Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Rottweiler - ten správny pes pre mňa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Erin
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 18:04
- Nahlásit

Biluška

možná se v té kleci cítí bezpeční...před kým a čím..toť otázka?!

starr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 08:30
- Nahlásit

Mel
Protože podle toho, cos napsala, tak ty chceš labradora, co vypadá jako RTW...
Ani nie. Jedného labradora už mám, tak druhého mi netreba . Ja chcem RTW vyrovnanej povahy, čo nie je vôbec nereálne a odpovedá to štandardnej rottweilerskej povahe. Sama som na výstavách aj u chovateľov stretla veľa kľudných maznavých rottweilerov, preto viem, že to, čo hľadám je úplne reálne.

starr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 08:34
- Nahlásit

Biluška
Mimochodem, já doma klec mám (velkou výstavní), je neustále otevřená a většinou se do ní dobrovolně vmáčkne i několik psů. Co je na tom špatně? Nevím co se jim tam tak líbí, ale jsou tam evidentně spokojení.

Keď som sa tu pred časom zmienila o klietke používanej doma, tak ma tu celé fórum zdrbalo, že je to blbosť, že je to výmysel amerických autorov, a že Američanom sa nedá veriť, lebo nevedia vychovávať ani svoje vlastné deti, nieto psov. Tak som si teda povedala, že keď toľko ľudí na to negatívne reagovalo, že to asi blbosť bude.
Ja som psiu klietku nikdy nemala, takže sa k tomu subjektívne vyjadriť neviem, musím brať do úvahy len názory ostatných, a tie boli, že je to zlé.
U Teba to funguje dobre, tak to asi bude tak ako so všetkým v živote aj na tomto fóre - o sympatiách a o tom, že čo človek, to iný názor. (Akurát že niekomu ten iný názor tolerujú viac, inému menej, ale life is life!)

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 08:36 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

davidkova renata
No já myslela, že ti neporadím s těma ušima, ne s tou amputací
Včera jsem se na cvičáku ptala holky, jejíž RR to má taky, čím léčí a říkala, že už asi 4. mastičkou a furt je to na hovno. A měl to dost hnusný.

wami
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 08:43
- Nahlásit

Hafina
hovn*o
proc tam mas tu hvezdicku...?

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 09:06
- Nahlásit

wami
Lepší?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 09:10
- Nahlásit

Hafina
No já myslela, že ti neporadím s těma ušima, ne s tou amputací
A tak to jo!
Včera jsem se na cvičáku ptala holky, jejíž RR to má taky, čím léčí a říkala, že už asi 4. mastičkou a furt je to na hovno. A měl to dost hnusný
Hm,tak to je fakt dost obdobný,aby nakonec nedopad jak ta malamutka co zmiňovala Biluška.Taky mažou už kdečim.
Ale co teda nechápu - přece plemene s takovejma ušima je hafo,mají taky obdobné problémy nebo je to nějaký specifikum jen u RR?Sem měla vždycky jen NO,tak nevím ,fakt..
A dík za info!

wami
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 09:16
- Nahlásit

Hafina
predtim to bylo estetictejsi, jen jsem nepochopila vyznam te hvezdicky... (ale to nic, ja dneska trotlim... )

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 09:42
- Nahlásit

davidkova renata
Já to zatím viděla jen u RR, u žádnýho jinýho krátkosrstýho (ani jinýho) plemene si to nevybavuju...
Já to poprvé viděla asi před rokem a půl, pán už byl totálně zoufalej, pak mu někdo poradil jakousi vodičku, byla pro lidi, by lo to v nějakých ampulkách (tuším, že hnědá) a to jediný pomohlo. Ale pána už nevídám, ani nevím co to bylo za vodičku, protože název nevěděl, ani jsem neviděla obal, jen to znám z toho jeho popisu.
Co zkusit přímo nějaký RR fora, jestli něco takovýho je, nebo zkusit nějaký chovatele...
wami
Ta hvězdička tam byla právě aby to bylo estetičtější a ne tak nějak na "plnou hubu". Ale vono to vyjde stejně.

Terri
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 09:59
- Nahlásit

Navrhuji zavést plošnou kupíraci RR - čistě ze zdravotních důvodů....
(Jinak sousedovic RR má taky problémy a léčí to dlouho, dochtoři nevěděj...)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:06
- Nahlásit

Hafina
Terri
no mě právě zajímá,jestli je to záležitost jen toho konkrétního plemene..
Řeknu mu,aby na to forum číhnul(esi má teda net),já zas nemám tolik času tam hledat.Ale kdyby někdo věděl,ráda se poučím.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:15
- Nahlásit

Něco jsem tu zahlédla o RR a uchu, známý mají RR s PP a již v průběhu cca 6 let ten pejsek trpí neustále se vracejícími záněty v uších. Už s tím byli snad všude, léčili to kdečím, ale zánět se za měsíc vyléčí, pak je třeba 14 dní pokoj a začne to všechno na novo, musím přiznat (i když se za to stydím), že ten pejsek díky těmto zánětům neskutečně smrdí, a proto si ho ani nehladím, protože z toho smradu se jednomu zvedá žaludek, majitelé z toho už jsou nešťastní, ale co mají dělat, ten pes je chudák.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:26
- Nahlásit

Kalliope
No tohle není přímo v uchu,on to má zvenčí,na konečcích..

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:30
- Nahlásit

Kalliope
měla jsem ovčandu, která trpěla chronickými záněty uší..pomohla denní kontrola uší, odstranění nečistot dětským olejíčkem s heřmánkem, každý týden jsem jí aplikovala do obou uší otifree a v případě, že se objevilo zarudnutí, dávala jsem otifree týden ..nic jiného nepomohlo, chce to fakt furt kontrolovat a kontrolovat a nikdy nezapomínat, po léčbě atb se zánět vracel..taky by třeba pomohla návštěva homeopata, když klasická medicína evidentně nezabrala..jinak už mě nic nenapadá, ty záněty sou fakt humáč..

starr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:37
- Nahlásit

Kalliope
Môjmu psovi zasa strašne páchne z tlamy, čo ma veľmi mrzí a trápi - má zubný kameň, no veterinár ju nechce dať do narkózy a operovať laserom, lebo je alergická. Zubnou kefkou sa to nedá dobre skoro vôbec odstrániť, žuvacie kosti jej nemôžem kupovať, lebo nemôže nič okrem jahňacieho mäsa, no a s gumenými hračkami s výčnelkami ani so žiadnymi inými hračkami sa rada nehrá, tak neviem, ako to mám riešiť.

abby
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:47
- Nahlásit

starr

Tak jí to zkus sundávat sama.Preventivně to dělej.Alespoň trochu jí to pomůže

starr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:54
- Nahlásit

abby
Ale ako??

Tou zubnou kefkou to nejde, ona to dlho nevydrží a keď sa hýbe, tak jej tečie z ďasien krv.

abby
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:57
- Nahlásit

starr

Já nevím,jak se to jmenuje,ale používají to zubaři.A někdo tady už dával odkaz,že se to dá koupit i na netu.

Vet to takhle doporučil mýmu strejdovi.Jeho psu se taky hodně dělá zubní kámen a uspání mu nedělá dobře.

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 11:01
- Nahlásit

starr
teraz dosta aj nejake take enzymaticke gely proti tvorbe plaku a zub kamena, ktore sa len jendorazovo nanesu na zuby. neskusala si?

starr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 11:01
- Nahlásit

abby
Dík za radu, ja to tu skúsim niekde nájsť, a ak nie, tak použijem www.google.sk, a ak mi nepomôže ani to, tak zájdem k nejakému inému veterinárovi, príp. veterinárom, nech mi poradia, čo je to za zázrak, čo zháňam .

starr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 11:03
- Nahlásit

Bela
Neskúšala som to, ani som nevedela, že sú také gély.
Nevieš, kde to dostať kúpiť? Len u veterinárov či aj v chovproduktoch?

abby
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 11:14
- Nahlásit

starr

Já mám přítele zubaře,takže to dostal strejda od něj.Normálně se to používí u lidí.Vypadá to jako hák.Ale vet by ti měl ukázat,jak na to.

A tady se to už jednou probíralo,tak to zkus najít.

Bela

A nežere to sklovinu?

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 11:28
- Nahlásit

starr
neviem celkom presne, ale raz to tu niekto spomina va ramci diskusie o cisteni zubov - skus cez search pozriet starsie temy
myslim, ze to bolo toto:

na vetnet.sk ponukaju aj toto:

abby
nemalo by - to su enzymy, ktore rozpustaju plak. na skolovinu by to nemalo mat ziadny dopad

starr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 11:48
- Nahlásit

Bela
Ďakujem mooooooooooc!

Kalliope
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 14:01 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

davidkova renata
tenhle pes to má v uchu a pak na konečcích na těch špičkách těch uší, když si představim ucho jako trojúhelník, tak v podstatě to má ještě na vrcholu a pak cca 5 cm na každé straně, je to takový jako kdyby se to loupalo, smrdí to, nevim jak to popsat, toho pejska jsem neviděla už přes půl roku, ale jestli si to pamatuju dobře tak měl jak záněty v uších, tak měl i nejakej humus takhle na tom oušku zvenčí

Kalliope
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 14:04 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

starr
Orozyme používáme my (pastu) je fakt super, naneseš si to na prst a namažeš to psovi na zuby. Vypadá to jak arašídový máslo, já to sice dělám tak dvakrát do týdne (vždycky po krmení, pak už nic nedostane) a zatim má pes zuby RELATIVNĚ bílé (al eje fakt, že je ještě dost mladej, ae zatím se zdá, že je to dobrý

ARuru
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 20:48
- Nahlásit

to starr:
Kdo byl někdy u toho jak se kupírujou štěňata, tak nemůže ani chvilku pochybovat o tom, že by je to nebolelo!!!Kňučeli tak, že to bylo slyšet i za dveřma. Bylo to v roce 1998, tzn. v době kdy se normálně kupírovali, teď už bych to neudělala.
to ostatní:
budu si za měsíc brát štěně s ocáskem, tak doufám, že v něm má hodně inteligence

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 21:09
- Nahlásit

ARuru
budu si za měsíc brát štěně s ocáskem, tak doufám, že v něm má hodně inteligence
ty si to pleteš. Ta inteligence není nahromaděná v ocásku, ona se tam naopak ztrácí

starr
Co se týče té klece. Normálně doma postavená není, používám ji jenom na závodech a na výstavách. Jenže teď mám Lilly po operaci a potřebovala jsem nějak zabránit, aby jí v mé nepřítomnosti ostatní psi neterorizovali,nebo jí nevykusovali stehy. Většinou jsem s nimi, ale někdy přece jen musí zůstat sami. Takže nám uprostřed obýváku trůní obrovská klec. No a psi si ji nějak oblíbili, takže už tady asi zůstane Nevidím na tom nic špatného (krom toho,že není moc estetická).

všichni
zubní kámen jde krásně sloupnout manikurníma nůžkama.Musí se držet "naplocho" a zachytit do malinké mezírky mezi šutrem a dásní.

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 21:30
- Nahlásit

ARuru
Prvniho rtw jsem mela bez ocasku a ta bambulka se mi libila. Kdyz se pak prestali kupirovat, tak se mi to vylozene nelibilo. Uplne jim to zmenilo format. Ted mam rtw s ocaskem a jak ho mam uz od maleho stenatka, tak jsem si na nej zvykla (na ocasek). Ted mi prijdou divni ti kupirovani. Je to jen o zvyku. A ocas je prakticka vec. Nekdy se za nej da neposlucha pridrzet...

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 00:23 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

starr
ten nastroj vypada takto

Ja odstranujem puhym nechtom este v zaciatkoch a ide to dolu

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání