Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / papilloni!!!! Aneb ti největší andílci s ďáblem v těle!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 421 . 422 . >>
Autor Zpráva
cafina
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 14:17
- Nahlásit

maxim
To je tak, když je někdo magor a místo práce čučí celý den na stránky o papillonech

maxim
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 14:41
- Nahlásit

cafina

Tak to chápu.
Dokud jsme neměli Maxe, mohly počítač zcela ovládat děti. Když jsem se rozhodla, že si ho pořídíme, trávila jsem na PC víc času. Když už jsme ho měli doma, moje brouzdání po internetu se specializovalo na papillonky a všechno o nich. No a teď, když si dopisuju tady s váma, s dalšíma fandama do papillonů, už se skoro u PC pereme

cafina
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 14:53
- Nahlásit

maxim
A jak jsi přišla na papillonky ty?

maxim
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 15:15
- Nahlásit

cafina

Napřed jsem se asi dva roky rozhodovala, jestli si vůbec pořídit psa. Jestli mu budu schopná dát to, co potřebuje. Pak jsem si udělala seznam, co chci a co ne. Bydlím v bytě, takže musí být malej. Nejsem dost důsledná a vytrvalá, takže musí být lehce ovladatelnej a ne paličatej. Bez úpravy srsti, aby moc nepelichal. Pak jsem si pujčila knihu o plemenech a začala vybírat. Už jsem si myslela, že moje požadavky nemůže splnit žádný plemeno a pak jsem narazila na papiilonka. Nikdy jsem ho neviděla ve skutečnosti. Na internetu jsem si našla inzeráty a začala třídit. Chtěla jsem toho většího. Pak jsem zavolala chovatelce a jela se podívat. Měla ještě dvě štěňata, jedno se přede mnou schovalo a to druhý mi huplo na klín a chtělo se kamarádit. A jak jsem si předtím nebyla jistá, tak teď to bylo jasný. Okamžitě mě dostal
Dostává mě pořád, je prostě úžasnej. Vůbec nechápu, proč je to plemeno tak málo rozšířený, proč si každej pořád pořizuje yorky nebo čivavy
Úplnej román, co?

maxim
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 15:32
- Nahlásit

cafina

A ještě jsem zapomněla, že jsem chtěla, aby to byl pes aktivní a ne klasickej gaučák

maxim
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 15:40
- Nahlásit

Pádím na cvičák. Mohl by tam být zase ten chlap co minule. To mělo cvičení spád a nikdo se ani chvilku nenudil

cafina
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 15:45
- Nahlásit

maxim
Možná je dobře, že ho nemá každý druhý. Aspoň nejsou tolik nemocní a povahy se taky celkem drží. A taky si občas nedovedu představit, co by s takovým aktivistou dělala rodina, co chce jen 3x denně obejít barák. To by s nimi květinka pěkně vyběhla Ale asi ne všichni jsou takoví běhací blázni

maxim
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 18:10
- Nahlásit

Tak už jsme doma. Chlap tam nebyl, ale taky dobrý. Jenom Maxovi dělá problémy zůstat na místě vleže. Budeme to muset ještě pilovat.

cafina
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 18:18
- Nahlásit

To dělá květince taky potíže, zůstat někde déle, než ona považuje za nutné. Teď se chystáme na ZZO, tak to budu muset ještě několikrát potrénovat, jinak se rozloučím se zkouškou stejně rychle, jako Sunny s odložením

maxim
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 18:33
- Nahlásit

cafina
A taky si tak nerada lehá?

cafina
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 18:36
- Nahlásit

maxim
To ne, za piškot se zhroutí k zemi, jako když ji někdo podsekne, klidně i do mokra, ale když se hodí aport jinýmu pejskovi, okamžitě zapomene na svoje povinnosti

Bubacek
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 18:55
- Nahlásit

maxim
Tak jsem tady, dík za pozvání

maxim
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 19:16
- Nahlásit

cafina
Hm.. To Max si za odměnu taky lehne, ale sotva ji dostane, hned si zase sedá. Když mu přišlápnu vodítko, začne se kroutit a kvičet a škrtit. A když si má lehnout ze sedu nebo ze stoje a nechce se mu a já ho chci přitlačit, začne podobný divadlo. Ještě jsem prostě nenašla donucovací metodu. Mírným násilím jako u jiných psů nemám šanci a přemlouvat ho taky nemůžu. Jak by to vypadalo. Takže musím spoléhat na to, že poslechne a pak se ho snažit přemluvit, aby tak zůstal. Asi to chce neustále trénovat

maxim
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 19:18
- Nahlásit

Bubacek
No konečně. Zapomněla jsi se nám u akit a my nevíme nic nového o papilloňátku. takže co je nového? Jak vám to všem velkým i malým doma jde dohromady?

cafina
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 19:22
- Nahlásit

maxim
V pondělí to proberem při vycházce, Sunny taky bojkotuje jakékoli "musíš", ale když se jí to dobře vysvětlí, že vlastně to tak "chce" ona sama dělat, tak je vyhráno.
Já se loučím, pádím z práce domů za svou tříhlavou saní a moc moc se těším na pondělí!

maxim
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 19:25
- Nahlásit

cafina

Taky se těšíme

Bubacek
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 19:51
- Nahlásit

maxim
Moji Akití miláčci to mimčo přijali úplně suprovně, až nad mé očekávání

maxim
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 20:38 - Změnil/a: maxim
- Nahlásit

Bubacek

To musí být úžasný pozoravat, jak se ti ohromní medvědi ňuchlají s takovým prckem
A co na to ona?

Bubacek
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 10:42
- Nahlásit

maxim
Je to mimino, ale očividně se jí to líbí. Myslím, mít jako společníky takové medvědy. Venku na ni dávají pozor a nikdo z cizích psů se k ní nesmí přiblížit. Chrání ji vlastním tělem a když je některý neodbytný tak neváhají použít i výstražné zavrčení. Dokonce i s misky ji nechávají najíst jako první. Mají každý svoji misku, ale kontrola je nutná. Takže si misky navzájem kontrolují.

maxim
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 11:13
- Nahlásit

Bubacek

A žárlí, když se s ní mazlíte? Protože jestli ne, tak jsou fakt úžasní. Nebo je to proto, že jsou zvyklí žít ve smečce. Ten náš jedináček žárlí strašně. Dělá jen jednu vyjímku : můžeme pohladit fenku, která se líbí i jemu

maxim
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 11:15
- Nahlásit

Bubacek

Když jsi žádala o udělení JCH, byla jsi v Praze osobně nebo jsi to posílala poštou?
A jestli poštou, jak dlouho to trvalo, než ti vrátili všechno zpět?

Bubacek
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 12:06
- Nahlásit

maxim
Žárlivost je nejen lidská vlastnost, ale i psí. Snažím se nikomu nedávat důvod k žárlení ani jednomu, hladím, mazlikuji a rozmazluji je stejně.

JCH jsem posílala poštou DOPORUČENĚ. Jak dlouho to trvalo si přesně nevzpomenu, ale myslím, že se mi to vrátilo potvrzené dřív než do měsíce. Podle zákona na vyřízení mají 30 dní, ale když toho mají moc tak jim to trvá trochu dýl. Případně tam zavolej a poptej se.

maxim
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 12:18
- Nahlásit

Bubacek

Díky. To je dobrý. V neděli jdeme na poslední výstavu - klubovou, a potom plánujeme až únor Brno. Tak do té doby mi to snad pošlou

maxim
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 12:27
- Nahlásit

Bubacek

Máš internetový stránky? Ráda bych se podívala

Bubacek
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 12:47
- Nahlásit

maxim
Mám, ale nejsou aktualizované, na to se teprve chystáme s kamarádkou, která mi je spravuje. Kde je klubovka Papilonů?
Mohu tady dát společnou fotku.

maxim
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 13:09
- Nahlásit

Bubacek
Klubovka je v Kladně. Jedeme tam asi zbytečně, nebo jen na zkušenou, protože jsem přihlásila Maxe do mladýcha on už CAJC nepotřebuje. Ale v chytré knize jsem si přečetla, že Exotic zadává klubového šampiona mladých, ale nevím, jak to praktikují, když klubovka se zadáváním titulů je jen jednou do roka a to by tři CAJCe tím pádem psi nestihli nasbírat, tak jsou u toho asi jiná pravidla
No a nebo se jim tam jen předvedeme, když už nás mají za členy.
Já bych s děckama taky chtěla tomu našemu pejsovi založit stránky, ať se o něm veřejnost doví, ne
Fotku sem dej, to je jasný.

Bubacek
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 13:25 - Změnil/a: Bubacek
- Nahlásit

maxim
TAkhle spinkám

Bubacek
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 13:33 - Změnil/a: Bubacek
- Nahlásit

maxim
Takhle si hrají. Foto je trošku mázlé, ale stojí to za to.

maxim
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 13:35
- Nahlásit

Bubacek

Teda to je komfort

Určitě má nejkrásnější postýlku z celé rodiny.

maxim
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 13:36
- Nahlásit

Bubacek

Je alespoň tak velká, jako jeho hlava?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 421 . 422 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání