povahou musela šecky štěňata nechat

jenom mě to zajímalo

monika
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:26
- Nahlásit

No já mám pocit, že tohle je debata pro Aren naprosto zbytečná.
Já mám dvě plemena. Jedno mini a druhé maxi. Když si spočítám to kolem štěnat když už jsou a světě, tak rozdíl po vet stránce je jen v ceně za odčervení, bo to je dle váhy, jinak jsme na tom stejně jako malí. Beru jen výdaj pokud fena rodí sama. Při císaři jde rozdíl do tisíců.Zatímco pro naháče stačí 4 granule za den a kostka tvarohu je pro celý vrh (bráno s nadsázkou), tak doga sežere dvě kostky na kus + 300 g kvalitních granulí + plno sraček aby se dobře vyvíjela kostra.
Doga jde z domu za 15-20 000, naháč za 5-10 000,- kč.

Ted budeme krýt. Máme psa za kterým pojedeme 520 km tam a 520 zpět. Paní chce 3000 na ruku a pak podle štěnat. Cena za štěně je od 1500 - 3000, podle toho jaké se narodí. Další výdaje už tady psali - krycí list, poplatek klubu, bonitace, výstavy, tetování, poradce chovu, inzerce. Cas svůj a rodiny do toho nepočítám.
Fakt to štěně nikomu nedám pro jeho kukuč.
Tak si říkám, jestli jsem normální.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:29
- Nahlásit

monika
Tak si říkám, jestli jsem normální.

Nejsi. V krasnem kytickovem usmevavem svete bys mela stenatka darovat, a mozna bys zajemcum i neco priplatit mohla.

LucieS
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:35
- Nahlásit

Já bych ale vůbec nepočítala cenu feny, krmení pro fenu atd. Jen čistě náklady na štěňata - protože když má někdo doma fenu a podmínky k chovu, tak ty štěňata jsou super přivýdělek. Určitě ho to neuživí, ale přivydělá si dobře (podle plemene).
A proč ne??? Není na tom nic špatného, když se bude o prcky dobře starat.

cilka
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:39
- Nahlásit

monika
A kterou fenečku tedˇbudeš krýt ?

KEISSA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:45
- Nahlásit

jjo a pak se jednoho krásného dne rozdrnčí telefon a na druhé straně drátu se ozve
.Máte štěnata ,ano mám,
a dáváte do rodin váhavě odpovím ano dávám a paní na druhé straně na to a mužem si zítra přijet,ano mužete a paní dodává dnes už nemá peníze je před véplatou ale zítra donese manžel dvěstě korun za králéka tak budem mít na cestu.na to jí říkám že jí to asi stačit nebude a s nadsázkou jsem jí řekla že štěndo stojí 10 tis.A na to paní udiveně ale já myslela že od lidí z domu je to zadarmo,že byli v utulku a tam po ní chtěli 500kč a to přeci za psa nedá .

KEISSA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:47
- Nahlásit

LucieS
A to starání o prcky je zadarmo?

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:55
- Nahlásit

LucieS
když má někdo doma fenu a podmínky k chovu, tak ty štěňata jsou super přivýdělek
Mám doma devět psů. Jeden je pes, toho škrtni. Z osmi fen je jedna důchodkyně a jedna, na které chovat prostě nechci (puma). Škrtni je a zbývá ti šest fen "chovuschopných". Z toho dvě jsou štěňata mladší 15-ti měsíců, čili zatím nechovné. Jedna je kříženec, škrtej. Mám tři chovu schopné feny. Dvě jsou bez pp,ale to nebudeme řešit. Jsem amorální chovatel a budu s klidem množit bezpapíráky. Nejsem zase tak moc amorální, takže budu krýt pouze jednou ročně, nikoliv každé hárání.
Fena s PP - viz výše, náklady na průměrný vrh (šest štěňat) cca - 23200,- (nepočítám pořizovací cenu feny a veškeré její výstavy a pod.). Štěňata prodám za 8000,- za kus. To je 48000,- . Čistý zisk je 24800.
Obě zbývající feny jsou bez PP, ale zato větší, takže štěňata více sežerou a taky mě vyjde dráž odčervení. Krytí se platí i u bezpapíráků, i majitelé těchto psů na tom chtějí vydělat. Takže náklady jsou následující:
Krytí - cca 1500,- celkem.
Očkování, odčervení - 700,- na štěně
Inzerce - 1000,- celkem
Příkrm - 5000,-
Průměrně 8 štěňat ve vrhu. To znamená náklady - 13100,- . Prodat je můžu tak za 4000,- za kus. Příjem za prodej je tudíž 32000,- . Zisk tak činí 18900. Jelikož feny bez PP mám dvě a s pp jednu bude můj celkový roční příjem 62600 . Jsem totálně amorální a daně platit nebudu, tuto položku zanedbáme.
Jak už jsem psala na předchozí straně, průměrné náklady na moji smečku jsou cca 6500,- měsíčně (když si nikdo nezláme nohu a tak podobně). Ročně to činí 78000,- . Jsem tedy v mínusu o 15 400,- A to nemám započítané agility a cestu na všechny možné akce, krytí a podobně....
MOžná by to vyšlo do plusu, kdybych byla ještě amorálnější a kryla každé hárání. Budu se nad tím muset zamyslet

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 16:56
- Nahlásit

KEISSA
A na to paní udiveně ale já myslela že od lidí z domu je to zadarmo,že byli v utulku a tam po ní chtěli 500kč a to přeci za psa nedá .
No a jak by asi ten pes dopad,kdyby byl zadara jak razí Aren?Co žrádlo,hračky,výbava a hlavně veterina!Pochybuju,že by taková čůza dala 800kč za jednu jedinou návštěvu,což je v Praze běžná částka za lapálii.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 17:00
- Nahlásit

davidkova renata
Pozor, říkám zadarmo, neříkám každému blbci co se přihlásí.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání