Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / papilloni!!!! Aneb ti největší andílci s ďáblem v těle!
<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 421 . 422 . >>
Autor Zpráva
Radka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:14
- Nahlásit

cafina
Dobré ráno .

baile
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:16
- Nahlásit

cafina
Ahojky, promiň, že otravuji s takovým dotazem. Ale všimla jsem si, že máte v útulku štěně (0725), vypadá, že moc nevyroste. Jakou má povahu? Je veselé, hravé a zdravé? Jestli má cenu přemlouvat mamku.

maxim
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:17
- Nahlásit

Ahoj holky

cafina
To video poslat nešlo, jedině že bych ho buď zmenšila, nebo by ti ho Esterka mohla nahrát do jednoho programu na netu a tam by sis ho prohlídla, stáhla nebo co bys chtěla. Bez tvého svolení jsem jí to včera nedovolila.

baile
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:19
- Nahlásit

maxim
ahoj, ve středu bych chtěla jít konečně na cvičák, ale hlásili, že má pršet

Radka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:24
- Nahlásit

maxim

Ahoj, vidím tě na celém světě .

maxim
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:25
- Nahlásit

baile
My jsme byli včera. Měli jsme původně trénovat slalom, ale nakonec se postavilo pár překážek a pěkně jsme si zaběhali
Ve středu chci taky jít, tak snad si to počasí rozmyslí.

maxim
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:27
- Nahlásit

Radka
No jo, koukala jsem na fotky
Ty tvoje medvíďata jsou super. A taky se mi líbí, jak se Jack seznamoval s tím leonbergrem. To Max by dělal ramena s nosem nahoru

Radka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:33
- Nahlásit

maxim
Jack a Dasty jsou staří kamarádi . Jackovi se líbilo, že Dasty ležel a on tak na něj dosáhl .

Radka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:39
- Nahlásit

maxim
Nejvíc se Dastyho bála naše babča. Ta stála ve dveřích a vykřikovala ,, Ježišmaria, já se toho bojím. To rači barvka do chlívka". A protože u ní zrovna byli na návštěvě i naši, tak taťka si šel Dastyho pohladit, že prý konečně pes . Když si šla Dastíka pohladit mamka, tak naše babka zas spustila ,, Miluš nechoď k němu, dyť tě sežere "

Bylo to docela veselé odpoledne .

maxim
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:44
- Nahlásit

Radka
Tak to si dovedu živě představit Přitom je to takovej pohodovej kliďas, ne?

Radka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:48
- Nahlásit

maxim
Zlatíčko

cafina
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:31
- Nahlásit

baile
Ahoj, asi budou menší, těžko říct, kolik jim teď přesně je, takže vidím to tak v dospělosti na 5-10 kilo. Jsou milí a kontaktní. Ale zatím jsou to dost válečky, spíš širší než delší, což může být bříšky plnými škrkavek, ale můžou jim zůstat ty jezevčikovité tvary, to si teď opravdu netroufnu odhadovat. Dej vědět co nejdřív, jak jste se doma rozhodli.

maxim
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:40
- Nahlásit

cafina
Jsou milí a kontaktní.
Že jsou roztomilí

cafina
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:54
- Nahlásit

maxim
Ráno měli dost hnědý kotec, tak mi až tak roztomilí nepřišli, ale když mě pak vesele poskákali zahovněnýma nožičkama, hned to bylo lepší

baile
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:11
- Nahlásit

cafina
když mě pak vesele poskákali zahovněnýma nožičkama, hned to bylo lepší

Já si spíš myslím, že doma neuspěju, dnes doma nadhodím.
A nemají pak štěňata nějaký problémy v budoucnu, když jsou v tomto malém věku hodně začervení?

Dnes jsem poprvé v práci telefonovala, hrůza

cafina
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:19
- Nahlásit

baile
Můžou a nemusí. Většina se z toho vylíže, po důkladném odčervení, ale čistě teoreticky mohou mít poškozené střevo.

baile
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 12:40
- Nahlásit

cafina
Aha, tak to bych asi neriskovala. Nechtěla bych mít dalšího nemocnýho psa.

cafina
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 12:55
- Nahlásit

baile
Chápu, ale tohle riziko budeš mít vždycky, pokud si nevezmeš štěňátko od zodpovědného chovatele.

Radka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 13:14
- Nahlásit

baile
cafina
Teď jste mi tady obě nahrály.

baile
Prosím, neuraž se, ale už nejakou dobu sedím a přemýšlím, jestli ti to mám napsat.
Ty jsi mladá aktivní holka. Jsi schpona se tomu psovi naplno věnovat. Chceš s ním běhat agi, tančit, cvičit. Já nemám naprosto nic proti útulkáčkům, věřím, že to můžou být skvělí společníci, ale myslím si, že ty by ses měla poohlédnout po plemeni, které by splňovalo Tvé požadavky. Zkus zalistovat atlasem psů, vyber si několik plemen. Zjisti si o nich podrobnější informace. Zkus skontaktovat chovatelské stanice. Myslím si, že do roka bys mohla mít štěňátko,které bude schpono Tvoje ambice naplnit.

cafina
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 13:23
- Nahlásit

Radka
Napsala jsi to moc hezky. Naprosto souhlasím!

Radka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 13:32
- Nahlásit

cafina
Děkuji, fakt jsem váhala, jestli to sem napsat.

baile
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 15:40
- Nahlásit

Radka
Neboj, neurazím .
Jelikož mamka by snesla jenom malinkého psa, tak jsem uvažovala o malém kříženci z toho důvodu, že malá šlechtěná plemena bývají hodně náchylná k některým chodobám - alergie, tracheální kolabs (ten se vyskytuje hlavně u čivav, jorků, atd.), dělá se jim hodně zubní kámen, problémy očí (zákal). A veterinářka mi říkala, že je pravděpodobnější, že kříženec je odolnější. Kamarádka mě taky hodně odrazuje od koupi plemene, zná hodně lidí s pejsky s papírama, kteří mají zdravotní problémy. Tak nevím. Jinak když bych měla zvolit plemeno - tak jedině papillon. Ale nikdo mi nezaručí, že bude zdravý, ach jo.

Esínek
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 16:25
- Nahlásit

baile

tak to tady tajně pravidelně čtu a nedá mi to nepřidat se k ostatním.
Ale nikdo mi nezaručí, že bude zdravý, ach jo.
toto ti nemůže zaručit opravdu nikdo. Žádný chovatel ani kdyby měl vyšetřenu spoustu generací dozadu(PRA, LP, HCM, PKD atd.)!!!! Myslím si že ať si vybereš jakého koliv pejska tak mu na stáří něco bude-to tedy 100%!! Jsem si jistá
Tak přeji dobrou ruku při výběru pejska nebo fenečky ať s PP nebo jen oříška

cafina
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 16:29
- Nahlásit

baile
Já se obávám, že zdraví ti nikdo nezaručí. Na to máš buď štěstí nebo ne. U kříženců je ta nevýhoda, že většinou neznáš rodiče, odkud byli, jak se chovali, jestli to třeba nebyli sourozenci. Snad jen pokud bys našla někoho, kdo má doma otce i matku, kteří by stáli za to, a o jejich štěňátka se vzorně stará, tak by se o tom dalo uvažovat.
Problémy se zubním kamenem mají, myslím, všichni malí psi, to je spíš individuální a taky záleží, jak se páneček stará.
Co se týče očí, snaží se právě slušní chovatelé (teď myslím hlavně u motýlů) oči vyšetřovat, a nejen to, třeba i pately, aby aspoň, co to jde, garantovali zdraví svých odchovů. A podle toho si taky musíš vybírat, ne jen podle vzhledu.
Já osobně mám opravdu ráda všechny psy bez rozdílu plemen nebo rodokmenu, ale protože chci s každým psem cvičit a chci mít čisté svědomí, že jsem pro zdraví svého psa udělala maximum, tak bych si křížence nevzala. Proto mám doma všechny psy s PP, co nejpečlivěji vybrané, snažím se jim dát všechno, co dle mého vědomí a svědomí je pro zdraví důležité, a pak už to opravdu záleží na tom štěstí.

Esínek
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 16:40
- Nahlásit

cafina
jojo, plně souhlasím.

Jak je se štěníky já jich měla na starosti 14dní a hned 15kousků!!! Byla jsem každý den od hovínek hnad zráne!! Paráda, byla jsem hovňousková tetička

cafina
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 16:58
- Nahlásit

Esínek
byla jsem hovňousková tetička
To je ten správný výraz!!

Esínek
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 17:04
- Nahlásit

cafina
jojo už šlo spoustu prdélek domů ale další přivážím lidé jsou no co ti budu psát. Znáš to!! Jsi v práci??

maxim
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 17:09
- Nahlásit

Teda holky, koukám, že jste se tady pěkně rozjely

Zapomněla jsem vám oznámit, že naše chov.stanice je bohatší o další čtyři štěňátka. Tři holky a kluk

Esínek
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 17:10 - Změnil/a: Esínek
- Nahlásit

maxim
naše chov.stanice

to je která?? Jsem nějako mimo Ale gratulujem!!

maxim
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 17:12
- Nahlásit

cafina
Jo, co to video?

<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 421 . 422 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání