| Autor |
Zpráva |
starr
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:33
- Nahlásit
Dobrý deň. Chcem Vás poprosiť o radu:
Rada by som si v priebehu roka 2007 (najpravdepodobnejšie asi najskôr v máji, najneskôr v auguste) kúpila šteniatko - sučku rottweilera. Bude bývať so mnou, mojim manželom a našou 4 ročnou labradorkou v byte v paneláku. Hľadám šteniatko, ktoré bude submisívnejšej povahy, nebude po agresívnych, dominantných, pracovne vedených alebo neurotických rodičoch, ale chcem, aby bolo po rodičoch z línie skôr spoločenskej a exteriérovej ako z pracovnej. Psíka chcem za svojho spoločníka, rodinného psa, psa do voza i do koča, nechcem agresora, ktorý bude naháňať a útočiť na všetko, čo sa hýbe. Preto potrebujem šteňa po rodičoch s naozaj dobrou a vyrovnanou povahou.
Viete mi poradiť nejakého chovateľa, ktorý chová rottweilerov spoločenského a rodinného využitia, aby som mala záruku, že moja sučka bude mať dobrý genetický základ?
Ďakujem pekne za odpoveď.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:59
- Nahlásit
starr
ahoj,podívej se na www.rkcr.cz je tam seznam nakrytých fen tak se můžeš podívat
|
slony
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:06
- Nahlásit
preco potom RTW
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:07
- Nahlásit
slony
právě jsem totéž chtěla napsat
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:23
- Nahlásit
Nechci aby to vyznělo zle nebo jedovatě, ale u LR jsou teď takové rozdíly ve velikosti a typu, že pokud si "správně" vyberete, tak můžete mít LR vzhledu téměř RTW a zároveň s vámi požadovanou povahou, nemluvě o tom že se ty dvě asi lépe spolu snesou.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:40
- Nahlásit
starr
já si myslím, že hodně závisí na socializaci, když fenku budete brát všude s sebou, budete ji důsledně a s láskou vychovávat, se vším ji již od malička seznamovat, tak by neměl být snad problém. Spíš bych se nejedřív podívala na net, kdo čeká šťěňátka a pak bych vybírala ...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:20 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Ketrin
ak to dobre citam, tak ona hlada rotwika. Labradorku uz ma
starr
pridavam sa aj s otazkou - preco prave rtw?
|
starr
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:33
- Nahlásit
Pretože RTW už 5 rokov obdivujem, páči sa mi ich povaha (myslím tú správnu povahu nepokazenú prehnanou agresivitou, nízkym sebavedomím a z toho vyplývajúcimi problémami, aké sa vyskytujú u mnohých jedincov tohto plemena, hlavne u jedincov bez PP, ktorých rodičia sa možno "omylom" za vidinou rýchleho zisku zo šteniat dostali do chovu), páčia sa mi aj exteriérovo, hľadám psa inteligentného, cvičiteľného so správnym espritom a v mojich očiach rottweiler taký určite je. Akurát si treba vybrať šteňa od seriózneho chovateľa - a o serióznom chovateľovi na tomto fóre informáciu hľadám.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:36
- Nahlásit
starr
jak říkala ati, podívejte se do databáze nakrytých fen, často tam mají chovatelé i webové stránky, uvidíte. Já si myslím, že v ČR je těch zodpovědných chovatelů RTW o něco více, než těch nezodpovědných. Chce to hledat, tady Vám asi nikdo konrétní CHS neporadí
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:40
- Nahlásit
starr
Mám pro tebe pochopení, úplně takového psa si dovedu představit. Nedávno jsem takovou fenku viděl v Holansku v jedné firmě - byla absolutně pohodová, pohybovala se po kanceláři i po dvoře, mezi zákazníkama, prostě tam, kde byl zrovna poblízku její pán. Když zůstala omylem venku, došla za mnou, olízla mi ruku a "sdělila", že potřebuje otevřít dveře dovnitř. Přesto, že jsem se jí ptala česky, hned věděla vcgo.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:44
- Nahlásit
starr
RTW je taky moje krevní skupina a tajně po něm toužím.Zatím jsem se nedostala do fáze,kdy bych se odhodlala k tomu,si jej pořídit.
|
starr
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:56
- Nahlásit
Kalliope, ja som myslela, že by mi tu mohol poradiť nejaký chovateľ rottweilerov, čo chodí na toto fórum, vieš? Že keby náhodou... Samozrejme, že aj hľadám sama.
Myslím, že v ČR sú zodpovednejší chovatelia psov ako na Slovensku, nechcem nikoho uraziť, česť výnimkám, samozrejme, že všade sa nájdu aj takí aj takí.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 15:06
- Nahlásit
starr
POčkej,třeba sem příjde někdo,kdo si pořizoval RTW a někoho ti doporučí
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 15:15
- Nahlásit
starr
zkus zajít na fórmu rotvajler tady na cz-pes. Třeba ti tam poradí
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 15:17
- Nahlásit
já radit nemůžu mám vořecha bezpapíráka, jako RTW vypadá jen zdálky, takže jak jsem říkala, radši si dej v nabídce hledat, příspěvek ROTVAJLER, klikni si na odkaz , nalistuj poslední stranu a zadej dotaz
|
ati
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 15:23
- Nahlásit
starr
máš mail
|
starr
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 13:07
- Nahlásit
URL
|
jajina202
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 01:28
- Nahlásit
ahoj,
mám už 9-ti měsíční štěně rtw bez PP, ale po rodičích s PP a po velmi výborných rodičích. pokud chceš psa/fenu bez PP, tak doporučuju Ilonu Mudrovou, ale pokud chceš opravdu bez PP. Pokud s PP, tak tu zkus raději jinde. Dělá s tím podvody, ale štěnda má úžasný a nádherný. Je z vesnice kousek od Svitav a zvířata si vozí výhradně s ciziny už hotová a pokud možno už s několika oceněními. Jsou tedy dražší než se pohybují na trhu, ale opravdu stojí za to. Exterier i povaha úžasná. Nechci jí dělat reklamu, ale tohle se jí nechat musí. Pokud budeš chtít kontakt, tak písni maila a já písnu
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 11:28
- Nahlásit
jajina202
Ilonu Mudrovou ?!? Já nevím, to asi není dobrý nápad !
|
starr
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:55
- Nahlásit
Kalliope
Ja som si tiež povedala, že nie. Že keď tak, tak riadne s PP.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:56
- Nahlásit
jajina202
Nejsi divná?
|
ati
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:23
- Nahlásit
jajina202
tak jako vtip opravdu dobré
|
starr
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:27
- Nahlásit
ati
tak jako vtip opravdu d
Ja som sa zamyslela nad tým, že čo keď veľa "chovateľov" robí to, čo pani Mudrová, a čo keď k tomu ešte aj nejako "falšujú" PP a predávajú kvázi čistokrené šteniatka, ktoré však v skutočnosti nie sú čistokrvné, len si to nich myslia ich majitelia?
Ten pán, od ktorého mám moju "labradorku" hovoril, že ostatných jej súrodencov predáva nejakému holandskému výkupcovi, ktorí od neho tie štence kúpi ako bezpapieráky, prevezie ich do Holandska, tam sa im vystavia papiere a predajú sa tam za drahé peniaze ako kvalitné psy s PP. Je to podľa mňa strašné, takto sa úplne degeneruje plemeno!
Poznám sedem pseudo labradorov - moju Leu, čiernu Peginu, Pegininu dcéru, Charlieho, jednu fenku a ešte dvoch psov - nemôžem ich ani nazvať labradormi, lebo všetko sú to psy absolútne mimo štandardu, sú to strážcovia, obranári, neznášanlivci s inými psami (spravidla so psami toho istého pohlavia). Nepochádzajú z jednej línie, sú od rôznych chovateľov, no a sú takíto "zlí". Zastáva mi nad tým rozum. V štandarde labradora stojí, že je to pes bez známky agresivity, znášajúci sa s inými psami, s deťmi, že má rád ľudí... no a v praxi skutek utek.
Dobrých "pravých" labradorov som zatiaľ stretla len tých, čo boli slepeckí a ešte jednu sučku. Začínam mať vážne obavy o toto plemeno, pretože v mojom okolí je viac takýchto nevyspytateľných šeliem ako kamarátskych dobrákov a môžu za to hlavne takí všelijakí kvázi chovatelia a špekulanti, čo postupne kazia toto plemeno, umelo vyzdvihujú jeho popularitu najlákavejšími inzerátmi a nabaľujú sa nad ľudskou hlúposťou (kedysi aj nad mojou).
Existuje vôbec niečo, čo mi zaručí, že keď si kúpim labradora, bude mať štandardné labradorské vlastnosti, že keď si kúpim RTW, border kóliu, landseera, írskeho vlkodava alebo kavaliera, že budú mať takú povahu, akú možho očakávať na základe štandardu, alebo je už všetko riziko?
Ja fakt neviem... Začínam mať strach.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 18:02
- Nahlásit
starr
Existuje vôbec niečo, čo mi zaručí, že keď si kúpim labradora, bude mať štandardné labradorské vlastnosti, že keď si kúpim RTW, border kóliu, landseera, írskeho vlkodava alebo kavaliera, že budú mať takú povahu, akú možho očakávať na základe štandardu, alebo je už všetko riziko?
Zadna 100% zaruka neni. Asi jen spravny vyber chovatele, ktery je zodpovedny a nema zapotrebi nejak "falsovat PP".
AD jajina202
Tez to beru jako povedeny vtip...
|
jajina202
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 21:38
- Nahlásit
není to vtip. mám od ní už druhé zvíře a nemůžu si stěžovat. chtěla jsem rtw bez PP, protože se mi nelíbí standart s ocasem a myslím si, že Ilona je jediná, která má kvalitní zvířata i bez PP. Špatně jsem si přečetla původní příspěvek a myslela jsem, že schání právě bez PP. od nikoho jiného bych bez PP nekupovala, ale co se jedná zvířat s PP, tak ty bych od ní zase nekoupila
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 22:08
- Nahlásit
protože se mi nelíbí standart s ocasem
ale jinak rtw jistě miluješ...
Sorry, sarkasmus bych si neměla dovolit
|
jajina202
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 22:29
- Nahlásit
v pohodě. nejsem nijak vztahovačná někdo si holt zvyknul, já ne a jen tak mezi námi, nemiluj ho, kort když ti zachrání život. nechci dělat nějakou reklamu nebo se nějak zastávat Ilony, sama ji nemusím, ale co se zvířat týče, tak tohle jí nechat musím. její štěnda bez PP mají kolikrát mnohem víc předpokladů být rtw jak exteriérem, tak povahou, než spousta štěňat s PP od jiných chovatelů v ČR, i když Ilona není chovatel, ale množitel
|
jajina202
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 22:31
- Nahlásit
vím, jde jen o zvyk, ale když on s ocasem vypadá tak trochu jako telátko a už to není úplně on, ale to už jsem odbočila od zadaného téma
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 23:07 - Změnil/a: Nikita
- Nahlásit
jajina202
její štěnda bez PP mají kolikrát mnohem víc předpokladů být rtw jak exteriérem, tak povahou, než spousta štěňat s PP od jiných chovatelů v ČR
O exteriéru asi darmo hovořit (bezpapírák na výstavu nemůže), ale pracovními výsledky by to nějak dokázat šlo?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 23:10
- Nahlásit
jajina202
zvířata si vozí výhradně s ciziny už hotová a pokud možno už s několika oceněními. Jsou tedy dražší než se pohybují na trhu, ale opravdu stojí za to. Exterier i povaha úžasná
Heleď a proč teda prodává bez PP? Když cena štěněte bez PP je jistě nižší než s PP, rodiče jsou jak říkáš dovezení "hotoví", mají úžasnou povahu i exteriér, tak jistě není problém předvést je na dvou výstavách, projít trapnou bonitací a sesmolit zkoušku, což se vrátí na štěňatech bohatě. Proč místo toho prodává bez PP? Na importovaných rodičích???
Nějak mi to na sebe logicky nepasuje...
|