| Autor |
Zpráva |
ati
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:36
- Nahlásit
Anu
mluvíš mi z duše
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:02
- Nahlásit
Anu
Tak tak...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:46
- Nahlásit
jajina202
holky mají pravdu, právě soucit lidí jí dovoluje množit dál, protože se VŽDYCKY najde někdo komu se toho štěněte zželí a vezme si ho, jsem kategoricky proti takovémuhle množení, já mám např. vořecha (skoro RTW bez PP), ale mám ho od lidí, kterým prostě bábi neuhlídala fenku, ta se potom dala vykastrovat a je pokoj. V podstatě můj prioritní záměr nebyl rotvík, ale velkej pes, protože nám ten předchozí umřel, bylo doma smutno. Každopádně, kdybych do tý Plzně přijela a byla tam taková paní Mudrová, možná i mě by se toho štěněte zželelo a vzala bych si ho, i kdybych věděla, že z toho budou v budoucnu potíže, a že jí tímhle v podstatě podporuju v další její činnosti, já nevim, na takovýhle lidech přesně asi staví, na lidech jako jsem já, i když jsem proti tomu, sama bych jí asi "podpořila" a to štěně bych od ní vzala, aby tam nemuselo být a to je ten problém, on se VŽDYCKY někdo takový najde
|
jajina202
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 16:10
- Nahlásit
ona ale má skvělí psi. vím o některých psech, které koupila a byli víc než nadějní. ti pesani za to nemohou, že si je koupila zrovna ona nebo ten její přítel Bubla. vím, že jsem v tomhle naivní, ale mě je těch pesanů opravdu líto, to co jsem psala, bylo myšleno s dobrým úmyslem.
chtěla jsem se taky omluvit, pokud jsem se tady nějak někoho dotkla s těma kecama, ale naštvalo mě, že jste můj názor otočili proti mě ( s tím kupírováním, v životě bych nenapsala, že rtw s ocáskem je méně rtw nebo tak něco, je to jen blbý zvyk).
jinak je fakt, že nevím nic o vašich vedlejších aktivitách, ale něco málo se občas člověk dozví od ostatních chovatelů či z rtw klubu a přijde mi to málo.
vím, že tím, že budu propagovat její štěnda, tak jí nezabráním jejímu opětovnému množení. myslela jsem to tak, že alespoň někteří se budou mít lépe.
chápu, že jste mě za to odsoudili, ale bylo to psáno s dobrými úmysli. vím, že ten odběr už nemá takový, ale jak píšete, pár takových soucitných blbců jako jsem já si vždycky takové štěně koupí. i nadále inzeruje v annonci. skoro všechny inzeráty, co tam na rtw jsou, podává ona.
chtěa bych proti tomu nějak zakročit, ale na ní jsem sama krátká.
snad pochopíte, že to co jsem psala, tak bylo psáno jen a jen s dobrým úmyslem.
víte, opravdu mě mrzí že jsem vás tady pobouřila, to určitě nebyl můj úmysl. to v žádném případě. jen jsem opravdu chtěla, aby se ti pesánci měli lépe.
budu ráda, pokud přijmete mojí omluvu, je to tak trochu moje naivita a horká hlava.
ještě jednou se všem přítomným omlouvám
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 19:15
- Nahlásit
jajina202
Bohužel se nedá zakročit jinak než osvětou. Podle našich pošahaných zákonů pokud pes dostane pravidelně nažrat (pravidelně, není ani stanoveno, že denně), dostane napít a má možnost schovat se před nepřízní počasí (stačí třeba bedýnka od masa otočená vzhůru nohama) NEDOCHÁZÍ K TÝRÁNÍ ZVÍŘETE. Čili Mudrová (či jak se ta osoba jmenuje) s největší pravděpodobností zvířata netýrá a nikdo nijak zakročit nemůže.
Jediná cesta opravdu vede přes lidi, kteří ty štěňata kupují. A ti bohužel byli, jsou a budou a Mudrová a jí podobní můžou množit až do skonání světa.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 07:36
- Nahlásit
jajina202
Dneska jdu stříhat do útulku. Mám pro tebe návrh, zajdi se podívat do útulku pro psy, vyslechni si psí příběhy, vyslechni si, jak si ošetřovatelé stěžují na to či ono a na lidi, jejichž odchovy se v útulcích nacházejí takřka pravidelně, jejichž šestileté feny se dostávají do útulků naprosto vyčerpané. Poslechni si lidi, kteří koupili bezpapíráky s dobrým úmyslem, že zachraňují štěně, a pak teprve odkrývají, co se za tím skrývá a jsou nešťastní. Lidi, jejichž psi mají epilepsii, kýly, nevyrovnané povahy, byly zavšivení...Tihle lidé-množitelé jsou nepostižitelní.
Já věřím, že po hodinové návštěvě útulku se tvůj názor opravdu přetočí o 180°. Stejně tak ale poznáš, že snažit se postihnout množitele jako je Mudrová je prostě nemožné a že i když se to na fóru nezdá, jsou tady lidé, kteří se o to i přes nemožnost snaží.
|