| Autor |
Zpráva |
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:25
- Nahlásit
Biluška
No však já psala jen o těch lovečácích. Těm ostatním plemenům nerozumím zase já, ale zatím jsem neslyšela o důvodu, proč se třeba tomu rotwailerovi musí kupírovat ocas. Podle mě je to blbost.
Ono to kupírování u našeho plemene zatím zakázaný není, ale ocásky už se hodně nechávají dlouhý.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:27
- Nahlásit
ati
Nemáš náhodou fotku rotwíka s ocasem, já si to nějak neumím představit. V mým okolí žádnýho s ocasem neznám...
|
ati
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:29
- Nahlásit
Hafina
mrkni na mé stránky je jich tam několik
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:29 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Štěně necítí (teda pardon, zapomene) bolest = jsem pro kupírování. No tak to je by se zasmál snad i náš Nadbůch.
Možná, dámy, že opět (jako už na mnoha těchto tématech) skončíme u ženské obřízky
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:30 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit
ati
co hrozí rotvíkům,no přeci ten únik informací,sakra kolikrát to musím opakovat
Ježiš, já zapoměla, promiň
Už jsem se objednala na veterinu, že se bude celá smečka kupírovat (teda kromě pumy, ta nemůže, má tam tu mozkovou buňku), ať si na nás vyčlení celý operační den. Přemýšlím jestli bych neměla nechat okupírovat i ty děti. Když už jsou čistokrevný tak ať se to využije, ne?
|
ati
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:31
- Nahlásit
Hafina
http://www.youtube.com/watch?v=i1-QjAQ1ch4
a tady je ocasatka přímo při poslušnosti,no nesluší jí to.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:33
- Nahlásit
Terri
Možná, dámy, že opět (jako už na mnoha těchto tématech) skončíme u ženské obřízky
Ty bláho, no vidíš. A já si lámu hlavu co mám nechat kupírovat dětem. Hele, nemohlo by to fungovat i na fenky? Že by jako těch informací uniklo ještě míň.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:37 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Biluška
Hele, nemohlo by to fungovat i na fenky? Že by jako těch informací uniklo ještě míň.
No zcela určitě, proč myslíš, že to dělají ženských?
Dobře to u svých dětí (a fen) zvaž - vyplatí se to, a hlavně - zapomenou...
Ještě mně napadlo dobrý čínský zvyk - deformovat (pardon zkrášlovat) nožky mladým dívkám do co nejmenší podoby střevíčků... co vy na to?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:41 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
ati
Vypadají moc dobře.
Jen abyste mě správně pochopili, já nejsem pro kupírování psů jen z estetických důvodů, ale myslím si, že u těch pracovně využívaných psů (loveckých) to opodstatnění má.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:42
- Nahlásit
Hafina
že u těch pracovně využívaných psů to opodstatnění má.
Souhlas, ale problém je s tím, co už tu zareagovali jiní, že PRACOVNĚ využívaných psů je málo, tak proč to dělat plošně u celého plemene.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:44
- Nahlásit
Terri
Jj, pochopila bych, když si pro psa přijde myslivec, který ví, že bude mít psa na práci, pak by si psa nechal okupírovat, protože to v budoucnu může být pro psa fakt výhoda, ale proč zbytečně trápit psa, kterýho si majitelé berou na mazla...
|
ati
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:47
- Nahlásit
Hafina
tak tak ,spoustě ,,pracovních psů" hrozí zlomení ocasu při pádu z gauče
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:56
- Nahlásit
ati
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:06
- Nahlásit
Terri
Ještě mně napadlo dobrý čínský zvyk - deformovat (pardon zkrášlovat) nožky mladým dívkám do co nejmenší podoby střevíčků... co vy na to?
Dobrej nápad, psiska by pak doma tolik nenašlapali . Půjde to udělat ještě i u dospělých psů?
|
starr
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:16
- Nahlásit
Biluška
Škoda, že Starr nemá kde hledat
Určite mám kde hľadať, a určite mám tých mozgových buniek viac ako Ty, pretože na rozdiel od Teba sa neprejavujem primitívnym urážaním ľudí, že sú sprostí (alebo inak povedané, že nemajú mozgové bunky), snažila som sa vyrovnane a kľudne diskutovať, a to, že mám iný názor ako Ty alebo niektoré iné hádavé ženy, ktorých je na tomto fóre ako maku, svedčí o mojej inteligencii. Lebo neiteligentní ľudia, keď nemajú arugmenty, tak začnú urážať. Tak skús začať od seba, keď poukazuješ na niečiu sprostosť.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:19
- Nahlásit
starr
Urážet můžu pouze někoho, kdo by to pochopil. Čili tebe v žádném případě ne. U tebe nezbývá než konstatovat, že mozkové buňky se ti prostě nevyvinuli. Ale nic si z toho nedělej, alespoň nebudeš cítit bolest
|
starr
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:21
- Nahlásit
Biluška
Jako že kdyby mě to auto přejelo týden po porodu tak by mě to bolelo míň? Proboha to snad nemůžeš myslet vážně.
Jasné, že to nemôžem myslieť vážne, keď som to takto nenapísala, a ani nemyslela, ako si to pochopila.
Obdivujem Ťa, ak si pamätáš názvy všetkých knižiek a mená všetkých autorov, ktoré si prečítala. Asi ich tým pádom neboli ani desiatky, ani stovky. A možnože si taká inteligentná, kto vie? Žeby bol ten Váš sarkazmus nákazlivý?? Už ma to chytáááá!!!!
|
starr
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:24
- Nahlásit
Biluška
Tebe sa zato riadne vyvinula drzosť a neschopnosť jednať inak než neprestajnými urážkami. Je mi Ťa ľúto. Musíš to mať ťažké v osobnom aj v pracovnom živote, keď máš takéto pudové primitívne jednanie.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:24
- Nahlásit
Biluška
No co se to tu děje??Se nějak ztrácím...Hele,mám NO ,co s ní teda?Zeptej se please toho vodborníka na voleje,třá bude vědět(určitě bude vědět)
Mimo téma:nemá někdo náááhodou zkušenost s RR?Potkali jsme jednoho známého a je na prášky,pes si nějako natrhl boltec,pak se to rozjelo,asi nějaká infekce.Výsledek je,že mu ucho setrvale krvácí,páč furt klepe hlavou a znova si to otvírá.U veta samosebou byli,prý se to dlouho a obtížně léčí,dokonce se něco objevilo i na druhém uchu.Někde jsem tu myslím něco takového četla o těch uších,nevíte někdo?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:26
- Nahlásit
davidkova renata
NO asi ti bohužel neporadím, ale můžu ti říct, že s tím má zkušenosti snad každej RR, kterýho znám. To ho ale asi moc neuklidní, co?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:29
- Nahlásit
davidkova renata
raději na tohle (RR) založ nové téma, tady to zcela jistě zanikne...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:32 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Hafina
NO asi ti bohužel neporadím,
No tohle byl zrovna pokus o vtip,jestli jí mám teda nechat kupírovat či co..
ale můžu ti říct, že s tím má zkušenosti snad každej RR, kterýho znám. To ho ale asi moc neuklidní, co?
No já právě mám dojem,že je to dost častý,tutově jsem něco tady už četla,nevím kdy a kde ale...
Ještě dodám,že prý snad vet zmínil možnost kus toho ucha amputovat,kdyby nic nepomáhalo.Já fakt nevím,s tímhle nemám pražádnou zkušenost..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 16:08
- Nahlásit
starr
Obdivujem Ťa, ak si pamätáš názvy všetkých knižiek a mená všetkých autorov, ktoré si prečítala.
U beletrie ne, u odborné literatury ano. To je principem knížek, víš? Ne je jenom přečíst, ale umět s tou informací dál pracovat a hlavně vědět kde ji najdu když ji potřebuji. Ono je to stejně jedno, nevěřím tomu, že by takovou píp píp někdo v knize napsal.
Asi ich tým pádom neboli ani desiatky, ani stovky.
To určitě ne, byli jich tisíce.
Musíš to mať ťažké v osobnom aj v pracovnom živote, keď máš takéto pudové primitívne jednanie
Člověče, ani ne. Myslím, že spousta lidí (včetně tebe) by byla velmi šťastná kdyby si se mnou mohla vyměnit život.
Jako že kdyby mě to auto přejelo týden po porodu tak by mě to bolelo míň? Proboha to snad nemůžeš myslet vážně.
Jasné, že to nemôžem myslieť vážne, keď som to takto nenapísala, a ani nemyslela, ako si to pochopila.
A jak jsem to tedy měla pochopit? Celou dobu tady meleš o tom, že novorozenci bolest necítí a pokud cítí tak ji zapomenou. I dospělý ji zapomene (jak jsem se ti snažila vysvětlit na tom příkladu s autem). To znamená, že pokud na bolest oběť zapomene je možné jí beztrestně bolest působit? Tohle navrhni do parlamentu, spoustě úchylů uděláš radost
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 16:10
- Nahlásit
davidkova renata
Nýně musíš kupírovat ocas, jinak už se s výcvikem nehnete z místa. Viz strana 2
S tím ridgebackem - kámoška měla podobné problémy s malamutkou. Skončilo to amputací
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 16:16
- Nahlásit
Biluška
Nýně musíš kupírovat ocas, jinak už se s výcvikem nehnete z místa. Viz strana 2
Ty voe!! Jakože to ÍÍÍÍPO bez toho neuděláme jo?No tos mi teda ranila...Aspon třá SchH3 dyby šlo,ale asi taky ne,já vim... No nedá se nic dělat,má smůlu,letim se vobjednat..
tím ridgebackem - kámoška měla podobné problémy s malamutkou. Skončilo to amputací
Tak to je hustý..a to ta malamutka má podstatně jiný ušiska než ten RR.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 16:21
- Nahlásit
davidkova renata
No nedá se nic dělat,má smůlu,letim se vobjednat..
My už jsme objednaný. Ale říkám si jestli má cenu vyhazovat toliko financí. Asi jim to fiknu na dvoře sekyrkou. Šak bolest necítí tak co. A kdyby ji náhodou cítili tak na to zapomenou, sou to eště štěňata. Musíme šetřit.
Tak to je hustý..a to ta malamutka má podstatně jiný ušiska než ten RR.
Ona se tenkrát nějak servala se psem, pak se jí do těch ran dala infekce, vůbec se to nehojilo a skončilo to takhle
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 16:26
- Nahlásit
Biluška
Hele,eště mě napadlo - proto vona je tak blbě vovladatelná na vobranách!A já husa myslela,že má tendlencten drajf!
máš pravdu,sekyra bude akorát.
Ona se tenkrát nějak servala se psem, pak se jí do těch ran dala infekce, vůbec se to nehojilo a skončilo to takhle
Tak to je stejnej scénář,on ho taky nějaký pes škrábnul..
|
starr
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 16:29
- Nahlásit
Biluška
Ono v knižkách sa píše dosť veľa bludov, keď to tak možno nazvať. Nedávno sa tu rozoberalo, že vo veľa knižkách (americkí autori) sa píše, že pes má mať svoju klietku, ktorú považuje za svoj domov, že sa do nej rád vracia a pod. Všetci to tu zavrhli. Takže aj taká podľa Teba píp píp o tom kupírovaní uší u šteniat mohla byť v knihe.
Ja viem, kde nájdem iformáciu, ktorú potrebujem, no nepotrebujem k tomu vedieť meno autora. Napríklad si pamätám, ako tá kniha vyzerá (veľkosť, formát, farba obalu, fotka na titulnej strane) a hlavne, kde ju mám. Potom ju ľahko nájdem. Mám doma veľmi veľa chovateľskej literatúry, kedysi som mala aj z knižnice, takže si naozaj nemôžem všetko pamätať, hlavne mená zahraničných autorov, ktorí majú niekedy aj dve-tri krstné mená a niekedy aj dve priezviská to nie je najľahšie. Úplne v dobrom to myslím.
S tým vymenením si života to radšej nechám tak. Ja svoj život milujem a som s ním veľmi spokojná.
A jak jsem to tedy měla pochopit? Celou dobu tady meleš o tom, že novorozenci bolest necítí a pokud cítí tak ji zapomenou. I dospělý ji zapomene (jak jsem se ti snažila vysvětlit na tom příkladu s autem). To znamená, že pokud na bolest oběť zapomene je možné jí beztrestně bolest působit?
Prečo to musíš napísať zasa tak urážajúco, že celú dobu tu meliem? Nemeliem, len tu píšem, presne tak ako všetci ostatní, svoj názor. A celú dobu? Veď som tu bola len pár minút a moje príspevky sú v menšinovom pomere k ostatným. Nikomu nevnucujem svoj názor, len píšem, čo viem (čo si myslím, čo som prečítala, čo mi povedali). A posledné, kam som mierila, bolo, aby sa mohla obeti spôsobovať bolesť, pretože na ňu aj tak zabudne. Toto je veľmi účelovo prekrútená myšlienka za účelom môjho očiernenia.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 17:21
- Nahlásit
starr
zpět k tvému původnímu dotazu, resp. spíš konstatování. Já ti teda s výběrem chovatele neporadím, spíš tě asi naštvu... proč chceš proboha RTW? To ti nikdo neřekl, že pes se vybírá v první řadě kvůli povaze a až teprve potom podle vzhledu? Protože podle toho, cos napsala, tak ty chceš labradora, co vypadá jako RTW...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 17:51
- Nahlásit
starr
Proč si myslíš, že tě chci očerňovat? Upřímně řečeno, mě je úplně jedno jestli si pořídíš roťase bez ocasu, nebo třeba se třemi ocasy. Mě vadí když tady píšeš bludy, že někoho něco nebolí. Jsem ráda, že postupně začínáš svůj názor měnit a uznáváš, že to třeba až tak bezbolestné nebude.
Mimochodem, já doma klec mám (velkou výstavní), je neustále otevřená a většinou se do ní dobrovolně vmáčkne i několik psů. Co je na tom špatně? Nevím co se jim tam tak líbí, ale jsou tam evidentně spokojení.
|